8 Ratkaisevaa vinkkiä oikean urakoitsijan palkkaamiseen remonttia varten

Kodin kunnostaminen on iso projekti, olipa kyseessä sitten vain yksi huone tai laajempi remontti. Jos päivität vain muutamia kalusteita tai pintoja, voit ehkä tehdä suurimman osan työstä itse tai ottaa ammattilaisia mukaan esimerkiksi laatoitukseen tai kaapistojen asentamiseen. Mutta jos hankkeeseen kuuluu huoneen täydellinen uudistaminen, pääurakoitsijan palkkaaminen voi olla lisäkustannusten arvoista. Rakennus- ja muutostöiden asiantuntijoina urakoitsijat voivat hoitaa kaikki tarvittavat luvat, tarkastukset, työvoiman, laitteet ja materiaalit, jotta muutostyö sujuu ongelmitta. Tärkeintä on löytää hyvämaineinen urakoitsija, joka pystyy vastaamaan oikein ja tehokkaasti hankkeesi tarpeisiin. Tee remontistasi menestys näiden vinkkien avulla oikean urakoitsijan löytämiseksi.

8 Ratkaisevaa vinkkiä oikean urakoitsijan palkkaamiseen remonttia varten 1. Tiedä, mitä haluat ennen urakoitsijan palkkaamista.

Asiakkaana sinä olet se, joka ohjaa prosessia. Ennen kuin puhut urakoitsijoiden kanssa, käytä aikaa miettimällä, mitä tavoitteita sinulla on projektin suhteen, esimerkiksi miltä se voisi näyttää, mitä mukavuuksia haluat ja niin edelleen. Jos et tiedä, miten muunnat tavoitteesi erityisiksi ominaisuuksiksi tai tuotteiksi, palkkaa suunnittelukonsultti tai suunnitteluyritys, joka voi tarjota tätä palvelua.

2. Hanki kustannusarviot useilta urakoitsijoilta.

Suunnittele kerääväsi vähintään kolme arviota eri urakoitsijoilta ennen kuin teet päätöksen. Useammat tarjoukset (vaikkapa viisi tai kuusi) antavat sinulle selkeämmän kuvan siitä, miten nämä yritykset pärjäävät toisilleen. Sen lisäksi, että saat enemmän perspektiiviä sopivista kustannuksista, saat myös käsityksen kunkin urakoitsijan tarjoaman työn laadusta. Yksi urakoitsija saattaa esimerkiksi tarjota edullista hintaa ja marginaalista työtä, kun taas toisen urakoitsijan korkea tarjous voi olla osoitus laadusta.

3. Tee taustatarkastuksia.

Vaikka ystävä tai sukulainen olisi suositellut urakoitsijaa, jota hän on käyttänyt aiemmin, sinun on syytä selvittää tietyt vähimmäistiedot. Hanki yrityksen täydellinen nimi ja osoite ja varmista, että yrityksellä on voimassa oleva osavaltion toimilupa ja riittävä vakuutusturva. (Yleensä tämä tarkoittaa vähintään miljoonan dollarin vastuu- ja työtapaturmavakuutusta). Hanki toimiluvan ja vakuutuskirjojen numerot ja tarkista sitten, että ne ovat voimassa. Selvitä, onko aiemmin tehty virallisia valituksia tai oikeustoimia tai onko niitä vireillä.

4. Tutki urakoitsijan työhistoriaa ja työtapoja.

Jotkut urakoitsijat ovat asiantuntijoita, kun taas toiset ovat yleissuunnittelijoita, joten varmista, että heidän kykynsä soveltuvat hankkeeseesi. Ota aikaa nähdä heidän työnsä omakohtaisesti ja etsi kolme asiaa: jokin samankaltaisuus hankkeesi kanssa, laadukkaat materiaalit ja ammattitaito sekä jatkuva asiakastyytyväisyys. Seuraa myös pieniä indikaattoreita, jotka kertovat ammattitaidosta tai sen puutteesta. Vastataanko puhelinsoittoihin ajoissa Pidetäänkö tapaamisista ja kokousajoista kiinni Onko yrityksen ajoneuvoissa tai pukeutumisessa havaittavissa ylpeyttä ja siisteyttä Huolimattomuus näissä pienissä asioissa ei välttämättä lupaa hyvää työn laadun kannalta.

8 Ratkaisevaa vinkkiä oikean urakoitsijan palkkaamiseen remonttia varten 5. Aseta rajat työmaalle.

Kerro yritykselle, että odotat rutiininomaisia varotoimia, kuten työntekijöiden taustatarkastuksia kaikille, jotka pääsevät kotiisi. Aseta myös joitakin perussääntöjä pysäköinnistä, kylpyhuoneiden käytöstä, tupakoinnista ja muista asioista, jotka saattavat huolestuttaa sinua projektin aikana.

6. Tiedä, mistä maksat.

Jotkut yritykset tarjoavat ilmaisia arvioita, mutta jos hankkeen kustannukset ylittävät useita tuhansia dollareita, urakoitsijat laativat todennäköisesti "työn laajuutta koskevan ehdotuksen" (ja veloittavat siitä). Tyypillisesti tässä ehdotuksessa työn budjetti eritellään työ-, materiaali-, palkkio- ja niin edelleen kustannuksiin, tai ainakin siinä annetaan yksityiskohtaisia tietoja urakoitsijan suorittamista tehtävistä (kuten purku-, asennus- ja siivoustöistä) ja käytettävistä tuotteista. Tarjouspalkkio maksetaan usein etukäteen, ja sitä käytetään hankkeen kustannuksiin, jos tarjous hyväksytään. Urakoitsijat antavat usein kiinteän tarjouksen, mutta jotkut urakoitsijat tekevät työnsä "cost plus" -periaatteella, jolloin he veloittavat materiaalit, työajan/työn ja hallinto- tai yleiskustannusmaksun. Tämä on joskus oikeutettu vaihtoehto, mutta siinä olisi oltava yläraja tai jokin määräys kustannusylitysten hillitsemiseksi.

Varo urakoitsijoita, jotka pyytävät sinua maksamaan käteisellä tai maksamaan koko hankkeen etukäteen. Hanki kattava kirjallinen sopimus ennen töiden aloittamista ja ennen maksujen suorittamista.

7. Suunnittele strategia siitä, miten ratkaiset erimielisyydet.

Palkkaamastasi urakoitsijasta tulee osa elämääsi ainakin projektin ajaksi. Varmista, että valitset jonkun, jonka kanssa voit kommunikoida, ja luota vaistoosi, jos ensivaikutelma ei tunnu hyvältä. Hyvämaineiset ammattilaiset vaativat selkeitä kirjallisia sopimuksia molempien osapuolten suojelemiseksi. Kysy ensimmäisten tapaamisten aikana, miten odottamattomat ongelmat tai erimielisyydet voidaan hoitaa. Tällaisia voivat olla esimerkiksi muutostilaukset (jotka on aina tehtävä kirjallisesti ja joihin on merkittävä suoraan kustannuskysymykset) tai vakavammat riidat, kuten tahattomat vahingot tai laillisten tai kohtuullisten standardien noudattamatta jättäminen.

8. Ole tietoinen sopimuksen yksityiskohdista.

Sopimukseen olisi sisällyttävä aloitus- ja valmistumispäivämäärät, tiedot sovellettavista rakennusluvista ja -maksuista (jotka yleensä hoitaa urakoitsija, mutta jotka ovat oikeudellisesti sinun vastuullasi), kuvaus siitä, mitä tuotteita ja palveluja urakoitsijan on toimitettava, maksuehdot, aliurakoitsijoihin liittyvät asiat (kuten lupien ja vakuutusten tarkistaminen ja takuu työn laadusta) sekä seuraukset, joita aiheutuu, jos jompikumpi osapuoli laiminlyö sopimuksen täyttämisen. Sopimuksen laiminlyöntiin voi kuulua myös se, että urakoitsija ei maksa alihankkijoille; sopimuksessa olisi suljettava sinut vastuusta, jos näin tapahtuu.