8 Asiaa, jotka voit aloittaa nyt, jotta et stressaa talvipyhien aikana

8 Asiaa, jotka voit aloittaa nyt, jotta et stressaa talvipyhien aikana

On se aika vuodesta – joulukoristeet alkavat täyttää kauppojen hyllyjä. Vaikka se voi tuntua aivan liian varhaiselta, nämä juhlavat käytävät ovat hyvä muistutus siitä, että sinun on syytä tarkistaa muutama asia tehtävälistaltasi jo nyt. Jos aloitat joulusuunnittelun ajoissa, voit valmistautua ilon kauteen sen sijaan, että tuhlaat liikaa, murehdit liikaa tai teet liikaa.

Seuraavassa on kahdeksan tapaa, joilla voit valmistautua tulevaan lomakauteen, jotta voit nauttia ajasta enemmän ja stressata vähemmän.

1. Korjaa ja järjestä koristeet.

Jäivätkö joulukoristeesi viime vuonna laatikkoon heitettynä ajatuksella: "Huolehdin niistä ensi vuonna"? Nyt on aika maksaa. Sekaisin olevista johdoista, rikkinäisistä valoista tai rikkinäisistä koristeista ja koristeista, juhlakoristeesi saattavat tarvita hieman rakkautta ennen kuin ne ovat esillä tänä vuonna.

Jos käytät nyt puoli päivää korjataksesi, siivotaksesi, järjestäessäsi ja merkitäksesi muistiin korvattavat esineet, koristeiden laittamisesta tulee paljon miellyttävämpi kokemus.

2. Aloita DIY-lahjojen tekeminen.

Käsintehty lahja on jotain, jota muut arvostavat, varsinkin kun he tietävät, kuinka paljon aikaa (ja verta, hikeä ja kyyneleitä) on kulunut juuri heille tarkoitetun lahjan luomiseen. Nyt on loistava aika aloittaa itse tehdyt lahjat, jotta säästyt stressiltä, joka aiheutuu kiireestä saada ne valmiiksi ennen lahjanvaihtoa.

Itse tehdyistä kynttilöistä, saippuoista, taideteoksista, linnunpöntöistä ja muusta, on paljon asioita, joita tekijä voi luoda tänä jouluna. Rakastamme näitä Etsyn The Stranded Stitch -verkkokaupan pieniä ristipistopakkauksia, jotka valmistuttuaan ovat suloinen lahja mihin tahansa juhlapäivään!

3. Etsi talvivaatteesi.

Ehkäpä perheesi on varannut hiihtomökin joulun ajaksi tai teillä on joka vuosi rumat villapaitajuhlat – on aina tiettyjä vaatteita, joita tarvitaan joulun aikana. Nämä vaatteet on hyvä etsiä jo nyt, jotta voit varmistaa, että lapasessa on kaksoiskappale, hiihtohousut sopivat yhä ja villapaidassa ei ole reikiä.

Kun tiedät näiden vaatekappaleiden sijainnin ja nykytilan, vältyt käyttämästä rahaa sellaisten vaatteiden korvaamiseen, joita ei löydy viime hetkellä. Kun tarkistat talvivaatteidesi kunnon nyt, sinulla on myös aikaa säästää uusien vaatteiden ostamiseen, kun tarvitset niitä.

4. Varmista lomavuokraus.

Lomajuhliin on niin hauska osallistua, mutta niiden isännöinti voi olla paljon työtä. Tarvitsetpa sitten kokonaisen juhlapaikan tai ylimääräisiä tuoleja, pöytiä ja astioita, varaa ne nyt – tai sovi niiden lainaamisesta ystävältä tai perheenjäseneltä. Lähempänä juhlatapahtumia sinun on vaikea löytää tarvitsemiasi vuokrakalusteita silloin, kun niitä tarvitset, joten hoida tämä tehtävä nyt.

5. Tee listoja ja tarkista ne kahdesti.

Lomasuunnittelulla etukäteen on etunsa. Ostoslistoista lahjaideoihin ja budjetteihin valmistautuminen säästää aikaa ja estää sinua tekemästä paniikkiostoksia tai varauksia viime hetkellä ja käyttämästä liikaa rahaa tavaroihin, joita et tarvitse.

Kun laadit ruokalistat ja lahjalistat juhlia ja illallisia varten nyt, vältyt myöhemmältä hätiköinniltä. Luettelon laatiminen matkatarpeista tai pysähdyksistä, jotka aiotte tehdä perheen automatkalla, helpottaa lomamatkojen jännitystä. Voit tietysti tehdä muutoksia näihin listoihin, mutta valmistelemalla ne hyvissä ajoin etukäteen varmistat, että teet päätökset harkiten etkä lomastressin perusteella.

6. Raivaa tavaroita tehdessäsi tilaa uudelle.

Riippumatta siitä, mitä juhlapäivää vietät, kotiin on aina tulossa jotain uutta. Olipa kyse sitten joululahjoista, emäntälahjoista, runsaasta ruoan ja juomien määrästä tai kaikista edellä mainituista, tilan tyhjentäminen nyt varmistaa, että kaikilla näillä tavaroilla on paikka, johon mennä.

Voit hyvissä ajoin ennen joulua lahjoittaa tavaroita, joita et enää käytä tai käytä, ja hävittää vanhentuneita ja vanhentuneita tavaroita – oletko tarkistanut mausteiden parasta ennen -päivämäärät? Kaapeista ja hyllyistä jääkaappeihin ja kaappeihin löytyy yleensä jotain, joka voi mennä muualle.

7. Ota lomakuvat.

Jos olet se ihana ihminen, joka lähettää joka vuosi huomaavaisen kirjeen ja perhekuvan läheisilleen, aloita valmistautuminen nyt. Ota valokuvasi ja tulosta ne hyvissä ajoin etukäteen ja aloita kirjeen kirjoittaminen, joka on täynnä muistoja, päivityksiä ja tapahtumia kuluneelta vuodelta. Tilaa kortit ja postimerkit nyt, niin olet paljon edellä muita, jotka ryntäävät postiin viime hetkellä.

8. Varaa aikaa itsellesi.

Kauden aiheuttama stressi voi johtua monesta asiasta: liiallisesta rahankäytöstä, ajanpuutteesta nauttia kaudesta, suunnittelusta, murehtimisesta ja muusta. Lomatehtävien hoitaminen etukäteen voi auttaa lievittämään joitakin näistä stressitekijöistä, mutta varmista, että jätät kalenteriisi tilaa täyttää kuppiasi.

Tämä voi tarkoittaa kylpyläpäivän varaamista etukäteen, jouluherkuttelua, elokuvien katsomista sängyssä, meditaatiota tai mitä tahansa muuta, mikä tuo sinulle rentoutumista ja iloa. Tärkeää on, että tämä aika on neuvotelematonta, minkä vuoksi se on varattava kalenteriisi nyt.