70Luvun rakennusvirheet

Alapohjavauriot ovat 70 – luvun taloissa yleisiä. Talon omistajan on joskus varauduttava kalliisiin korjauksiin. Osa niistä voi tehdä rakennuksen lähes korjauskelvottomaksi. Juttusarjassa tutustumme eri vuosikymmenten huonoihin rakenneratkaisuihin.

Hyvillä tonteilla sijaitsevat vanhat talot saavat usein väistyä uusien talojen tieltä.

Rakennusvirheet vain osasyy

Syynä on uuden rakentamisen edullisuus verrattuna vanhan. Vuosikerta ratkaisee – myös taloissa. Ammattilaiset tietävät, että rakentamisen laadussa on suuria eroja riippuen siitä, milloin talo on. Saiko silloin tehdä näin vai onko kyse rakennusvirheestä?

Vanhassa omakotitalossa on ollut 60- 70 – luvun vaihteessa rakennettu. Silloin on syytä käydä talo läpi yhtä tarkasti kuin 60- ja 70 – luvulla rakennetut talot, joissa on kosteusvaurioita enemmän kuin rintamamiestaloissa.

Huonoimmat rakenneratkaisut 1970

70Luvun rakennusvirheet

Me asutaan 70 – luvun omakotitalossa, eikä mitään hirveitä ongelmia oo ollut pientä remonttia ollaan tehty mutta ei mitään sen suurempaa. Mutta uskaltaako – 70 luvulla rakennettu taloa ostaa, onko ne järestään ihan lahoja? Kommentteja, kokemuksia, KIITOS:):)". Peltiset kylpyhuone- elementit aiheuttavat vesivahinkoja lähiökerrostaloissa. Ja 70 – luvulle tullessa taloihin tuli tiili,tasakatot, villat vai tais näitä olla jo 60- luvullakin, mutta ilmeisesti näistä ajoista on peräisin 1. Isoimpia riskejä noissa 60- 70luvun oktalossa omasta mielestä ovat:. Ilmi tulleet rakennusvirheet kohdistuivat viemäriputkistoon ja.

Niistä osa kelpaa enää purettavaksi, osan voi vielä. Aiheesta keskusteltaessa keskiöön nousevat useimmiten rakennusvirheet. Taloa oli useaan otteeseen remontoitu, viimeisin remontti oli 80-luvulla tehty. Vaikka yhteiskunnallisesti olisikin järkeä purkaa 70 – luvun talo, monelle. Talo on rakennettu 70 – luvulla, ja sen alapohjarakenteena on betonilaatan. Eikä nuo rakennusvirheet välttämättä vielä esiin tule tuossa 10 vuodessa.

Vesieristeitähän ei 70 – luvulla käytetty, joten betoni on nyt kapillaari-ilmiön vuoksi. Toisaalta jos rakenne on oikea 70 – luvun rakennusmääräysten mukaan, ei vakuutusyhtiö.

Rakentamisen laadun jäljillä

70Luvun rakennusvirheet

Ulko-olosuhteet, rakennuksen painesuhteet ja rakennusvirheet vaikuttavat. Kylmäsiltoja on voinut syntyä rakennusvirheiden seurauksena. Kohteesta löytyy asennusvirheitä ja kosteutta sisätiloista. Asukkaiden uloshengityksen lisäksi myös peseytyminen. Muoviputket ovat kohdanneet ongelmia vain rakennusvirheiden tai veden laadun. Ostimme 70 – luvulla rakennetun omakotitalon, jossa aloimme koko perhe pian oireilla:.

Kosteus oli tullut taloon rakennusvirheiden takia. Miten alkuperäiset suunnittelu- ja rakennusvirheet ovat mahdollisesti. Yli 70 prosenttia meidän tietoomme tulleista ongelmista on ollut omakotitaloissa, ja alle kymmenen prosenttia. Edelleen todettu talossa olevat rakennusvirheet: 1. Myyjän vastuun aikana ilmenevistä piilevistä rakennusvirheistä aiheutuvat.

Ikkunat ja ulko-ovet uusittu – 70 luvun loppupuolella. Siihen aikaan kuitenkin pääkaupunkiseudun ulkopuolella tehtiin suurin osa pitkästä tavarasta. Pari esimerkkiä mielestäni oikeanlaisesta 70 – luvun talon. Rakennusvirheiden – esimerkiksi muovi laitettu väärälle puolen.

Päinvastoin – etenkin 70 – luvun taloissa viemärin sisäpinnassa oleva lika ja rasva.