7 Uutta maalityyppiä, jotka pitävät DIY-elämäsi vähemmän sotkuisena

7 Uutta maalityyppiä, jotka pitävät DIY-elämäsi vähemmän sotkuisena

Älä juokse vielä paikalliseen rautakauppaan hakemaan maalia viimeisintä suunnittelemaasi DIY-projektia varten. Teknologinen kehitys ja tutkimus ovat johtaneet monien uusien maalityyppien julkaisemiseen. Aivan oikein, kaikkien niiden maalityyppien lisäksi, joita olet aina nähnyt rautakaupassa, on olemassa muutamia uusia tulokkaita. Kuvittele, että voit kirjoittaa (ja pyyhkiä) suoraan maalattuun seinään kuivapyyhintäkynillä. Ajattele, kuinka paljon aikaa voisit säästää seuraavassa kunnostushankkeessasi, jos sinun ei tarvitsisi raaputtaa pois kaikkea irtoavaa maalia ennen uuden värin levittämistä. Kuvittele, että voit maalata kuvioita lasiin ja kuoria ne sitten pois ja käyttää niitä muihin sisustustarpeisiin. Vaikka nämä kaikki vaikuttavat melko hurjilta, niistä on tulossa todellisuutta viimeaikaisten innovaatioiden ansiosta.

1. Kuivapyyhemaali

Rust-Oleum Dry-Erase Paint -maalilla voit muuttaa lähes minkä tahansa pinnan kuivatauluksi. Maali on helppo levittää – sekoita vain kaksi eri komponenttia keskenään ja levitä ne vaahtomuovitelalla halutulle pinnalle. Kun se on kuivunut ja käyttövalmis, voit kirjoittaa tehtävälistoja, piirtää doodleja, antaa lapsille turvallisen paikan piirtää seinälle ja paljon muuta. Tarvitset vain hieman saippuaa ja vettä, jotta saat seinän tai esineen takaisin puhtaaksi ja valkoiseksi kuivataulupinnaksi.

2. Pestävä tasainen maali

Monet ihmiset pitävät tasomaalin ulkonäöstä enemmän kuin kiiltävämmän puolikiiltävän maalin ulkonäöstä. Koska tasomaalia voi kuitenkin olla niin vaikea puhdistaa, sitä ei useinkaan suositella keittiöihin, kylpyhuoneisiin tai muihin tiloihin, joissa seinät todennäköisesti likaantuvat. Sherwin Williams on muuttamassa tätä Emerald- ja Duration-kotien sisustusakryylilateksimaaleillaan. Molemmat näistä maalisarjoista on helppo puhdistaa – myös silloin, kun valitset tasaisen maalin. Näissä kahdessa maalissa on myös homeen ja homeen muodostumista estäviä aineita, jotta seinät pysyisivät puhtaampina ensinnäkin.

3. Väriä vaihtava kattomaali.

Jos aiot maalata uudelleen yhden tai useamman huoneen kodissasi, yksi haastavimmista seikoista voi olla katon maalaaminen. Kun maalaat vanhan valkoisen maalin päälle uutta valkoista maalia, voi olla vaikeaa varmistaa, ettet missaa yhtään kohtaa. Gliddenin EZ Track Ceiling Paint -kattomaali pyrkii poistamaan tämän huolen. Se levittyy vaaleanpunaisena, joten voit helposti varmistaa, että olet peittänyt koko katon, mutta se kuivuu valkoisena, jolloin kattoväri on ihanteellinen.

4. Hajua vähentävä maali

Kun seuraavan kerran haet maalia tee-se-itse-projektia varten, harkitse tarttumista Sherwin-Williamsin Harmony-maalipurkkiin. Se on muotoiltu erityisellä teknologialla, joka pitää huoneet raikkaan tuoksuisina minimoimalla lemmikkien, savun, ruoanlaiton ja muiden orgaanisten syiden aiheuttamat hajut. Eg-shel- ja tasainen kiilto voi myös vähentää formaldehydiä ja muita VOC-yhdisteitä, joita voi vapautua matoista, kankaista ja muista kodin elementeistä. Näiden ominaisuuksien ansiosta Harmony-maali parantaa tilan yleistä ilmanlaatua.

5. Suuremman peittävyyden omaava ruiskumaali

Suihkumaali on erittäin kätevä monissa DIY-projekteissa, kuten metallihuonekalujen uudelleenmaalaamisessa, jotta ne saisivat uuden elämän. Jos työskentelet suuren projektin parissa, puhallat kuitenkin usein useita purkkeja loppuun. Rust-Oleumin Painter’s Touch 2X Ultra Cover Paint & Primer pyrkii tarjoamaan ratkaisun tähän yleiseen ongelmaan. Jokainen spraymaalipurkki tarjoaa jopa kaksi kertaa suuremman peittävyyden kuin muut vakiopurkit.

6. Pohjuste kuoriutumisen estämiseksi

Jos maalaat vanhaa puuta, yksi työtehtävistä, joka voi viedä paljon aikaa, on vanhan kuorivan maalin hiominen pois. Zinsserin Peel Stop Triple Thick High Building Binding Primer muodostaa vanhoihin halkeileviin tai kuoriutuviin pintoihin sidoksen, joka pitää ne paikallaan maalattavaa pintaa vasten. Auttamalla niitä pysymään kiinni puussa ja täyttämällä vanhan kuoriutuvan maalin ympärillä olevat aukot, tämän pohjusteen käyttö voi säästää paljon aikaa seuraavassa restaurointi- tai huonekalujen maalausprojektissasi.

7. Solar Paint

Aurinkomaali ei ole vielä aivan saatavilla, mutta se on uusi keksintö, joka on näköpiirissä. Tämä erityinen maalityyppi sisällyttää aurinkokennoja nestemäiseen maaliin, jolloin se voi tuottaa sähköä. Tutkijat pyrkivät viimeistelemään muutamia erilaisia aurinkomaalityyppejä, ja toivottavasti pian yksi tai useampi näistä innovaatioista auttaa pienentämään ympäristöjalanjälkeämme lisäämällä kodin hyötysuhdetta tai jopa mahdollistamalla ajoneuvojen hyötymisen aurinkoenergiasta.