7 Tapaa kiinnittää sisäseinä betoniin, jotta se saa turvallisen pidon.

Betoni on kova ja kestävä pinta, ja sen kiinnittäminen vaatii yleensä erikoistyökaluja. Jos aiot rakentaa seinän betonilaatan päälle, sinun on käytettävä tietyntyyppistä kiinnikettä seinän ankkuroimiseksi paikalleen. Autamme sinua päättämään, mitä seinäkiinnikettä kannattaa käyttää betoniin, joten olemme esitelleet kaikki vaihtoehdot, joiden avulla voit kiinnittää seinän kehykset onnistuneesti laattaan. Jokaisella menetelmällä on omat työkalunsa ja vaikeusasteensa, mutta useimmat kiinnikkeet voidaan kiinnittää muutamassa minuutissa.

Riippumatta siitä, minkä kiinnittimen valitset, ota huomioon, että betonin läpäisy on vähintään 1 tuuma. Jos haluat lisätä pitovoimaa, valitse kiinnitin, joka tunkeutuu syvemmälle betoniin tai jonka halkaisija on suurempi. Esimerkiksi halkaisijaltaan 1/4 tuuman ruuvilla on yli kaksi kertaa suurempi vetokestävyys kuin 3/16 tuuman ruuvilla, kun molemmat lyödään 1 tuuman syvyyteen betoniin. Kun kiinnittimet työnnetään 1-3/4 tuuman syvyyteen, 3/16 tuuman ruuvin ulosvetovastus yli kolminkertaistuu, ja 1/4 tuuman ruuvi on lähes kolme kertaa vahvempi. Leikkauslujuudessa (sen kyky vastustaa voimia kohtisuoraan kiinnittimen pitkää akselia vastaan) 1/4 tuuman ruuvi on lähes kaksi kertaa niin vahva kuin 3/16 tuuman versio.

7 Tapaa kiinnittää sisäseinä betoniin, jotta se saa turvallisen pidon.Marty Baldwin

Jos etsit nopeinta tapaa kiinnittää seinät betoniin, jauhekäyttöiset kiinnittimet (249 dollaria, The Home Depot) tarjoavat eniten nopeutta. Mutta ellet ole jo sijoittanut tähän työkaluun, sinun on otettava huomioon aika, joka kuluu kahteen matkaan vuokrakeskukseen tai rautakauppaan, sillä tämän työkalun käyttäminen edellyttää lupapaperien täyttämistä. Jos viimeistelet koko kellarin, säästät tarpeeksi aikaa, jotta vuokraus- tai ostoprosessi kannattaa, mutta yksittäisen seinän asentamiseen se on kyseenalainen valinta. Siinä tapauksessa kannattaa harkita seuraavia kiinnitystyyppejä, joilla seinä kiinnitetään turvallisesti betoniin.

7 Tapaa kiinnittää sisäseinä betoniin, jotta se saa turvallisen pidon. 1. Teräskisko

Teräskiskon avulla voit asentaa niinkin lyhyen kuin 20 mm:n kiinnittimen, mutta 27 mm:n pituus tuottaa paremman tunkeutumisen ja paremman lujuuden. Valitse 72 mm:n kiinnityspituus, kun työskentelet 2x-kappaleen kanssa. Boostereita (jauhepatruunoita) on saatavana eri värikoodatuilla vahvuuksilla, jotta voit sovittaa kiinnittimen betonisi tiheyteen. Keltainen booster on tehoalueen puolivälissä ja on yleensä hyvä lähtökohta.

7 Tapaa kiinnittää sisäseinä betoniin, jotta se saa turvallisen pidon. 2. Kovettuneet betoninaulat

Jos betoni on alle vuoden vanha, voit ehkä lyödä erityisiä kovettuneita betoninauloja. Joissakin betoninauloissa on edellä kuvattu leikattu naulamalli, jossa on paksu litteä varsi ja kapeneva V-profiili. Toisissa nauloissa on paksu varsi, jossa on joskus kierteisiä harjanteita pitovoiman parantamiseksi. Valitse pituus, joka tunkeutuu betoniin vähintään 1 tuuman verran. Muista käyttää suojalaseja, kun lyöt muurausnauloja betoniin.

7 Tapaa kiinnittää sisäseinä betoniin, jotta se saa turvallisen pidon. 3. Poraa kahdella eri terällä.

Karbidikärkinen kärki on ihanteellinen betonin poraamiseen. Vaikka tämä kärki tekee hyväksyttävää työtä teräsjuoksuputken lävistämisessä, se poraa huonosti puun läpi. Pohjalevyyn kannattaa porata reiät tavallisella puuporanterällä ennen kuin kippaat seinän paikoilleen. Sitten voit vaihtaa kovametallipiikkiin ja käyttää puun läpi tehtyjä reikiä kovametallipiikin ohjaamiseen.

7 Tapaa kiinnittää sisäseinä betoniin, jotta se saa turvallisen pidon. 4. Muurausruuvit

Muurausruuvit ovat helppo ratkaisu seinän kiinnittämiseen betoniin. Kun ostat ruuvit, sinun on myös hankittava erityinen bitti, joka tekee kiinnittimeen sopivan esireiän. Poraa vähintään 1/4 tuumaa syvemmälle betoniin kuin kiinnittimen upotus, ja imuroi pöly pois reiästä pölynimurilla. Kuusiokärkisessä kiinnittimessä on integroitu aluslevy, joka jakaa laakeripaineen ja antaa tukevan otteen.

7 Tapaa kiinnittää sisäseinä betoniin, jotta se saa turvallisen pidon. 5. Pudotusankkurit

On olemassa useita erilaisia drop-in-ankkureita, joita voidaan käyttää seinän kiinnittämiseen betoniin. Yllä kuvattua tyyliä kutsutaan holkkiankkuriksi, ja se asennetaan helposti sekä pohjalevyssä että betonissa olevien samankokoisten reikien kautta. Kuusiomutterin kiristäminen vetää pultista ja laajentaa reiässä olevaa uritettua metalliholkkia.

7 Tapaa kiinnittää sisäseinä betoniin, jotta se saa turvallisen pidon. 6. Viivekilvet

Viivekilvillä saadaan aikaan lujat liitokset, mutta niihin liittyy useampia asennusvaiheita kuin useimpiin kiinnikkeisiin. Poraa ensin reiät puisen pohjalevyn läpi puuporan avulla ja merkitse lattia. Siirrä pohjalevy, poraa lattiaan, ime pöly pois ja napauta kilpi paikalleen. Aseta pohjalevy takaisin paikalleen ja lyö lukkoruuvit aluslevyineen suojusten sisään.

7 Tapaa kiinnittää sisäseinä betoniin, jotta se saa turvallisen pidon. 7. Vasara-ankkuri

Vasaralla lyötävä ankkuri ($21, The Home Depot) vaatii vain pienen esireiän; kuvassa oleva ankkuri vaatii vain 1/4 tuuman reiän. Poraa reikä vähintään 1/4 tuumaa syvemmälle kuin alaosan pituus ja imuroi tai puhalla reikä tyhjäksi. Pudota ankkuri sisään ja lyö vasaralla tappia, jotta kilven alaosa laajenee reiän seinämää vasten.

7 Tapaa kiinnittää sisäseinä betoniin, jotta se saa turvallisen pidon. Vinkkejä liiman käyttöön pitovoiman lisäämiseksi

Kun seinä kiinnitetään betoniin, rakennusliima (10 dollaria, The Home Depot) tarjoaa lisälujuutta yhdistettynä mekaanisiin kiinnikkeisiin. Pelkkään liimaan ei kuitenkaan kannata luottaa seinän ankkuroinnissa. Yksittäinen aaltomainen liimahelmi riittää lisäämään pitovoimaa. Jos haluat vahvemman sidoksen, levitä kaksi liimanauhaa, jotka peittävät suuremman alueen.