7 Tapaa, joilla läpinäkyvät takat voivat lämmittää sisustustasi

7 Tapaa, joilla läpinäkyvät takat voivat lämmittää sisustustasi

Läpinäkyvä takka, jonka muotoilu vaihtelee maalaismaisesta tyylikkään moderniin, tarjoaa puu-, sähkö- tai kaasutakan tunnelman samanaikaisesti useammassa kuin yhdessä huoneessa kodin sisällä. Dramaattinen piirre, kaksipuolinen takka voidaan sijoittaa moniin eri kokoonpanoihin, kuten seinän sisään tai seinän reunalle.

Nykyään läpinäkyvät takat eivät ole enää vain sisä- tai ulkotiloihin tarkoitettu vaihtoehto. Jotkin uusimmista malleista asennetaan ikkunan tavoin, jolloin olohuoneessa istuvat ja ulkona oleskelevat voivat nauttia samasta takasta samanaikaisesti. Kaksipuoliset takat on suunniteltu pitkälti kuin moderni ikkuna, jonka välissä on tulipesä. Ne voivat toimia joko kaasulla tai sähköllä, ja ne vaativat ammattimaisen asennuksen.

Vaikka sijoitus ja tekniikka saattavat olla uusia, tulisijat itsessään eivät ole läheskään uusia. Takkaominaisuudet ovat edelleen erittäin suosittuja suunnittelun keskipisteenä sekä sisätiloissa että ulkona. National Association of Home Builders -järjestön mukaan sisätilojen tulisijat olivat viiden tärkeimmän kodin ominaisuuden joukossa vuosina 2013-2021, ja National Kitchen and Bath Associationin jäsenille tekemä trenditutkimus osoittaa, että tulipalot ovat yksi halutuimmista ulkotilojen suunnitteluelementeistä. Lisäksi koteja, joissa on takka, listataan tunnetusti noin 13 prosenttia korkeammalla hinnalla kuin kotien kansallinen keskihinta.

Kun otetaan huomioon kodin ostajien mieltymykset ja vahvat sijoitetun pääoman tuottoluvut, kaksipuolinen takka voi olla ihanteellinen vaihtoehto niille, jotka haluavat takan kahteen paikkaan kerralla, mutta haluavat lisätä vain yhden kodin parannusprojektin tämän vuoden tehtävälistalleen. Kiinnostuitko? Tässä on muutamia tapoja, joilla läpinäkyvä takka voi auttaa lämmittämään kodin sisustusta.

1. Lämmitä kahta tilaa yhdellä takalla.

Öljyn hinnan noustua dramaattisesti ja ankarien sääilmiöiden yleistyessä jotkut kodinomistajat ovat etsineet vaihtoehtoja kotinsa lämmittämiseen. Generaattoreiden hankkiminen ja LVI-järjestelmien vaihtaminen ovat kaksi ratkaisua, mutta niin on myös perinteinen takka. Kaksipuolisen puulämmitteisen (tai sähköllä toimivan, generaattorin varavoimalla varustetun) takan asentaminen lisää lämpöä kahteen tilaan, vaikka sähköverkko olisi poikki.

2. Lisää dramaattisia keskipisteitä kodin sisustukseen.

Mikä tahansa takkaelementti nousee nopeasti sisätilojen tai takapihan keskipisteeksi, ja läpinäkyvä takka, jossa on huipputeknisiä ominaisuuksia, kuten monivärinen hehkupedin valaistus ja älykaiuttimet, nostaa sen aivan toiselle tasolle. Myös jotkin kaksipuoliset takat – esimerkiksi Heat & Glo’s Primo -kaasutakka – tarjoavat innovatiivista lämmönhallintatekniikkaa, jonka ansiosta palavat esineet ja elektroniikka, kuten televisio, voidaan sijoittaa turvallisesti takan aukon viereen. Kaasu- ja sähkötakoissa takkamallit voivat olla myös pysty- tai vaakasuoria, mikä lisää niiden koristelumahdollisuuksia.

3. Luo biofiilinen yhteys luontoon.

Trendien seuraajat tietävät, että biofilia on kuuma muotoiluihanne, ja sisätiloissa ja ulkona olevat läpinäkyvät takat ovat yksi tapa saavuttaa tämä tavoite. Tuli tarjoaa ilmiselvän visuaalisen yhteyden luontoon ja lämpövaihtelun luodun lämmön ansiosta, mutta se tarjoaa myös monia muita biofiilisiä suunnittelumalleja, kuten hajavaloa, rytmittämättömiä aistiärsykkeitä ja biomorfisia muotoja.

4. Yhdistä visuaalisesti kaksi tilaa säilyttäen samalla avoin konsepti.

Kiinnostus avoimeen pohjaratkaisuun, jossa luodaan erillisiä vyöhykkeitä työskentelyä, leikkiä ja kokoontumista varten, on ehkä hiipunut, mutta se ei ole kokonaan kadonnut. Noin 35 prosenttia amerikkalaisista työskentelee kokopäiväisesti kotoa käsin, joten jotkut kodinomistajat etsivät edelleen tapoja erottaa suuret tilat toisistaan. Läpinäkyvä takka tarjoaa keinon luoda kaksi vyöhykettä ilman, että alueet erotetaan visuaalisesti toisistaan.

5. Määrittele kodikas kokoontumispaikka sekä kodin sisällä että sen ulkopuolella yhdellä takalla.

Niille, jotka haluavat samanaikaisen tulen näkymisen sekä kodin sisä- että ulkopuolella, mutta eivät halua investoida useampaan kuin yhteen sisustusprojektiin, läpinäkyvä takka voi olla valinnanvarainen vaihtoehto. Rakennettu kestämään säätä ja valmistettu modernien ikkunoiden kaltaisesta lasista, kaksipuolinen sisä- ja ulkotakka, kuten tämä Heat & Glo -läpinäkyvä kaasutakka, luo viihtyisän kokoontumispaikan vuodenajasta tai säästä riippumatta.

6. Lisää kotisi arvoa.

Ennen kuin kodinomistajat investoivat suureen parannusprojektiin, he kysyvät usein: Mikä on sijoitukseni tuotto? Takan osalta on hyviä uutisia. Redfinin mukaan muihin suosittuihin ominaisuuksiin verrattuna kaasutakalla varustetuissa kodeissa on korkein myynti- ja listasuhde. Lisäksi useimmat kodin ostajat ovat valmiita maksamaan enemmän kodista, jossa on takka, ja seitsemän kiinteistönvälittäjää kymmenestä sanoo, että takka on lisäarvoa tuova ominaisuus.

7. Paranna kodin sisätilojen hyvinvointiretriittiä.

Viime aikoina hyvinvointiretriitit ovat olleet paljon puhuttu kodin ominaisuus suunnittelijoiden ja arkkitehtien keskuudessa, ja hyvästä syystä. Arkkitehdit raportoivat, että kuntoilu- ja hyvinvointitiloja vaativien asiakkaiden määrä on kasvanut 70 prosenttia viime vuoden aikana. Tutkimukset osoittavat, että luonto ja luonnonelementit vähentävät haitallisia stressivaikutuksia ja voivat alentaa pulssia, verenpainetta ja kortisolia. Tulipalot ovat ihania lisäyksiä näihin stressittömiin, kylpylätyyppisiin vetäytymistiloihin, samoin kuin vesielementit, luonnon äänet, päivänvalo sekä luonnolliset pinnoitteet ja tekstuurit.