7 Merkkiä siitä, että on aika päivittää tyynyäsi

7 Merkkiä siitä, että on aika päivittää tyynyäsi

Yksi vuodevaatteiden tärkeimmistä osista on tyyny, joka tukee päätäsi ja niskaasi koko yön ajan, jotta et herää kipuun tai jäykkyyteen. Useimmat tyynyt eivät kuitenkaan kestä ikuisesti, ja ne latistuvat lopulta. Ajan myötä ne myös imevät itseensä kehon öljyä, hiuksia ja kuolleita ihosoluja. National Sleep Foundationin mukaan on suositeltavaa vaihtaa tyyny 1-2 vuoden välein. Jos et vaihda, nämä kehon öljyt, hiukset tai ihosolut voivat aiheuttaa hajuja ja tarjota pölypunkille kodin, jolloin allergiat alkavat kiihtyä.

Litteä kuin pannukakku

Yksi tärkeimmistä merkeistä siitä, että tyynysi ei enää anna tukea, on se, että se ei ole enää pörröinen. Runsaan käytön jälkeen tyyny menettää muotonsa ja voi muuttua litteäksi kuin pannukakku. Vaikka jotkin tyynyt, kuten untuvat ja luonnolliset höyhenet, kestävät kauemmin kuin toiset, lopulta ne kaikki menettävät muotonsa. Voit auttaa säilyttämään tyynyn muodon siihen asti, kunnes on aika vaihtaa se, kun pehmustat tyynyn kevyesti joka aamu.

Jokin haisee

Kuten useimmat kodin esineet, paha haju voi olla yleinen merkki siitä, että on aika vaihtaa kyseinen esine. Tyynyn kohdalla voimakas haju voi tarkoittaa, että luonnollinen ruumiinhajusi ja bakteerit ovat tunkeutuneet tyynyn materiaalin läpi. Vaikka ajatuskin on vastenmielistä, jos haistat jotain hajuhaittaa – vaikka olisit pessyt tyynyn – on todennäköisesti aika vaihtaa se.

Ei tukea, vain kipua

Kun tyynysi ei enää anna tukea ja heräät niskakipuun tai päänsärkyyn, sinun kannattaa vaihtaa tyyny. Jos sinulla on kipua herätessäsi, se voi tarkoittaa, että tyynysi on menettänyt tukevuutensa tai kimmoisuutensa. Se voi myös olla merkki siitä, että käytät väärää tyynyä nukkumistyylillesi.

Ei kai sen pitäisi olla tuon värinen?

Ajan mittaan hiki, kehon öljyt ja meikkijäämät voivat imeytyä tyynynpäällisen läpi tyynyyn ja värjätä sen kankaan. Jos tyynysi on epämiellyttävä katsella, sen pitäisi jo itsessään olla merkki siitä, että on aika vaihtaa uusi. Älä vain peitä sitä värimuutosta puhtaalla tyynynpäällisellä.

Kyhmyjä runsaasti

Kyhmyinen tyyny ei auta sinua saamaan hyvää yölepoa, ja se on toinen merkki siitä, että se on vaihdettava. Riippumatta siitä, onko sinulla vaahtomuovi- vai perinteinen tyyny, monet möykyt johtavat usein epätasaiseen tukeen, mikä voi häiritä unta ja jättää sinut heittelehtimään ja kääntymään koko yön. Aivan kuten patja, joka on kasvanut liian muhkuraiseksi ja epämukavaksi, myös tyyny, jossa on möykkyjä, ei voi tarjota samaa tukea ja mukavuutta kuin uusi tyyny.

Mikä on sinun unityylisi?

Asento, jossa nukut mukavimmin, voi vaikuttaa siihen, millainen tyyny tukee päätäsi. Jos esimerkiksi olet entinen selällään nukkuja, joka nukkuu nyt kyljellään, saatat joutua vaihtamaan tyynyä. Selällään nukkuville tarkoitettu tyyny vaatii matalamman korkeuden tukeakseen selkärankaa kuin kyljellään nukkuville tarkoitettu tyyny. Jos olet kylkiuninen, kannattaa tutustua tyynyyn, joka tukee päätä ja niskaa.

Taitotesti

Kiitos TikTokin, löysimme tämän kätevän tempun, jolla voit selvittää, oletko nukkunut "kuolleella tyynyllä". Tällä videolla selitetään, että jos voit taittaa tyynyn kahtia, eikä se jousitu takaisin muotoonsa, on aika hankkia uusi tyyny. Toinen merkki siitä, että tyynysi on kuollut: Sinun täytyy jatkuvasti pörröttää tai asettaa se uudelleen koko yön ajan.

Nykyisen tyynyn käyttöiän pidentäminen

Jotta tyynysi kestäisi pidempään, National Sleep Foundation neuvoo pesemään sen 6 kuukauden välein ja lisäämään tyynyn ja tyynynpäällisen väliin suojakotelon. Kuuman veden ja mietojen pesuaineiden käyttö voi auttaa pääsemään eroon pölypunkkeista sekä ratkaisemaan haju- ja allergeeniongelmat. Konepestävä tyyny on kuivattava kokonaan matalalämpöisellä asetuksella homeen kasvun välttämiseksi.