7 Loistavaa tapaa houkutella tulikärpäsiä pihallesi

7 Loistavaa tapaa houkutella tulikärpäsiä pihallesi

Tulikärpäset, jotka ovat itse asiassa kovakuoriaislaji, ovat ainutlaatuisia olentoja. Näitä hyönteisiä kutsutaan myös salamakärpäsiksi, ja ne ovat aktiivisimmillaan kesäkuukausina, ja ne tunnistaa helposti niiden ruumiin välkkyvästä valosta. Tulikärpäsen vatsasta löytyvä orgaaninen yhdiste, luciferiini, reagoi kemiallisesti vatsaan pääsevän ilman kanssa. Tämän seurauksena syntyy välkkyvä hehku, joka voi valaista kesäyön.

Jos pihallasi ei ole paljon tulikärpäsiä ja haluat muuttaa asian, voit tehdä muutamia asioita houkutellaksesi niitä tontillesi. Lue seuraavasta, millä tavoin voit houkutella tulikärpäsiä pihallesi, jotta voit nauttia niiden pehmeästä hehkusta tänä kesänä.

1. Anna ruohon kasvaa.

Ruohon antaminen kasvaa hieman pidemmäksi voi auttaa lisäämään tulikärpästen määrää pihallasi, sillä ne pitävät korkeammista ruohoista tai pensaista. Päivän aikana voit usein löytää niitä hengailemassa korkeamman ruohon terissä. Jos ruoho leikataan liian usein tai liian lyhyeksi, se voi estää näitä hehkuvia hyönteisiä hengailemasta.

Jos pidät lyhyestä nurmikosta tai olet huolissasi punkkeista, harkitse korkeampien koristeheinien istuttamista pihasi reunoille. Esimerkiksi suihkulähde- tai pampasruoho voi auttaa houkuttelemaan tulikärpäsiä, kun ne istutetaan tiettyihin paikkoihin, eikä sinun tarvitse huolehtia siitä, että koko nurmikko näyttää ylikasvaneelta.

2. Tarjoa runsaasti ravintoa.

Ruoka on aina tärkeää, kun yrität luoda viihtyisän ympäristön mille tahansa olennolle. Mitä tulikärpäset syövät? Tulikärpäset saavat ravintonsa kahdesta pääasiallisesta lähteestä: pienistä puutarhatuholaisista sekä kasvien siitepölystä ja nektarista.

Salamakärpäset nauttivat matoja, etanoita, etanoita, toukkia ja muita puutarhasta löytyviä pieniä tuholaisia. Jos haluat rohkaista tulikärpäsiä vierailemaan pihallasi, älä ryhdy liiallisiin toimenpiteisiin näiden tuholaisten pitämiseksi poissa puutarhasta. Voit myös lisätä pihallesi kukkivia kasveja houkuttelemaan tulikärpäsiä. Tulikärpäset saattavat pysähtyä ja jopa jäädä paikalle, jos ne löytävät suuren kukkien lähteen, joka tarjoaa niille siitepölyä ja nektaria juotavaksi.

3. Lisää vesielementti.

Missä tulikärpäset elävät? Tulikärpäsiä tavataan monilla lauhkeilla vyöhykkeillä Pohjois-Amerikassa ja ympäri maailmaa. Yksi yhteinen piirre, joka löytyy alueilta, joilla tulikärpäset kerääntyvät, on kuitenkin vesi. Ne viihtyvät lähellä seisovaa vettä tai alueita, joissa on paljon kosteutta.

Vesiominaisuuden, kuten suihkulähteen tai lammen, lisääminen voi auttaa tuomaan lisää tulikärpäsiä pihallesi. Jos kuitenkin asut ilmastossa, jossa hyttyset ovat huolenaihe, sinun on punnittava, onko seisovan veden houkutteleminen tulikärpästen luokse sen arvoista, että se houkuttelee myös lisää hyttysiä, jotka voivat mahdollisesti kantaa tauteja.

4. Sammuta ulkovalot.

Jos kesä on jo pitkällä, ja ihmettelet yhä: "Milloin tulikärpäset ilmestyvät?", voi hyvinkin olla, että ne pysyttelevät poissa pihaltasi, koska siellä ei ole tarpeeksi pimeää. Nämä hyönteiset suosivat pimeämpiä alueita, joissa ne pystyvät helpommin näkemään muiden tulikärpästen valot. Jos sinulla on liikaa ulkovalaisimia, kuten kuistin valoja tai aurinkovalaisimia, jotka valaisevat maiseman piirteitä, yritä sammuttaa ne, jotta ne houkuttelevat mahdollisesti lisää salamakärpäsiä.

Kotisi kaihtimien ja verhojen pitäminen suljettuna voi myös auttaa estämään sisätilojen valoa estämästä tulikärpäsvierailuja. Jos kotisi sijaitsee vilkkaasti liikennöidyllä kadulla, jonka ohi kulkee paljon autojen ajovaloja, voit asentaa yksityisyyden suoja-aidan tai istuttaa korkeita pensaita estämään osan ylimääräisestä valosta.

5. Istuta kotoperäisiä mäntyjä.

Paikalliset puulajit, erityisesti kotoperäiset männyt, voivat auttaa tuomaan enemmän tulikärpäsiä pihallesi. Kotimaisilla männyillä on hyvin paksu latvusto, joka estää ulkopuolisen valon pääsyn oksien läpi. Tämä luo ihanteellisen kokoontumispaikan tulikärpäsille, jossa ne pystyvät selvästi näkemään toistensa valot. Kun männyn neulaset putoavat maahan, se voi myös luoda ihanteellisen pesän, johon naaraspuolinen tulikärpässieni voi munia.

6. Kasaa puita kasaan.

Polttopuiden varastoiminen kotiisi voi myös auttaa sinua saamaan enemmän vierailuja paikallisilta tulikärpäsiltä. Jotkut tulikärpäset etsivät lahonnutta puuta munintapaikakseen, ja tulikärpäsen toukat syövät etanoita, matoja ja etanoita, joita usein löytyy puupinoista.

Jos sinulla ei ole polttopuita tai jos et pidä siitä, miltä puukasa näyttää maisemassasi, voit myös jättää muutamia tikkukasoja eri puolille pihaa. Nämä voivat samalla tavoin rohkaista useampia tulikärpäsiä hengailemaan.

7. Älä käytä kemiallisia torjunta-aineita.

Kemiallisten torjunta-aineiden käytön välttäminen on yksi tapa, jolla voit olla hyvä naapuri takapihan villieläimille, myös tulikärpäsille. Kemialliset torjunta-aineet voivat olla haitallisia tulikärpäsen toukille, kun ne kehittyvät lehtikasoissa tai maan alla. Nämä myrkylliset aineet voivat olla vaarallisia myös aikuisille tulikärpäsille, jotka voivat niellä ruohon tai muiden kasvien torjunta-aineita tai joutua kosketuksiin niiden kanssa.

Vaarallisten kemikaalien käyttämisen sijaan etsi turvallisempia tapoja pitää tuholaiset poissa pihaltasi. Muutamia vaihtoehtoja ovat rikkaruohojen kitkeminen ennen kuin ne ehtivät kasvaa, haitallisten otusten poistaminen käsin tai turvallisemman kasvipohjaisen torjunta-aineen valitseminen.