7 Japanilaisen sisustussuunnittelun periaatetta, jotka on ehdottomasti tunnettava.

Japanilaista ja skandinaavista tyyliä yhdistelevä seesteinen Japandi-suunnittelun estetiikka on kasvattamassa suosiotaan Yhdysvalloissa. Tämä rauhallinen lähestymistapa sisustamiseen kannustaa rentoutumaan kotona sekoittamalla molempien alueiden kulttuurieetoksia yhteen tekniikkaan. Jotta japandi olisi täysin ymmärrettävissä, on kuitenkin ensin ymmärrettävä kummankin alueen perustavanlaatuiset muotoiluelementit.

Yksinkertaisuuteen ja luontoyhteyteen perustuvassa japanilaisessa muotoilussa on puhtaat linjat, karheat tekstuurit, neutraali värimaailma ja minimalistinen muotoilu. Tokiossa sijaitsevan Keiji Ashizawa Designin arkkitehti ja tuotesuunnittelija Keiji Ashizawa Ashizawan mieleen tuleva sana on harmonia. "Pyrimme aina harmonisoimaan. Yhdenmukaistamme väripaletin ja materiaalit", Ashizawa sanoo ja viittaa toisiaan täydentävien sävyjen ja tekstuurien merkitykseen.

7 Japanilaisen sisustussuunnittelun periaatetta, jotka on ehdottomasti tunnettava.Kohteliaisuus: KEIJI ASHIZAWA DESIGN.

Yksinkertaisuus on myös avainasemassa, sanoo Masa Kaneko Crafits Design Studiosta ja Ippin Projectista Brooklynissa, New Yorkissa. "’Yksinkertaisuus’ on avainsana, joka on muotoiluun liittyvä esteettinen perustaju, ei vain sisustussuunnitteluun vaan myös arkkitehtuuriin, tuotteisiin, muotiin jne.", hän sanoo. Toisin kuin länsimaiset uskomukset, jotka kannustavat sisustuskomponenttien lisäämiseen, japanilaiset mallit "suosivat vähemmän koristelua" ja edistävät häiritsevien elementtien poistamista. Toisin sanoen japanilaisessa sisustuksessa noudatetaan sääntöä, jonka mukaan vähemmän on enemmän.

Japanilainen muotoilu heijastaa myös maan vehreitä puutarhoja ja arkkitehtuuria. "Se on niin kaunis kulttuuri", Ashizawa sanoo viitaten puutarhoihin ja niiden ajattomaan kauneuteen. "Ne ovat yhä yhtä kauniita tänään kuin 600 vuotta sitten."

Japanilaiset sisustusperiaatteet 7 Japanilaisen sisustussuunnittelun periaatetta, jotka on ehdottomasti tunnettava.KEIJI ASHIZAWA DESIGNIN SUOSIOLLISELLA KOHTELULLA. 1. Sisällytä luonnonmateriaaleja ja -tekstuureja.

Haluat vangita japanilaisten tilojen seesteisyyden Valitse tiivis luonnonmateriaalien, kuten puun, kiven ja lasin, paletti. Puulla on Kanekon mukaan merkittävä rooli, koska perinteisesti "värien käyttö on hillittyä". Hän neuvoo käyttämään "kirkasta, luonnollista puuta, jossa on vähemmän punertavuutta, kuten koivua tai valkotammea". Sekä katot että lattiat päällystetään usein tuntuvilla puulevyillä.

7 Japanilaisen sisustussuunnittelun periaatetta, jotka on ehdottomasti tunnettava.7 Japanilaisen sisustussuunnittelun periaatetta, jotka on ehdottomasti tunnettava.KUVA: KEIJI ASHIZAWA DESIGNIN KOHTELIAISUUDESTA.KUVA: KOHTELIAISUUS CRAFITS DESIGN STUDIO 2. Hyödynnä neutraalia värivalikoimaa.

Perinteisissä japanilaisissa sisätiloissa "seinät ovat valkoista tai vaalean beigen sävyistä rappausta", Kaneko sanoo. Hänen go-to maalivärinsä ovat Benjamin Mooren Chantilly Lace tai Snowfall White sekä "hieman kuvioitu japanilainen rappaus". Kun väriä ilmestyy, se on saanut inspiraationsa luonnosta, ja siinä on usein hienovarainen porrastus, Ashizawa selittää. "En käytä täydellistä valkoista, vaan vivahteikasta valkoista", hän sanoo. "Joskus valkoinen sopii yhteen lattian kanssa, joten siinä on hieman ruskeaa." "Joskus se on valkoinen, joka sopii yhteen lattian kanssa."

7 Japanilaisen sisustussuunnittelun periaatetta, jotka on ehdottomasti tunnettava.Ben Richards 3. Tuo ulkoilma sisätiloihin.

Japanilainen arkkitehtuuri on tunnettu sisä- ja ulkotilojen yhdistämisestä. Lisää lattiasta kattoon ulottuvia ikkunoita ja liukuovia, jotta puutarha paljastuu ja raitis ilma pääsee sisään. "Mene ulos ’engawalle’ ja nauti näkymistä puutarhaan. Nauti näkymästä ’yukimi shojin’ ikkunasta vangitakseen luonnon sisälle", Kaneko sanoo. Vihreät puutarhanäkymät ovat aktiivinen osa suunnittelua ja toimivat liikkuvana taiteena.

7 Japanilaisen sisustussuunnittelun periaatetta, jotka on ehdottomasti tunnettava.KOHTELIAISUUS: KEIJI ASHIZAWA DESIGN. 4. Vähennä "meluisaa" sotkua

"Meluisa on tärkeä sana", Ashizawa sanoo: "Yritän välttää meluisia asioita. Maailma on nykyään aika meluisa; jopa kännykkään on jatkuvasti vastattava, ja päässämme on paljon meluisia asioita. Muotoilussa voi luoda vähemmän melua ja tuntea olonsa rauhalliseksi." Hänen paras neuvonsa: "Tee siitä yksinkertaista." Ashizawalle vähemmän sotkua voi tarkoittaa myös enemmän vapautta. "Pysy aina siistinä", hän korostaa.

7 Japanilaisen sisustussuunnittelun periaatetta, jotka on ehdottomasti tunnettava.KOHTELIAISUUS CRAFITS DESIGN STUDIO. 5. Näytä symbolinen sisustus

Japanissa koristeet sijoitetaan symbolisesti (ei sattumanvaraisesti) ja tarkoituksella. "Perinteisissä japanilaistyylisissä huoneissa on alkovi (tokonoma), jossa on tilaa roikkuvalle käärölle (kakejiku) ja ikebana-kukille", Kaneko kertoo. "Maalauksia ja koristeita ei usein sijoiteta seinille muualle kuin alkovin väliin." Pidä seinät vapaana paitsi jotain ainutlaatuista varten. Hän ehdottaa symbolisen ichirin-zashin (yksittäinen kukkateksti) tai taidepaneelin asentamista suurelle tyhjälle seinälle. "Symbolisessa mielessä koristelu suosikkitaiteilijasi töillä voi rikastuttaa elämäntyyliäsi."

7 Japanilaisen sisustussuunnittelun periaatetta, jotka on ehdottomasti tunnettava.Kohteliaisuus: KEIJI ASHIZAWA DESIGN. 6. Integroi yksinkertaiset kalusteet

Noudata samoja sääntöjä väripaletin ja materiaalien suhteen, jotta pöydät, tuolit ja lisävarusteet ovat sopusoinnussa sisustuksen kanssa. Valitse luonnonmateriaaleja (mieluiten vaaleita puupintoja tai posliiniastioita) ja pidä estetiikka selkeälinjaisena ja vähäeleisenä. Kun samankaltaiset sävyt ja tekstuurit toimivat yhdessä, saavutetaan esteettinen harmonia.

7 Japanilaisen sisustussuunnittelun periaatetta, jotka on ehdottomasti tunnettava.7 Japanilaisen sisustussuunnittelun periaatetta, jotka on ehdottomasti tunnettava.KUVA: KOHTELIAISUUS CRAFITS DESIGN STUDIOKUVA: KOHTELIAISUUS CRAFITS DESIGN STUDIO 7. Ominaisuus WASHI-paperi ja huoneenjakajat

Jos haluat viihtyisää hehkua makuuhuoneisiin, harkitse käsityöläisten valmistaman WASHI-paperin käyttöä. Tämän rauhoittavan tekstuurin integroimisella on rauhoittava ja lepoon kannustava vaikutus, varsinkin kun se yhdistetään luonnonpuuhun, lyhtyihin ja raikkaisiin valkoisiin lakanoihin. Materiaalia voidaan käyttää sekä ovissa että seinissä. "Ovet, joissa on japanilaista WASHI-paperia tai jotka on valmistettu Kumiko-puusepäntyönä, ovat taideteoksia, jotka on luonnollisesti sisällytetty arkkitehtuuriin pitäen tilan hyvin yksinkertaisena", Kaneko sanoo.

Perinteinen vs. moderni japanilainen muotoilu

Sekä perinteisessä että modernissa japanilaisessa sisustustyylissä on minimalistinen estetiikka. "Ulkonäöltään vanhat talot on tehty paljastamalla puupilarit ja -palkit sellaisina kuin ne ovat", Kaneko sanoo ja toteaa, että moderni japanilainen muotoilu on tyylikkäämpää. "Jos haluat käyttää vanhempaa japanilaista tyyliä säilyttäen japanilaisen yksinkertaisuuden, käytä tummaa värjättyä puuta seinissä tai huonekaluissa. Väri luo enemmän Minka-tyylistä rentoa tunnelmaa."