6 Tapaa saavuttaa sisäänrakennetun jääkaapin yksilöllinen ilme

Sisäänrakennetut laitteet ovat huippukeittiöiden tunnusmerkki, ja jääkaapit sulautuvat helposti ympäröiviin kaappeihin ja luovat tyylikkään, sovitetun ja tasaisen ulkonäön. Koska sisäänrakennettavat jääkaapit voivat kuitenkin maksaa kaksi tai kolme kertaa enemmän kuin niiden vapaasti seisovat ja tiskiin upotettavat sisarukset, todellinen sisäänrakennettava jääkaappi ei aina ole budjetissa. Erilaisilla tempuilla voidaan saavuttaa sisäänrakennettu ulkonäkö ilman kustannuksia.

David Greer

Jääkaappityypit

Määritä, minkä tyyppisen jääkaapin tarvitset. Hinnan lisäksi valintaan vaikuttavat tilan rajallisuus ja ominaisuudet. Seuraavassa on yleisimpiä kodin jääkaappityyppejä.

Sisäänrakennettavat jääkaapit

Tämä jääkaappityyppi on suunniteltu sopimaan kaappien ja työtasojen tasalle, ja siinä on usein valinnaisia etulevyjä, jotka voivat sopia yhteen keittiön muiden elementtien kanssa. Sisäänrakennetuissa jääkaapeissa on tyypillisesti pohjapakastin ja side-by-side -kokoonpanot. Voit löytää myös erillisiä jääkaappi- ja pakastinyksiköitä.

Pro: Sisäänrakennetut jääkaapit mukautuvat kaappeihin, ja ne voidaan viimeistellä yhteensopivilla etupaneeleilla, mikä antaa tyylikkään, yksilöllisen ilmeen.

Vast: Sisäänrakennettavat jääkaapit ovat kalliita, eivätkä ne ole kaikkein tilatehokkain vaihtoehto, koska ne ovat leveitä mutta suhteellisen matalia.

Jääkaapit tiskin syvyydessä

Useimpien tiskipöytäsyvyisten jääkaappien on ulotuttava hieman työtasoa pidemmälle, jotta ovet mahtuvat kääntymään auki. Lue valmistajan asennusohjeet oviväliä koskevien erityisvaatimusten osalta. Joissakin uusissa malleissa on kuitenkin erityisiä saranoita, joiden ansiosta ovet avautuvat kokonaan, vaikka ne olisivat ympäröivien kaapistojen kanssa samassa tasossa. Jääkaappeja on saatavana side-by-side-, bottom freezer- ja French-door-malleina. Lisämaksusta voit yleensä varustaa ne kaapiston kanssa yhteensopivilla paneeleilla, jotta ne näyttäisivät yhtenäisiltä.

Pro: Vastapäätyyn upotettavat mallit tarjoavat sisäänrakennetun jääkaapin hienostuneen ulkonäön edullisemmin.

Vast: Näissä jääkaapeissa on vähemmän hyötytilaa kuin syvemmissä vapaasti seisovissa malleissa, ja ne maksavat enemmän.

Tavalliset vapaasti seisovat jääkaapit

Tämä jääkaappityyppi on syvin, ja sitä on saatavana neljässä eri kokoonpanossa: yläpakastin, alapakastin, side-by-side- ja ranskalaisovinen versio. Vaikka nämä jääkaapit eivät ole ympäröivien työtasojen kanssa samassa tasossa, etupuolelle lisätyt listat voivat integroida ne kaapistoon.

Pro: Tavalliset vapaasti seisovat jääkaapit maksavat vähemmän kuin sisäänrakennetut ja kaappisyvyiset jääkaapit, ja ne tarjoavat eniten käyttökelpoista säilytystilaa.

Vast: Koska tämä jääkaappityyppi ulottuu yli 15 senttimetriä ympäröivän työtason ulkopuolelle, sitä on kaikkein vaikeinta mukauttaa sisäänrakennetun näköiseksi.

6 tapaa suunnitella sisäänrakennettu jääkaappi.

Jos valitset tiskiin upotettavan tai vapaasti seisovan jääkaapin, tutustu näihin ideoihin, joiden avulla saat laitteen näyttämään siltä, että se on rakennettu osaksi keittiötäsi. Kun jääkaappi näyttää sisäänrakennetulta, vie ulkoasua pidemmälle tekemällä jääkaapista täysin integroidun näköinen. Käyttämällä räätälöityä sisustussarjaa, kuten helmipaneelia, voit varustaa jääkaappisi paneeleilla, jotka sulautuvat ympäröivään kaapistoon.

6 Tapaa saavuttaa sisäänrakennetun jääkaapin yksilöllinen ilme

John Gruen

1. Rakenna kaapistot sen ympärille.

Ympäröi jääkaappi kaapistoilla ja/tai yhteensopivilla paneeleilla, jotka peittävät sen yläosan ja sivut. Valitse viimeistely tai koristepaketti, joka sopii yhteen kaapistojen kanssa.

Pro: Kaapistojen rakentaminen jääkaapin ympärille ei vaadi purkamista, joten se on suhteellisen helppo ja edullinen vaihtoehto.

Vast: Jääkaappi ulottuu kauemmas huoneeseen kuin syvemmälle työtasoon upotettava malli – ja työtasojen ulkopuolelle – joten et saa samanlaista virtaviivaista ulkoasua kuin silloin, kun jääkaappi on upotettu.

2. Lainaa tilaa

Saavutat sisäänrakennetun ilmeen käyttämällä viereisen huoneen tilaa ja rakentamalla upotetun alkovin vapaasti seisovalle jääkaapille. Tässä esimerkissä jääkaapin syvennys, jonka yläpuolella on avointa näyttelytilaa, on muotoiltu viereisen oviaukon mukaan visuaalisen symmetrian luomiseksi.

Pro: Jääkaapista tulee seinän tai kaapiston kanssa samassa tasossa, mikä tarjoaa yksilöllisen ilmeen.

Miinus: Alkovin rakentaminen vaatii purkamista ja rakentamista, ja menetät tilaa viereisestä huoneesta.

6 Tapaa saavuttaa sisäänrakennetun jääkaapin yksilöllinen ilme

Werner Straube

3. Kaiverra ruuvitilaa.

Upota vakiosyvä jääkaappi muutaman sentin syvyyteen sen takana olevaan seinään. Lisäsyvyys saattaa riittää, jotta se voidaan sovittaa ympäröiviin työtasoihin. Tämä jääkaappi on sijoitettu seinätolppien väliin kaiverrettuun tilaan. Ennen kuin leikkaat seinään, pyydä rakentajaa tai remonttimiestäsi tarkistamaan seinän rakenne ja lisäämään tarvittaessa vahvistusta.

Pro: Jääkaappi on kaappien kanssa samassa tasossa varastamatta tilaa toisesta huoneesta.

Vs: Jääkaapin upottaminen seinään vaatii jonkin verran purkamista ja rakentamista.

6 Tapaa saavuttaa sisäänrakennetun jääkaapin yksilöllinen ilme

Brie Williams

4. Tee siitä keskipiste

Rakenna kaapistoseinä vapaasti seisovan jääkaapin ympärille. Suunnittele kaapistot useilla syvyyksillä, jotta ne saavat aikaan vaikutuksen ja näyttävät sisäänrakennetulta jääkaapilta. Vaikutus muuttaa peruslaitteen keskipisteeksi, jota ympäröi paljon säilytystilaa.

Pro: Purkamista ei tarvita, eikä säilytystilaa mene hukkaan.

Miinus: Kaapisto vie huomattavan paljon seinätilaa, ja useat syvyydet tekevät siitä vähemmän virtaviivaisen näköisen.

6 Tapaa saavuttaa sisäänrakennetun jääkaapin yksilöllinen ilme

Kritsada

5. Asenna valeseinä

Työnnä kaappeja eteenpäin. Valeseinä näiden ruokakaappien takana saa vapaasti seisovan jääkaapin näyttämään sisäänrakennetulta. Tyylikäs, modulaarinen muotoilu sopii keittiön nykyaikaiseen tyyliin.

Pro: Valeseinän avulla kaapin syvyys voidaan sovittaa jääkaapin syvyyteen ilman, että seinään tarvitsee leikata tai vaatia räätälöityjä kaappeja.

Vast: Valeseinän rakentaminen vaatii rakennustyötä, ja seinien välinen tila on käyttökelvoton.

6. Työtasojen laajentaminen

Lisää syvempiä työtasoja, kuten tässä kuvassa näkyy, sen sijaan, että siirrät jääkaapin taaksepäin. Pinoamalla yksi tai kaksi 2×4-tankoa vakiosyvien alakaappien taakse saadaan tilaa tavallista syvemmille työtasoille. Lisähintaan voit valita syvemmät alakaapit ja saada lisää säilytystilaa.

Pro: Syvemmät työtasot tarjoavat suuremman työtason.

Vast: Työtasojen ja alakaappien pidentäminen vie lattiatilaa.