6 Tapaa käyttää kosteudenpoistimen vettä ympäri taloa

6 Tapaa käyttää kosteudenpoistimen vettä ympäri taloa

Keskimääräinen ilmankuivain poistaa ilmasta päivittäin 4-10 gallonaa vettä, josta suurin osa valuu viemäriin, kun ilmankuivaimen säiliö täyttyy. Vaikka tämä vesi voi olla vaarallista juotavaa, sen voi kierrättää monin tavoin, auton pesusta kasvien kasteluun. Lue, miten voit turvallisesti ottaa kosteudenpoistimen tuottaman kosteuden talteen, mikä voi pienentää sähkölaskuasi samalla kun säästät vettä omalta osaltasi.

Miten kosteudenpoistajat keräävät vettä.

Kosteudenpoistolaite kerää kosteutta imemällä lämmintä ilmaa huoneesta, jossa se on, ja kierrättämällä sitä jäähdytyskelojen yli. Kierukoiden ansiosta kosteus tiivistyy nesteeksi, joka sitten kerätään säiliöön. Kierukoista ja muista kosteudenpoistolaitteen osista peräisin oleva lika tekee tästä vedestä vaarallista ihmisravinnoksi, mutta se ei tarkoita, ettei sitä voisi käyttää jäljempänä lueteltuihin vaihtoehtoisiin tarkoituksiin.

Kasvien kastelu

Laita ilmankuivaajasta tuleva vesi kastelukannuun ja käytä sitä huonekasvien tai ulkopuutarhasi kasteluun. Koska kosteudenpoistolaitteet tuottavat tyypillisesti eniten vettä kasvukausien aikana, tämä on ihanteellinen tapa kierrättää se. Ilmankuivaimen vesi voi kuitenkin sisältää pieniä määriä lyijyä: Älä käytä tätä vettä syötäviin kasveihin., jotka voivat imeä näitä epäpuhtauksia ja nostaa lyijyn pitoisuuden hedelmissä ja vihanneksissa vaaralliselle tasolle.

Käytä sitä puhdistukseen

Sekoita kosteudenpoistimen säiliöstä tuleva vesi saippualla tai jollakin suosikkisiivousainetiivisteellä ja käytä sitä lattioiden, astioiden tai kylpyhuoneen lavuaarin hankaamiseen. Puhdistusaine hajottaa tai tappaa vedessä olevat bakteerit, joten voit olla varma siitä, ettet levitä pölyttyneestä kosteudenpoistovedestä peräisin olevia pöpöjä ympäri kotiasi siivotessasi.

Kaada se höyrysilitysrautaan

Kosteudenpoistajan vesi on itse asiassa parempaa tietyille höyrysilitysraudoille kuin vesijohtovesi. Vesijohtovesi sisältää mineraaleja, jotka kerääntyvät silitysraudan pohjalevyyn höyryn haihtuessa. Nämä mineraalit voivat tukkia silitysraudan vesisäiliön ja jopa värjätä vaatteet. Koska ilmankuivaimen vesi tiivistyy ilmasta, siitä puuttuvat mahdollisesti haitalliset mineraalit. Silitys tislatulla vedellä voi myös säästää rahaa kaupasta ostettuun tislattuun veteen. Kuitenkin vain tislatulle vedelle turvalliset silitysraudat voivat käsitellä kosteudenpoistovettä ruostumatta, joten tutustu ensin silitysraudan käyttöohjeisiin.

Täytä jäähdytin

Vastaavasti vesijohtoveden mineraalikertymät voivat lyhentää autosi jäähdyttimen käyttöikää. Koska kosteudenpoistovesi on mineraalivapaata, se on parempi vaihtoehto jäähdyttimellesi kuin vesijohtovesi. Sekoita kosteudenpoistovettä ja pakkasnestettä – tyypillinen suhde on 50:50 – ja täytä sillä autosi jäähdytysnestesäiliö.

Täytä WC-säiliösi täyteen

Jos suhtaudut vakavasti vedensäästöön, harkitse kosteudenpoistoveden käyttämistä wc-säiliön täyttämiseen. Kaada kosteudenpoistovesi suureen astiaan (ämpäri käy hyvin) ja aseta se wc:n viereen. Täytä säiliö manuaalisesti vedenpoistoaineella huuhtelun jälkeen. Näin poistat tarpeen vaihtaa huuhteluvettä wc:n syöttöputkesta ja säästät noin 1,6 gallonaa huuhtelua kohden.

Pese auto

Auton peseminen tuhlaa usein huomattavan paljon vettä. Voit vähentää tätä tuhlausta käyttämällä auton saippuoinnissa kosteudenpoistovettä. Sekoita yksinkertaisesti vesi ämpärissä hankaamattomaan astianpesuaineeseen tai autonpesukonsentraattiin. Saippua hajottaa vedessä olevat bakteerit, jolloin sen käyttö on turvallista. Koska kosteudenpoistovesi ei sisällä vesijohtoveden kaltaisia mineraaleja, auton kuivuttua jää vähemmän vesitahroja.