6 Siistiä tapaa käyttää Apple AirTags -laitteita kiinteistölläsi

6 Siistiä tapaa käyttää Apple AirTags -laitteita kiinteistölläsi

Applen AirTagit debytoivat huhtikuun lopussa, ja ihmiset käyttävät niitä luovilla tavoilla. Nämä pikkuruiset laitteet kiinnittyvät esineisiin ja antavat omistajille mahdollisuuden löytää ne Bluetooth-tekniikan avulla. Lisäksi jos esine katoaa, AirTags voi käyttää tuotemerkin Find My -verkkoa ja auttaa löytämään esineen takaisin omistajalleen.

Nämä laitteet ovat käteviä myös kiinteistölläsi, olivatpa ne sitten autotallissa, pihalla tai jopa kodissasi. Jatka lukemista löytääksesi muutamia nerokkaita tapoja käyttää Apple AirTageja kiinteistösi ympärillä.

Paikanna kaukosäätimet, avaimet, lompakot ja muut tavarat

Tämä saattaa olla ilmeisin ja käytännöllisin tapa käyttää Apple AirTageja, mutta se on silti mainitsemisen arvoinen. Avainten merkitseminen AirTagilla tai yhden näistä laitteista sujauttaminen lompakkoon tarjoaa turhautumattoman tavan löytää ne. Aktivoi vain AirTagin kaiutin tai käytä puhelintasi kompassina sen sijainnin määrittämiseksi. Voit jopa kiinnittää tunnisteet kaukosäätimeen tai lapsesi suosikkileluun, jotta paikantaminen on helppoa.

Tee varastostasi järkevä.

Säilytyslaatikoiden hyllyt saattavat näyttää järjestetyiltä, mutta voit todella parantaa järjestystäsi AirTagin avulla. Anna vain nimi tagille, esimerkiksi "talvivaatteet", "veroasiakirjat" tai "lomakoristeet", ja työnnä se sopivaan roskakoriin. Sen sijaan, että miettisit odottamattomana kylmänä aamuna, missä roskiksessa lapaset ovat, voit valita Applen laitteella sopivan AirTagin, ja saat ohjeet roskikseen.

Pariston odotettu käyttöikä on 1 vuosi, joten tätä menetelmää kannattaa käyttää roskiksissa, joihin pääset vuosittain, jotta voit vaihtaa CR2032-pariston.

Pidä Fidoa silmällä.

Jotkut koirat ovat synnynnäisiä karkulaisia. Vaikka AirTag ei pidäkään koiria pihalla, sen kiinnittäminen niiden kaulapantaan voi auttaa sinua paikallistamaan ne, jos ne karkaavat. Jos huomaat koirasi olevan vapaana, voit aktivoida AirTagin "kadonnut"-asetuksen. Kunhan asut alueella, jossa on muita iPhone-käyttäjiä, koiran sijainti päivittyy, kun AirTag on vuorovaikutuksessa Find My -verkon kanssa. (AirTagit saattavat olla hieman suuria kissan kaulapantaan.)

Seuraa roskakoriasi.

Roskakorit voivat kadota, olipa kyse sitten siitä, että tuulimyrsky puhaltaa roskakoriasi kadulle tai Yogi raahaa roskiksen metsään keskiyön välipalaa varten. Ja jos asut kunnassa, joka toimittaa niitä, ne voivat olla melko kalliita (mikä voi tehdä niistä ei-niin-ystävällisten naapureiden kohteita). AirTag-tunnisteen kiinnittäminen roska-astian kylkeen helpottaa näiden haisevien astioiden löytämistä metsässä, kadulla tai takapihalla.

Varmista sähkölaitteet

Jos autotalliin tai vajaan ei ole niin vaikea päästä sisään kuin haluaisit, voit suojata sähkölaitteesi AirTagin avulla. Kiinnitä yksi näistä tunnisteista ajoleikkurin tai traktorin, nelipyöräisen tai mönkijän, lumilingon tai muun kalliin sähkölaitteen istuimen alle. Jos nämä koneet katoavat, AirTagin antamat tiedot voivat antaa viranomaisille hyödyllistä tietoa, jota he voivat käyttää laitteidesi jäljittämisessä.

Järjestä tekniikkaan perustuva aarteenmetsästysretki

Jos pienimmät saavat liikaa ruutuaikaa, kannattaa harkita teknologian ja ulkoilman yhdistämistä. Piilota muutama AirTag ympäri kiinteistösi ja anna lasten jäljittää ne joko äänen tai iPhonen kompassiominaisuuden avulla, jotta saat hauskan, huipputeknisen tavan viettää aikaa yhdessä. Lapset hyötyvät pienestä liikunnasta ja ulkoilmaseikkailusta ilman, että he valittavat, etteivät voi käyttää puhelinta.

Tietoa

AirTags on uutta ja hauskaa teknologiaa, mutta se ei ole ainoa vaihtoehto. Itse asiassa on olemassa seurantalaitteita, jotka joidenkin mielestä tarjoavat enemmän ominaisuuksia. Esimerkiksi joissakin seurantalaitteissa, kuten tässä Cuben mallissa, on GPS, joka mahdollistaa reaaliaikaisen seurannan. Joissakin laitteissa, kuten Tile Pro -laitteessa, on myös sisäänrakennettu puhelimen etsin, joka aktivoi yhdistetyn puhelimen napin painalluksella.

Käyttäjillä saattaa myös olla epämiellyttäviä tuntemuksia siitä, että puhelinten verkko kerää aktiivisesti muiden laitteiden sijainnit ja lähettää ne keskusverkkoon seurantaa varten. Apple vakuuttaa, että AirTagit ovat turvallisia ahdistelijoita ja muita ei-toivottuja tilanteita vastaan, mutta kannattaa varmistaa, että mahdolliset hyödyt ovat suuremmat kuin tämäntyyppiseen teknologiaan mahdollisesti liittyvä karmivuus.