6 Asiaa, jotka on hyvä tietää autotallin oven avaimen asennuksesta

6 Asiaa, jotka on hyvä tietää autotallin oven avaimen asennuksesta

Autotallin ovenavaajan asennus saattaa tuntua pelottavalta tehtävältä, joka on ulottumattomissa, mutta nykypäivän asennussarjoissa on kaikki, mitä tarvitset työn tekemiseen. Kun otetaan huomioon, että ohjeet ovat mukana ja johdotus on melko suoraviivaista, autotallin ovenavaajan asentaminen ei olekaan niin vaikeaa. Tehtävän helpottamiseksi on hyödyllistä tietää hieman taustatietoa siitä, miten ne asennetaan ja miten ne toimivat. Seuraavassa kerrotaan, mitä sinun on hyvä tietää, jos aiot itse asentaa autotallin ovenavaajan.

1. Autotallin ovenavaajien voimanlähteenä käytetään hevosvoimia, ja sinun on tiedettävä, kuinka paljon omasi tarvitsee.

Ennen kuin voit asentaa (tai ostaa) autotallin ovenavaajan, selvitä, kuinka tehokas sen on oltava oven nostamiseksi. Ilman riittävää tehoa autotallin ovenavaaja rasittuu joka kerta, kun se avaa ja sulkee oven. Alumiinista ja lasikuidusta valmistetut kevyet ovet eivät vaadi yhtä paljon tehoa kuin raskaammat autotallin ovet.

½ hevosvoiman autotallin ovenavaaja riittää yleensä nostamaan kevyen, esimerkiksi onttoa tekopuuta, alumiinia tai lasikuitua olevan oven helposti rasittamatta tai lyhentämättä avaajan käyttöikää. Puun, paksumman metallin ja vahvasti eristettyjen ovien avaamiseen tarvitaan todennäköisesti ¾ hevosvoimaa.

2. Autotallin ovenavaajia on kolmea eri tyyppiä, joista jokaisella on omat etunsa ja haittansa.

Autotallin ovenavaajia on kolmea erilaista, ja niillä kullakin on omat etunsa. Kun tiedät niistä hieman, voit valita parhaan mallin autotallin ovenavaajan asennukseen.

  • Ketjukäyttöisissä autotallin ovenavaajissa käytetään polkupyörän hammaspyöriä ja ketjuja vastaavia hammaspyöriä ja ketjuja autotallin oven nostamiseen ja laskemiseen. Nämä mallit ovat edullisia ja luotettavia, mutta ne ovat yleensä melko äänekkäitä.
  • Hihnakäyttöiset autotallin ovenavaajat toimivat paljolti ketjukäyttöisten mallien tapaan, mutta ketjun sijasta ne käyttävät oven nostamiseen ja laskemiseen kumihihnoja. Nämä avaimet ovat luotettavia ja paljon hiljaisempia kuin ketjukäyttöiset mallit, mutta ne voivat olla kalliita.
  • Ruuvivetoiset autotallin ovenavaajat asennetaan seinään autotallin oven yläpuolelle, ja niissä on vaakasuorat pyörivät tangot. Kun avaaja pyörittää tankoa, autotallin ovi avautuu ja sulkeutuu. Ne ovat vähän huoltoa vaativia ja voivat olla hiljaisia, jos käyttäjä pitää ne voideltuina.

Uuden autotallin ovenavaajan asentaminen?Palkkaa ammattilainen hoitamaan tehtävä puolestasi. Hanki ilmaiset, sitoumuksettomat hankearviot autotallin ovenavaajan asiantuntijoilta jo tänään. find pros. +

3. Autotallin ovenavaaja ei tee kaikkea työtä.

Autotallin ovet painavat usein yli 200 kiloa, mikä herättää kysymyksen: Miten moottori, jonka teho on pienempi kuin ruohonleikkurin, nostaa tämän painon? Totuus on, että avaaja jakaa työn vääntövarren kanssa.

Vääntövarsi on oven yläpuolelle asennettava varsi, jonka ympärille on kierretty jousi, ja sen tarkoituksena on saada ovi tuntumaan kevyemmältä sitä avaavan henkilön tai koneen mielestä. Se on erillinen autotallin ovenavaajasta, ja se asennetaan autotallin oven mukana. Palkin ympärillä oleva jousi säädetään siten, että sen kireys on juuri riittävä auttamaan henkilöä tai avaajaa suurimmassa osassa raskaita nostotöitä, mutta samalla autotallin ovi sulkeutuu helposti.

Ajan mittaan tangon jouset vikaantuvat, ja niiden aiheuttamat äänekkäät pamahdukset voivat olla pelottavia niille, jotka eivät tiedä, mistä on kyse.

4. Tutustu laitteen turvallisuus- ja WiFi-ominaisuuksiin ennen asennusta.

Nykyaikaisissa autotallin ovenavaajissa on valtavasti ominaisuuksia ja vempaimia. Ymmärtämällä ominaisuudet, joita todennäköisesti tulet näkemään, varmistat, ettet ole kesken autotallin ovenavaajan asennuksen hämmentynyt seuraavasta vaiheesta.

  • Turvallisuusominaisuudet: Useimmissa malleissa on lattiaan asennetut laserit, jotka havaitsevat, jos oven alla on henkilö tai eläin, ja estävät oven sulkeutumisen.
  • Etäkäyttö ja WiFi-integraatio: Joissakin autotallin ovenavaajissa on kaukosäätimet tai näppäimistöt, joiden avulla voit avata oven ulkopuolelta. Toisissa saattaa olla WiFi-yhteensopivia ominaisuuksia, joiden avulla voit ohjata ovea älypuhelimella tai tabletilla.
  • Manuaalinen avaus: Käsivapautus on vaadittu mekanismi, jonka avulla käyttäjä voi avata autotallin oven autotallin sisältä sähkökatkon sattuessa. Pelkkä vapautusnarusta vetäminen avaa oven ja antaa käyttäjille mahdollisuuden päästä ulos autotallista.
  • Turvavalot: Autotallin ovenavaajissa on yläpuolella olevat valot, jotka valaisevat autotallitilan oven avautuessa. Nämä valot vilkkuvat myös tiettyjä kuvioita varoittaakseen käyttäjää mekaanisista virheistä.

5. Varmista, ettet tarvitse jatkosarjaa korkeampia ovia varten.

Useimmat valmistajat suunnittelevat autotallin ovenavaajansa siten, että ne toimivat enintään 7 jalkaa korkeiden ovien kanssa. Tämä ei tarkoita sitä, että tarvitset erityisen autotallin ovenavaajan korkeampaa ovea varten, mutta saatat tarvita kiskon jatkosarjaa, jotta se toimisi.

Kiskon jatke kiinnitetään yläkiskoon, jonka päällä autotallin oven vaunu liukuu. Tämän pidennyksen avulla varsinainen avaimen moottori voidaan asentaa kauemmas taaksepäin, jolloin avaimeen mahtuu korkeampi ovi. Useimmiten nämä sarjat sisältävät myös pidemmän ketjun tai hihnan, vaikka lisäkiskoja oven pyöriä varten ei yleensä tarvita.

6. Tiedä, milloin kannattaa palkata ammattilainen avuksi.

Autotallin ovenavaajan asennus ei ole kaikkein monimutkaisin mekaaninen projekti, mutta on tilanteita, joissa on parasta palkata ammattilainen. Erityisen suuriin, raskaisiin oviin tai erittäin korkeisiin malleihin voi olla parasta palkata yritys, joka voi tulla paikalle asianmukaisilla laitteilla ja runsaalla työvoimalla työn tekemistä varten.

Myöskään rikkoutuneen vääntöjousen kanssa ei kannata pelleillä itse, vaan palkata ammattilainen. Rikkinäinen jousi ei ole vaarallinen, kun se on purkautunut, mutta sen vaihtaminen ja riittävän kireän uuden jousen asettaminen voi olla riskialtista. Prosessi edellyttää tiettyä tietämystä ja erityisiä työkaluja, jotta jousi ei lipsahda tai irtoa kiristettäessä. Jos näin tapahtuu, se voi aiheuttaa vakavia vammoja.

Löydä luotettavat paikalliset ammattilaiset mihin tahansa kotiprojektiin Etsi ammattilaisia nyt. +