5 Yleisintä lattianpäällystystyövahinkoa ja niiden ehkäiseminen

Vakavia vammoja sattuu joskus työssä, riippumatta siitä, millä alalla työskentelet. Lähes jokaisessa ammatissa on turvallisuusriskejä, mutta käsityötä tekevät työntekijät (kuten kodin rakentaminen, remonttityö ja lattia-asennus) ovat erityisen haavoittuvaisia. Olipa kyse altistumisesta myrkyllisille kemikaaleille, työmaalla sattuvista onnettomuuksista tai vääränlaisesta koulutuksesta, työssä voi tapahtua paljon sellaista, mikä saattaa vaarantaa työntekijät ja lopulta myös yritykset.

Kuten kaikessa muussakin, jos olet valmistautunut, kiinnität tarkkaa huomiota ja noudatat turvallisuusprotokollia, sinun ei pitäisi joutua näiden ongelmien uhriksi. Onnettomuuksia kuitenkin sattuu, joten on aina hyvä tietää, mitä voit tehdä niiden ehkäisemiseksi. Tämän helpottamiseksi olemme koonneet luettelon viidestä yleisimmästä lattianpäällystystyövahingosta ja siitä, miten niitä voidaan ehkäistä.

5 Yleisintä lattianpäällystystyövahinkoa ja niiden ehkäiseminen

1. Myrkyllisille kemikaaleille altistuminen.

Laminaattilattiat valmistetaan puuta sitovilla liimoilla, jotka voivat olla myrkyllisiä eläimille ja ihmisille. Sen tiedetään sisältävän tiettyjä myrkkyjä, kuten formaldehydiä, isosyanaatteja, alumiinioksidia ja syanuurihappoa. Altistuminen näille kemikaaleille voi aiheuttaa syöpää, astmaa, munuaisvaurioita ja muita vakavia vammoja.

Formaldehydiä voi olla myös liimoissa ja hartseissa, joita käytetään liimaamaan ja liimaamaan eri kerroksia. Formaldehydi on väritöntä, ja altistuminen voi aiheuttaa silmien, kurkun ja ihon ärsytystä ja syöpää.

80 % puun viimeistelyaineista sisältää myrkyllisiä kemikaaleja ja VOC-yhdisteitä (haihtuvat orgaaniset yhdisteet), kuten polyuretaania ja tärpättiä. Tämän seurauksena lattianasentajat, jotka altistuvat pitkäaikaisesti ja jatkuvasti jommallekummalle näistä lattiapinnoitteista, voivat olla vaarassa.

Tämä ei tarkoita, ettei sinun pitäisi tarjota tällaisia lattioita asiakkaillesi. Sen sijaan sinun tulisi ryhtyä varotoimiin asennusprosessin aikana. Seuraavassa on muutamia tapoja suojella sinua ja työntekijöitäsi myrkyllisille kemikaaleille altistumiselta:

  • Avaa ikkunat ja ovet tuuletusta varten.
  • Käytä teollisuustuulettimia, jotta ilma kiertää.
  • Tarjoa turvallisuustyökaluja ja -välineitä, kuten naamareita, käsineitä ja silmiensuojaimia.
  • Valvo ja varmista, että työntekijät käyttävät turvallisuustyökaluja ja -varusteita asennuksen aikana.

Tämä lienee sanomattakin selvää, mutta sinun tulisi myös käyttää aikaa asiakkaidesi kouluttamiseen. Näin he tietävät, mitä he voivat tehdä estääkseen haitat ja altistumisen kaasupäästöille ja myrkyllisyyden pitkittyneelle kertymiselle kotiinsa.

2. Olkapään ja selän vammat

5 Yleisintä lattianpäällystystyövahinkoa ja niiden ehkäiseminen

Koska lattian asentaminen on käsityötä, urakoitsijoiden ja työntekijöiden on oltava varovaisia välttääkseen vakavia ruumiinvammoja, kuten olkapää- ja selkävammoja. Selkä- ja olkapäävammat johtuvat usein onnettomuuksista, raskaista nostoista, toistuvista liikkeistä ja toimettomuudesta.

Tämäntyyppisten vammojen välttämiseksi työntekijöille olisi annettava asianmukaista koulutusta, opastusta ja turvavarusteita, kuten selkänoja- ja selkätukivöitä. Työntekijöiden olisi myös osattava nostaa ja siirtää esineitä rasittamatta selkäänsä tai hartioitaan ja harjoitettava hyvää ryhtiä.

Kuten useimmissa ruumiillisissa töissä, mitä terveempi ja hyväkuntoisempi olet, sitä epätodennäköisemmin loukkaat itsesi työssä. Jos siis olet työnantaja, voisit harkita kuntosalijäsenyyksien, ravitsemusohjelmien ja hyvinvointialoitteiden tarjoamista työntekijöillesi luontoisetuina. Oikeanlainen harjoittelu, terveellinen ruokailu, runsas veden juonti, päivittäinen venyttely ja rungon vahvistaminen ovat kaikki hyviä tapoja välttää vammoja.

3. Valvontavirheet ja työmaan huolimattomuus

Se voi tuntua pelottavalta tehtävältä, mutta esimiesten, projektipäälliköiden ja yritysten omistajien vastuulla on varmistaa, että turvallisuusprotokollia noudatetaan aina. Pitkien työpäivien, projektin määräaikojen ja väsymyksen vuoksi jotkin asiat saattavat jäädä huomaamatta – se on täysin ymmärrettävää. Työturvallisuus ei kuitenkaan voi olla yksi niistä.

Esimiesten olisi oltava erittäin valppaita ja tarkkaavaisia varmistaakseen, että heidän työntekijänsä noudattavat turvallisuusprotokollia ja käyttävät työkaluja ja laitteita oikein. Lisäksi työmaan kunnossapidon ja siisteyden olisi oltava ensisijainen prioriteetti. Tämä auttaa ehkäisemään putoamisvaaroja, työmaavammoja ja muita työmaan huolimattomuudesta johtuvia ongelmia.

4. Polvivammat

Selkä- ja olkapäävammojen tapaan polvivamma on toinen vaara, joka vaivaa erityisesti lattiapäällystealaa. Asentajien voi usein nähdä kyyristyvän ja polvistuvan työtään tehdessään. Tämä on tietenkin tehokkain tapa työskennellä lattialla, mutta polvistuminen kovilla pinnoilla tuntikausia kerrallaan päivästä toiseen voi rasittaa uskomattoman paljon niveliä, lihaksia, rustoja ja luita.

Tehokkain tapa suojata sinun ja työntekijöidesi polvia on tarjota ja käyttää polvisuojia ja iskunvaimentimia. Ne ehkäisevät naarmuja, puhkeamisia, murtumia ja pistäviä kipuja, kun joudut polvistumaan kovilla ja hankaavilla pinnoilla.

Lisäksi on muutamia muita asioita, joita voit tehdä kroonisten polvikipujen ja polvivammojen ehkäisemiseksi. Venyttely, treenaaminen ja terveellinen ruokavalio ovat hyviä tapoja pysyä kunnossa ja välttää vaurioita. Sinun ja työntekijöidesi tulisi aina käyttää asianmukaisia jalkineita ja turvavarusteita. Jos polvet alkavat kipeytyä, vaihda asentoa tai pidä taukoa rasituksen vähentämiseksi.

5. Kädet ja laitteisto

5 Yleisintä lattianpäällystystyövahinkoa ja niiden ehkäiseminen

Kun työskentelet vasaroiden, naulojen, sahojen, porien ja muiden lattian asennuksessa käytettävien laitteiden kanssa, sinun on tiedettävä, mitä teet. Koulutus ja koulutus ovat avain turvalliseen työympäristöön. Riittämätön koulutus ja työkalujen väärä käyttö voivat johtaa hankauksiin, pistoksiin, murtumiin ja pahempaan.

Paras tapa varmistaa, että työntekijät käyttävät työkaluja ja laitteita turvallisesti, on tarjota heille perusteellinen koulutus ja työpaikkakoulutus. Esimiesten olisi seurattava tarkasti, että työntekijät käyttävät oikeaa tekniikkaa, ja korjattava huono muoto, kun he havaitsevat sen. Lisäksi on hyvä investoida laadukkaisiin laitteisiin. Paremmat laitteet johtavat harvempiin onnettomuuksiin, mikä suojaa loukkaantumisilta.

Torju loukkaantumiset koulutuksella, huomiolla ja erikoislaitteilla.

Kun työntekijät loukkaantuvat, sillä voi olla tuhoisa vaikutus organisaatioon. Sen lisäksi, että menetät mahdollisesti työntekijän aikana, jolloin työntekijöitä on vaikea houkutella ja pitää, saatat joutua vastaamaan myös työntekijän korvauksista ja mahdollisista oikeusjutuista. Yrityksen omistajana, esimiehenä tai työnantajana sinun on oltava jatkuvasti valppaana ja tarjottava jatkuvaa koulutusta, opetusta ja erikoistyökaluja, jotta työntekijäsi pysyvät aina turvassa.

Oletko urakoitsija tai asentaja, joka etsii lattiatarvikkeita uskomattomaan hintaan? Jos sinusta tulee PRO Rewards -jäsen, saat yksinoikeuden toimitukseen paikan päällä, 5 % hyvityksen, 30 päivän rahanpalautustakuun, rajattomasti näytteitä ja paljon muuta. Liity PRO:ksi jo tänään!