5 Vaihetta oikean kattourakoitsijan palkkaamiseen

5 Vaihetta oikean kattourakoitsijan palkkaamiseen

Kun muut kodin päivitykset ovat puhtaasti valinnaisia, kattoremontit eivät ole valinta, vaan välttämättömiä. Sen lisäksi, että kattoremontti on erittäin tärkeä henkilökohtaisen mukavuuden, rakenteellisen eheyden ja kodin jälleenmyyntiarvon kannalta, se on myös yksi suurimmista ja kalleimmista hankkeista, joihin asunnonomistaja voi ryhtyä. Huomattavat kustannukset motivoivat joitakin kunnianhimoisia tee-se-itse-rakentajia tekemään työn itse. Suurimmalle osalle meistä kattotyö tarkoittaa kuitenkin ammattilaisen palkkaamista.

Löydä kattourakoitsijaSaa ilmaisia, sitoumuksettomia arvioita ammattimaisilta kattourakoitsijoilta lähelläsi. Etsi paikallisia ammattilaisia +

Jos siis olet prosessin alkuvaiheessa, ota ohjat käsiisi etsimällä pätevä kattourakoitsija, jolla on hyvä maine. Palkkaa hyvin, ja voit odottaa, että kattourakoitsija ei ainoastaan tee työtä ajallaan ja budjetissa, vaan myös tarjoaa arvokasta tietoa talosi tyyliin ja asuinpaikkasi ilmastoon parhaiten sopivista materiaaleista. Sen sijaan, että avaat keltaiset sivut ja tyydyt ensimmäiseen lueteltuun yritykseen, noudata näitä ohjeita, joiden tarkoituksena on auttaa sinua löytämään joku, johon voit luottaa ja joka laittaa katon pääsi päälle:

1. Hanki suositus.

Yksi hyväksi havaittu tapa löytää luotettava kattourakoitsija on kysellä ystäviltä ja naapureilta. Onko joku lähipiiristäsi teettänyt kattotöitä muutaman viime vuoden aikana? Tee nimilista, ota yhteyttä jokaiseen henkilöön ja kysy kaksi kysymystä: Oliko hän tyytyväinen tehtyyn työhön ja tekisikö hän yhteistyötä kyseisen urakoitsijan kanssa uudelleen? Suosittelut antavat tarkimman kuvan siitä, millaisia kokemuksia saatat saada tietystä yrityksestä, ja voit luottaa siihen, että henkilökohtaiset kontaktit antavat rehellistä palautetta. Oman lähipiirisi ulkopuolelta voit saada johtolankoja myös puutavaraliikkeistä ja rautakaupoista.

2. Tee tutkimusta.

Jos olet löytänyt vähintään kolme pätevää kattoyritystä, voit ryhtyä tutkimaan kutakin. Aloita tarkistamalla yritysten yhteystiedot. Vahvista seuraavaksi, että kukin on luvanvarainen ja vakuutettu. Ota yhteyttä kauppakamariin ja Better Business Bureau -järjestöön varmistaaksesi, ettei ole mitään punaisia lippuja, joista pitäisi olla tietoinen. Etsi lopuksi raportteja urakoitsijoiden arvostelusivustoilta, kuten HomeAdvisorista.

3. Tapaa heidät kasvotusten.

Kun olet rajannut kentän, kutsu mahdolliset urakoitsijat käymään kotonasi ja tutustumaan työhön. Haluat keskustella katemateriaaleista ja tehtävän työn laajuudesta, mutta älä unohda kysyä valmistumiseen tarvittavasta ajasta ja työvoimasta. Tarkkaile urakoitsijaa: Hänen on oltava innostunut, asiantunteva ja ammattimainen. Olet toki tekemisissä materiaalien ja menetelmien asiantuntijan kanssa, mutta älä lannistu osallistumasta päätöksentekoprosessiin! Kysy paljon kysymyksiä, ja ennen kuin hän lähtee, muista hankkia luettelo referensseistä (muista sitten tarkistaa ne).

4. Hanki asia kirjallisena.

Työtä ei pitäisi aloittaa ennen kuin sinulla on allekirjoitettu sopimus, jossa on yksityiskohtaisesti eritelty työn kaikki osa-alueet. Varmista, että se kattaa turvallisuusmenettelyt ja vastuun, mukaan lukien työntekijöiden korvaukset. Sopimuksessa on myös määriteltävä esimerkiksi siivousmenetelmät, maksujen määrät ja aikataulu. Harkitse myös panttioikeudesta luopumisen pyytämistä, jotta voit suojautua vaateilta, joita voi syntyä, jos kattotyöntekijä ei maksa materiaalien myyjälle.

5. Saat sen, mistä maksat

Halvin tarjous ei todennäköisesti ole paras vaihtoehto. Tietenkin annetut arviot ovat tekijä, joka on otettava huomioon. Tärkeämpää on kuitenkin se, kuinka paljon luotat tietyn kattourakoitsijan kykyyn tehdä erinomaista työtä. Jos olet vaikuttunut yrityksestä, joka ei ole halvin, kysy itseltäsi: "Kuinka paljon mielenrauha on minulle arvokas?". Monille asunnonomistajille se on melko paljon.

Löydä kattourakoitsijaSaa ilmaisia, sitoumuksettomia arvioita ammattitaitoisilta kattourakoitsijoilta lähelläsi. Etsi paikallisia ammattilaisia +