5 Tärkeää tehtävää puutarhan valmistelemiseksi upeaa kevättä varten

Tiedät sen hetken lopputalvesta, kun tuntuu, ettei kylmä sää lopu koskaan Kevätkuume iskee, etkä malta odottaa, että pääset taas nauttimaan puutarhastasi lämpimässä auringossa. Maisema saattaa näyttää vielä ankealta, mutta mielikuvat värikkäistä tulppaaneista ja narsisseista sekä raikkaan vihreästä ruohosta tanssivat päässänne. Vaikka istutusten aloittaminen voi olla liian aikaista (tarkista alueesi viimeinen keväthallapäivä), voit tehdä monia puutarhanhoitotöitä ennen sään lämpenemistä. Valmistaudu kevään parhaaseen puutarhaan rastittamalla nämä viisi asiaa tehtävälistaltasi heti, ennen kuin kaikki alkaa taas kasvaa.

5 Tärkeää tehtävää puutarhan valmistelemiseksi upeaa kevättä vartenSaniaiset tarjoavat taustan eloisalle kevätkukkien yhdistelmälle. Rob Cardillo 1. Juhli varhaisimpia kukintoja.

Jotkin kasvit, kuten krookukset, helleboret ja kameliat, kukkivat hyvin myöhään talvella. Jos pihallesi ilmestyy näitä aikaisin kukkivia kukkia, ota niistä kaikki irti. Raivaa pois kaikki roskat, kuten viime vuonna kuolleet lehdet tai oksat, jotka saattavat peittää kukat näkyvistä. Kokeile laittaa muutama värikäs kukka maljakkoon sisätiloihin, jos ulkona on liian kylmä niiden ihailuun tai jos niitä ei näe ikkunasta. Jos sinulla ei ole yhtään talvella kukkivaa kasvia, käy kävelyllä lähiympäristössäsi etsimässä ideoita siitä, mitä voisit istuttaa, jotta saisit varhain väriä siihen asti, kunnes kevät todella käynnistyy.

2. Aloita siemenet

Saat etumatkaa kevätpuutarhaan aloittamalla siemenet sisätiloissa. Voit idättää siemenistä monenlaisia vihanneksia, yrttejä ja yksivuotisia kukkia 6-8 viikkoa ennen viimeistä pakkaspäivää. Se on myös hyvä tapa kokeilla jännittäviä lajikkeita, joita et ehkä löydä puutarhamyymälöistä. Lisäksi pienten taimien kasvun seuraaminen, kun ulkona on vielä kylmä ja ankea, kohottaa mielialaa.

3. Leikkaa pensaat.

Jos asut kylmässä ilmastossa, jossa kestävät kasvit lepäävät, lopputalvi on hyvä aika karsia pensaat ennen kevätkasvun alkamista. Kun oksat ovat vielä paljaat, on helpompi nähdä, mitä olet tekemässä. Keskity ensin kuolleisiin, katkenneisiin tai ristikkäisiin varsiin ja muotoile sitten koko kasvi haluamallasi tavalla. Leikkaaminen usein kannustaa pensaita tuottamaan paljon tuoreita varsia, kun ne alkavat kasvaa uudelleen keväällä.

Monet yleiset maisemapensaat hyötyvät myöhäistalven karsimisesta, kuten useimmat ruusut, punapajuinen koiranheinä, spirea, kataja, pihlaja ja viburnum. Vältä varhain keväällä kukkivien pensaiden karsimista, sillä muuten et saa tänä vuonna yhtään kukkaa. Odota leikkauksia heti näiden kasvien kukinnan jälkeen.

4. Laita astiat valmiiksi.

Puutarhakasvien kukkiminen voi kestää jonkin aikaa, vaikka keväällä on lämmin sää. Muutama hyvin sijoitettu astia tuo kuitenkin nopeasti väriä sinne, missä sitä tarvitset. Vaikka maassa olisi vielä lunta, voit ottaa esiin istutusastiat (tai hankkia uusia kauniita astioita) ja täyttää ne ruukkumullalla. Näin olet valmis lisäämään kasveja heti, kun orvokit ja muut viileän vuodenajan yksivuotiset kasvit saapuvat puutarhamyymälään tai ruokakauppaan.

5. Tarkista kevään puutarhanhoidon tarkistuslista

Kun kevät vihdoin saapuu, sinulla on kädet täynnä työtä istuttamisessa, kitkemisessä, kastelemisessa, niittämisessä ja muussa. Ennen kuin ulkotöiden listasi alkaa pursua, käy läpi tämä kevään puutarhanhoidon tarkistuslista. Varmista, että sinulla on kaikki tarvitsemasi työkalut ja tarvikkeet. Pieni valmistautuminen nyt auttaa ottamaan kasvukaudesta kaiken irti.