5 Tapaa puhdistaa mikroaaltouuni

5 Tapaa puhdistaa mikroaaltouuni

Mikroaaltouunin puhdistustavan määrittäminen voi tuntua pelottavalta, kun monia puhdistustuotteita markkinoidaan "parhaana" tapana puhdistaa mikroaaltouuni. Onneksi on olemassa useita helppoja tapoja puhdistaa mikroaaltouuni käyttämällä tavallisia kotitaloustarvikkeita, joita sinulla saattaa jo olla ruokakomerossasi.

Kokeile jotakin näistä viidestä lähestymistavasta, niin saat mikroaaltouunin täysin puhtaaksi, ilman viipyviä hajuja ja pinttyneitä likaa.

5 tapaa puhdistaa mikroaaltouunin sisäpuoli.

Riippumatta siitä, minkä DIY-mikroaaltouunin puhdistusaineen valitset, ensimmäinen askel minkä tahansa mikroaaltouunin puhdistamisessa on pyyhkiä kaikki sen sisäpinnat puhtaalla, kostealla paperipyyhkeellä tai pehmeällä sienellä. Kun olet puhdistanut sisätilat ensin, irrota laite seinästä, jotta se olisi turvallisempi. Hajut voivat jäädä jäljelle puhdistuksen jälkeen. Yksi helppo tapa saada palanut haju pois mikroaaltouunista on jättää se auki 30-45 minuutiksi, jotta se pääsee tuulettumaan täysin.

Mikroaaltouunin puhdistaminen sitruunamehulla

Sitruuna sisältää sitruunahappoa, joka leikkaa rasvan ja lian läpi ja jättää jälkeensä raikkaan tuoksun. Näiden ominaisuuksien ansiosta mikroaaltouunin puhdistus on yksinkertaista ja jättää minkä tahansa kokoisen mikroaaltouunin sisätilat hajuttomiksi ja nihkeän puhtaiksi.

TARVIKKEET

Sieni, mikrokuituliina tai paperipyyhkeet.
Sitruunat
Vesi
Mikroaaltouunille sopiva kulho

 1. Leikkaa kaksi kokonaista sitruunaa lohkoiksi ja purista kunkin sitruunan mehu pieneen mikroaaltouuninkestävään kulhoon.
 2. Kaada kulhoon 2 kupillista vettä ja lisää mehustetut sitruunaviipaleet.
 3. Aseta kulho mikroaaltouuniin ja käytä sitä korkealla 2-3 minuuttia tai kunnes vesi alkaa kiehua voimakkaasti.
 4. Anna kulhon seistä noin 10 minuuttia mikroaaltouunin ovi suljettuna, jotta höyry pääsee tunkeutumaan paahteisiin ja rasvaan.
 5. Avaa mikroaaltouunin luukku, anna kuuman höyryn poistua ja poista kulho varovasti uunikintailla – se on kuumaa. Jos mikroaaltouunissasi on kääntöpöytä, irrota se ja kääntöpöydän tuki, jonka varassa se pyörii, varovasti. Liota näitä osia kuumassa saippuavedessä lavuaarissa, kun jatkat.
 6. Pyyhi mikroaaltouuni kostealla liinalla tai sienellä sitruunamehun ja mahdollisten jäämien poistamiseksi. Toista tarvittaessa edellä kuvattu prosessi kokonaisuudessaan.
 7. Kuivaa mikroaaltouunin sisätilat kokonaan puhtaalla, kuivalla liinalla.
 8. Puhdista ja kuivaa levypöytä ja tuki huolellisesti ennen niiden asettamista takaisin mikroaaltouuniin.

Mikroaaltouunin puhdistaminen etikan ja ruokasoodan avulla

Etikka ja ruokasooda, molemmat luonnollisia puhdistusaineita ja jokapäiväisiä keittiötarvikkeita, muodostavat yhdessä vahvan mikroaaltouunin puhdistusaineen, joka sopii sekä tavallisiin laitteisiin että yhdistelmämikroaaltouuneihin. Sitruunamenetelmän tapaan mikroaaltouunin puhdistaminen ruokasoodan ja etikan avulla on tyydyttävän yksinkertaista.

TARVIKKEET

Sieni, mikrokuituliina tai paperipyyhkeet.
Ruokasooda
Valkoinen etikka
Vesi
Mikroaaltouuninkestävä kulho

 1. Sekoita 4 ruokalusikallista ruokasoodaa 1 litraan lämmintä vettä. Sekoita hyvin, kunnes jauhe liukenee kokonaan.
 2. Kasta puhdas liina tai sieni seokseen (toista tarvittaessa) ja pyyhi koko sisustus.
 3. Sekoita ½ kupillista vettä ja ½ kupillista valkoista etikkaa pienessä mikroaaltouuninkestävässä kulhossa.
 4. Aseta etikkaa ja vettä sisältävä kulho mikroaaltouuniin ja käytä laitetta korkealla 2-3 minuuttia tai kunnes vesi kiehuu.
 5. Pidä mikroaaltouunin ovi suljettuna ja anna kulhon seistä noin 10 minuuttia, kun höyry tekee tehtävänsä.
 6. Avaa mikroaaltouunin ovi, anna höyryn varovasti poistua, ota kuuma kulho ulos uunikintailla ja poista pyörivä pöytälevy ja pyörivä tuki. Liota mikroaaltouunin osat lavuaarissa kuumassa saippuavedessä.
 7. Valmista toinen etikan ja veden 1:1 seos ja pyyhi sillä mikroaaltouunin sisätilat puhtaalla liinalla tai sienellä, kunnes jäämiä ei jää. Kiinnitä erityistä huomiota mikroaaltouunin oven sisäpuolelle, jos se on erityisen rasvainen.
 8. Huuhtele mikroaaltouunin sisätilat huolellisesti puhtaalla, kostealla liinalla tai sienellä.
 9. Kuivaa mikroaaltouunin sisus kuivalla liinalla tai paperipyyhkeillä.
 10. Hankaa, huuhtele ja kuivaa levypöytä ja levypöydän tuki kokonaan, ennen kuin palautat ne mikroaaltouuniin.

Mikroaaltouunin puhdistaminen kaupallisella puhdistusaineella

Jos mikroaaltouunin puhdistaminen etikalla tai sitruunoilla ei kuulosta houkuttelevalta, sinulla saattaa jo olla tiskialtaan alla kaupallinen monikäyttö-, keittiö- tai mikroaaltouunin puhdistusaine, joka voi tehdä työn sen sijaan. Harkitse hankaamattomien ja myrkyttömien ainesosien sisältävän puhdistusaineen käyttöä, jotta vältät ei-toivotut höyryt, ja noudata tarkasti tuotteen etiketissä olevia ohjeita.

TARVIKKEET

Sieni, mikrokuituliina tai paperipyyhkeet.
Hankaamaton, myrkytön puhdistusaine
Vesi

 1. Jos käytät mikroaaltouunin puhdistussuihketta, siirry vaiheeseen 2. Valmistele jauhemaiset ja nestemäiset geelipuhdistusaineet, jotka vaativat märkää puhdistuspintaa, kosteaa applikaattoria tai vesiseosta, etiketin ohjeiden mukaisesti.
 2. Levitä puhdistusainetta mikroaaltouunin sisälle, ovelle ja/tai muille pinnoille valmistajan ohjeiden mukaisesti. Vältä puhdistusaineen levittämistä suoraan tuuletusaukkoihin tai niiden läheisyyteen.
 3. Anna puhdistusaineen vaikuttaa ilmoitetun ajan (jos ilmoitettu aika on ilmoitettu) ennen voimakasta pyyhkimistä.
 4. Huuhtele mikroaaltouunin sisätilat ja muut puhdistetut pinnat huolellisesti märällä liinalla, sienellä tai paperipyyhkeillä.
 5. Kuivaa puhtaat, huuhdellut pinnat puhtaalla liinalla tai paperipyyhkeillä.

Mikroaaltouunin puhdistaminen astianpesuaineella

Valmiiden ainesosien osalta astianpesuaine ja vesi saattavat olla helpoin tapa puhdistaa mikroaaltouuni. Nestemäinen astianpesuaine on erityisen käyttökelpoinen poistamaan rasvaa mikroaaltouunin sisätiloista, myös oven sisäpuolelta.

TARVIKKEET

Mikrokuituliina tai sieni
Astianpesuaine
Vesi
Paperipyyhkeet (valinnainen)

 1. Lisää muutama tippa astianpesuainetta kulhoon lämmintä vettä ja sekoita, kunnes saat limaisen seoksen.
 2. Avaa mikroaaltouunin ovi, irrota kääntöpöytä ja sen tuki ja pese ne huolellisesti saippualla ja vedellä keittiön lavuaarissa. Huuhtele molemmat ja aseta ne sivuun kuivumaan.
 3. Palaa mikroaaltouunin luo kulhoon saippuaveden kanssa ja upota puhdas liina tai sieni siihen (toista samalla). Pyyhi mikroaaltouunin sisäpuoli ja hankaa pois ruokakertymät ja rasva.
 4. Poista kaikki jäljelle jäänyt lika ja saippuajäämät kostealla liinalla tai paperipyyhkeillä.
 5. Kuivaa mikroaaltouunin sisäpuoli huolellisesti puhtaalla, kuivalla liinalla tai paperipyyhkeillä.
 6. Hae kuiva kääntöpöytä ja tukirengas takaisin mikroaaltouuniin (tai kuivaa se tarvittaessa käsin) ja aseta se takaisin mikroaaltouunin sisälle.

Mikroaaltouunin puhdistaminen melamiinisienillä

Melamiinivaahtosienet, jotka tunnetaan paremmin nimellä Magic Erasers, ovat laajalti kuuluisia luonnollisesta puhdistustehostaan, ja ne ovat juuri niin tehokkaita kuin odottaa saattaa, kun on kyse mikroaaltouunin sisätilojen kovimpien tahrojen ja ruokajäämien puhdistamisesta.

TARVIKKEET

Melamiiniset sienet
Vesi
Mikrokuituliina tai paperipyyhkeet

 1. Avaa mikroaaltouunin ovi ja irrota kääntölevy ja sen pyöreä tuki. Kostuta melamiinisieni aktivoidaksesi sen ja puhdista levysoittimen lasi ja muovinen tuki voimakkaasti. Huuhtele perusteellisesti ja aseta molemmat sivuun kuivumaan.
 2. Aseta sieni takaisin paikalleen ja kostuta uusi sieni tarvittaessa (ja toista tämä, kun sienet liukenevat) ja puhdista sillä mikroaaltouunin sisätilat. Kiinnitä erityistä huomiota tahroihin ja kertymiin ja hankaa, kunnes ne häviävät tai hajoavat.
 3. Pyyhi pudonneet ruoka-aineet pois liinalla tai paperipyyhkeellä.
 4. Puhdista mikroaaltouunin sisätilat viimeisen kerran märällä melamiinisienellä ja puhdista mikroaaltouunin oven lasin sisäpuoli pyörivin liikkein, jotta siitä tulee raidaton ja rasvaton.
 5. Huuhtele mikroaaltouunin sisätilat kokonaan kostealla liinalla tai paperipyyhkeellä kaikkien jäämien poistamiseksi.
 6. Kuivaa mikroaaltouunin sisäpuoli puhtaalla, kuivalla liinalla tai paperipyyhkeillä.
 7. Palauta kuiva kääntöpöytä ja tuki (kuivaa ne tarvittaessa käsin) paikoilleen mikroaaltouuniin.

Mikroaaltouunin sisäpuolen pitäminen puhtaana

Vaikka edellä mainitut menetelmät ovat kaikki loistavia vaihtoehtoja mikroaaltouunin puhdistamiseen, todella paras tapa puhdistaa mikroaaltouuni on puhdistaa se sitä mukaa, kun puhdistat sen. Pyyhi kaikki roiskeet ja roiskeet puhtaalla sienellä, mikrokuituliinalla tai paperipyyhkeillä jokaisen käytön jälkeen, ennen kuin ne kuoriutuvat. Harkitse myös investoimista mikroaaltouunin suojukseen, jotta sotkut pysyvät eristettyinä irrotettavaan kääntöpöytään. Tämä tekee mikroaaltouunin täydellisestä puhdistuksesta ehdotettujen kotitekoisten tai kaupasta ostettujen kaavojen avulla vaivatonta, ja voit lisätä ne mikroaaltouunin puhdistusrutiiniin viikon tai kahden välein.