5 Klassista seinä- ja koristeväriyhdistelmää – ja 5 vain sääntörikkojille.

5 Klassista seinä- ja koristeväriyhdistelmää - ja 5 vain sääntörikkojille.

Täydellisen seinänvärin valinnan jälkeen monet valitsevat oletusarvoisesti valkoisen reunavärin ajattelematta asiaa sen enempää. Vaikka valkoinen listoitus on klassikko syystä, on monia muita vaihtoehtoja, jotka voivat tehdä suuremman vaikutuksen ja jotka saattavat sopia paremmin kotisi tyyliin ja tilaan.

Puhuimme kolmen huippumaalimerkin väriasiantuntijan kanssa, jotka kertoivat muutamista suosikkivärikombinaatioistaan sekä perinteisiin että epätavanomaisiin tiloihin. Jatka lukemista ja tutustu heidän valintoihinsa parhaista seinä- ja verhoiluväriyhdistelmistä.

Klassiset väriyhdistelmät seinille ja verhoiluille.

Kun valitset seinä- ja verhoiluvärejä, joskus on parasta pitäytyä perusasioissa. Seuraavat viisi väriyhdistelmää ovat hyväksi havaittuja vaihtoehtoja, joiden tiedetään toimivan lähes kaikissa huoneissa.

1. Valkoiset seinät, valkoiset verhoilut.

Aloitetaan siitä, mitä monet pitävät todellisena klassikkona: valkoiset seinät ja valkoiset somisteet. Benjamin Mooren värimarkkinoinnin ja -kehityksen apulaispäällikkö Arianna Cesa sanoo: "Yksi suosikkilookeistani on käyttää samaa väriä seinissä ja verhoilussa, mutta käyttää eri kiiltoa hienovaraisen kontrastin aikaansaamiseksi. Tämä mahdollistaa taatun yhtenäisyyden ja keskeytymättömän värivirran."

Kun maalaat seinät ja verhoilut samalla värillä, valitse verhoiluihin korkeampi kiilto kuin seiniin. Mitä tulee tiettyihin väreihin, hän sanoo: "Jos tunnet itsesi hukkuvaksi etkä tiedä, mistä aloittaa, kun haluat valita verhoiluvärin, katso kirkkaita puhtaita valkoisia maalivärejä, kuten Chantilly Lace (OC-65) tai Super White (OC-152)."

Hanki Benjamin Mooren maaleja Ace Hardware -verkkokaupasta.

2. Greige seinät, valkoiset reunukset.

Greige on ollut suosittu seinäväri jo vuosia, sillä se toimii neutraalina värinä, joka voi kallistua joko lämpimään tai viileään. "Greige, kuten Stonehenge Greige (PPG1024-5), voidaan yhdistää valkoisen reunuksen – kuten Commercial White (PPG1025-1) – kanssa raikkaan ja viihtyisän ilmeen aikaansaamiseksi", sanoo PPG:n värimarkkinointipäällikkö Ashley McCollum.

Hanki PPG-maalit The Home Depotista.

3. Vaaleat seinät, mustat reunukset

Jos haluat korostaa arkkitehtonisia yksityiskohtia, kuten ikkunanpuitteita ja alkuperäisiä jalkalistoja, harkitse tummaa verhoilua vaaleiden seinien kanssa.

Sue Wadden, Sherwin-Williamsin värimarkkinointijohtaja, sanoo: "Tricorn Black (SW 6258) on aidointa mustaa ja yksi suosituimmista väreistämme vuodesta toiseen. Se auttaa nykyaikaistamaan tilaa ja muodostaa erittäin hienostuneen ja klassisen keskipisteen, kun sitä käytetään verhoiluissa."

Myös silloin, kun maalaat verhoilun tummemmaksi kuin seinät, on parasta maalata verhoilu ensin ennen seinien maalaamista, jotta vaaleampi seinän väri ei roisku tummalle verhoilulle.

Hanki Sherwin-Williamsin maaleja Lowe’sista.

4. Siniset seinät, viileän valkoinen verhoilu.

Arianna Cesa suosittelee käyttämään kahta väriä, joilla on samanlainen alaväri, kun valitset seinä- ja verhoiluparin. Hän neuvoo: "Jos sinulla on siniset seinät, etsi valkoisia maalivärejä, joissa on sininen pohjasävy, vaihtoehtona somistukselle yhtenäisen ilmeen aikaansaamiseksi."

Yksi hänen suosikkiyhdistelmistään klassisen ilmeen aikaansaamiseksi on Benjamin Mooren Hale Navy HC-154 -värin käyttäminen seiniin ja Decorator’s White OC-140 -värin käyttäminen koristeluun. Vastaavasti Ashley McCollum kertoo, että Gliddenin Blue Fjord (PPG1163-6) ja Delicate White (PPG1001-1) -värien yhdistäminen on "täydellinen tapa hypätä värien maailmaan ja antaa samalla tilalle ajaton ilme".

Hanki Gliddenin maalit The Home Depotista.

5. Saviset seinät, beigen sävyiset verhoilut

Kahden lämpimän neutraalin värin yhdistäminen on erinomainen go-to -yhdistelmä, jolla voi luoda viihtyisän tilan. "Neutraalit värit luovat lämpimän ympäristön, joka on ajaton ja näyttää hyvältä ikuisesti", kertoo Sherwin Williamsin Sue Wadden. "Voit esimerkiksi maalata seinän värillä Redend Point (SW 9081) ja käyttää sävyltään neutraalia, kuten Kestrel White (SW 7516) -väriä verhoiluissa, jotta tilaan saadaan lisää ulottuvuutta."

Rohkeat väriyhdistelmät seiniin ja verhoiluun.

Haluatko rikkoa muotin ja tehdä jotain odottamatonta kotisi sisustuksessa? Nämä epätavanomaiset väriyhdistelmät voivat auttaa tekemään suuren vaikutuksen.

1. Vaaleanpunaiset seinät, vihreä sisustus

Cesa suosittelee katsomaan väripyörään, kun yrität luoda kontrastipitoisen verhoilun. Etsi toisiaan täydentäviä värejä tarkastelemalla värejä, jotka istuvat vastakkain väripyörässä.

"Täydentävien väriyhdistelmien ei tarvitse olla perinteisiä punaista ja vihreää. Ajattele pehmeitä, vaaleita, vaaleanpunaisia seiniä, joissa on syvän harmaanvihreä reunus", Cesa sanoo ja suosittelee Georgetown Pink Beige (HC-56) ja Kennebunkport Green (HC-123) -väriä erinomaiseksi pariksi.

2. Oliivinväriset seinät, harmaa reunus.

Niiden, jotka etsivät ainutlaatuista seinä- ja verhoiluyhdistelmää ja haluavat silti säilyttää suhteellisen neutraalin ilmeen, kannattaa harkita PPG:n Olive Sprig (PPG1125-4) -värin ja Gliddenin Whiskers (PPG1025-3) yhdistämistä.

Tätä väriyhdistelmää tukeakseen McCollum sanoo: "Elegantti, maanläheinen, monipuolinen ja erittäin mukautuva vihreä Olive Sprig ilmentää kodinomistajien nykyistä halua jäljitellä luontoa ja maanläheisiä sävyjä kodeissaan." Hän lisää, että Whiskers, "pehmeä greige, jossa on seepiansävy", voidaan yhdistää Olive Sprigin kanssa rauhoittavaan ja luonnolliseen ilmeeseen, joka sopii erityisen hyvin keittiöihin ja kylpyhuoneisiin.

3. Valkoiset seinät, vaaleat sisustukset…

Monet valitsevat lastenhuoneita sisustaessaan kirkkaita värejä, mutta nämä värit päätyvät yleensä seiniin eikä verhoiluun. Vaihda tyyliä valitsemalla valkoiset seinät ja käyttämällä sen sijaan kirkkaita värejä sisustuksessa, jotta saadaan aikaan rohkea korostus. Kun valitset valkoisten seinien koristeväriä, mahdollisuuksia on loputtomasti. Harkitse aurinkoista keltaista, kuten Sherwin-Williamsin Daisy (SW 6910), tai kirkasta aquaa, kuten Tantalizing Teal (SW 6937).

4. Vaaleanharmaat seinät, tummanharmaat verhoilut.

Ainutlaatuisten seinä- ja somisteyhdistelmien ei välttämättä tarvitse tarjota sävykontrastia. Cesa selittää: "Jos haluan antaa tilassa lausunnon, rakastan yksiväristä väriyhdistelmää, jossa on tummempi reunus."

Hän selittää, että "monokromaattisissa väriyhdistelmissä käytetään saman värin sävyjä ja sävyjä, joten voit todella olla kyseisen väriperheen ympäröimänä." Jos haluat saada tämän ilmeen, kokeile yhdistää Benjamin Mooren Wickham Gray (HC-171) -seinät Duxbury Gray (HC-163) -verhoiluvärin kanssa.

5. Ruskehtavat seinät, sinapinvärinen reunus

Haluatko nojata trendikkäisiin lämpimiin sävyihin, jotka valtaavat sosiaalisen median? PPG:n ja Gliddenin väriasiantuntija suosittelee ruskehtavien seinien yhdistämistä sinapinväriseen sisustukseen.
"Jos etsit jotain erilaista ja trendikästä, Cool Clay (PPG1071-5) ja Spicy Mustard (PPG1108-5) -värien yhdistäminen on loistava tapa rikkoa vallitsevaa tilannetta", McCollum huomauttaa. "Nämä värit sopivat täydellisesti seikkailunhaluiselle DIY-käyttäjälle, joka on valmis siirtymään neutraaleista sävyistä ja haluaa lisätä tilaansa eloisaa piristystä."