5 Asiaa, jotka on hyvä tietää ennen suihkuviemärin asentamista.

5 Asiaa, jotka on hyvä tietää ennen suihkuviemärin asentamista.

Tämän artikkelin on toimittanut SupplyHouse.com. Sen faktat ja mielipiteet ovat BobVila.comin omia.

Suihkun viemärin vaihtaminen ei yleensä ole vaikea tehtävä, mutta aina kannattaa varautua komplikaatioihin ennen työn aloittamista, varsinkin kun jokainen projekti on erilainen. Vaikka viemärin vaihtaminen valmiiksi muotoiltuun suihkualustaan pitäisi viedä vain pari tuntia, sinun kannattaa varata itsellesi lisäaikaa ja joustava työkalupakki.

"Suihkun iän kasvaessa kasvaa myös ongelmien todennäköisyys asennuksen aikana", sanoo johtavan LVI-alan verkkokauppiaan SupplyHouse.comin tekninen asiantuntija Daniel O’Brian. Ajan myötä vanhemmat metalliviemärit voivat syöpyä, jolloin niitä on hyvin vaikea irrottaa, ja uudempien suihkujen asennuksissa voi jopa tulla ongelmia, jos pääsy viemäriin on rajoitettu. Olivatpa haasteesi mitkä tahansa, seuraavat vinkit auttavat projektia sujumaan hieman helpommin.

1. Varaudu putkikokojen eroavaisuuksiin.

Suurin osa suihkun viemäriputkista on halkaisijaltaan kaksi tuumaa, mutta jos sinulla on kahden tuuman viemäriputki ja törmäät kolmen tuuman viemäriputkeen, joudut tekemään uuden matkan LVI-tarvikekauppaan. "Tarkista aina paikalliset määräykset", O’Brian kehottaa. "Suurempi viemärikoko minimoi suihkun ylivuodon mahdollisuuden." Ja jos sinulla on käsilläsi kokoon mukautuvia suihkuviemäreitä, kuten Oatey 2-tuumainen tai 3-tuumainen PVC-suihkuviemäri (saatavana SupplyHousesta), kokoero ei hidasta sinua lainkaan. Tämä hitsattu viemäri sopii joko kahden tai kolmen tuuman viemäriputkeen. Kahden tuuman viemäriputkessa viemärin runko sopii putken päälle; kolmen tuuman putkessa se sopii putken sisään. Jos kotonasi on kolmen tuuman viemäriputkia, kannattaa hankkia laatikollinen kokoon mukautuvia viemäreitä, jotta niitä on aina käsillä.

2. Oleta, että joudut leikkaamaan katon läpi.

Useimmissa tapauksissa et voi välttyä leikkaamasta kattoa suihkun alapuolella, jotta pääset käsiksi. "Jos vuoto on olemassa, joudut luultavasti vaihtamaan alapuolisen katon kipsilevyn sekä viemärin, ja se kannattaa hoitaa mahdollisimman pian vahinkojen minimoimiseksi", O’Brian sanoo. Kipsilevyn vaihtaminen on suhteellisen yksinkertainen kodin korjaushanke, joten reiän leikkaamisen kattoon ei pitäisi olla suuri huolenaihe. Vaihtoehtoisesti voit peittää reiän paluuilmasäleiköllä, joka voidaan helposti irrottaa, jos putkistoon on päästävä käsiksi myöhemmin.

Ainoa kerta, jolloin sinun ei tarvitse leikata kattoa suihkun alapuolelta, on silloin, kun vaihdat sekä viemärin että suihkun pohjan. Siinä tapauksessa aloita vetämällä vanha suihkualusta ulos ja poistamalla vanha viemäri. Liitä sitten uuden viemärin runko uuteen suihkun pohjaan ja aseta suihkun pohja paikalleen valmistajan ohjeiden mukaisesti. Varoitetaan: Suihkualustan tasapainottaminen, kun kohdistat viemärin rungon putken päälle, vaatii lähes varmasti ylimääräisen henkilön apua.

Paras viemärityyppi tähän tilanteeseen on usein nimeltään "puristus-" tai "kitkaviemäri", kuten tämä Oatey 2-Inch PVC No-Calk Shower Drain (saatavana SupplyHousesta), jossa on kumitiiviste viemärin rungon sisällä. Poista tiiviste ennen suihkun pohjan asentamista. Kun suihkualusta on asennettu, voitele tiiviste putkimiehen saippualla ja liu’uta se paikalleen viemärin rungon ja putken väliin. Kiristä viemärin rungon sisällä oleva puristusmutteri ruuvimeisselillä liitoksen tiivistämiseksi ja napsauta sitten siivilä paikalleen. Kun voit poistaa tiivisteen ennen suihkun pohjan asentamista, saat hieman enemmän liikkumatilaa – muista, että tasapainotat suihkun pohjaa, kun yrität sovittaa liitetyn viemärin rungon lattiassa olevan putken päälle.

3. Tiukat kohdat aiheuttavat ongelmia.

Näin ei tapahdu usein, mutta joskus, kun leikkaat suihkun alla olevan katon läpi, löydät johdotuksia tai putkia, jotka estävät sinua saamasta vesipumppupihtiäsi tiukasti kiinni mutteriin, joka yhdistää viemärin putkeen. (Nämä ylimääräiset johdot, putket ja jopa kanavistot olisi lisätty suihkun asentamisen jälkeen.) Jos et löydä keinoa irrottaa mutteria tai päästä putkeen käsiksi katkaistaksesi sen viemärin alapuolelta, saatat joutua vetämään suihkun pohjan irti, jotta pääset käsiksi viemärin päälle ylhäältä. Silloin yksinkertaisesta viemärin vaihdosta tulee suuri projekti.

Vaikka tämä odottamaton ongelma saattaa jäädä sinulle, voit estää sen tulevaisuudessa asentamalla ulomman lukkomutterityyppisen viemärin, kuten Sioux Chief 2-Inch JackRabbit Shower Drain (saatavana SupplyHousesta).

Toisin kuin tavalliset viemärit, jotka hitsataan liuottimella tai kiinnitetään mutterilla, JackRabbit-viemäri kiinnittyy neljällä alhaalta tulevalla nostoruuvilla. (Ruuvimeisseli on yleensä paljon helpompi saada ahtaaseen paikkaan, jonne tilaa vievät vesipumppupihdit eivät mahdu). Tyhjennysrungossa on painettava puristustiiviste, joka kiinnittyy tyhjennysputkeen ilman tiivistämistä. Kun suihkun pohja on asennettu, kiristä nostoruuvit alhaaltapäin imemään laippaa alaspäin, kunnes se tiivistyy suihkun lattiaa vasten.

4. Joskus on helpompaa vaihtaa koko viemäriputki.

Aina kun asennat suihkuviemärin, jossa on hitsatut liitokset, sinun on leikattava viemäriputki, jotta voit poistaa vanhan viemärin. Vaikka tämä on välttämätöntä, jäljelle jää lyhennetty viemäriputki, jota on jatkettava ennen uuden viemärin asentamista. Putken pidentäminen ahtaassa tilassa yläpuolella työskennellessäsi on sekä aikaa vievää että fyysisesti haastavaa, joten usein on nopeampaa (ja yksinkertaisempaa) vain leikata koko viemärilukko irti ja vaihtaa se. Jos haluat asentaa toisen hitsatun viemärin, kuten tämän 2-tuumaisen Sioux Chief PVC-viemärin (saatavana SupplyHousesta), sinun on koottava ja sovitettava kaikki liitokset kuivasovitukseen ennen niiden liimaamista yhteen. Varmista, että vaakasuoran viemäriputken putken putoamiskulma pysyy vakiona ¼ tuumaa juoksujalkaa kohti.

Jotkin työt on parempi jättää ammattilaisilleHae ilmaisia, sitoumuksettomia arvioita lisensoiduilta putkimiehiltä lähelläsi. Etsi ammattilaiset nyt +

5. Varo tukkimasta vuotoaukkoja.

Uuden viemärin asentaminen kaakeloituun suihkuun on toinen skenaario, joka usein edellyttää koko suihkulattian vaihtamista. Kaakeloidut suihkut lepäävät laastipohjalla, joka on levitetty vedenpitävän kalvon päälle (kuten Oatey 5′ x 6′ PVC Shower Pan Liner, saatavilla SupplyHousesta), joka on asennettu vielä toisen laastipohjan päälle. Tämän rakenteen vuoksi sementoitua suihkuviemäriä ei voi vaihtaa, ellei laattoja ja niiden ympärillä olevaa laastia poisteta ja rakenneta uudelleen.

Laatoitetut suihkut aiheuttavat toisenkin hankaluuden: Koska laasti voi halkeilla, on tärkeää, että sinulla on varasuunnitelma, jolla saatetaan ottaa talteen vesi, joka saattaa vuotaa läpi. Tästä syystä kaakeloituihin suihkuihin asennettaviksi suunnitelluissa suihkuviemäreissä on oltava keskiosassaan vuotoaukot, jotka ohjaavat kalvoon pääsevän veden suihkuviemäriin. Näissä sovelluksissa tarvitaan viemäri, jossa on vuotoaukot, kuten Oateyn 2-tuumainen tai 3-tuumainen PVC-suihkuviemäri (saatavana SupplyHousesta). Asennusta varten kiinnitä kolmiosaisen viemärin pohja viemäriputkeen ennen kuin ensimmäinen laastipeti tasoitetaan paikalleen. Asenna sitten kalvo laastipedin päälle (ja viemärin pohjan päälle) ja leikkaa viemärin reiän yläpuolelle osa, johon kiinnitetään viemärin keskimmäinen osa, jossa sijaitsevat vuotoaukot. Varmista, että osa, jossa on vuotoaukot, ei tukkeudu laastilla. Varmistaaksesi, että vesi pääsee virtaamaan salaojareikien läpi, aseta useita kourallisia hernesoraa näkyviin jäävän salaojan pohjan ympärille suojaamaan sitä seuraavalta laastikerrokselta. Jos noudatat näitä varotoimia, kun suihkulattia on laatoitettu, kalvoon pääsevä vesi poistuu vuotoaukkojen kautta viemäriin eikä vuoda muualle.

Jotkin työt on parempi jättää ammattilaisilleHae ilmaisia, sitoumuksettomia arvioita lisensoiduilta putkimiehiltä lähelläsi. Etsi ammattilaiset nyt +