4 Näkökohtaa suurnopeuksisen LVAC-järjestelmän valintaan ja asentamiseen

4 Näkökohtaa suurnopeuksisen LVAC-järjestelmän valintaan ja asentamiseen

Lämpötilojen noustessa asunnonomistajat suurimmassa osassa maata kohtaavat saman dilemman: kytkeekö meluisan ilmastoinnin päälle ja kärsii huimasti nousevista energialaskuista vai istuuko läpi tahmean, epämiellyttävän kesän. Kompromissia ei näytä olevan paljonkaan, koska perinteiset pakkoilmastointijärjestelmät hallitsevat lämmitys-, ilmanvaihto- ja ilmastointijärjestelmiä (HVAC) Yhdysvalloissa. Historiallisten, arkkitehtonisesti herkkien tai esteettisesti haastavien talojen omistajille nämä järjestelmät eivät välttämättä ole edes varteenotettava vaihtoehto tilanpuutteen tai laajojen kunnostustöiden tarpeen vuoksi. Jopa ikkunayksiköt – vaikka ne tarjoavat jonkinlaista helpotusta – eivät välttämättä ole ihanteellisempia: Ne estävät näkymät, käyttävät energiaa tehottomasti, aiheuttavat sietämätöntä melua ja voivat aiheuttaa turvallisuusriskin, jos ne sijoitetaan lukitsemattomiin ikkunoihin.

Onneksi nykypäivän kodinomistajilla on käytössään enemmän vaihtoehtoja ja kehittyneempää tekniikkaa. Yksi tällainen luova ja huippuluokan ratkaisu, joka on saavuttanut suosiota viimeisten 30 vuoden aikana, tarjoaa keskitetyn ilmastointilaitteen mukavuuden ilman seinien repimistä ja tilaa vievien ilmakanavien käyttöä tai sen jälkeisiä kalliita sähkölaskuja. Suurnopeuksiset tai "pienkanavaiset" HVAC-järjestelmät koostuvat joustavista minikanavista, jotka voidaan helposti reitittää olemassa olevan tilan läpi seinien, lattioiden ja kattojen sisällä. Lisäksi niiden osien ainutlaatuisen pieni koko vaikuttaa osaltaan toiminnan tehokkuuteen ja alhaisempiin kuukausilaskuihin, mutta tämä on vain jäävuoren huippu siitä, mitä järjestelmän älykäs suunnittelu voi tarjota.

Suurnopeuslämmitysjärjestelmien räätälöinnin ja asennuksen helppous antaa asunnonomistajalle paljon ajateltavaa ennen uuden järjestelmän valintaa. Jos olet etsimässä tehokkainta jäähdytys- ja lämmitysvaihtoehtoa, punnitse näitä seikkoja, jotta voit suunnitella kotiisi räätälöidyn suurnopeusjärjestelmän.

Saattaa olla aika soittaa ammattilaiselleHae ilmaisia, sitoumuksettomia korjausarvioita lisensoiduilta LVI-teknikoilta lähelläsi. Etsi paikallisia ammattilaisia +

1. Ilmastoinnin haluttu määrä

Suurnopeusjärjestelmät ovat yhtä tehokkaita lämmitysratkaisuja kuin jäähdytysratkaisuja, kunhan ne on säädetty niin. Arvioi ensin, vaatiiko alueesi ilmasto pelkästään jäähdyttävää järjestelmää vai sellaista, joka ylläpitää ympärivuotista mukavuutta sekä lämmityksen että jäähdytyksen avulla. (Jos tavoitteena on molemmat, edullinen asennusurakoitsija liittää järjestelmän vesikiertoiseen kierukkaan, lisälämpöpumppuun tai sähkökanavalämmittimeen). Määrittele seuraavaksi, miten haluat asentaa järjestelmän, jotta ilmasto voidaan säätää koko talossa. Mahdollisuus nimetä vyöhykkeitä yhdestä huoneesta koko kerroksen kokoisiin vyöhykkeisiin mahdollistaa yksilöllisemmän ohjauksen erillisillä termostaateilla, ja kodinomistajat voivat lisäksi kohdentaa huoneita, joilla on taipumus lämmetä muita nopeammin, sekä jättää pois harvoin käytetyt huoneet energian säästämiseksi.

Sen lisäksi, mitä järjestelyjä tehdään uuden suurnopeuslämmityksen asennuksen aikana, kodinomistajat voivat luottaa myös tarkempaan lämpötilojen hallintaan yksinkertaisesti järjestelmän suunnittelun ansiosta. Unico-järjestelmä toimii aspiraatioksi kutsutun prosessin avulla, jossa huoneeseen tuleva suurnopeuksinen ilmavirta luo ympärilleen riittävän loivan imun vetääkseen huoneen ilman virtaan. Tämän seurauksena kodinomistajat nauttivat vedottomasta viihtyvyydestä jopa huoneissa, jotka ovat aiemmin peittäneet hajanaisesti pakkoilmalämmitys- ja -jäähdytysjärjestelmiä. Lisäksi lämpötilat lattiasta kattoon ja huoneesta huoneeseen ovat korkeintaan 2 astetta korkeammat tai matalammat kuin termostaattiin asetettu lämpötila.

2. Maksimaalinen hyötysuhde

Jos tärkein motivaattorisi uutta järjestelmää valitessasi on energiansäästö kuukausi toisensa jälkeen, suurnopeusjärjestelmä on oikea valinta. Unico-järjestelmä luottaa minikanaviensa suunnitteluun sekä erityisesti käärittyihin ja eristettyihin tuloputkiin, jotta ilmahäviöt ilmankäsittelykoneesta huoneeseen saadaan minimoitua. Unicon minikanavien pinta-ala on kolmanneksen pienempi kuin perinteisen kanaviston, ja ne menettävät näin paljon vähemmän lämpöä seiniensä kautta. Siinä missä perinteiset LVI-järjestelmät voivat menettää jopa 25 prosenttia lämmitys- tai jäähdytysenergiastaan kanaviston vuotojen kautta, Unico-järjestelmän laadukas eristys rajoittaa hävikin alle 5 prosenttiin. Lyhyesti sanottuna kodinomistajat saavat jäähdytyksen tai lämmityksen, josta maksat.

Erinomaisen kanavaverkoston lisäksi Unico Systemin ilmankäsittelylaitteella on myös osansa tämän suurnopeuksisen LVI-järjestelmän tarjoamiin energiansäästöihin. Poikkeuksellisen tehokkaat jäähdytyskierukat poistavat jopa 30 prosenttia enemmän kosteutta kuin perinteiset järjestelmät. Kun ilmassa on vähemmän kosteutta, kodinomistaja voi pitää termostaatin korkeammalla asetuksella, jolloin energiankulutus vähenee kolme prosenttia jokaista lisäastetta kohden, ja silti ympäristö on miellyttävämpi.

3. Näkymättömyys

Mikään ei pilaa harkitusti sisustettua sisustusta niin kuin perinteisten tuuletusaukkojen silmiinpistävät metalliritilät. Sen lisäksi, että niiden ulkonäkö heikentää tilan kokonaissävyä, perinteiset metallirekisterit ovat alttiita raidoiksi, ja nämä tummat, likaiset jäljet saavat ne näyttämään vielä huonommalta. Suurnopeusilmanvaihto tarjoaa uusia vaihtoehtoja ilmanvaihtotyyleihin, jotka tekevät tästä energiatehokkaasta järjestelmästä helpomman sekä silmille että lompakolle.

Esimerkiksi Unico-järjestelmä säilyttää kotisi estetiikan laajan valikoiman lähes näkymättömien ulostuloaukkojen avulla. Voit valita joko viiden tuuman pyöreitä tai uritettuja, puoli tuumaa kertaa kahdeksan tuuman kokoisia malleja, joista kummassakin on useita eri värejä ja puunvärisävyjä, joiden ansiosta ne sulautuvat lähes mihin tahansa sisustukseen. Viimeistelemättömät puuversiot voidaan jopa maalata tai värjätä, jotta ne sopisivat täsmälleen ympäristöönsä. Kattoon, lattiaan tai seinään asennettuina nämä tuuletusaukot takaavat ilmastoidun ilman erittäin huomaamattoman jakelun – ja kuiskaavan hiljainen ilmavirta (ilmankäsittelylaitteen ääntä vaimentavan eristyksen ja tuloputkien kerroksittaisen rakenteen ansiosta) ei paljasta niiden piilopaikkoja!

4. Ajoitus

Suurnopeuksisen LVI-järjestelmän ammattimainen asennus on niin nopeaa ja yksinkertaista, että kodinomistajat voivat alkaa hyödyntää sen etuja lähes välittömästi. Siinä missä useimpien perinteisten jäähdytys- ja lämmitysjärjestelmien tilaa vievät kanavat vaativat melkoisen määrän kunnostustöitä – aina kipsilevyn avaamisesta alaslaskujen ja alaslaskettujen kattojen rakentamiseen – niiden asentamiseksi, suurnopeusjärjestelmä on etulyöntiasemassa komponenttiensa kompaktin koon ansiosta. Joustavat kanavat voivat kulkea palkkien ja palkkien välissä kattojen, seinien tai lattioiden onteloissa, kun taas modulaariset ilmankäsittelykoneet ja kelat mahtuvat mihin tahansa aukkoon, joka on vain pari metriä korkea ja leveä esimerkiksi ullakolla tai ryömintätilassa. Itse asiassa Unico-järjestelmä käyttää rakennetussa ympäristössä alle kolmanneksen siitä tilasta, jonka perinteinen järjestelmä vaatii, eli se voi tuottaa jopa yhdeksän tonnin ilmastointitehon viemättä yhtään enemmän tilaa kuin kolmen tonnin perinteinen yksikkö.

Kun kotia ei tarvitse "tyhjentää", asennus on vähemmän aikaa vievää (puhumattakaan siitä, että se olisi vähemmän häiritsevää ja edullisempaa). Ainoa kysymys, johon on vielä vastattava, on, milloin meidän pitäisi vaihtaa?

Seuraavaksi: Konsultoi ammattilaista

Vaikka on hyvä idea punnita kaikkia näitä seikkoja itse, kun rajaat LVI-vaihtoehtojasi, suunnittelu- ja arviointivaihe ei ole todella valmis ennen kuin otat mukaan ammattilaisen. Pätevä LVI-urakoitsija voi auttaa sinua valitsemaan tarpeitasi parhaiten vastaavan suurnopeuksisen minikanavajärjestelmän aina oikean koon määrittämiseen liittyviin yksityiskohtiin asti. Alueesi ilmasto, kodin eristyksen määrä, kodin neliömäärä ja eri huoneissa tyypillisesti oleskelevien henkilöiden määrä vaikuttavat kaikki ilmankäsittelykoneen vaatimuksiin. Oikea mitoitus on ratkaisevan tärkeää: Väärin mitoitettu järjestelmä ei toimi tehokkaasti ja voi heikentää mukavuutta.

Unico-järjestelmä, joka on nyt asennettu yli 500 000 kotiin, ylläpitää luotettavien ammattilaisten verkostoa, joka arvioi tilanteesi, määrittelee jäähdytys- ja lämmitystavoitteisiisi sopivat tuotteet ja asentaa järjestelmän asianmukaisesti. Unico System -tekniikka skaalautuu tarpeen mukaan helposti ylös- tai alaspäin, ja sen jäähdytys- ja lämmitysteho vaihtelee yhdestä tonnista viiteen tonniin, ja nämä ammattilaiset ymmärtävät sen parhaiten. He voivat jopa auttaa sinua säästämään lisää rahaa uudesta investoinnistasi määrittämällä, oletko oikeutettu liittovaltion, osavaltion tai paikallisen asuinrakennusten energiaverohyvityksiin, kun päivität tehokkaaseen LVI-järjestelmään. Jos haluat aloittaa mahdollisuuksien tutkimisen, mene Unicon verkkosivuille ja syötä postinumerosi hakutyökaluun, niin löydät luettelon alueesi pätevistä LVI-teknikoista.

Tämän artikkelin on toimittanut Unico. Sen faktat ja mielipiteet ovat BobVila.comin omia.

Saattaa olla aika soittaa ammattilaiselleHae ilmaisia, sitoumuksettomia korjausarvioita lisensoiduilta LVI-teknikoilta lähelläsi. Etsi paikallisia ammattilaisia +