4 Kiehtovaa faktaa, jotka jokaisen Ranunculus-rakastajan täytyy tietää

Kun etsit kauniita kukkia, on helppo turvautua rakastettuun pioniin, mutta voisit kuitenkin valita ranunculuksen – pienemmän ja kompaktimman kasvin, joka antaa rakastamasi täydet kukinnot eikä houkuttele muurahaisia. Kun istutat ranunculuksia puutarhaan, sipulit tulisi istuttaa syksyllä tulppaanien ja narsissin kanssa, jotta ne versovat voimakkaasti keväällä.

Tätä sipulia on yli 600 lajiketta, joita on keltaisen, vaaleanpunaisen, punaisen ja valkoisen sävyjä. Yleisön suosikki – erityisesti hääkukkia valittaessa – olet todennäköisesti nähnyt niitä Pinterest-tauluilla ja kaikkialla Instagramissa, mutta näillä kukilla on merkitystä ja historiaa, jota et osannut odottaa. Tässä kerrotaan, mitä sinun on tiedettävä puutarhassasi olevista upeista sipuleista.

1. Ranunculus ovat yleisiä hääkukkia

Pehmeät ja herkät terälehdet ovat romanttisia ja täyteläisiä, joten ne ovat ihanteellisia kukkia morsiuskimpun täytteeksi. Erään tutkimuksen mukaan jokainen Ranunculus repens Var. Pleniflorus Kukassa on 100-130 terälehteä – se on iso kukka! Ne ovat myös erinomaisia leikkokukkia – ne kestävät maljakossa jopa seitsemän päivää ilman kasvinruokaa tai erityishoitoa. Ranunculus-kukkia on saatavana sekä pastelliväreinä että kirkkaina, joten ne sopivat minkä tahansa häiden väripalettiin.

4 Kiehtovaa faktaa, jotka jokaisen Ranunculus-rakastajan täytyy tietääMartin Baldwin 2. Sen nimi tarkoittaa ’pientä sammakkoa’.

Tämän kukan nimi on yhdistelmä kahdesta latinankielisestä sanasta. Rana Tarkoittaa ’sammakkoa’. unculus Tarkoittaa ’pientä’. Nämä sipulit löydettiin ensimmäisen kerran kukkivina Lounais-Aasiasta. Uskotaan, että sen nimi tuli siitä, missä se kasvoi luonnostaan – purojen varrella keväisin pikkusammakoiden kanssa.

4 Kiehtovaa faktaa, jotka jokaisen Ranunculus-rakastajan täytyy tietääWERNER STRAUBE PHOTOGRAPHY LTD. 3. Lähetä Ranunculus osoittaaksesi ihailusi.

Nämä kukat ovat viehättävyyden ja houkuttelevuuden symboli, mikä oli erityisen yleistä viktoriaanisella aikakaudella – he lähettivät ranunculuksia niille, joita ihailivat. Ranunculukset ovat loistava valinta äitienpäiväksi, merkkipäiviksi tai päiväksi, jolloin tarvitset hieman itserakkautta.

4 Kiehtovaa faktaa, jotka jokaisen Ranunculus-rakastajan täytyy tietääPeter Krumhardt 4. Voikukat heijastavat UV-valoa.

Monet meistä leikkivät lapsena leikkiä, jossa pidit voikuppia leukasi alla ja katsoit, saiko se leukasi hehkumaan keltaisena – jos sai, se tarkoitti, että pidit voista. Vaikka lopputuloksella ei ole mitään tekemistä voimakuusi kanssa, väri leukasi alla ei ole vain optinen harha – terälehdet todellakin hehkuvat. Terälehdissä on peilimäisiä soluja, jotka heijastavat valoa takaisin. Ne heijastavat UV-valoa, mikä auttaa houkuttelemaan mehiläisiä, ja ne näyttävät värikkään keltaisilta mistä tahansa kulmasta.

Nämä herkät kevätsipulit ovat enemmän kuin pelkkä täytekukka. Niillä on historiaa, symboliikkaa ja hehkuva kyky. Lähetä kimppu rakkaillesi muistuttaaksesi heitä siitä, kuinka paljon ihailet heitä – he ilahtuvat nähdessään iloiset kukat maljakossa jopa viikon ajan!