4 Erinomaista lattianpäällystevaihtoehtoa, jotka ovat luokan alapuolella

Rakennusalalla maanpinnan taso on termi, joka tarkoittaa maanpinnan tasoa. Vaikka aurinko paistaisi ja sade olisi vähäinen, maanpinnan alapuoliset lattiat voivat imeä kosteutta maaperästä höyryn muodossa. Kellarit ovat tunnetusti kosteita, ja rankkasateiden aikana niistä voi tulla suorastaan märkiä tai jopa tulvia. Ensisijainen huolenaihe alapuolista huonetilaa uusittaessa on löytää kosteutta kestävä lattia, joka ei hajoa suuren kosteuden vuoksi ja joka kuivuu ja säilyy ehjänä, jos kellari tulvii.

Betonilattiat kellarissa ovat ihanteellisia, sillä betoni on epäorgaanista ainetta eikä se lahoa tai hajoa. Mutta betoni ei ole varsinaisesti lämmin ja viihtyisä valinta kellarin kunnostusprojektissa. Hyvä uutinen on, että on olemassa joitakin erinomaisia lattiavaihtoehtoja maanpinnan alapuoliseen käyttöön. Jotkin niistä voidaan asentaa suoraan betonilaatan päälle, mutta toiset vaativat aluskatteen tai aluslattian. Esittelemme tässä neljä hyvää vaihtoehtoa alapuoliseen lattiapinnoitukseen.

4 Erinomaista lattianpäällystevaihtoehtoa, jotka ovat luokan alapuolella

Valitse paras alapuolinen lattiapinta.

Keraamiset ja posliiniset laatat

Keraaminen tai posliinilaatta on erinomainen lattianpäällystevalinta kellariin. Se on vettä läpäisemätön, ja se kuivuu, jos sinulle tulee tulva. Se ei lahoa, homehdu tai homehdu.

4 Erinomaista lattianpäällystevaihtoehtoa, jotka ovat luokan alapuolella

Cabot-posliinilaatat – Redwood-sarja luonnossa / SKU: 10083319

Keraamisten tai posliinisten laattalattioiden suuri etu kellarissa on se, että niiden alle ei tarvita aluskatetta tai alapohjaa. Voit asentaa laatan suoraan betonin päälle, kunhan laatta on puhdas ja tasainen. Jos se ei ole tasainen, tasoitusmassaa voidaan käyttää luomaan sileä, tasainen pinta laatalle, mikä auttaa estämään laatan rikkoutumisen.

Laatta on erittäin monipuolinen. Voit valita maanpinnan alapuoliseen perhehuoneeseen suuria, suorakulmaisia laattoja, jotka muistuttavat läheisesti puuta, tai valita hauskan ruutukuvion käyttämällä värikkäitä neliönmuotoisia laattoja. Kiiltävä, valkoinen laatta pesuhuoneessa pitää asiat puhtaina ja kirkkaina. Kivilaatat kellarin baarialueella voivat täydentää maalaismaista tai modernia sisustusta.

Joissakin pohjoisissa paikoissa, joissa talvet ovat erittäin kylmiä, laattalattiat voivat olla jalat jäiset puolet vuodesta. Laatoituksen alle voidaan kuitenkin asentaa säteilylämmitys, joka pitää varpaat lämpiminä koko talven.

Laattalattiat eivät vaadi kovin hyvää äänenvaimennusta, mutta kun huonekaluja on riittävästi ja muutama matto, tämä ongelma on helppo korjata.

Vinyylilankut

4 Erinomaista lattianpäällystevaihtoehtoa, jotka ovat luokan alapuolella

Cabot Vinyl Planks – 5mm SPC Click Lock – Lowcountry Collection / SKU: 15268093

Vinyyli ei ole vedenpitävä, mutta se on melko lähellä sitä, joten se on hyvä valinta lattian alle. Laatoituksen ohella se on paras valinta vettä läpäisemättömän lattian osalta. Vinyylilankkulattiat napsahtavat yhteen kelluvaksi lattiaksi, ja niiden asentaminen on helppoa tee-se-itse-rakentajille.

Vinyylilankkuja on valtava valikoima erilaisia malleja ja kuvioita. Suosittuja malleja ovat muun muassa kovapuu ja kivi, jotka näyttävät erittäin realistisilta kehittyneen painotekniikan ansiosta. Vinyylilankuissa on paksumpi kulutuskerros kuin vinyylilevy- ja laattalattioissa, joten ne ovat lämpimämpiä ja kestävämpiä. Tämän vuoksi ne sopivat erinomaisesti kellarivuokrasarjaan.

Laminaattilattia

Laminaattilattiat ovat kulkeneet pitkän matkan viime vuosikymmeninä. Erilaisten tekniikoiden parannukset ovat mahdollistaneet erittäin realististen kuvien tulostamisen laminaattilattioihin, jotka jäljittelevät tarkasti puuta, laattoja ja muita pintoja.

4 Erinomaista lattianpäällystevaihtoehtoa, jotka ovat luokan alapuolella

Lamton Long Length 12mm Formosa Collection Polar Champagne / SKU: 15237235

Maanpinnan alapuolisessa tilassa oleva laminaattilattia tarvitsee kunnollisen aluslattian, joka istuu betonin yläpuolella ja tarjoaa korotetun pinnan, jolle laminaatti voidaan asentaa. Tämä johtuu siitä, että laminaatin pohjamateriaali voi vaurioitua pitkäaikaisessa kosketuksessa veden kanssa, ja päällimmäiset kerrokset voivat alkaa irrota, jos ne istuvat parin sentin vedessä tulvan aikana.

Jotkin laminaattilattiat on valmistettu ja käsitelty vedenkestävämmiksi. Ne ovat hyvä valinta maanpinnan alapuolelle, eivätkä ne välttämättä vaadi aluslattian asentamista. Betonilaatan on kuitenkin oltava tasainen ja hyvässä kunnossa, ja aluskate on tarpeen kosteuden estämiseksi laatan ja lattian välissä.

Joissakin laminaattilankuissa on sisäänrakennettu vaahtomuovinen aluskate, joka eristää lattian kylmää aluslattiaa vasten ja estää ylimääräisen aluskatteen tarpeen.

Vaikka laminaatti tarjoaa realistisen tulkinnan muista lattiatyypeistä, sen toistuvat kuviot ja hieman ontto tuntuma jalan alla muistuttavat siitä, että kyseessä ei ole aito puu tai kivi. Se on kuitenkin kustannustehokas ja houkutteleva vaihtoehto kellariin. Laminaattilattian asentaminen on helppo DIY-projekti. Lattiastasi ja taitotasostasi riippuen saatat kuitenkin tarvita ammattilaista aluslattian rakentamiseen.

Suunnitellut kovapuulankut

4 Erinomaista lattianpäällystevaihtoehtoa, jotka ovat luokan alapuolella

Jasper Waterproof Engineered Hardwood Celestial SPC Click-Lock Collection -mallisto, väri Syöpä / SKU: 15270025

Jos rakastat puun ulkonäköä, mutta et halua kylmiä, kovia laattoja tai onttoa laminaatin tuntua kellariin, sinulla on vielä vaihtoehtoja.

Viime aikoihin asti kovapuulattioita ei suositeltu käytettäväksi maanpinnan alapuolella. Koska massiivipuu turpoaa ja supistuu lämpötilan ja kosteuden muutosten myötä, se halkeilee ja vääntyy ajan myötä. Mutta sitten tulivat puukerrostalot, jotka on rakennettu ohuesta massiivipuun viilusta, joka on laminoitu kivimuovisydämen päälle. Tämä on paljon mittapysyvämpi kuin kovapuulankku, joten se kestää kosteuden ja lämpötilan vaihteluita.

Suunnitellut lankut asennetaan kelluvana lattiana, joka napsahtaa yhteen eikä vaadi nauloja tai liimaa. Aluskatetta käytetään luomaan kosteussulku betonin ja lautojen väliin. Yleisesti käytettyjä aluskatteita ovat polyeteeni- tai polypropeenivaahtolevy, mutta käytä aina valmistajan suosittelemaa aluskatetyyppiä.

Säteilylämmitys tekee kaupasta makeamman.

Lattialämmitysjärjestelmät toimivat kierrättämällä lämmitettyä vettä tai jäätymisenestoainetta putkien läpi valmiin lattian alla. Jotkin säteilyjärjestelmät koostuvat sähkökaapeleista, mutta niiden käyttö on yleensä kalliimpaa. Lämpö säteilee ylöspäin lattian alta ja lämmittää tilaa tasaisesti ja tehokkaasti.

Säteilylämmitystä käytetään nykyään laajalti maanpinnan alapuolella tekniikan kehittymisen ansiosta. Kellarissa oleva lattialämmitysjärjestelmä vähentää tilan lämmitykseen liittyviä energiakustannuksia, ja se voi parantaa kotisi jälleenmyyntiarvoa. Säteilylämmitys on hiljainen, ja se poistaa pakkolämmitykseen liittyvät ilmavirtaukset.

Kellariin on saatavana useita erityyppisiä lattialämmitysjärjestelmiä, ja se, mikä on sinulle paras, riippuu monista tekijöistä. Lattian yläpuoliset järjestelmät asennetaan betonilaatan päälle ja valmiin lattian alle. Lattian alle asennettavat järjestelmät asennetaan aluslattian alle. Uudisrakennuksissa säteilylämmitysjärjestelmä voidaan asentaa betonin alle.

Olipa kellaritiloissasi sitten kotikuntosali, vierashuone, pelihuone tai kotitoimisto, on olemassa ihanteellinen lattiapinnoite maanpinnan alapuoliseen asuinalueeseen. Muista valmistella lattia kunnolla ja noudata valmistajan valmistelu- ja asennusohjeita. Tuloksena on kaunis, kestävä ja kosteutta kestävä lattia kellaritiloihisi.