3 Yleisen laminaattilattiaongelman korjaaminen

3 Yleisen laminaattilattiaongelman korjaaminen

Tyyli kohtaa kestävyyden näissä kauniissa laminaattilattioissa. Mukana Lamton-laminaatti – 12mm Exotic Collection -mallisto sävyssä West Betawi Grey SKU: 10079691

Riippumatta siitä, onko kotisi laminaattilattia ollut siellä jo ennen kuin muutit sinne tai oletko asentanut sen hiljattain itse, haluat pitää sen hyvässä kunnossa. Valitettavasti ongelmia tulee joskus vastaan. Hyvä uutinen on, että monissa tapauksissa voit korjata ongelman vaihtamatta koko huoneen lattialautoja. Tutustu vaiheittaiseen oppaaseemme siitä, miten laminaattilattia korjataan kolmessa yleisimmässä tilassa.

Laminaattilattian korjaaminen: Peaking

Jos olet huomannut, että lattialaudat työntyvät toisiaan vasten saumoja pitkin, jolloin lattiaan muodostuu katon huippua muistuttava kyhmy, kyse on piikistä. Piikki syntyy, kun lattialaudoilla ei ole riittävästi tilaa laajentua ja supistua.

Lisävahinkojen välttämiseksi ongelma on korjattava mahdollisimman pian.

Löydä taustalla oleva laminaattilattiaongelma.

Kuorimista tapahtuu yleisesti silloin, kun lattian ja seinien välillä ei ole laajenemisväliä, kun laajenemisväli on liian pieni tai kun listat on kiinnitetty laminaattilattiaan. Löydät taustalla olevan ongelman:

 • Seuraa kurkistuslevyjä lähimmälle seinälle.
 • Tarkista, ettei levyn ja seinän tai läheisen pysyvän kalusteen, kuten kaapin, välissä ole rakoa. Yleensä 0,25 tuuman rako on riittävä tila.
 • Tarkista, ettei listoissa ole nauloja tai liimaa, jotka ovat saattaneet kiinnittää ne lattialautoihin.

Korjaa taustalla oleva laminaattilattiaongelma.

Jos listat on kiinnitetty lattialautoihin, poista naulat tai irrota liima.

Jos lattiassa ei ole riittävää paisuntaväliä, sinun on tehtävä sellainen. Poista yksinkertaisesti listat ja leikkaa lattian ja seinien väliin lattiapalan osa. Hyödyllisiä työkaluja ovat välilevyt ja palapelin. Aseta listat takaisin paikalleen. Valmis!

Kiinnitä piikkilautojen kiinnitys.

Piikittely on suurin ongelma. Kun olet korjannut perimmäisen ongelman, voit asettaa painavan esineen piikin päälle muutamaksi päiväksi tai kunnes laudat asettuvat takaisin paikoilleen.

Laminaattilattian korjaaminen: Narisevat lattiat

3 Yleisen laminaattilattiaongelman korjaaminen

Täysin AC3-luokiteltu laminaattilattia tarkoitettuun käyttöön, jossa on eniten jalankulkua. Mukana Lamton Laminate 12mm Summa Collection Intrepid Nickel -värinen laminaatti. SKU: 15263483

Vaikka satunnainen narina ja narina on normaalia – erityisesti vanhemmissa kodeissa – säännölliset äänet ovat ärsyttäviä ja saattavat viitata lattiassa olevaan ongelmaan. Sinun on arvioitava tilanne ja määritettävä, voitko korjata sen itse vai tarvitsetko ammattilaisen apua.

Laminaattilattia siirtyminen huoneiden välillä

Ellei kodissasi ole samaa laminaattilattiaa jokaisessa yhdistävässä huoneessa, löydät siirtymäalueita, joissa lattialaudat kohtaavat toisen tyyppisen lattian. Esimerkiksi siellä, missä laminaattilattia siirtyy laatoitukseen. Etsi Huoneiden väliset lattian siirtymäkaistaleet – pitkät, ohuet metalli- tai puupalat – jotka yhdistävät yhden alueen toiseen. Ihannetapauksessa lattiassasi pitäisi olla niitä.

Jos T-liuskoja ei ole, etsi liitosalueiden paisunta-aukkoja. Kuten seinien ja kiinteiden esineiden kohdalla, myös laminaattilattia tarvitsee tässä kohtaa tilaa laajentua ja supistua. Jos rakoa ei näy, sinun on tehtävä sellainen, kuten edellä on kuvattu, ja asennettava sitten T-kaista.

Vedä lattia ylös

Tarkista, onko pinnan alla ongelmia vetämällä ylös lauta tai kaksi. Onko aluslattian ja laminaattilattian välissä aluskatetta? Jos näin ei ole, voit korjata tai ainakin lieventää narisevia ääniä poistamalla lattialaudat, lisäämällä laadukkaan aluskatteen ja asentamalla laudat uudelleen. Tämä tuote vaimentaa ääntä ja lisää lattian kestävyyttä.

Tutki aluslattia

Toinen mahdollinen ongelma on epätasainen tai vaurioitunut aluslattia. Etsi lattiassa olevia notkelmia ja kuoppia tai alueita, jotka tuntuvat vaahtomaisilta. Tarkista myös mattojen tai huonekalujen alta. Jos epäilet, että aluslattiasi on laho tai epätasainen, ota yhteyttä lattia-alan ammattilaiseen.

Laminaattilattian korjaaminen: Buckling tai vääntyminen

Tiedät, että lattialaudat ovat vääntyneet, jos ne kaartuvat sisäänpäin kuin kulhon sisäpuoli. Vääntyminen on päinvastaista – kun lattialankut muistuttavat kaarta tai ylösalaisin olevaa kulhoa. Vesivahinko tai lämpötilan vaihtelut ovat yleisimpiä syitä vääntymiseen ja vääntymiseen. Jos puutut asiaan riittävän nopeasti, voit yleensä estää laminaattilattiaongelmien leviämisen.

Etsi vesivahinkoja.

Vesivahinkojen syitä ovat muun muassa:

 • Seisova vesi. Se voi olla peräisin putkistovuodosta, ylivuotaneesta astianpesukoneesta tai siitä, että moppaat liikaa vettä.
 • Korkea ilmankosteus.
 • Aluslattian kosteus.

Kaksi ensimmäistä lähdettä on helppo diagnosoida. Voit tarkistaa aluslattian vetämällä lattialaudat ylös ja etsimällä kosteutta tai merkkejä homeesta. Tarkista myös, onko aluslattiassa aluskatetta; jos sellaista ei ole, laminaattilattia on altis kosteusvaurioille.

Etsi laajentumisaukkoja.

Asianmukaisten laajenemisvälien puuttuminen voi aiheuttaa paitsi lattioiden piipitystä ja narinaa, myös lattialautojen vääntymistä ja vääntymistä. Jos suurin osa vaurioista on lähellä seiniä, ongelmasi johtuu todennäköisesti jostakin seuraavista asennusvirheistä:

 • Lattiapinnoitetta ei ole totutettu kotiin ennen asennusta.
 • Lattialautojen ja seinien, kiinteiden esineiden tai siirtymäalueiden väliin ei jätetä paisuntaväliä.

Kummassakin tapauksessa paisunta-aukkojen luomisen pitäisi korjata ongelma.

Korjaa taustalla oleva syy.

Ennen kuin vaihdat vaurioituneet lattialankut, sinun on korjattava perimmäinen syy. Tähän tehtävään voi kuulua mm:

 • Huolehtia mahdollisista putkisto-ongelmista.
 • Aluslattialustan ostaminen.
 • Laajennusrakojen luominen.
 • Ostamalla laadukkaampi lattia, jossa on vahva kosteussulku. Vaikka tämä vaihe ei ole välttämätön, sitä kannattaa harkita, jos sinulla on halpa, huonolaatuinen lattia, josta puuttuu kunnollinen kosteussulku.

Vaihda vaurioituneet lattialaudat.

Olet saanut työn melkein valmiiksi! Noudata vain näitä viimeisiä vaiheita:

 • Etsi lähin seinä ja poista listat.
 • Irrota ja poista kaikki lankut, kunnes saavut vaurioituneeseen kohtaan.
 • Jos kyseessä on vesivahinko, anna alueen kuivua kokonaan.
 • Käsittele alapohjassa mahdollisesti oleva home. Yhteydenotto homeenpoistoon erikoistuneeseen asiantuntijaan on hyvä idea.
 • Kun aluslattia on kuiva ja puhdas, voit asentaa korvaavat lattialankut.
 • Asenna laminaattilattia takaisin paikalleen.
 • Kiinnitä listat uudelleen.

Sinun ei tarvitse poistaa lattiapinnoitetta kokonaan, paitsi jos vauriot ovat laajoja tai jos haluat lisätä laadukkaampia lattialautoja tai aluslaatoitusta. Jos laminaattilattialaudat ovat vaurioituneet keskellä isoa huonetta, kannattaa ehkä palkata lattia-alan ammattilainen.

Laminaattilattian korjaamisen osaaminen on hyvä taito, joka on hyvä olla vyön alla. Vakavissa vaurioissa kannattaa pysyä turvassa ja ottaa yhteyttä ammattilaiseen. Voit kuitenkin korjata useimmat ongelmat itse tai ystävän avustuksella.