3 Varmaa tapaa houkutella sudenkorentoja pihallesi luonnollista hyttystentorjuntaa varten.

3 Varmaa tapaa houkutella sudenkorentoja pihallesi luonnollista hyttystentorjuntaa varten.

Sudenkorennot ja sudenkorennot ovat tunnettuja värikkäistä ulkonäöstään – mutta ne eivät ole vain kauniita katsella. Ne ovat myös hyödyllisiä hyönteisiä, jotka auttavat pitämään tuholaiset poissa puutarhastasi. Nämä hyönteiset hyödyttävät pihaasi syömällä monenlaisia lentäviä ötököitä, jotka muutoin vahingoittaisivat kasviasi tai olisivat haitaksi, kuten hyttysiä. Itse asiassa täysikasvuinen sudenkorento voi syödä satoja hyttysiä päivässä, joten ne ovat luonnollinen tuholaistorjuntavaihtoehto hyttysten saastuttamilla alueilla. Ne syövät myös muita lentäviä tuholaisia, kuten hyttysiä, kärpäsiä ja mustia kärpäsiä.

Jotta voisit hyötyä näiden hyönteisten tuholaistorjuntakyvyistä, sinun tarvitsee vain tarjota takapihallesi houkutteleva sudenkorentojen elinympäristö. Tässä kerrotaan, miten voit houkutella sudenkorentoja ja sudenkorentoja tontillesi.

1. Asenna vesielementti.

Ensimmäinen askel houkuttelevan elinympäristön luomiseksi sudenkorennoille on vesielementin tarjoaminen. Sudenkorennot ja sudenkorennot ovat toukkavaiheessa vesieläimiä, joten ne tarvitsevat vettä muniakseen ja menestyäkseen. Sudenkorentojen toukat, joita kutsutaan myös nymfeiksi, viettävät itse asiassa kaksi ensimmäistä elinvuottaan vedessä!

Jos haluat houkutella sudenkorentoja pihallesi, tarjoa vesilähde, joka voi toimia sudenkorentojen kasvattamona. Ihannetapauksessa sen pitäisi olla vähintään kaksi metriä syvä vesistö, jossa on paljon kasveja ja häiriintymätöntä maaperää, jossa sudenkorentojen nymfit voivat piiloutua saalistajilta. Hyttyset munivat mieluiten matalampaan veteen, joten syvyys on tärkeää. Lammet sopivat erinomaisesti sudenkorentopuutarhoiksi. Vältä kalojen lisäämistä lampeen, sillä ne saalistavat sudenkorentojen toukkia.

Kaikilla ei kuitenkaan ole tilaa asentaa pihalleen maahan upotettavaa lampea. Lisää sen sijaan astialampi, jossa on vedestä ulkonevia vesikasveja, sillä ne voivat toimia aikuisten sudenkorentonaaraiden istuimina, kun ne vahtivat poikasiaan. Sudenkorennot rakastavat auringossa paistattelua, joten sijoita se alueelle, joka saa runsaasti suoraa auringonvaloa.

2. Valitse oikeat kasvit.

Yksi parhaista tavoista rohkaista sudenkorentoja tekemään pihastasi kotinsa on valita oikeat kasvi- ja kukkalajikkeet. Tieto siitä, mikä houkuttelee sudenkorentoja, on hyvä paikka aloittaa.

Sudenkorentoja houkuttelevat värikkäät kukinnot sekä kasvit, joiden lehdet ja varret voivat toimia istuimina. Sudenkorentoja houkuttelevia kasveja ovat muun muassa mustasilmäpensas, niittysalvia, siankärsämö ja boorage. Jos voit istuttaa sudenkorentokukkia vesielementin lähelle, luot erinomaisen ekosysteemin, jossa sudenkorennot voivat viihtyä.

Jos sinulla on lampi, harkitse vesikasvien lisäämistä sudenkorentojen suojaksi. Joitakin hyviä esimerkkejä ovat nuolenkärki, vesiheinä, viuhkakukka ja vesililjat. Kaikki nämä lajikkeet tarjoavat hyönteisille turvallisen paikan, kun ne pesivät ja hoitavat poikasiaan.

3. Luo suojaa

Sudenkorennot ovat enimmäkseen aktiivisia päivisin, joten ne tarvitsevat yöpaikan, jossa levätä. Vaikka sudenkorennot saalistavat monia pienempiä hyönteisiä, myös linnut ja sammakkoeläimet saalistavat niitä. Aikuiset sudenkorennot pitävät veden lähellä sijaitsevista korkeista ruohoista, kaislikoista ja pensaista, sillä ne tarjoavat niille paikkoja, joissa ne voivat piiloutua saalistajilta ja pysyä samalla lähellä jälkeläisiään. Luonnollista suojaa tarjoavien sudenkorentokasvien valitsemisen lisäksi voit kokeilla hyönteishotellin rakentamista täyttämällä linnunpöntön kuorella, oljilla ja oksilla. Tämä antaa aikuisille sudenkorennoille turvapaikan, jossa ne voivat levätä. Sijoita tämä hyönteishotelli lähelle luomasi vesielementtiä, olipa se sitten lampi tai lintulauta, niin saat parhaat tulokset.

Loppuajatuksia

Tarjoamalla sudenkorennoille ihanteellisen suojapaikan voit helposti houkutella näitä kauniita – ja hyödyllisiä – hyönteisiä omaisuuteesi. Jos ulko-oleskelualueesi täyttyy hyttysistä vuoden lämpiminä kuukausina, näiden strategioiden pitäisi varmistaa, että paikallinen sudenkorentokantasi pitää tilanteen hallinnassa.