3 Tapaa testata lattianäytteitä.

3 Tapaa testata lattianäytteitä.

Uuden lattian valitseminen kotiisi voi olla jännittävä kokemus, mutta itse asiassa sitoutuminen voi olla hieman hermoja raastavaa. On hyvä idea testata lattianäytteitä – useita – ennen kuin päätät valita yhden. Lattianäytteisiin paneutuminen kotona ollessasi auttaa sinua ymmärtämään, miltä lattia näyttää ja tuntuu tilassa ja sopiiko se suunnittelusuunnitelmaasi ja elämäntyyliisi. Tarjoamme jopa 5 ilmaista lattianäytettä monista lattianpäällystevaihtoehdoistamme. Olitpa sitten kiinnostunut laminaatista, kovapuusta tai vinyylistä, katsotaanpa, miten voit testata lattianäytteitä ja päättää unelmiesi lattiasta.

1. Tutustu ulkonäköön ja tuntumaan

3 Tapaa testata lattianäytteitä.

Kokeile valaistusta

Laita lattianäytteet ikkunan lähelle huoneeseen, jonka haluat sisustaa uudelleen. Kun päivänvalo muuttuu, katso lattianäytteitäsi jokaisessa valossa. Kun tulee pimeää, käytä erilaisia korostusvalaistusyhdistelmiä, kuten ylävalaistusta ja lamppuja. Harkitse, että otat kuvia lattiasta jokaisessa valossa päätöksenteon helpottamiseksi. Suosittelemme myös, että siirrät näytettäsi ympäri huonetta päivän mittaan, jotta näet sen kaikilla alueilla ja kaikissa valaistuksissa.

Käytä käsiäsi ja jalkojasi.

Aja sormillasi lattianäytteitäsi nähdäksesi, miltä ne tuntuvat. Laske ne maahan ja kokeile seisoa niiden päällä paljain jaloin ja sukat jalassa. Seiso niiden päällä tarkoituksella, kun valmistaudut aamulla. Se ei ole sama asia kuin kävellä jo asennetun lattian yli, mutta saat käsityksen siitä, tuntuuko matto, laminaatti vai kovapuu jalkojesi alla hyvältä.

2. Testaa kestävyys.

3 Tapaa testata lattianäytteitä.

Suihkuta vettä

Reagoiko kovapuu tai matto hyvin kosteuteen? Suihkuta tai tiputa vettä näytteesi päälle kahdesti. Pyyhi se ensimmäisellä kerralla heti pois. Toisella kerralla anna sen vaikuttaa.

Luo roiskeet

Toista vesikokeilu juomilla, joita perheesi juo eniten, kuten mehulla, kahvilla tai punaviinillä. Käytä tavallisesti käyttämiäsi puhdistusaineita, olipa kyse sitten kotitekoisesta puhdistusaineesta tai valkaisupyyhkeistä.

Pudota asioita

Testaa lattianäytteitä yksinkertaisilla, jokapäiväisillä toimilla. Pudota avaimesi näytteen päälle. Kävele sen yli lempikengät tai korkokengät jalassa. Kokeile naarmuttaa sitä tenniskengilläsi. Jos sinulla on lemmikkieläimiä, ota vanha haarukka tai avain jäljitelläksesi naarmuja, joita lemmikkieläinten kynnet saattavat jättää jälkeensä. Muta tai hiekka jäljittelee kengissäsi kulkeutuvaa roskia. Haluat jäljitellä perheesi aiheuttamaa kulutusta, jotta näet, mikä lattia kestää parhaiten.

3. Arvioi tyyli

3 Tapaa testata lattianäytteitä.

Vertaa verhojen kanssa.

Aseta kukin lattianäyte verhojen alle yksi kerrallaan ja katso, sopivatko ne yhteen. Kokeile tätä eri valaistuksessa, jotta näet, mikä sopii parhaiten ikkunanpäällysteisiisi. Jos sisustat koko huoneen uudelleen, vertaa lattianäytteitä verhoihin, jotka ripustat. Ota näytteet mukaan kauppaan, jotta näet, miltä ne näyttävät verhovaihtoehtojesi kanssa.

Sovita maali yhteen

Näyttääkö lattianpäällysteesi hyvältä seinien maalin kanssa? Vaikka sinulla olisi neutraali väri, kuten valkoinen tai beige, huomaat, että jokaisessa lattianäytteessä on erityisiä pohjasävyjä (erityisesti eksoottisissa kovapuissa), joista jotkut sopivat paremmin yhteen. Jos aiot maalata huoneen uudelleen, harkitse pienen seinäosan maalaamista lattian läheltä, jotta voit testata lattianäytteitä uuden värin kanssa.

Tarkista lisävarusteet

Miltä lattianäytteesi näyttävät huonekalujesi kanssa? Esimerkiksi kovapuunäytteiden testaaminen puuhuonekalujen kanssa on tärkeää, koska saatat päätyä ristiriitaan, tai voit päättää, että huoneessa on liikaa puuta. Pidä lattianäytteitä asusteiden, korostuskappaleiden ja taideteosten kanssa. Saatat huomata, että näyte, jonka luulit sopivan yhteen, on ristiriidassa jonkin suosikkiesineesi kanssa.

BONUS: Tutustu vaihtoehtoihin

Vaikka olisitkin mieltynyt kovapuuhun, on hyvä idea testata vastaavia vaihtoehtoja, kuten laminaattia tai konepuuta. Joskus se, mitä luulemme haluavamme, ei lopulta toimi hyvin tietyssä tilassa. Tarjoamme jopa viisi ilmaista lattianäytettä, joten voit kokeilla eri sävyjä tai materiaaleja selvittääksesi, mikä toimii parhaiten.

Viimeinen asia, jota haluat, on ostajan katumus näin suuren ja pitkäaikaisen investoinnin vuoksi. Haluat rakastaa uutta lattiapäällystettäsi, joten jos suosikkinäytteesi ei pärjännytkään kahvitestissä yhtä hyvin, se ei tarkoita, että sinun on valittava jotain, josta et ole hulluna. Jatka tutkimista, kunnes löydät itsellesi sopivan lattian ja voit tehdä varman päätöksen.

3 Tapaa testata lattianäytteitä.