3 Syytä, miksi tiiviste on avain talvisuojaukseen tänä vuonna

3 Syytä, miksi tiiviste on avain talvisuojaukseen tänä vuonna

Värikkäiden lehtien putoamisen, juhlien ja perhejuhlien ohella syksyn raikas ilma tuo mukanaan muistutuksen talven lähestyvästä saapumisesta. Kun olet kiireinen nauttimaan kaikesta, mitä vuodenaika tarjoaa, älä unohda, että nurkan takana vaanivat jäiset tuulet ja lumimyrskyt. Nyt on aika miettiä kotisi talviasennusta. Nyt suoritettavat huoltotoimenpiteet auttavat suojaamaan kotiasi tulevalta jäiseltä säältä ja tuottavat hyötyä koko vuoden ajan.

Yksi tärkeimmistä tehtävistä talosi valmistelemisessa talvea varten on sellaisten aukkojen tiivistäminen, jotka päästävät kylmää ilmaa taloosi. Näiden aukkojen täyttämisen ei tarvitse maksaa omaisuuksia, eikä se vaadi ammattilaisen palveluja. Kun käytät GE Silicone 2*+ -ikkunoiden ja ovien tiivisteen kaltaista innovatiivista tuotetta, voit hoitaa tämän työn omalla aikataulullasi! Useimpia tähän tarkoitukseen käytettäviä tiivisteitä ei voi levittää, jos sadetta on odotettavissa seuraavan 24 tunnin aikana, mutta GE Silicone 2+ -tiivisteen saa kätevästi "sade-valmiiksi" vain 30 minuutissa. (Tämä on mahdollista, kunhan levität tiivisteen enintään 3/16 tuuman levyisen helmiäisen päivänä, jolloin lämpötila on vähintään 65 astetta Fahrenheitia ja ilmankosteus vähintään 50 prosenttia. Muussa tapauksessa tiiviste ei saa altistua vedelle kahdeksaan tuntiin. Sen jälkeen älä koske tai puhdista tiivistettä 24 tuntiin parhaan tiivistyksen saavuttamiseksi).

Jatka lukemista ja opi tarkalleen, miten yksi tai kaksi vapaata tuntia ja pieni apu tästä tiivisteestä voivat auttaa sinua huolehtimaan kolmesta tärkeimmästä talvisuojaustavoitteesta, kun valmistelet kotiasi tulevia kylmiä päiviä varten.

1. Haluat luoda taloosi vedenpitävän tiivisteen.

Vesi ja rakennusmateriaalit eivät useinkaan sovi yhteen, erityisesti talosi runkoon käytetty puu ja sen sisäseinät muodostavat kipsilevypaneelit. Sade ja sulava lumi voivat imeytyä tiivistämättömiin halkeamiin, etkä välttämättä huomaa vuotoa heti. Jos vuotoja ei valvota, ne kulkeutuvat usein seinän sisäpuolelle, kulkeutuvat runkopalkkeja pitkin ja kyllästävät sitten alapuolella olevan aluslattian, joka pikkuhiljaa lahoaa. Piilossa olevat vuodot voivat aiheuttaa tuhansia dollareita vahinkoa ennen kuin ne havaitaan, ja ne voivat edellyttää sekä rakenteellisia korjauksia että homekorjauksia. Ennaltaehkäisy – tai pikemminkin pari 10,1 unssin patruunaa – on avainasemassa.

Paras tapa minimoida vesivahinkojen ja niihin liittyvän homeen kasvun riski on tiivistää kaikki ikkunoiden, ovien ja muiden aukkojen ympärillä olevat halkeamat ja raot laadukkaalla tiivistysaineella, kuten GE Silicone 2+ Window & Door -tiivistysaineella. Tämä suosittu GE-merkkinen tiiviste on 100-prosenttista silikonia, joten se ei kutistu eikä vetäydy pois edes pakkasessa, eikä se halkeile tai hajoa kovissa UV-säteissä. Mikä parasta, sen pakkaus sopii tavalliseen tiivistepistooliin, joten se on helppo levittää liipaisinta painamalla.

Kun tarkastat kotisi ulkopinnan halkeamien ja aukkojen varalta, tarkista huolellisesti kaikki seuraavat alueet:

  • Ikkunapielien ja viereisten ikkunoiden listojen välit.
  • Kunkin ikkunan ylä- ja sivupuolella olevan verhoilun kohdat, joissa verhoilu sivuaa sivurajaa
  • Oven listan ja sivulaudoituksen välit ylä- ja sivupuolella.
  • Kohdassa, jossa oven karmi kohtaa kynnyksen.
  • Sivuraiteen ja kulmalistan välissä (sisäkulma ja ulkokulma).
  • Sivuraiteen läpiviennit, mukaan lukien putket, kuivausrumpujen tuuletusaukot ja johdot.
  • Muuratun sivuraiteen halkeamat.
  • Kahden eri sivumateriaalin kohtaamispaikat
  • Kuistin tai terassin kaiteiden kiinnityskohdat taloon.

2. Haluat päästä käsiksi energialaskuihin.

Kun tiivistät talosi raot, estät kylmän ulkoilman tunkeutumisen sisään ja vaikutat viihtyvyytesi tasoon – ja todennäköisesti myös energialaskuihisi. Talvella vetoisista ikkunoista ja ovista sisään tuleva kylmä ilma voi aiheuttaa vilunväristyksiä ja pakottaa uunisi tekemään ylitöitä. Kesällä samat aukot päästävät ilmastointilaitteesi tuottaman viileän mukavuuden ulos talostasi. Oli vuodenaika mikä tahansa, näiden aukkojen tiivistäminen GE Silicone 2+ -ikkuna- ja ovitiivisteellä voi auttaa säästämään sähkölaskuissa.

Kosteus on lämpötilan ohella tärkeä tekijä sisäilman viihtyvyydessä. Korkea ilmankosteus vähentää yleensä viihtyvyyttä, jolloin olo on talvella hyytävä ja viileä ja kesällä hikinen. Kodin raot päästävät sisään ei-toivottua kosteaa ilmaa, mikä pakottaa ilmastointilaitteet toimimaan pidempään ilman kuivaamiseksi. Mitä enemmän nämä yksiköt toimivat, sitä enemmän energiaa ne kuluttavat. Näiden aukkojen tiivistäminen voi tehostaa LVI-järjestelmän toimintaa.

3. Haluat pitää kotisi upean näköisenä.

Kodin ulkovaipan virkistämisen ei tarvitse tarkoittaa uuden ulkoverhouksen asentamista tai edes olemassa olevan maalaamista uudelleen. Niinkin pieni asia kuin ulkoseinän halkeama tai rako voi vahingoittaa julkisivuvetovoimaa, sillä se saa koko talon näyttämään väsyneeltä ja kuluneelta. Onneksi nämä puutteet voidaan korjata helposti korjaamalla ne tiivisteellä. Sileä valkoinen tai värillinen tiiviste täyttää ja peittää puutteet tehokkaasti, jolloin kotisi saa houkuttelevamman "viimeistellyn" ilmeen. GE Silicone 2+ Window & Door -tiiviste on saatavana kuudessa yleisessä sivuraide- ja verhoiluvärissä, ja se täydentää varmasti minkä tahansa talon verhoilua.

Kotisi pitäminen upean näköisenä ei lopu tähän. Kun tiivistät halkeamat GE Silicone 2+ Window & Door -tiivisteellä, voit myös torjua sisäänpuhallettua pölyä ja hienoja likahiukkasia, jotka laskeutuvat huonekaluihin ja aiheuttavat usein pölyämistä. Myös verhoiluihin ja mattoihin laskeutuvat likapartikkelit pyrkivät tunkeutumaan syvälle kankaaseen, vahingoittaen kuituja ja himmentäen värejä ajan myötä. Hienojakoista pölyä on vielä vaikeampi poistaa kokonaan, vaikka imurointi tapahtuisi päivittäin. Kaikkien ulkoa tulevien aukkojen tiivistäminen mahdollisimman pian voi keventää työtaakkaasi tulevaisuudessa.

BobVila.com on tehnyt yhteistyötä GE Sealants & Adhesives -tiivisteiden ja -liimojen valmistajan kanssa tämän sisällön tuottamiseksi, ja se on saanut korvauksen rehellisistä mielipiteistään.

GE on General Electric Companyn rekisteröity tavaramerkki, ja sitä käyttää Momentive Performance Materials Inc. lisenssillä.

*Silicone 2 on Momentive Performance Materials Inc:n tavaramerkki.