3 Ratkaisua punaviinitahroihin

3 Ratkaisua punaviinitahroihin

Jokaisissa juhlissa on väistämättä ainakin yksi epätoivottu vieras: punaviinitahra. Juuri kun kaikki siemailevat, pyörittelevät ja nauttivat suosikkiviininsä ja vaihtavat tarinoita ja istumapaikkoja illan mittaan, se tapahtuu – joku kaataa. Onneksesi mitä nopeammin siivoat juoman, sitä pienempi on mahdollisuus, että se tahraantuu.

Märkä vuoto on aina helpompi puhdistaa kuin kuiva, joten ajattele nopeasti ja toimi nopeammin. Pyyhi aina kaikki mahdollinen ennen kuin se imeytyy (hankaaminen on kielletty!), ja käytä sitten jotakin näistä kolmesta kätevästä ratkaisusta, niin voit nostaa maljan sille, että mattosi ja verhoilusi ovat tahrattomia.

1. Poista punaviinitahrat suolalla

Joskus ratkaisu on piilossa näkyvillä – tällä kertaa ruokapöydällä. Kun olet varovasti poistanut ylimääräisen nesteen, kaada ensin runsaasti viileää, puhdasta vettä vaurioituneen alueen päälle laimentaaksesi punaviinin pitoisuutta. Seuraavaksi tartu suolasirottimeen. Tarvitset enemmän kuin ripaus, joten kierrä yläosa kokonaan pois ja kaada pieni kasa koko tahran päälle, kun se on vielä märkä. Näiden kiteiden pitäisi imeä viiniä ja muuttua vaaleanpunaisiksi seuraavien tuntien aikana.

Jotta tästä hyväksi havaitusta tekniikasta saat parhaan mahdollisen hyödyn, jätä suolakasa paikalleen kuivumaan yön yli. Kaavi aamulla suola pois ja heitä vaaleanpunaiset kiteet roskiin. Imuroi sitten pois kaikki jäänteet, jotka saattavat olla vielä kiinni maton tai verhoilun kuiduissa. Kun olet valmis, tahran pitäisi olla paljon vähemmän havaittavissa, jos ei kokonaan poissa.

2. Poista punaviinitahrat valkoviinillä

Niin takaperoiselta kuin se kuulostaakin, valkoviinin roiskiminen punaviinitahran päälle voi laimentaa sen pitoisuutta samalla tavalla kuin viileän veden lisääminen laimentaisi – tarpeeksi hyvä syy avata seuraava pullo! Kun olet kaatanut valkoviiniä, taputtele aluetta puhtaalla liinalla, jotta seos imeytyy. Tämän pitäisi poistaa suurin osa tahrasta.

Jos näin ei tapahdu, käytä sen jälkeen kotitekoista lääkettä suoraan ruokakomerosta: imukykyistä ruokasoodatahnaa. Sekoita kolme osaa vettä ja yksi osa ruokasoodaa, päällystä tahra ja anna sen imeytyä yön yli. Tehokkuuden varmistamiseksi peitä alue myös puhtaalla liinalla ja painavalla kirjalla. Kirjan paino auttaa painamaan jauhemaisen seoksen kuituihin ja vetämään pois kaiken jäljellä olevan viinin, ja aamulla voit raaputtaa pinttyneen kuoren pois ja paljastaa tahrattoman pinnan.

3. Poista punaviinitahrat vetyperoksidilla

Vetyperoksidi on hyvä muuhunkin kuin ihon viiltojen ja naarmujen sterilointiin, sillä se on tehokas puhdistusaine myös punaviinitahrojen poistamiseen. Muista vain: Se on mieto valkaisuaine, eikä sitä siksi kannata käyttää tummille matoille tai verhoiluille, ainoastaan vaaleammille materiaaleille, kuten valkoiselle matolle.

Sekoita matalassa astiassa yksi pieni ruisku astianpesuainetta ja puoli kupillista vetyperoksidia. Aloita testaamalla pieni määrä liuosta huomaamattomaan kohtaan matossa tai huonekaluissa, ennen kuin aiheutat tahattomasti ei-toivotun valkaisuainetahran. Jos alue valkaisee tai huomaat väriaineen siirtyvän, laimenna alue vedellä, pyyhi kosteus pois ja lopeta tämä menetelmä. Jos värjäytymistä ei tapahdu, liota puhdasta liinaa saippuaisessa peroksidiliuoksessa ja taputtele tahraa. Pyyhi varovasti, jolloin seos pääsee imeytymään kuituihin. Toista tätä prosessia, kunnes olet levittänyt liuosta koko tahraan, ja anna seoksen seistä muutaman minuutin ajan, jotta saat parhaat tulokset.

Kun vetyperoksidi on tehnyt tehtävänsä, pese ja huuhtele se pois. Täytä puhdas suihkepullo kylmällä saippuavedellä ja kostuta tahrainen alue kevyesti. Taputtele toisella puhtaalla pyyhkeellä, joka on kasteltu raikkaaseen, haaleaan veteen (ei saippuaa). Kun lopuksi taputtelet paikkaa kuivalla pyyhkeellä ylimääräisen kosteuden imeyttämiseksi, tahran pitäisi olla kokonaan kadonnut.