3 Piilotettua hyötyä uuden katon asentamisesta

3 Piilotettua hyötyä uuden katon asentamisesta

Pelkäätkö katon vaihtamista? Et ole yksin. Se on pelottava hanke lähes kaikille asunnon omistajille, osittain siksi, että siihen ryhdytään niin harvoin talon elinkaaren aikana. Keskimääräinen katto voi kestää vuosikymmeniä, joten kodinomistajat vaihtavat kattoa yleensä vain kerran talonsa aikana. Lisäksi kustannukset ovat pelottavat: Katon uusiminen vaatii huomattavan investoinnin, joka saa jokaisen budjettitietoisen asunnon omistajan epäröimään. Jos horisontissasi häämöttää toinen, ehkä jännittävämpi kodinparannusprojekti – vaikkapa keittiön uusiminen – et ehkä halua käyttää rahaa niinkin utilitaristiseen hankkeeseen kuin uuteen kattoon. Vaikka hankkeesta puuttuukin salaperäisyyttä, katon uusiminen on yksi tärkeimmistä toimenpiteistä, joita voit toteuttaa kotisi rakenteellisen eheyden turvaamiseksi. Älä kuitenkaan erehdy: Tukeva, terve katto tekee paljon muutakin kuin vain pitää sään poissa. Itse asiassa se tarjoaa joukon vähemmän ilmeisiä, liian usein unohdettuja etuja, sekä välittömiä että pitkän aikavälin etuja. "Vastikään katettu talo yksinkertaisesti toimii paremmin", sanoo Dave Lincon, Sears Home Servicesin tuotepäällikkö. Mitä muita etuja uudesta katosta on kuin suoja elementeiltä? Ota selvää nyt.

Parempi energiatehokkuus.
Vyöruusu on vyöruusu, eikö niin? Vaikka se saattaa tuntua siltä, markkinoille on tullut lukuisia uusia vaihtoehtoja suunnittelun ja valmistuksen merkittävien edistysaskeleiden ansiosta. Sears Home Services -yhtiön Linconin mukaan "innovatiivisimmat vyöruusukivet täyttävät nykyään lupauksen auringon lämpöenergian rajoittamisesta". Toisin sanoen uusimmat, energiaviisaimmat kattotiilet heijastavat auringonvaloa sen sijaan, että ne imisivät sitä itseensä, ja näin ollen ne auttavat pitämään ilmastointijärjestelmäsi vähemmän kuormitettuna. Jos ilmastointijärjestelmän ei tarvitse toimia niin paljon, sen ei tarvitse myöskään maksaa niin paljon – yksinkertaista. Tätä varten Lincon neuvoo: "Keskity etsimään vyöruusuja, joilla on Energy Star -luokitus." Sears tarjoaa useita vyöruusuja, jotka ovat saaneet Energy Star -merkinnän, koska ne vähentävät jäähdytystarvetta ja auttavat kodinomistajia säästämään. Mutta kun mietit energiatehokkuutta ja sisäilman mukavuutta, "älä unohda ilmanvaihtoa!" Lincoln varoittaa. Osana kattojen vaihtoa pätevät asentajat, kuten Sears Home Services -yhtiön asentajat, arvioivat ullakon varmistaakseen, että nouseva lämmin ilma pääsee helposti poistumaan. Lisäksi Sears tarjoaa ullakkoeristystä ja säteilysulkujen asennusta, jotta energiakustannukset eivät nousisi kattoon.

Tappava ulkonäköseinä
Linconin mukaan suhteellisen harvat kodinomistajat arvostavat sitä, että tukeva, säänkestävä katto voi paitsi estää laajat ja kalliit vesivahingot, myös kohottaa kotisi ulkonäköä. Eri kodeissa on tietysti erilaisia kattolinjoja, mutta kuten Lincon huomauttaa, "ei ole montaa kiinteistöä, jonka katto ei näkyisi lainkaan kadulta". Itse asiassa katto on usein yksi kodin näkyvimmistä ulkoasun osista. "Halkeilleet, käpristyneet tai puuttuvat vyöruusut eivät tee sinulle palveluksia", Lincon sanoo. Huonommalta näyttävän katon uusiminen voi itse asiassa tarjota arvokkaan tilaisuuden. "Jos sinulla on apua oikeiden valintojen tekemiseen", Lincon jatkaa, "uusi katto voi tehdä ihmeitä ulkokattoviehätyksen edistämiseksi." Sears Home Servicesin kanssa työskentelyn etu: Yritys opastaa sinua koko katonvaihtoprosessin ajan, aina materiaalien valinnasta aina asennuksen viimeiseen päivään asti. Searsin asiantuntijat voivat jopa auttaa sinua päättämään, minkä tyylinen ja värinen kattopelti sopii parhaiten taloosi. Loppujen lopuksi saat uuden katon, joka paitsi toimii poikkeuksellisen hyvin, myös näyttää upealta.

Korkeampi jälleenmyyntiarvo
Asunnonomistajat eivät ole ainoita, jotka tietävät, että katon uusiminen on kallista. Talonmetsästäjätkin tietävät sen. Siksi monet ostajaehdokkaat jättävät väliin kodit, jotka tarvitsisivat pian kalliin uuden katon. Jos kuitenkin olet kodin myyjä, sama yhtälö voi toimia eduksesi, varsinkin jos ymmärrät, että, kuten Lincon sanoo, "kattojen uusiminen ei ole uponnut kustannus". Se tarkoittaa, että päivitys ei yksinkertaisesti vie palan tuloistasi. Päinvastoin, se lisää usein huomattavasti kotisi jälleenmyyntiarvoa. Lincon arvioi, että jälleenmyynnin yhteydessä kodinomistajat saavat yleensä takaisin yli puolet uuteen kattoon investoidusta summasta. Tästä huolimatta Lincon sanoo, että "pelko tulee aina kuvaan mukaan, kun kyse on tuhansista dollareista". Tilanteen tekevät vielä stressaavammaksi ne kauhutarinat, joita kaikki ovat kuulleet lentävistä miehistöistä, jotka ovat mokanneet asennuksen tai jotka eivät ehkä saaneet tehtyä työtä loppuun, jonka suorittamisesta oli tehty sopimus. Uusi katto on suuri investointi: Älä tee sitä virhettä, että tyydyt ensimmäiseen törmäämääsi kattofirmaan. Kattosi uusimisen laatu riippuu suurelta osin urakoitsijoista, jotka valitset työhön. Mihin yritykseen luotat, kun laitat katon pääsi päälle?

Sears Home Services osoittaa sitoutumisensa kattoprojektiisi monin tavoin. Ensinnäkin yritys asentaa vain Owens Corningin luokkansa parhaita kattopäreitä, valmistajan, jonka tuotteilla on 50 vuoden takuu ongelmattomasta toiminnasta (katso lisätietoja). Lincon sanoo, että tämä merkitsee paljon asunnon omistajan mielenrauhan kannalta, mutta hän huomauttaa nopeasti, että jos uudessa katossa ilmenee ongelmia, viallisten kattopeltien vika on harvoin syynä. "Paljon useammin syyllinen on asentaja", hän sanoo. Sears erottuu tässä suhteessa useimmista paikallisista kattoasentajista, sillä kansallisena toimijana, jolla on vakiintunut, vuosikymmeniä vanha maine, yritys tarjoaa tyytyväisyystakuun lisäksi rajoitetun takuun työstä (katso lisätietoja). Kun Sears on nurkassasi, voit odottaa enemmän kuin tavallista. Voit tietenkin odottaa, että työ tehdään ajallaan ja budjetissa, mutta yhtä tärkeää on, että voit myös odottaa yrityksen jatkavan asiakaspalvelua pitkään asennuksen jälkeen. Etkö tiedä, mistä aloittaa? Jos haluat lisätietoja kattovaihtoehdoistasi, soita tai käy verkossa ja varaa heti ilmainen kotikonsultaatio Sears Home Servicesin kanssa!

Tämän viestin on tuonut sinulle Sears Home Services. Sen faktat ja mielipiteet ovat BobVila.comin omia.