3 Aggressiivista tapaa pienentää energialaskujasi

3 Aggressiivista tapaa pienentää energialaskujasi

Nouseeko ja laskeeko verenpaineesi kuukausittaisten energiakustannusten nousujen ja laskujen myötä? Etenkin lämmityskauden aikana yleishyödylliset palvelut muodostavat huomattavan osan keskimääräisen kotitalouden budjetista. Riippumatta siitä, kuinka paljon kulutat kotisi ylläpitämiseen, on hyvin mahdollista, että haluaisit kuluttaa vähemmän – paljon vähemmän. Halvemmista hinnoista tinkiminen paikallisten yleishyödyllisten laitosten kanssa ei tietenkään ole kovinkaan kannattavaa, mutta se ei silti jätä sinua vaille vaihtoehtoja menojen rajoittamiseksi. Päinvastoin, on olemassa lukemattomia tee-se-itse-keinoja, joilla voit pienentää laskujasi – esimerkiksi oven ja ikkunoiden vedon poistaminen tai valaisimien varustaminen uusimmilla tehokkailla lampuilla. Vaikka tällaiset toimenpiteet voivat olla järkeviä ja varsinkin yhdistelminä tehokkaita, kannattaa kuitenkin suhtautua vaatimattomasti siihen, millaisia parannuksia voi tehdä viikonlopun aikana lähes ilmaiseksi. Energiakustannusten merkittävä vähentäminen edellyttää yleensä vastaavasti huomattavia investointeja, joko aikaa, rahaa tai molempia. Monet kodinomistajat kuitenkin jatkavat siitä huolimatta, koska he ymmärtävät, että laajamittaiset, energiaälykkäät parannukset tarjoavat pitkällä aikavälillä poikkeuksellisen paljon vastinetta rahoille. Kiinnostuitko? Tutustu yksityiskohtaisesti kolmeen menestyksekkäimpään tapaan, joilla kaltaisesi kodinomistajat saavuttavat radikaaleja tuloksia.

ULLAKON ERISTYS

Uskaltaudu ullakollesi ja katso ympärillesi. Yksi kysymys: Onko siellä eristettä? Jos ei ole, voit olla varma, ettei kyse ole mielikuvituksestasi – energiakustannuksesi ovat todella nousemassa kattoon! Lämmitys- ja jäähdytyskustannusten alentamiseksi ullakon eristys ei ole valinnainen vaan välttämätön. Energiaministeriön mukaan asianmukainen ullakon eristys vähentää kuukausittaisia kuluja kodin viihtyisänä pitämiseen, ei muutamalla pennillä, vaan 10-50 prosentilla. Muista, että jos ullakollasi on jo eristettä, voit ehkä saada suurempia säästöjä lisäämällä sitä. Kuinka paljon on tarpeeksi? Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että jos nykyinen eristys ei ulotu riittävän korkealle peittämään lattiapalkkeja, lisäkerroksesta olisi todennäköisesti hyötyä. Tämä on yksinkertaista, mutta on tärkeää muistaa, että eri eristetyypit ovat eri tehokkaita. Tietoon perustuvan valinnan tekemiseksi on otettava huomioon R-arvo, joka on asteikko, jolla mitataan tietyn eristystuotteen kykyä estää lämmön ja kylmän läpikulku. Sopiva R-arvo kodillesi riippuu pitkälti sen maantieteellisestä sijainnista, mutta yleisesti ottaen asiantuntijat suosittelevat R38-eristystä, jos lisäät uutta eristettä jo olemassa olevan kerroksen päälle. Jos ullakko on aiemmin eristämätön, kannattaa käyttää korkeampaa R-arvoa, mieluiten R60. Riippumatta siitä, teetkö työn itse vai palkkaatko ammattilaisen, ullakon eristäminen parantaa epäilemättä kuukausien ja vuosien kuluessa huomattavasti tulostasi.

SÄILIÖTÖN VEDENLÄMMITIN

Perinteiset säiliötyyppiset vedenlämmittimet työskentelevät koko ajan pitääkseen vesimäärän lämmitettynä tavoitelämpötilaan, jopa keskellä yötä, kun kukaan ei ole hereillä suihkussa tai pyörittämässä astianpesukonetta. Tämä on merkittävä syy siihen, että veden lämmitys voi muodostaa jopa 30 prosenttia keskimääräisistä kuukausittaisista energiankulutuksista. Jos suunnittelit vedenlämmittimesi vaihtamista lähiaikoina, voi olla viisasta harkita suhteellisen uutta ja huomattavasti tehokkaampaa tekniikkaa – säiliötöntä vedenlämmitintä. Tällainen laite, joka tunnetaan myös nimellä pikavedenlämmitin, toimii täysin tarpeen mukaan. Sen sijaan, että se varastoisi ja lämmittäisi jatkuvasti uudelleen 40-80 gallonan vesisäiliötä, se toimii vain silloin, kun putkisto tai laite vaatii kuumaa vettä. Energiaministeriön mukaan säiliöttömät vedenlämmittimet ovat 24-34 prosenttia tehokkaampia kuin vanhemmat, vähemmän energiaa säästävät mallit. Sen lisäksi, että säiliöttömät yksiköt ovat rakenteeltaan paljon kompaktimpia (riittävän pieniä seinään kiinnitettäviksi), ne kestävät yleensä myös pidempään, joskus jopa kaksi kertaa pidempään kuin edeltäjänsä. Ylivoimaisen käyttöiän ja alhaisempien käyttökustannusten ansiosta säiliöttömät vedenlämmittimet enemmän kuin kompensoivat hieman korkeammat alkukustannukset. Huonona puolena on kuitenkin se, että Jos asut kiireisessä kodissa, jossa useat suihkut ja laitteet saattavat vaatia kuumaa vettä samanaikaisesti, saatat tarvita useamman kuin yhden yksikön täyttääkseen gallonaa minuutissa -vaatimuksen. Muussa tapauksessa säiliötön vedenlämmitin voi säästää tuhansia euroja elinkaarensa aikana.

SÄTEILYLÄMMITYS

Energiaministeriö raportoi, että keskimääräisen kodin kaikesta energiankulutuksesta 50-75 prosenttia on peräisin lämmityksestä ja jäähdytyksestä. Näin ollen on olemassa vahva kannustin tarkistaa järjestelmät, joihin luotat kodin viihtyisyyden ylläpitämiseksi. Tämä pätee erityisesti talvella, jolloin kustannukset usein nousevat. Vaikka lämmitystekniikoita on monenlaisia, on todennäköistä, että omasi on pakkoilmalämmitysjärjestelmä. Siitä lähtien, kun pakkoilmajärjestelmä tuli suosituksi 1900-luvun puolivälissä, se on hallinnut järjestelmää niin hyvässä kuin pahassa. Sen yleisyydestä johtuen on hyvin usein niin, että kun kodinomistajat valittavat kodin lämmityksen korkeista kustannuksista, he usein tietämättään tuomitsevat, eivät niinkään lämmityksen yleensä vaan erityisesti pakkoilmajärjestelmät. Pakkoilmalaitteet ovatkin muuttuneet yllättävän vähän vuosien varrella, eivätkä ne ole koskaan päässeet eroon suorituskyvyn puutteista, jotka turhauttavat asunnonomistajia monista eri syistä, myös taloudellisista syistä.

Miksi kodin lämmittäminen paineilmalla maksaa joka kuukausi pienen omaisuuden? Ensisijainen selitys on se, että paineilmajärjestelmät on suunniteltu pitkälle kehitettyjen kanavaverkostojen ympärille, jotka kanavoivat lämmitettyä ilmaa uunista kodin ilmastoituihin huoneisiin. Paperilla tämä ei ole ongelma, mutta käytännössä kanavat osoittautuvat epätäydellisiksi. Erityisesti eristämättömän tilan läpi kulkevat kanavat ovat tunnetusti alttiita ilmavuodoille. Vaikka vuotoja esiintyisi vain kanaviston osien välisissä saumoissa, ne voivat heikentää järjestelmän kokonaistehokkuutta jopa 25 prosenttia. Lämpöhäviön kompensoimiseksi uunin on työskenneltävä kovemmin ja pidempään – toisin sanoen kulutettava enemmän energiaa – pitääkseen yllä termostaatilla asetettua lämpötilaa. Toisin sanoen maksat kuukausittain ylimääräistä siitä, että pakkoilmajärjestelmä korjaa omat vakavat, perustavanlaatuiset suunnitteluvirheensä.

Tässä ovat hyvät uutiset: Pakkoilmatekniikka on pysynyt paikallaan, mutta muut järjestelmät ovat tehneet valtavia, mullistavia edistysaskeleita. Otetaan esimerkiksi säteilylämmitys. Vaikka se on ollut olemassa muodossa tai toisessa jo tuhansia vuosia, se on vasta suhteellisen hiljattain kehittynyt niin paljon, että siitä on tullut käyttökelpoinen vaihtoehto. Säteilylämmitys on jo saanut laajaa hyväksyntää Euroopassa ja Aasiassa, ja yhä useammat amerikkalaiset asunnonomistajat katsovat muualle kuin paineilmalämmitykseen, ja se on yleistymässä myös täällä kotona. Ehkä kaikkein houkuttelevinta on, että säteilylämmitys tarjoaa laadullisesti erilaisen kokemuksen, sillä se tuottaa tasaista lämpöä "kaikkialla" sekä äänettömästi että ilman pölyä ja hiukkasia, joita pakkoilmajärjestelmät keräävät ja kierrättävät. Säteilylämmitys tekee kodin lämmityksestä huomattavasti mukavampaa, mutta se houkuttelee myös toisesta pakottavasta syystä – tehokkuuden vuoksi.

Säteilylämmitys ei sisällä lainkaan kanavistoja, ja se maksimoi energiansäästöt minimoimalla lämpöhäviöt. Kansasin osavaltionyliopiston ja American Society of Heating, Refrigerating and Air-Conditioning Engineers -järjestön tekemän tutkimuksen mukaan säteilylämmitysjärjestelmät toimivat vähintään 25 prosenttia tehokkaammin kuin paineilmalämmitys. Kaikki säteilytekniikat eivät kuitenkaan ole samanlaisia. Järjestelmän suunnittelussa säteilyyn liittyy aina etuja. Järjestelmän yksittäiset osat voivat kuitenkin vaikuttaa merkittävästi kuukausittaisiin laskuihin. Kun siis arvioit vaihtoehtoja, tutustu tarkkaan säteilylämmityspaneelien materiaalikoostumukseen, jotka muodostavat minkä tahansa tällaisen järjestelmän selkärangan. Jotkin paneelit on valmistettu kipsibetonista, joka toimii kohtuullisen hyvin, mutta reagoi yleensä liian hitaasti ollakseen tehokas kodissa. Siksi Warmboard rakentaa paneelit alumiinista, joka on 232 kertaa betonia johtavampi.

Alumiini siirtää lämpöä itse asiassa niin hyvin, että Warmboard-järjestelmässä kattila voi lämmittää veden 30 astetta alhaisempaan lämpötilaan kuin mitä muut säteilyjärjestelmät vaativat. Tällä tavoin voit säästää 10-20 prosenttia lisää joka kuukausi, ja se on sen lisäksi, mitä säästät jo nyt valitsemalla säteilyjärjestelmän! Vaikka paineilma on ehkä ollut oletusvalinta vuosikymmeniä, kodinomistajilla, jotka haluavat leikata juoksevia kustannuksiaan, on täysi syy harkita vaihtoa.

Tämän viestin on tuonut sinulle Warmboard. Sen faktat ja mielipiteet ovat BobVila.comin omia.