28 Kukkapenkki-ideaa, jotka sopivat täydellisesti isoille tai pienille pihoille

28 Kukkapenkki-ideaa, jotka sopivat täydellisesti isoille tai pienille pihoille

Kukkapenkit voivat muuttaa ulkotilan täysin, kun niitä käytetään oikein. Jos mietit tarkkaan, miten kukkapenkit järjestetään ja järjestetään ja mitä niihin halutaan istuttaa, sillä voi olla valtava vaikutus maisemaan ja reunakiviin. Olipa sinulla laaja piha tai vain muutaman neliömetrin tila, nämä kukkapenkki-ideat voivat auttaa sinua hyödyntämään puutarhasi parhaalla mahdollisella tavalla ja ihastuttamaan vierailijoita.

1. Kalkkikivinen tukimuuri

Kukkapenkkejä on helppo rajata ja lisätä ulottuvuutta kalkkikivellä. Aseta kalkkikiveä yksinkertaisesti puutarhan reunaa pitkin ja pinoa kaksi tai kolme kiveä päällekkäin. Voit rajata sängyn lisää istuttamalla lyhyempiä kukkia kiven sisäreunaa pitkin.

2. Ruusujen peittämät ristikot

Jos olet joskus haaveillut kasvattavasi ikioman ruusutarhan, tee unelmasta upea todellisuus lisäämällä ritilöitä. Istuta köynnösruusuja jokaisen säleikön juurelle ja odota, että saat upean ja eloisan näytöksen. Ripottele muutama ruusupensas säleikköjen väliin tai muualle puutarhaan lisäämään ruusuista viehätysvoimaa.

3. Sensaatiomaiset mehikasvit

Matalakasvuiset mehikasvit voivat lisätä mukavaa kontrastia, kun ne sijoitetaan korkeampien kasvien viereen. Sen lisäksi, että mehikasvit ovat houkuttelevia ja suosittuja, ne ovat myös helppohoitoisia. Paksujen varsien ja lihaisien lehtien kaltaisten evolutiivisten mukautusten ansiosta mehikasvit selviytyvät hyvin vähällä vedellä.

4. Luonnollinen maisemointi

Voit helposti luoda luonnollisen näköisen kukkapenkin lisäämällä puutarhaan muutamia suuria kiviä ja pienempiä kiviä. Mitään räikeää sisustusta ei tarvita; kivien vaaleat värit muodostavat hienon kontrastin puutarhasi kasvien eloisista väreistä.

5. Vesimelonipuutarha

Kasvata omat mehukkaat kesähedelmät istuttamalla vesimelonin siemeniä puutarhaan. Lisää melonin siementen rinnalle kukkia tuomaan lisäväriä sänkyyn. Istu sitten alas ja odota, että pääset nauttimaan työsi hedelmistä.

6. Linnunpönttö ja kylpyamme

Linnunpöntön ja lintukylvyn lisääminen kukkapenkkiin tuo varmasti värikkäitä laululintuja puutarhaan, mutta nämä kalusteet voivat myös antaa ulkotilallesi erityisen tunnelman. Tämä voi olla erityisen tärkeää, jos etsit epätavallisia linnunpönttöjä tai -kylpyjä, joita et löydä mistä tahansa.

7. Puun kannon kukkapenkki

Jos haluat tehdä DIY-korotetun puutarhapenkin, joka on ainutlaatuinen, miksi et muuttaisi vanhaa puun kantoa kukkapenkiksi? Kaiverra kantoa hieman (tarvittaessa), lisää hieman multaa ja istuta muutama kukkasiemen, niin saat kaiken irti kannosta, jonka poistaminen olisi muuten kallista tai aikaa vievää.

8. Terassin puutarhapenkit

Käyttämällä korotettuja puutarhapenkkisuunnitelmia voit lisätä pieniä vihertäviä räiskäleitä kotisi terassin, kannen tai kuistin viereen. Korotettu puutarhapenkki ulkona sijaitsevan viihde- tai ruokailutilan vieressä voi parantaa aluetta ja tehdä siitä entistäkin rentouttavamman, kun sinulla on upeita kukkia ja kasveja ihailtavana.

9. Kivet ja kasvit

Jos etsit kukkapuutarhaideoita, joilla voit lisätä tunnelmaa puun juuren ympärille, harkitse tätä houkuttelevaa menetelmää. Istuttamalla eri kukkalajikkeita suhteellisen lähelle toisiaan ja sisällyttämällä niihin muutamia suuria kiviä maksimoit käytettävissä olevan tilan ja toimimalla kivana taustana puullesi.

10. Kävelytien kukat

Luo etupihan kukkapenkki kotiisi johtavan kulkuväylän varrelle, sillä se on klassinen ja ajaton vaihtoehto. Jalkakäytävän tai kivipolun vuoraus pienillä kukilla ja kasveilla auttaa opastamaan vierailijat ulko-ovellesi. Jos haluat valaista polun pimeän tultua, harkitse myös muutaman aurinkovalaisimen lisäämistä.

11. Iloiset pylväät

Lisää keväistä piristystä istuttamalla kukkia valkoisen piikkiaidan kehälle. Kirkkaat vaaleanpunaiset, keltaiset ja purppuranpunaiset kukat erottuvat kauniisti aidan taustaa vasten. Lisäksi aidan reunustaminen kukilla korostaa pihaa ja tekee siitä viihtyisän vaikutelman.

12. Kukkainen nurmikko

Sijoita kukkapenkki nurmikon viereen niin, että se hyötyy siitä, että sadetinjärjestelmä kastelee sitä. Näin pidät puutarhasi terveenä ja sekoitat samalla nurmikkoosi hieman lisää kauneutta ja väriä. Ajoita sprinklerisi kastelu aikaisin aamulla, jotta ruoho ja kukat saavat maksimaalisen hyödyn vedestä.

13. Violetit ja vihreät

Vihreän ja violetin värinen puutarha voi houkutella perhosia ja muita hyödyllisiä hyönteisiä kukillesi. Perhoset rakastavat kauniita purppuranpunaisia preerian kukkia, joten ne käyvät todennäköisemmin puutarhassasi, kun se kukkii. Lisää hieman ruskeaa multaa, jotta kasvit erottuvat paremmin ja puutarhan yleisilme paranee kivisen kävelytien tai jalkakäytävän vieressä.

14. Uudelleenkäytetty tina

Jos etsit epäsovinnaista ja edullista ideaa korotetusta puutarhapenkistä, sinulla saattaa olla kellarissa, autotallissa tai ullakolla istumassa tarvikkeita, joilla voit tehdä oman. Vanhat tina-astiat, ämpärit ja maitoastiat voidaan helposti muuntaa suuriksi kukkaruukuiksi tai korotetuiksi kukkapenkeiksi. Ennen kuin täytät säiliöt mullalla, poraa jokaisen säiliön pohjaan muutama salaojitusreikä, jotta vältät juurimädän kaltaiset taudit.

15. Säätyneet sängyt

Toisen DIY-korotetun sängyn puutarhan voi rakentaa käyttämällä säästä kärsivää tai ruostunutta peltiä. Kun suunnittelet korotettua puutarhasänkyä, mittaa käytettävissä oleva tila ja tee suunnitelma. Sen jälkeen voit luoda räätälöidyn kappaleen takapihallesi. Kun sängyt on suunniteltu ja koottu, lisää multaa ja siemeniä tai valitsemasi elävät kasvit.

16. Luonnon hienoin

Erilaisten kasvien ja luonnonelementtien sisällyttäminen kukkapenkkiin voi todella tehdä vaikutuksen. Kuvan esimerkissä suuri saniainen, japanilainen vaahtera, kääpiöbambukasvi, kultainen koipatsas ja liuskekivimulta luovat yhdessä rauhallisen ja kutsuvan ilmapiirin. Voit jopa lisätä lintukylvyn, joka houkuttelee lintuja käymään puutarhassasi ja lisää luonnollista tyylikkyyttä entisestään.

17. Tukimuuri kukkapenkki

Jos takapihasi on kalteva, sinulla saattaa jo olla tukimuuri eroosion estämiseksi. Ota tämä tarpeellinen rakenne hyötykäyttöön muuttamalla muurin yläpuolella oleva nurmikkoalue kukkapenkiksi. Istuttamalla kukkivia kasveja voit tehdä tukimuurista ulkotilasi keskipisteen.

18. Kylpyamme-kasvattamo

Kaikenlaisista kylpyammeista voi tehdä näyttäviä korotettuja kukkapenkkejä. Jos olet remontoimassa kylpyhuonetta, harkitse vanhan ammeen säästämistä tähän tarkoitukseen. Jos et ole tekemässä remonttia, voit ehkä jopa löytää vintage-kylpyammeen paikallisesta antiikkiliikkeestä. Kun muutat kylpyammeen kukkapenkiksi, poraa pohjaan reikiä, jotta salaojitus toimii kunnolla. Kun amme on valmis, lisää multaa ja istuta suosikkikukkasi siemenet tai sipulit.

19. Puinen korotettu puutarhapenkki

Klassiset puiset korotetut puutarhapenkit terassin tai terassin vieressä antavat sinulle mahdollisuuden katsella kukkiesi kukkimista ja pitää kotikasvatetut vihannekset lähelläsi. Tämä korotettu istutin, paras terassivaihtoehto parhaiden korotettujen puutarhasänkyjen oppaassamme, on valmistettu lahonkestävästä punaisesta setripuusta. Korkeampi muotoilu tekee siitä ihanteellisen niille, joilla on selkä-, nivel- tai lihaskipuja, ja samalla se tuo ihastuttavan lisän mihin tahansa ulkotilaan.

20. Kalliopuutarha

Kukkapenkin ei tarvitse olla täynnä vehreyttä, kukkia ja multaa ollakseen houkutteleva. On monia tapoja tuoda tilaan upea kivipuutarha ja samalla parantaa yleistä estetiikkaa. Sen lisäksi, että kivipuutarha on yksinkertaisen kaunis, sitä on yleensä helppo ylläpitää, koska siinä on vähemmän kasveja ja kukkia hoidettavana.

21. Houkuttelevat tulppaanit

Pihan tai puutarhan läpi kulkeminen voi tuoda paljon iloa, jos istutat värikkäitä tulppaaneja ja muita kukkia kävelytien reunoille. Tulppaanien kirkkaat ja iloiset värit lämpimänä ja aurinkoisena kevätpäivänä saavat kenet tahansa hymyilemään.

22. Perhospuutarha

Houkuttele kauniit perhoset käymään kukkapuutarhassasi istuttamalla joitakin niiden suosikkikukkia. Joitakin perhosia houkuttelevia huippukasveja ovat muun muassa kultapiisku, käpykukat, rautakangas, lantana ja astereiden kukat. Jos haluat tosissasi saada perhoset pysymään täällä, viljele isäntäkasveja, joihin hyönteiset voivat munia. Maitohorsma, orvokit, asters ja tilli ovat esimerkkejä isäntäkasveista, mutta kysy paikallisesta puutarhakeskuksesta, mitä kukkalajikkeita alueesi perhoslajit suosivat.

23. Kuminen maiseman reunus

Luo kukkapenkkisi ympärille yksilöllinen reunus kaivamatta käyttämällä The Home Depotista saatavaa EcoBorder-kumimaiseman reunusta. Tämä ruskea, kierrätetyistä renkaista valmistettu reunus on helppo asentaa suoraksi tai kaarevaksi linjaksi, joka sopii minkä tahansa puutarhapenkin muotoon. Kätevästi näiden 4 jalan pituisten kumireunusten asentamiseen tarvittava laitteisto sisältyy oston yhteydessä.

24. Puoliksi puun reunus

Tämän The Home Depot -myymälästä saatavan puupölkkyreunuksen porrastetut 5- ja 7 tuuman korkeudet auttavat luomaan kiehtovan kukkapenkkireunuksen. Reunus auttaa myös pitämään mullan ja mullan kukkapenkissä, mikä vähentää valumia ja jätettä. Puolikkaat tukit, jotka on viimeistelty houkuttelevalla setripetsillä, on kiinnitetty joustavaan muoviseen taustalevyyn, joka mahdollistaa asennuksen sekä kaarevien että suorien puutarhapenkkien ympärille.

25. Rehevä vehreys

Täytä puutarhapenkit vehreillä vihreillä kasveilla ja pensailla, jotta voit nauttia upeista kevät- ja kesänäkymistä. Muutaman kukkivan kasvin lisääminen voi auttaa luomaan keskipisteitä ja lisätä tilan yleistä kauneutta. Voit myös harkita tummemman mullan tai kivien lisäämistä sänkyihin, jotta elinvoimainen vihreys todella korostuu.

26. Kaareva kiviseinä

Määrittele puutarhapenkit selkeästi rakentamalla kaareva kivimuuri erottamaan ne muusta pihasta. Rajauksen mutkat tekevät näkymästä mielenkiintoisemman ja houkuttelevamman ja kiinnittävät huomion puutarhassa kasvaviin kukkiin. Katso esimerkkinä, miten valkoiset ja vaaleanpunaiset petuniat tämän kaarevan muurin varrella parantavat pihan yleisilmettä.

27. Puutarhakäytävä

Erinomainen ajatus korotetusta puutarhapenkistä on sisällyttää ne takapihan maisemointiin ja kovapohjaiseen suunnitteluun. Lisäämällä korotettuja sänkyjä kiinteistösi korkeampien ja matalampien kohoumien välisten portaiden sivuille voit lisätä mukavan kosketuksen ja kiinnittää huomiota tilan virtaukseen. Korkeampien kukkien istuttaminen sänkyjen varrelle voi myös auttaa korostamaan luonnollisia rinteitä.

28. Kottikärryn puutarhasänky

Kun harkitset korotettujen puutarhapenkkien lisäämistä ulkotilaasi, on olemassa useita luovia tapoja tehdä oma. Yksi ajaton idea on muuntaa vanha kottikärry korotetuksi sängyksi. Poraa kottikärryn pohjaan reikä, lisää multaa ja istuta kukkia koristeelliseksi koristeeksi.