25 Sukkulenttityyppiä, jotka ovat loistavia huonekasveja

25 Sukkulenttityyppiä, jotka ovat loistavia huonekasveja

Sukkulentti on kasvilaji, joka varastoi vettä lehtiinsä tai varteensa. Sukkulentteja on monenlaisia muodoltaan, kooltaan, väriltään, rakenteeltaan ja lehtikuvioiltaan, ja jotkut niistä jopa kukkivat kauniilla kukilla. Koska mehikasvit ovat sopeutuneet selviytymään kuivassa ilmastossa, jossa vettä tai maaperän kosteutta on vähän, ne ovat erinomaisia huonekasveja; ne vaativat jopa harvemmin kastelua kuin muut kasvit.

Koska mehikasveja on kuitenkin niin monenlaisia, voi olla vaikeaa määrittää, mitkä niistä viihtyvät kotonasi. Olemme koonneet yhteen joitakin suosituimpia mehikasvityyppejä, jotka kasvavat hyvin sisätiloissa – löydät varmasti juuri sinun mökillesi sopivan lajin!

1. Aloe Vera (Aloe barbadensis Miller)

Aloe vera on yksi tunnetuimmista mehikasvien lajeista, koska sitä on käytetty pitkään kansanlääkinnässä. Aloe veran pulleista, hammastetuista lehdistä löytyvä geeli on suosittu ainesosa kosteusvoiteissa, parranajovoiteissa ja muissa kosmetiikkatuotteissa sen rauhoittavien ominaisuuksien ja väitetyn kyvyn parantaa pieniä haavoja ja palovammoja vuoksi.

Aloe-kasvin hoito on helppoa, kunhan et ole taipuvainen kastelemaan huonekasveja liikaa. Koska aloe on kotoisin kuivasta ilmastosta, se kestää kuivuutta melko hyvin, joten se selviää, vaikka laiminlöisitkin sitä jonkin aikaa. Itse asiassa sitä tarvitsee kastella vain kahdesti kuukaudessa kesällä ja kerran kuukaudessa tai harvemmin talvella, kun se on lepotilassa.

Sopii parhaiten: Rauhoittavan geelin keräämiseen pienten palovammojen ja auringonpolttamien hoitoon.

2. Käärmekasvi (Dracaena trifasciata)

Tiesitkö, että käärmekasvit ovat itse asiassa mehikasveja? Pitkien, pystyasennossa olevien lehtiensä vuoksi ne näyttävät varmasti erilaisilta kuin monet muut suositut mehikasvit, mutta niiden hoitovaatimukset ovat melko samanlaiset. Niiden lehdet on tarkoitettu sitomaan vettä, mikä tekee niistä kuivuutta kestäviä, ja suurin virhe, jonka voit tehdä käärmekasvin kanssa, on kastella sitä liian usein.

Jos käärmekasvin lehdet alkavat kellastua tai veltostua, se on merkki siitä, että kastelet sitä liikaa. Sukkulentit viihtyvät yleensä suorassa tai epäsuorassa auringonvalossa, eivätkä käärmekasvit poikkea tästä, mutta yksi niiden tärkeimmistä eduista on se, että ne voivat selviytyä myös varjoisilla alueilla, jotka saavat vain vähän luonnonvaloa. Siksi ne sopivat erinomaisesti toimistoon tai kodin nurkkiin, joihin muut kasvit usein kuolevat.

Parhaiten soveltuu: Kodin hämärät nurkat.

3. Afrikkalainen maitopuu (Euphorbia trigona)

On harhaluulo, että mehikasveilla ei voi olla perinteisiä lehtiä, ja afrikkalainen maitopuu on yksi esimerkki, joka kumoaa sen. Kasvi kasvaa nopeasti ja lisääntyy helposti ulkona kotiilmastossaan Keski-Afrikassa, mutta se voi olla myös erinomainen huonekasvi. Itse asiassa se voi kasvaa sisätiloissa jopa neljä metriä korkeaksi, mikä erottaa sen monista muista matalakasvuisista mehikasveista.

Ulkonäöltään afrikkalainen maitopuu muistuttaa enemmän kaktusta kuin mitään muuta, mutta sen pienet versovat lehdet erottavat sen muista. Yhdysvalloissa se voi selviytyä ulkona lämpimässä ilmastossa vyöhykkeillä 9b-11, jossa se tuottaa kauniita valkoisia kukkia kesällä.

Sopii parhaiten: Xeriscaping ulkona lämpimässä ilmastossa tai ainutlaatuisena, koristeellisena huonekasvina kylmemmillä alueilla.

4. Jadekasvi (Crassula ovata)

Jadekasvit ovat suosittuja koristekasveja, koska niiden paksut, tummanvihreät lehdet saavat ne näyttämään pieniltä puilta. Niiden katsotaan tuovan onnea monissa kulttuureissa, ja ne periytyvät usein suvussa, koska ne elävät niin pitkään. Sisätiloissa ne voivat kasvaa jopa kolme metriä korkeiksi useiden vuosien kuluttua.

Vaikka monet kasvit suosivat epäsuoraa auringonvaloa, jadekasvit tarvitsevat vähintään neljä tuntia suoraa aurinkoa joka päivä, joten ne viihtyvät parhaiten valoisalla ikkunalaudalla tai muulla runsaasti aurinkoa saavalla alueella. Kokeile etelään suuntautuvaa ikkunaa ihanteellisten valo-olosuhteiden saavuttamiseksi. Ole varovainen kastellessasi jadekasvia, sillä ne ovat alttiita juurimädälle. Niitä kannattaa kastella vasta, kun maa on kuivaa.

Sopii parhaiten: Sijoittaminen aurinkoisiin etelään suuntautuviin ikkunoihin.

5. Burron häntä (Sedum morganianum)

Sedum morganianum, joka tunnetaan myös nimellä burronhäntä tai aasinhäntä, on upea mehikasvi, joka on suosittu riippukasvina sen silmiinpistävien juonteiden vuoksi. Se on kotoisin Meksikon eteläosista
Taimitarhoissa burrosinhäntä myydään yleensä pienenä kasvina, ja se vaatii paljon hoitoa, jotta se kasvaisi täysikasvuiseksi. Se tarvitsee valoisaa, suoraa valoa, ja se on istutettava hyvin salaojittavaan maaperään juurten mädäntymisen estämiseksi.

Kasvin köynnöksiä reunustavat pienet mehikasvit ovat uskomattoman herkkiä, ja ne voivat irrota, jos jokin joutuu kosketuksiin niiden kanssa. Tämän vuoksi niitä on parasta pitää korkealla hyllyllä tai roikkuvassa korissa turvallisessa paikassa. Tämä herkkyys tarkoittaa myös sitä, että kasvia tulisi käsitellä mahdollisimman harvoin.

Sopii parhaiten: Kokeneet mehikasvien omistajat, jotka haluavat haasteita.

6. Pandakasvi (Kalanchoe tomentosa)

Pandakasvilla, tieteelliseltä nimeltään Kalanchoe tomentosa, on omaleimainen ulkonäkö, jossa on pörröiset, punaisen tai ruskean reunustetut lehdet. Sitä kutsutaan myös lempinimellä pillunkorvakasvi, koska sen kolmionmuotoiset lehdet näyttävät kissan korvilta. Panda-kasvit ovat melko pieniä, korkeintaan 1,5 metriä korkeita, ja ne ovat kotoisin Madagaskarilta, jossa ne kukkivat, kun niitä kasvatetaan ulkona.

Nämä kasvit vaativat paljon auringonvaloa, ja ne viihtyvät parhaiten lämpimissä tiloissa, joiden lämpötila on 60-75 celsiusastetta. Kissamaisesta ulkonäöstään huolimatta pandakasvit ovat kuitenkin itse asiassa myrkyllisiä, jos kotieläimet, kuten kissat ja koirat, syövät niitä. Kuten useimpia mehikasveja, pandakasveja ei tarvitse ruukuttaa usein; 2 vuoden välein pitäisi riittää.

Parhaiten sopivat: Lemmikkieläimettömät kotitaloudet, koska ne ovat myrkyllisiä kissoille ja koirille.

7. Liekehtivä Katy (Kalanchoe blossfeldiana)

Kalanchoe blossfeldiana, joka tunnetaan paremmin nimellä flaming Katy, on mehikasvi, joka tuottaa värikkäitä kukkia myös sisätiloissa kasvatettuna. Yksi kasvin ainutlaatuisimmista ominaisuuksista on, että se kukkii talvella, minkä vuoksi se ansaitsee lempinimen joulukalanchoe.

Arvosta kukinta-aikaa niin kauan kuin voit, sillä se kestää vain muutaman viikon. Jos haluat lisätä kukintaa, katkaise kuolleet kukat. Tämä on herkkä kasvi, jota on käsiteltävä varovasti, sillä sen lehdet ovat hauraita ja katkeavat helposti. 2-5 vuoden kuluttua liekehtivä Katy saavuttaa noin 1,5 metrin korkeuden.

Sopii parhaiten: Kirkkaat kylmän sään kukinnot.

8. Nupputyynykaktus (Mammillaria)

Pincushion-kaktus on kotoisin Meksikosta sekä osista Keski-Amerikkaa ja Yhdysvaltojen eteläosista. Tässä suvussa on yli 200 alalajia, ja se kuuluu Cactaceae-suvun yleisimpiin mehikasveihin. Jotkut suosituista lajikkeista ovat pyöreitä, mutta ne voivat olla myös kartiomaisia tai lieriömäisiä.

Vaikka ne pysyvät yleensä melko pieninä, neulaskaktukset voivat kasvaa lopulta yli metrin korkuisiksi. Sukkulentit tuottavat kukkia sateenkaaren eri väreissä, joista kehittyy lopulta punaisen marjan näköisiä hedelmiä. Se on helppohoitoinen, joten se sopii erinomaisesti kaktus- ja mehikasvien aloittelijoille.

Sopii parhaiten: Aloittelijoille, jotka haluavat helppohoitoisen kaktuksen, joka tuottaa värikkäitä kukkia.

9. Seeprakasvi (Aphelandra squarrosa)

Aphelandra squarrosa eli seeprakasvi tuottaa kirkkaankeltaisia kukkia kasvukauden lopussa syksyllä, ja sillä on ympäri vuoden raidalliset vihreät lehdet. Sisätiloissa nämä ovat hitaasti kasvavia mehikasveja, jotka saavuttavat korkeintaan noin kolmen vuoden kuluttua noin kahden metrin pituuden. Vaikka ne ovat kauniita, ne ovat myös melko nirsojakin.

Seeprakasvit tarvitsevat kirkasta valoa, mutta sitä on suodatettava, jotta lehdet eivät pala. Liian vähän valoa, ja kasvi ei kuki. Toisin kuin useimmat muut mehikasvit, seeprakasvit vaativat kosteaa multaa, joten niitä on kasteltava usein. Varo kuitenkin kastelemasta niitä liikaa, sillä muuten ne kuihtuvat. Ne viihtyvät myös kosteassa ympäristössä, jossa kosteus on 60-70 prosenttia.

Sopii parhaiten: Kokeneet puutarhurit, jotka ovat valmiita sietämään seeprakasvin temperamenttista luonnetta.

10. Helminauha (Curio rowleyanus)

Curio rowleyanus, joka tunnetaan paremmin nimellä helminauha, on mehikasvi, joka kuuluu itse asiassa päivänkakkaroiden heimoon. Se on ilahduttava kotipuutarhurille, koska se kasvaa niin nopeasti ja on helppo lisätä. Sillä on melko erityiset valovaatimukset, sillä se suosii kirkasta valoa aamulla ja varjoa iltapäivällä. Luonnossa tämä mehikasvi välttää suoraa auringonvaloa kasvattamalla muiden kasvien alla.

String of pearls -kasvit suosivat matalaa ilmankosteutta, mutta sietävät korkeampaa ilmankosteutta kuin jotkut mehikasvit. Oikean ruukkukokoon valinta on kuitenkin tärkeää; kasvi ei pidä kosteassa mullassa lepäämisestä.

Sopii parhaiten: Viherpeukaloille, jotka etsivät omituista, kaskadiaiheista huonekasvia.

11. Poninhäntäpalmu (Beaucarnea recurvata)

Ponihäntäpalmu eli Beaucarnea recurvata on saanut nimensä siitä, että sen pitkät, kiharat lehdet näyttävät hiussuikaleilta. Nimestään ja ulkonäöstään huolimatta se ei itse asiassa ole palmu, vaan pikemminkin agave-heimon jäsen. Sen paksu runko saa sen näyttämään miniatyyripuulta, mikä luo sille ainutlaatuisen ulkonäön.

Yksi poninhäntäpalmun viehättävimmistä ominaisuuksista on se, että se on erittäin anteeksiantavainen ja palautuu, vaikka sitä olisi laiminlyöty, joten se on hyvä valinta aloitteleville kotipuutarhurille tai mustille peukaloille. Sen ensisijainen vaatimus on kirkas valo kesällä, joten se kannattaa tuoda ulos, jos mahdollista. Tuo se kuitenkin takaisin sisälle ennen talvea, jolloin kasvi sietää heikompaa valoa.

Sopii parhaiten: Mustat peukalot, jotka etsivät mehikasvia, joka selviää varmasti.

12. Joulukaktus (Schlumbergera bridgessii)

Joulukaktus on saanut nimensä siksi, että se kukkii talvella värikkäillä kukilla. Mielenkiintoista on, että se on myös sukua kiitoskaktukselle (S. truncata) ja sekoitetaan pääsiäiskaktukseen (Hatiora gaertneri), samannäköisiin kasveihin, jotka on nimetty niiden tyypillisen kukinta-ajan mukaan.

Joulukaktus on suosittu lahja joulun alla, ja sitä voi helposti kasvattaa leikkaamalla palan varren kärjestä. Sitä on helppo hoitaa ilman monimutkaisia hoitovaatimuksia, mutta se tuottaa enemmän kukkia, jos se altistuu kirkkaalle valolle päivisin mutta vähintään 12 tunnin pimeydelle öisin. Oikeissa olosuhteissa se saattaa jopa tuottaa kukkia ympäri vuoden.

Sopii parhaiten: Lahjoittamiseen joululahjaksi.

13. Pupunkorvakaktus (Opuntia microdasys)

Opuntia microdasys, joka tunnetaan paremmin nimellä pupunkorvakaktus, kasvaa usein kahdella yhteensopivalla, korvanmuotoisella tyynyllä, mistä se on saanut lempinimensä. Se kasvaa luontaisesti Meksikossa, jossa se voi kasvaa jopa kaksi metriä korkeaksi. Kotimaisen kasvupaikkansa vuoksi tämä mehikasvi tarvitsee paljon suoraa auringonvaloa – noin 14 tuntia päivässä – mikä voi olla hankalaa monissa sisätiloissa.

Pidä pupunkorvat tyytyväisinä ja kukoistavina täydentämällä luonnonvaloa valkoisella loisteputkivalolla. Kuten kaikkien kaktusten kohdalla, on tärkeää noudattaa varovaisuutta, kun sitä käsitellään tai istutetaan uudelleen, koska sen tyynyjä peittävät piikikkäät harjakset.

Sopii parhaiten: Kaktusten ystäville, joilla on pääsy runsaaseen suoraan auringonvaloon.

14. ZZ-kasvi (Zamioculcas zamiifolia)

Itä-Afrikasta kotoisin oleva ZZ-kasvi on yksi kestävimmistä huonekasveista. Ne vaativat vain vähän hoitoa ja selviytyvät heikossa valaistuksessa, joten ne ovat täydellinen valinta kaikille, jotka rakastavat huonekasveja mutta joilla ei ole viherpeukaloa. ZZ-kasvit ovat vähän huoltoa vaativia, ja ne voivat elää vuosia vähäisellä huomiolla.

Koska niillä ei ole tiukkoja valovaatimuksia, ZZ-kasvit voivat kasvaa lähes missä tahansa kodin osassa. Ne tunnetaan myös ilmanpuhdistusominaisuuksistaan ja vastustuskyvystään tuholaisia ja tauteja vastaan; ainoa mahdollinen ongelma ZZ-kasvien kanssa on juurten mätäneminen liiallisen kastelun vuoksi.

Parhaiten soveltuu: Kasvien ystäville, joilla ei ole viherpeukaloita.

15. Norsukasvi (Portulacaria afra)

Norsukasvi eli Portulacaria afra on Etelä-Afrikasta kotoisin oleva mehukas pensaslaji, joka on alueen norsujen suosima välipala. Se on suosittu myös puutarhureiden keskuudessa sen vähäisten hoitovaatimusten ja houkuttelevan lehdistön vuoksi. Lehdet ovat pieniä, lihaisia ja usein punaisen ja violetin sävyisiä. Ne ovat muodoltaan kuin jadekasvin lehdet, mutta ne ovat paljon pienempiä.

Elefantti kasvaa monenlaisissa olosuhteissa täydestä auringosta puolivarjoon, ja se voi saavuttaa vähintään 15 jalan korkeuden alkuperäisessä ympäristössään. Se vaatii vain vähän vettä ja hoitoa, joten se on erinomainen valinta sekä aloitteleville että kokeneille puutarhureille.

Sopii parhaiten: Huonekasvi, joka toimii myös keskustelun herättäjänä.

16. Tuhansien äiti (Kalanchoe daigremontiana)

Tunnetaan myös nimellä Devil’s Backbone, Mother of Thousands on ainutlaatuinen kasvilaji. Tämä mehikasvi on kotoisin Madagaskarilta, ja sen houkuttelevat lehdet tekevät siitä suositun huonekasvin. Kalanchoe daigremontianan tunnistaa helposti sen tunnusomaisista lehdistä, jotka ovat pienten taimien peitossa. Koska taimia on helppo levittää, tämä mehikasvi on hyvä valinta kaikille, jotka haluavat kasvattaa useampia samoja kasveja.

Vaikka tämä kalanchoe on suhteellisen helppohoitoinen, se tulisi sijoittaa valoisaan ja aurinkoiseen paikkaan, jotta se menestyisi. Tämä mehikasvityyppi on myrkyllinen kissoille ja koirille, joten se ei ole hyvä valinta lemmikinomistajille.

Sopii parhaiten: Viherpeukaloille, jotka ovat kiinnostuneita lisäämään omia kasvejaan.

17. Kuukaktus (Gymnocalycium mihanovichii)

Tämä Etelä-Amerikasta kotoisin oleva piikikäs, pallomainen kaktus on helposti tunnistettavissa kirkkaiden värien ja selkeän muotonsa ansiosta. Vaikka kuukaktus on pieni eikä yleensä elä paria vuotta pidempään, se tekee vaikutuksen upeilla väreillään. Nämä mehikasvit kastellaan mieluiten perusteellisesti ja annetaan sitten kuivua kokonaan ennen kuin niitä kastellaan uudelleen.

Koska kuukaktus on aavikkokasvi, se viihtyy kuivemmissa ympäristöissä eikä pärjää hyvin kosteissa. Värikkäiden värien, helppohoitoisuuden ja mielenkiintoisen muodon ansiosta kuukaktus on erinomainen valinta jokaiselle, joka haluaa lisätä kotiinsa hieman väriä ja luonnetta.

Sopii parhaiten: Ihmiset, jotka haluavat lisätä kotiinsa väriä.

18. Haamukasvi (Graptopetalum paraguayense)

Ghost Plants, joka tunnetaan myös nimellä Graptopetalum paraguayense, on ainutlaatuinen ja kaunis Meksikosta kotoisin oleva mehikasvi. Niitä voi tavata kalliopaljastumissa tai -rakoissa, kukkuloiden ja vuorten rinteillä tai jopa kuivissa jokiuomissa. Näillä vähän huoltoa vaativilla kasveilla on silmiinpistävät ruusukkeenmuotoiset lehdet, joita on vaaleanpunaisen, violetin, harmaanvihreän ja sinertävänvihreän sävyjä. Lehtien asettelu luo lähes aavemaisen vaikutelman, mistä johtuu niiden nimi.

Tämä kuivuutta sietävä kasvi sopii erinomaisesti niille, joilla ei ole paljon kokemusta puutarhanhoidosta – tai paljon aikaa ylläpitoon. Haamukasvit ovat myös melko kestäviä lämpötilojen vaihteluiden suhteen; ne sietävät ongelmitta lämpötiloja, jotka vaihtelevat 20 ja 80 celsiusasteen välillä.

Parhaiten soveltuu: Ilmastot, joissa lämpötila vaihtelee.

19. Sydännauha (Ceropegia woodii)

Ceropegia woodii, joka tunnetaan paremmin nimellä string-of-hearts-kasvit, ovat kauniita köynnöstäviä mehikasveja, joilla on sydämenmuotoiset lehdet. Nämä Etelä-Afrikasta kotoisin olevat monivuotiset kasvit rakastavat valoisaa, epäsuoraa valoa ja viihtyvät lievästi kosteissa ympäristöissä. Niitä on helppo lisätä pistokkaista, ja ne näyttävät upeilta ripustetuissa koreissa tai seinäistutuksissa. Ne suosivat 60-80 celsiusasteen lämpötiloja ja voivat olla herkkiä äärimmäisille vaihteluille kumpaankin suuntaan.

Jotta sydämenjousikasvisi pysyisi terveenä, varmista, että ilmankierto on runsasta kasvin ympärillä, ja vältä suoraa auringonvaloa, joka voisi polttaa sen herkät lehdet. Varmistaaksesi juurien riittävän kosteuden, käytä hyvin vettä johtavaa ruukkumullan sekoitusta, jolla on riittävä vedenpidätyskyky.

Sopii parhaiten: Niille, jotka etsivät kaunista, köynnösmäistä mehikasvia.

20. Calico Kitten (Crassula pellucida ’Variegata’)

Calico Kitten -kasvit, jotka tunnetaan myös tieteellisellä nimellä Crassula pellucida ’Variegata’, kuuluvat Etelä-Afrikasta kotoisin oleviin ikivihreisiin mehikasveihin. Tämä on suosittu huonekasvi, jota arvostetaan sen ainutlaatuisen kirjavan lehdistön ja köynnösmäisen kasvutavan vuoksi. Calico Kitten -kasvin lehdet ovat pieniä, soikeanmuotoisia ja pareittain varren varrelle sijoitettuja. Mokkakasvissa on yleensä violettien ja vihreiden lehtien yhdistelmä, joka luo silmiinpistävän kontrastin, joka antaa sille sen tunnusomaisen nimen.

Tämän mehikasvin varret voivat kasvaa melko pitkiksi, minkä vuoksi se on suosittu ripustettavien kukkakoreiden kasvi. Kun näitä mehikasveja kasvatetaan huonekasveina, ne tarvitsevat kirkasta valoa, mutta ne eivät saa istua suorassa auringonvalossa; se aiheuttaa palamista ja värien haalistumista.

Parhaiten sopivat: Värikäs kaskadivaikutelma riippukorissa tai seinäistutusastiassa.

21. Karhun tassu (Cotyledon tomentosa)

Bear’s Paw -sukkulentti, joka tunnetaan myös tieteellisellä nimellään Cotyledon tomentosa, on monivuotinen pensaslaji, joka on kotoisin Etelä-Afrikasta. Se on ikivihreä pensas, jolla on paksut lihaksikkaat lehdet, jotka kasvavat pareittain varren varrella. Lehdet ovat muodoltaan suunnilleen kolmionmuotoisia, väriltään hopeansinisestä vaaleanvihreään, ja niissä on karvainen rakenne ja teräväkärkiset kärjet, jotka saavat ne näyttämään pieniltä kynsiltä.

Ainutlaatuisen muotonsa ja rakenteensa ansiosta nämä mehikasvit ovat rohkeasti esillä, kun ne istutetaan mihin tahansa puutarhaan tai kotiin. Ne tarvitsevat paljon epäsuoraa valoa joka päivä, joten muista sijoittaa ne aurinkoiselle paikalle.

Sopii parhaiten: Todella ainutlaatuisen näköinen mehikasvi valoisaan kotiin tai toimistoon.

22. Agave Blue Glow (Agave attenuata x ocahui)

Agave Blue Glow on upea mehikasvi, jonka silmiinpistävän siniset lehdet tuovat ripauksen eloisuutta ja elämää mihin tahansa puutarhaan tai asuintilaan. Tämä helppohoitoisuudestaan tunnettu kasvi voi lisätä kaunista väriä ja tekstuuria kotiisi. Sen paksut, nahkamaiset lehdet on järjestetty houkuttelevaan ruusukkeen muotoon, ja sen syvän sininen sävy lisää ainutlaatuista visuaalista mielenkiintoa.

Silmiä hivelevän ulkonäkönsä lisäksi Agave Blue Glow’lla on useita mielenkiintoisia ominaisuuksia. Ensinnäkin se kestää kuivuutta ja vaatii harvoin kastelua, mikä on mukava ominaisuus kaikille, jotka haluavat helppohoitoisen huonekasvin. Kasvit ovat myös hirvieläinten kestäviä, joten ne voivat istua ruukuissaan ulkona kesällä puutarhoissa, joita paikallinen hirvikanta usein hävittää (tai pysyä ulkona USDA-vyöhykkeillä 9-11).

Parhaiten soveltuu: Ulkona tapahtuvaan puutarhanhoitoon hirvieläinvaltaisilla alueilla.

23. Irlantilainen ruusu (Aeonium arboreum)

Irish Rose -mokkakasvi (Aeonium arboreum) on yksi monista Aeonium-suvun lajeista. Nämä viehättävät, monivuotiset mehikasvit ovat kotoisin Kanariansaarilta, ja niitä ihaillaan paljon niiden ainutlaatuisen muodon ja värisävyjen vuoksi. Niillä on tyypillisesti kauniit ruusukkeelliset lehdet, jotka ovat vihreän, punaisen, violetin tai keltaisen sävyisiä.

Hoidon ja kunnossapidon osalta tämä Aeonium-lajike ei ole vaikea hoidettava. Ne suosivat kirkasta valoa, jossa on jonkin verran suoraa aurinkoa, mutta sietävät myös keskivaloisia olosuhteita, kunhan ne saavat riittävästi kosteutta. Sukkulentti vaatii hyvin vettä läpäisevää multaa, ja sitä tulisi kastella vain silloin, kun multa on kuivunut kokonaan kastelujen välillä, ja talvella vielä vähemmän. Liiallinen kastelu voi johtaa juurimätään ja muihin ongelmiin, joista kasvi ei välttämättä toivu.

Sopii parhaiten: Kenelle tahansa, joka ei ole taipuvainen kastelemaan kasvejaan liikaa.

24. Härkänkieli (Gasteria spp.)

Gasteria-sukuun kuuluvat häränkielikasvit ovat kotoisin eteläisestä Afrikasta. Ne ovat saaneet nimensä paksuista lihaisista lehdistä, jotka muistuttavat muodoltaan ja rakenteeltaan lehmän kieltä. Nämä mehikasvit ovat suosittuja sisätiloissa niiden vähäisen hoitotarpeen ja houkuttelevan lehdistön vuoksi. Niiden lehtien väri vaihtelee vaaleanvihreästä harmaan tai hopean sävyihin, ja niissä on usein valkoisia täpliä tai raitoja.

Ox Tongue -kasvit pitävät valoisasta valosta, mutta tarvitsevat suojaa suoralta auringonvalolta erityisesti päivän kuumimpina aikoina. Ne sietävät myös hieman varjoa, mutta silloin ne kasvavat hitaammin ja menettävät ajan myötä houkuttelevia värejään ja kuvioitaan. Kun kasvatat niitä sisätiloissa, sijoita ne aurinkoisen ikkunan lähelle, jossa ne hyötyvät epäsuorasta auringonvalosta koko päivän ajan.

Sopii parhaiten: Ihmiset, joilla on aurinkoinen koti.

25. Fairy Castle -kaktus (Cereus tetragonus)

Fairy Castle Cactus (Cereus tetragonus tai Acanthocereus tetragonus) on ainutlaatuinen kaktuslaji, joka on kotoisin Meksikon, Perun ja Bolivian aavikkoalueilta. Kuten nimikin kertoo, tämän kaktuksen nuppumaiset oksat muistuttavat linnan torneja, mikä antaa sille paljon viehätystä ja omituisuutta.

Kyseessä on pylväskaktus, joka voi kasvaa jopa 1,5 metriä korkeaksi ja jonka tyvestä haarautuvat varret ovat kaktuksen varret. Kypsänä Fairy Castle -kaktus tuottaa kauniita vaaleanpunaisia kukkia loppukesällä. Kukissa on aromaattinen tuoksu, joka houkuttelee hyönteisiä, lintuja ja lepakoita pölytystarkoituksessa.

Sopii parhaiten: Niille, jotka haluavat lisätä kotiinsa ripauksen omituisuutta.