25 Seinäkoristeideaa jokaiseen tyyliin ja budjettiin

25 Seinäkoristeideaa jokaiseen tyyliin ja budjettiin

Tyhjä seinä on kuin tyhjä kangas, ja sen koristelu kertoo tarinan. Seinälle ripustetut esineet voivat maadoittaa tilan, avata sitä, lisätä elävyyttä, luoda siistin ilmeen ja kutsua vieraita ihailemaan ja keskustelemaan. Nämä inspiroivat ideat sopivat melkein mihin tahansa tyyliin, tilaan ja budjettiin, ja ne auttavat sinua antamaan oman persoonallisen leimasi asuintilallesi.

1. Luo galleriaseinä

Galleriaseinä on useiden taideteosten koordinoitu järjestely, joka tekee suuren vaikutuksen. Jos haluat ylellisen ja laiskan ilmeen, kokoa valikoima huolellisesti kuratoituja grafiikoita neutraaleissa sävyissä. Valitse erikokoisia vedoksia ja kiinnitä ne samanlaisiin kehyksiin, jotta kokonaisuus olisi yhtenäinen. Valitse laadukkaat puukehykset, joissa on yksinkertaiset, selkeät linjat.

2. Kasaa kasoittain kasaan kasveja.

Tee seinästä elävää taidetta. Tässä ideassa on tyylikkäitä puuhyllyjä, jotka tarjoavat neutraalin taustan, jonka ansiosta elinvoimaiset, vihreät kasvit kukoistavat ja erottuvat. Leikittele joko yhtenäisellä ilmeellä käyttämällä yhteensopivia ruukkuja tai dynaamisella saven, korien ja keramiikan sekoituksella. Voisit jopa käyttää puuastioita, jotta tunnelma olisi kaikinpuolin maanläheinen.

3. Sisällytä kuvakudos.

Seinän sisustusideat voivat olla niinkin yksinkertaisia kuin suuri, omituinen seinäripustus. Kankaiset seinävaatteet tuovat huoneeseen tekstuuria, värejä ja boheemia tunnelmaa, ja ne sopivat erinomaisesti tilaan, joka kaipaisi maadoittavaa energiaa, kuten makuuhuoneeseen.

4. Korosta seinää kontrastivärillä

Nosta huoneen yksi seinä esiin maalaamalla se värillä, joka on kontrasti kolmelle muulle seinälle. Valitse rohkea sävy, joka saa huoneen näyttävämmäksi. Voit lisätä kontrastia entisestään asettamalla aksenttiseinälle abstraktia taidetta, joka luo kerroksellisen ilmeen.

5. Levitä tilapäistä tapettia tai tarroja

Toinen tapa saada aikaan aksenttiseinä on käyttää irrotettavia tapetteja tai tarroja. Tämä vaihtoehto seinän sisustusideoihin on erityisen hyödyllinen vuokralaisille. Luo midcentury-tunnelma Mercury Row Reliford -kuorinta- ja tarratapetilla, jossa on puoliympyröitä mustan, valkoisen, oranssin ja vihreän sävyissä, tai valitse klassisempi motiivi.

6. Luo ulottuvuutta listoituksella

Yhdistä perinteinen ja nykyaikainen muotoilu asentamalla listat. Tämä on melko helposti toteutettavissa oleva DIY-projekti aloittelijoille, varsinkin jos käytät Orac Decorin joustavaa paneelilistaa. Polyuretaaniseoksesta valmistetut ja teräsmuottiin muotoillut raikkaat listat näyttävät kipsiltä, mutta ne on helppo asentaa tavallisilla puutyökaluilla.

7. Kiinnitä koreja

Ohita tyypilliset kehystetyt taideteokset ja koristele seinät sen sijaan valikoimalla koreja. Lisää visuaalista kiinnostavuutta ja energiaa valitsemalla erikokoisia, -kuvioisia ja -mallisia koreja, kuten rottinkia, bambua, säkkikuitua ja juuttia. Korikimppu tuo väriä ja tekstuuria mihin tahansa tilaan.

8. Asenna peili (tai useita)

Ei ole helpompaa tapaa lisätä kotiin ylellisyyttä kuin sisustaa peileillä. Jo yhden tai jopa useamman peilin asentaminen avaa tilaa visuaalisesti ja antaa samalla hienostuneen vaikutelman. Peilejä on saatavana monenlaisia, perinteisistä suorakulmaisista peileistä, joissa on runsaat kultakehykset, teräväreunaisiin moderneihin geometrisiin malleihin. Jos haluat hyödyntää luonnonvaloa parhaalla mahdollisella tavalla, ripusta peilit ikkunoita vastapäätä.

9. Ripusta polkupyörä

Riippumatta siitä, haluatko ripustaa antiikkisen polkupyörän näyttäväksi esineeksi vai tarvitsetko sellaisen, joka on säännöllisessä käytössä, polkupyörät tarjoavat leikkisän tavan koristella seiniä. Kun haluat asettaa pyörän esille seinälle, käytä vahvaa mutta houkuttelevaa ripustinta, kuten tätä Etsy-myyjä BOTLAmsterdamShopin puista pyörähyllyä. Se ei ainoastaan pidä polkupyörää turvallisesti, vaan tarjoaa myös kätevän hyllyn maljakolle tai muulle koriste-esineelle sekä lokeron avaimille, kirjoille tai muille kodin tarpeille.

10. Asenna kelluvat hyllyt

Kelluvat hyllyt tarjoavat minimalistisen muotoilun, joka näyttää siistiltä seinällä. Kelluvan hyllyn hiljaiset, pelkistetyt linjat antavat sille sijoitettujen koriste-esineiden nousta keskiöön.

11. Maalaa seinämaalaus

Ota taiteellinen lähestymistapa seinäkoristeluun ja käytä luovia taitojasi seinämaalauksen avulla. Saadaksesi upean, ainutlaatuisen näytön valitse taideteoksellesi teema, joka herättää vilkasta keskustelua joka kerta, kun vieraat astuvat huoneeseen.

12. Näytä hattukokoelmasi

Miksi et antaisi kaappisi tyylikkäimpien hattujen koristella makuuhuoneen seinää? Ripusta hattuja yksinkertaisesti naulakoihin houkuttelevana sekoituksena kokoja, värejä ja kuvioita. Toisena vaihtoehtona voit valita muutaman suuren, koristeellisen hatun ja sijoittaa ne riviin pitkin seinää.

13. Ripusta seinäkello

Kellot ovat klassinen ja käytännöllinen tapa koristella seinää. Oli sisustuksesi millainen tahansa, löytyy siihen sopivan kokoinen ja tyylinen seinäkello varhaisamerikkalaisesta iloiseen retroon ja tyylikkääseen moderniin.

14. Näytä vinyylisi

Jos olet musiikkifani, jolla on suuri LP-kokoelma, ota esille joitakin suosikkilevyjesi kansia. Hanki muutama albumikehys, ripusta valikoima kansia levysoittimen lähelle ja vaihda kansia, kun olet valmis raikastamaan galleriaa. Hyvä musiikkimakusi (tai sen puute) on loistava keskustelunaihe, kun vieraat vierailevat luonasi.

15. Kehystä konsertti- tai elokuvajulisteet

Kehystettyjen levyjen tavoin myös elävät konserttijulisteet antavat sinulle mahdollisuuden ilmaista tyyliäsi ja kiinnostuksen kohteitasi ja samalla elävöittää seiniäsi. Jos olet elokuvaharrastaja, ripusta sen sijaan julisteita suosikkielokuvistasi.

16. Kartta

Kartat ovat loistava tapa tuoda ihmetystä paljaille seinille. Muistuta kaupungin katuja, joilla sinä ja kumppanisi tapasitte ensimmäisen kerran, tai tee kunniaa kotikaupungillenne. Voit myös ripustaa maailmankartan ja mennä vielä pidemmälle ja merkitä kaikki paikat, joissa olet matkustanut – tai joissa unelmoit käydä tulevaisuudessa.

17. Näytä lapsesi taidetta

Anna lastesi auttaa koristamaan seinät kokoamalla galleria heidän taideteoksistaan. Olivatpa he sitten aloittelevia maalareita, kuvittajia tai valokuvaajia, anna heille tilaisuus esitellä luovuuttaan – ja kuratoida omia näyttelyjään, kun uusia teoksia tulee koulusta kotiin.

18. Ripusta valtava kalenteri

Jos yrität järjestäytyä, harkitse ylimitoitetun kuivapyyhekalenterin ripustamista, jotta voit seurata koulun tapahtumia, juhlia, harjoitusaikatauluja sekä tulevia kokouksia ja tapaamisia. Siihen on helppo lisätä ja pyyhkiä suunnitelmia, ja voit jopa jättää viestejä perheenjäsenille. Tämä on erityisen hyödyllinen ratkaisu keittiön ja kotitoimiston paljaille seinille.

19. Esitä matto näytteille

Kuka sanoo, että siistin maton täytyy pysyä lattialla? Olipa matto sitten peitetty abstraktilla kuviolla, raidoilla tai vain hauskalla kuviolla, josta pidät, matot ovat loistava tapa lisätä muotoilua ja tekstuuria paljaalle seinälle. Kokeile pientä mattoa takan tai hyllyn yläpuolella tai ripusta suurempi matto, jos sinulla on paljon seinätilaa.

20. Tunnusta esivanhempasi

Etsitkö valokuvaseinäideoita, jotka menevät lasten koulukuvien ripustamista pidemmälle? Antiikkiset perhekuvat ovat ihana tapa hyödyntää paljaita seiniä. Olipa kyseessä sitten isoisovanhemman ylisuuri muotokuva tai kokoelma pienempiä kuvia kaukaisista sukulaisista, vanhojen perhealbumien ryöstäminen vintage-kuvien löytämiseksi on yhtä kuin ilmainen sisustus – ja hauskoja keskustelunaiheita. Lisää joukkoon myös valokuvia nykyisistä perheenjäsenistä, jotta näet, onko niissä yhtäläisyyksiä.

21. Sytytä se

Seinävalaisimet ja -valaisimet ovat tehokkaita tapoja lisätä hieman lisävaloa viemättä lattia- tai pöytätilaa, ja valaisimet itsessään voivat olla silmiä hivelevän muotoilun lähteitä. Toivotpa sitten heittävän lämpimän hehkun huoneeseen, etsit lisävaloa lukemista varten tai yrität yksinkertaisesti kirkastaa pimeää huonetta, löydät varmasti seinävalaisimen, jonka tyyli sopii tarpeisiisi ja sisustukseesi.

22. Astioiden esillepano

Lempiruokiesi ei tarvitse lojua kaapeissa ja kaapeissa. Tuo ne esiin pimeistä syvennyksistä ja järjestele ne paljaille seinille. Muutama erikokoinen lankalautasripustin riittää hyvin lautasten ja tarjottimien esillepanoon. Vakavasti ottavien teekuppikeräilijöiden kannattaa harkita investoimista seinälle kiinnitettävään hyllyyn.

23. Faux-taksidermia

Eläimiä ei tarvitse vahingoittaa, kun haluat osoittaa rakkautesi villieläimiä – tai suosikkikoirarotuasi – kohtaan. Varusta paljaat seinät tekotaksieläinten päillä, jotka voidaan valmistaa puusta, pajusta, hartsista tai kankaasta. Valitse pehmoiset "pokaalit" lapsesi makuuhuoneen seinälle tai realistisen näköiset kappaleet kirjaston tai olohuoneen seinälle.

24. Liitu se ylös

Liitutaulu sopii täydellisesti lapsen leikkihuoneen tai kotitoimiston seinälle tai mihin tahansa keittiön tyhjään seinätilaan. Ostitpa sitten ylisuuren liitutaulun tai peitit seinän liitutaulumaalilla, liitutaulusta voi olla sekä taiteellista että organisatorista hyötyä. Se antaa lapsille mahdollisuuden olla luovia, ja se on myös hyvä apu aikuisille aikataulujen kirjoittamiseen, listojen laatimiseen ja viestien seuraamiseen.

25. Laita itsesi esille

Ainutlaatuinen seinäkoriste ei rajoitu vain kankaalle maalattuihin maalauksiin, piirustuksiin ja valokuviin. Lisää luonnetta paljaalle seinälle ripustamalla antiikkinen kauppakyltti, joka muistuttaa sinua lapsuudestasi, tai asettamalla esille vanhoja vilja- tai perunasäkkejä. Tuo huoneeseen visuaalista mielenkiintoa kiinnittämällä sen sijaan antiikkinen kattomitali seinälle. Jos sinulla on suosikkiruno, kirjoita tai tulosta se kauniisti ja kehystä se sitten näytteille. Anna seiniesi välittää intohimosi, unelmasi ja henkilökohtaiset omituisuutesi.