20 Kynttilän tuoksua, joilla saat talosi sisätilat tuoksumaan keväiseltä puutarhalta

20 Kynttilän tuoksua, joilla saat talosi sisätilat tuoksumaan keväiseltä puutarhalta

Kevät on ilmassa, ja sen mukana tulee monia raikkaita ja kauniita tuoksuja. Jos et voi olla ulkona niin usein kuin haluaisit tai jos allergiat haittaavat puhtaista tuoksunuoteista nauttimista, voit tuoda kauden tuoksut sisätiloihin.

Kynttilät ovat kotitalouksien peruskamaa, ja ne pystyvät vangitsemaan monia erikoisia kevään tuoksuja. Kun tarjolla on niin laaja valikoima keväästä inspiroituneita kynttilöitä, saatat tarvita apua täydellisen kausituoksun löytämisessä. Valmistat tai ostat kynttilöitäsi, tässä on 20 suosikkituoksuamme, jotka auttavat sinua tuntemaan olosi kuin olisit ulkona puutarhassa.

1. Tuberoosikukat

Tuberoosikukilla on makea ja hienovarainen tuoksu, kaunis mutta vivahteikas sekoitus kukka-, appelsiini- ja hunajaisia sävyjä. Tämä tuoksuyhdistelmä herättää halun sukeltaa kevätsiivoukseen, jotta kotisi näyttää yhtä raikkaalta kuin se tuoksuu. Pidämme Diptyque Tubereuse -kynttilästä, joka on valmistettu patentoidusta soijasekoituksesta ja joka palaa jopa 60 tuntia.

2. Päärynän nuotit

Kevättä ilmentävä raikas, puhdas tuoksu on yleensä useiden tuoksujen sekoitus. Tuo tuo maaginen keitos kotiisi REPLICA Springtime in a Park -kynttilällä, kukkaistuoksuisella parafiinikynttilällä, jossa on päärynän, laaksonliljan ja myskin tuoksunuotteja. Kun sytytät kynttilän, sulje silmäsi ja anna tuoksun kuljettaa sinut lämpimään ja aurinkoiseen puistoon pitkän talven jälkeen.

3. Kasvitieteellinen puutarha

Harva asia tuo kevään mieleen yhtä hyvin kuin kasvitieteellisen puutarhan tuoksu juuri kun kukat alkavat kukkia. Miksi tyytyä vain yhden kukkatyypin tuoksuun, kun voit saada aromaattisen kukkakimpun yhdestä kynttilästä? Aromatique Smell of Spring -kynttilä, jossa on hyasintin, jasmiinin ja ruusun tuoksuja sekä kevyt ripaus laaksonliljaa, vangitsee keväisen puutarhan romantiikan ja aromit.

4. Kuusenkerkku

Kuusenkorennon kukkien kirkkaan keltainen puhkeaminen viestittää kevään paluusta. Kuusenkerkkiä on Yhdysvalloissa kotoisin useita eri lajeja, ja tätä tuoksua sisältävät kynttilät voivat auttaa saamaan minkä tahansa kodin näyttämään keväisemmältä. Kuusenkerkän tuoksu on makea ja hienovarainen, kuin vaniljalla höystetty jasmiini. Pidämme WoodWick Honeysuckle Candle -kynttilästä, jota on täydennetty jasmiinin vivahteilla, jotta tuoksu olisi täyteläisempi. Innovatiivinen sydänlanka saa aikaan miellyttävän särisevän äänen ja liekki palaa noin 60 tuntia.

5. Sini

Sireenien raikas tuoksu on keväällä kaikkialla läsnä. Vaikka pensaat ovatkin jo kaukana näkyvistä, saatat silti aistia niiden tuoksun tuulenvireessä. Toista syreenin kukkaiset tuoksut sisätiloissa Bath & Body Worksin Fresh Cut Lilacs -kynttilällä. Tässä sekoituksessa yhdistyvät syreenin, viherkasvien ja kevätilman puhtaat tuoksut, jotka muodostavat pehmeän kukkaistuoksun, joka ei ole ylivoimainen.

6. Taidetta puistossa

Kevään tullen ulkoilmamarkkinat, festivaalit ja taiteilijatapahtumat alkavat ilmestyä. Riippumatta siitä, mitä muita tuoksuja näihin tilaisuuksiin liittyy (ruokarekat, taidetarvikkeet ja vastaavat), taustalla on usein ihana tuoksu. Yankee Candlesin Art in the Park -kynttilä on soijavahasekoitus, jonka tuoksunuoteissa on vihreää omenaa, orvokkia, vesililjaa, jasmiinia, ruusua ja ylang-ylangia, aromiyhdistelmä, joka muistuttaa kävelyä hauskoilla kevätjuhlilla.

7. Daisies

Kevätauringonvaloa kohti kurkottava päivänkakkarapelto on kirkas, iloinen kuva, joka ilmentää vuodenaikaa. Tuo näiden kukkien tuoksu kotiisi ja nauti luonnollisesta, ainutlaatuisesta tuoksusta, joka ei ole ylivoimainen eikä liian monimutkainen. Mrs. Meyer’s Daisy Tin Candle on valmistettu kasviperäisestä soijavahasta, ja se tuoksuu ihastuttavalta kukkakimpulta tuoreista päivänkakkaroista.

8. Hedelmäisen ja kukkaisen risteys

Kevät säteilee monia tuoksuvivahteita makeasta kasviperäiseen, ja jos pidät molemmista, kuka sanoo, että sinun on valittava toinen toisesta? Itse asiassa yksi parhaista asioista kevään tuoksuissa on se, miten hyvin ne täydentävät toisiaan.

Jos haluat nauttia laajemmasta ulkotuoksujen kirjosta, Regal Home Fragrance -yhtiön kynttiläkaksikko Prince and Princess on valmistettu vegaanisesta soijavahasta, siinä on puiset sydänlangat ja se on merkitsemättömissä, uudelleenkäytettävissä astioissa. Prince-kynttilä tuoksuu metsämarjapellolta, ja siinä on karhunvatukan, omenan, mandariinin, viikunan, vadelman, laventelin ja jasmiinin tuoksuja. Princess-kynttilä tarjoaa kukkaisen vastapainon jasmiinin, päärynän, vihreiden lehtien, syreenin, pionin, orvokin ja tulppaanin tuoksuilla. Kynttilöitä voidaan polttaa erikseen tai yhdessä, jolloin saadaan aikaan erilainen tuoksu.

9. Kurkku Minttu

Tietyillä alueilla kevät merkitsee terassikauden alkamista ja raikkaiden ja viileiden juomien nauttimista. Sen sijaan, että tekisit kannullisen yrttikyllästettyä kurkkuvettä tai cocktaileja, vangitse ainesosien kevyt ja virkistävä tuoksu kynttilän muodossa. DW Home Cucumber Mint Mojito -kynttilässä on kurkun, sitruunabasilikan, katajan ja mintun sävyjä. Tämä piristävä yhdistelmä on täydellinen valmistautuminen kevään uudistumiseen.

10. Wildflowers

Kotimaisilla kukilla on hillitön kauneus, etenkin villiintyneillä. Luontoäiti on floristi omassa lajissaan, sillä hän keksii maagisia yhdistelmiä villikukille. Jotta kynttilä voisi jäljitellä näiden tuoksujen yhdistymistä, siinä on oltava oikea tasapaino kutakin kukkaisuutta. Homesickin Wildflowers-kynttilä tekee juuri niin. Se on soijakynttilä, jossa yhdistyvät jasmiinin, laventelin, geraniumin, pionin ja ruusun tuoksunuotit ihastuttavaksi kukkakimpuksi, joka tuottaa ihastuttavan tuoksun sisätiloihin.

11. Tuore leikattu ruoho

Kun mietit kevään tuoksuja puutarhassa, leikatun ruohon on oltava yksi huipputuoksuista. Vaikka leikatun ruohon luonnollinen tuoksu ylpeilee yksinkertaisella kauneudellaan, joudut usein sietämään äänekästä ruohonleikkuria tuoksun saavuttamiseksi. Gorilla Candlesin Fresh Cut Grass Candle -kynttilän kaltainen ruohon tuoksuinen vaihtoehto antaa sinulle kaiken tuoksunautinnon ilman melua tai työtä.

12. Laventeli

Kun keväinen laventeli herää, yrtin tuoksu on pakollinen jokaiseen keittiöön. Vaikka laventeli itsessään on viehättävä ja ajaton, oikeat tuoksulisäykset tarjoavat syvemmän tuoksuprofiilin ja lisää raikkautta kotiisi. Pidämme Stonewall Kitchen French Lavender -parafiinikynttilästä, joka sisältää sitrushedelmien, laventelin, rosmariinin, salvian, meripihkan ja iiriksen tuoksunuotteja, jotka tuovat kirkkautta laventelin rauhoittavaan ja hillittyyn tuoksuun.

13. Sade ja sammal

Kuten sanotaan, huhtikuun sateet tuovat toukokuun kukat, mutta nuo lempeät sateet peittävät myös ulkoilman puhtaalla, omaleimaisella tuoksulla kaatosateen jälkeen. Vaikka itse sateen tuoksua voi olla haastavaa määritellä tarkasti, siinä on maanläheistä raikkautta, jota ei voi kieltää. Nauti sateen tuoksusta kotonasi ilman sademäärää valitsemalla sateen tuoksuinen kynttilä, kuten Etsyn BreatheInTheLightin Rain-soijakynttilä, joka tuoksuu raikkaalta sateelta ja sammaleelta.

14. Vaellus sateen jälkeen

Sinänsä sade ei tuoksu miltään, mutta sen kosteus herättää puutarhan ja ympäröivän kasviston tuoksun. Sateen tuoksu on oikeastaan se vaikutus, joka sateella on maisemaan. Se jättää raikkaan ja puhtaan tuoksun, joka tuo mieleen vaellusreitit kauden alussa. Yhdistä tämä maanläheinen tuoksu muihin kevään tuoksuihin, ja saat tuoksun, jonka haluat kaikkialle kotiin. Yksi parhaista vaihtoehdoista, jossa sade sekoittuu muihin tuoksuihin, on Tuscany Spring Rain Candle, jonka tuoksunuotit ovat ozonisia kukkia, santelipuuta ja meripihkaa.

15. Puhdasta pyykkiä pyykkinarulla

Vaikka useimmat ovatkin siirtyneet pesukoneisiin ja kuivausrumpuihin pyykinpesussa, pyykkinarun ripustaminen auringonpaisteeseen on silti loistava tapa säästää energiaa. Riippumatta siitä, jätätkö vaatteesi kuivumaan auringonvaloon vai et, voit silti kuvitella puhtaiden vaatteiden tuoksun liinassa – raikkaat liinavaatteet yhdistettynä hienovaraisiin maanläheisiin vivahteisiin.

Jos haluat inspiraatiota kevätsiivouksen aloittamiseen, Bridgewater Candle Laundry Line on soijavahakynttilä, joka tuoksuu raikkaalta, puhtaalta pyykiltä ja jossa on vivahteita otsonista, laaksonliljasta, myskistä ja pehmeästä puusta.

16. Sitruuna ja minttu

Sitruuna on loistava luonnollinen puhdistusaine, joten ei ihme, että tämä sitrushedelmä saa ihmiset ajattelemaan raikkautta ja puhtautta. Yhdistä sitruuna energisoivaan minttuun, ja saat tuoksun, joka on täydellinen parivaljakko aurinkoisesta takapihan suosikista.

Tuo tämä puhdas ja kirkas tuoksu sisätiloihin Bath & Body Works Fresh Amalfi Lemon -kynttilällä. Siinä käytetään sitruunanlehtien, spearmintun ja setripuun sitrushedelmien tuoksunuoteista kevään olemusta vahan muodossa.

17. Greippi

Greippi voi olla polarisoiva tuoksu ja maku; ihmiset yleensä joko rakastavat tai vihaavat sitä. Greippi on kirpeä ja virkistävä, ja se sopii hyvin yhteen monien keväisten tuoksujen, kuten muiden sitrushedelmien tai kukkien kanssa.

Erinomainen esimerkki kirkkaasta greippisekoituksesta, Mia’s Co No. 6 Grapefruit soijakynttilä johtaa appelsiinin, mandariinin ja sitruunan tuoksuilla, joita seuraa persikan, vaniljan ja punaherukan sävyttämä greippi.

18. Hedelmäsalaatti piknikillä

Keväällä alkaa piknikkausi, ja mitä on piknik ilman hedelmäsalaattia? Sieppaa tämän maukkaan lisukkeen tuoksu kynttilällä, jossa on melonin, marjojen, kivien ja sitrushedelmien tuoksuja.

Yksi hedelmäinen vaihtoehto, josta pidämme, on Colonial Candlen Twisted Lime -soijaan perustuva kynttilä. Sen sitrushedelmien, sitruunan ja melonin tuoksunuotit tuovat kotiin sekä makeutta että raikkautta.

19. Laventeli ja sitrushedelmät

Kun takapuutarhat ovat päässeet pitkälle talven horroksesta ja kauden hedelmät ja kukat alkavat kasvaa, puutarhoissa voi saavuttaa kiehtovan tuoksun. Tiettyjen kukkien ja hedelmien – erityisesti laventelin ja sitrushedelmien – risteytyminen luo tuoksuprofiilin, joka voi jäljitellä kaunista puutarhaa.

Jos asut alueella, jossa ei ole sitruspuita, kynttilä on loistava tapa jäljitellä näitä keväisiä tuoksuja. Milkhouse Citrus & Lavender -soija- ja mehiläisvahasekoitekynttilä tuoksuu laventelilta ja sitrushedelmiltä, joissa on ripaus geraniumia, hedelmiä, myskiä ja appelsiininkukkaa luoden kirpeän mutta raikkaan tuoksun.

20. Limonadi ulkotoreilla

Keväällä ja kesällä, kun sitruunapuut kukkivat ja alkavat kantaa hedelmää, voit nähdä enemmän limonadikojuja tai sitruunanmakuisia leivonnaisia ulkotoreilla. Kynttilät jäljittelevät hienosti tuota kirpeää tuoksua. Ne, jotka haluavat kotiinsa makeamman sitruunan tuoksun, voivat etsiä sitruunantuoksuista kynttilää, johon on lisätty vaniljaa, hunajaa tai jotain muuta vastaavaa.

Yksi suosikeistamme on Ardent Flame Lemon Sugar Cookie -kynttilä, joka on valmistettu soijavahasta. Sen sitruunankuorta, vaniljaa ja makeaa sokeria sisältävät tuoksunuotit saavat kotisi tuoksumaan herkulliselta kevätvirkistykseltä.