20 Asiaa, joita taikauskoiset ihmiset kieltäytyvät pitämästä talossa.

20 Asiaa, joita taikauskoiset ihmiset kieltäytyvät pitämästä talossa.

Voisiko jokin kotiisi tuomasi asia tuoda huonoa onnea, parisuhdeongelmia tai jopa kuoleman? Ympäri maailmaa levinneet taikauskoiset uskomukset, joiden juuret ulottuvat tuhansien vuosien päähän, varoittavat meitä pitämään erilaiset epäonniset esineet, ötököistä lintuihin ja epäsuotuisista väreistä, poissa kodeistamme. Monet näistä näennäisen oikullisilta vaikuttavista kielloista saattavat juontaa juurensa käytännön huolenaiheista, joten vaikka et olisikaan erityisen taikauskoinen, kannattaa luultavasti silti välttää näitä epäonnisia esineitä, joita ei kannata pitää kotona.

1. Rikkinäinen kello

Koska kellot merkitsevät ajan kulumista, ne on jo pitkään yhdistetty ihmisen kuolevaisuuteen. Viktoriaanisella aikakaudella kellot pysäytettiin, kun joku talouteen kuuluva henkilö kuoli, joten ei ole yllättävää, että äkillisesti toimintansa lopettanut kello enteilee huonoa onnea. Vielä karmaisevampaa on, että jos rikkinäinen kello yhtäkkiä soi, se on merkki siitä, että kuolema on lähellä!

2. Tulikärpäset

Saatat pitää sitä söpönä, kun lapsesi tuovat kotiin purkin tulikärpäsiä, mutta varo! Viktoriaanisen taikauskon mukaan, kun kotiisi pääsee tulikärpänen tai salamakärpänen, se tarkoittaa, että joku talouteen kuuluvista kuolee pian.

3. Eloton sisustus

Olipa kyseessä sitten maljakko kuihtuneita leikkokukkia, eläintentäyteinen hirvenpää tai jopa simpukka, kuolleet esineet kodissa voivat tuoda huonoa onnea. Tätä yhteyttä mätänevien esineiden ja ihmisen kuolevaisuuden välillä juhlistetaan vanitas-taideteosten rikkaassa historiassa, jossa pääkallot, mätänevät hedelmät ja sammuneet kynttilät symboloivat ihmiselämän katoavaisuutta. Asia ei kuitenkaan ole näin yksinkertainen: Feng shuin mukaan tietyt simpukankuoret voivat oikein sijoitettuina houkutella onnea.

4. Vihreä maali

1800-luvulla tietyt vihreät maalit saattoivat kirjaimellisesti tappaa sinut: Pariisinvihreä, pigmentti, jota käytettiin laajalti tekstiileissä, lasten leluissa, maaleissa ja tapeteissa, sisälsi arseenia ja saattoi tuottaa myrkyllistä arsiinikaasua. Lopulta lääkärit ja maalinvalmistajat saivat asian selville ja lopettivat myrkylliset käytännöt, mutta jotkut pitävät edelleen vihreitä seiniä epäonnena.

5. Kirves

On odotettavissa, että kirveen kaltaisen ikivanhan ja käytännöllisen työkalun ympärillä pyörii taikauskoa. Joidenkin lähteiden mukaan kirveen kuljettaminen olkapäällä läpi talon on huonoa onnea, kun taas toiset sanovat, että jo pelkkä kirveen tuominen taloon tuo huonoa onnea ja on kuoleman ente. Voimme ainakin kaikki olla yhtä mieltä siitä, että kirves ei ole turvallisin asia, jota talossa voi olla!

6. Vanha luuta

Jos muutat uuteen kotiin, älä tuo mukanasi luuta, jota käytit vanhassa asunnossasi! Maailmalla on yleinen taikausko, että vanha luuta voi pyyhkäistä hyvän onnen pois. Tämä varovaisuus saattaa juontaa juurensa maalaisjärkeen, sillä vanhojen siivousvälineiden käyttäminen uudessa asunnossasi voi tuoda mukanaan tuholaisia ja likaa edellisestä asunnostasi. Taikausko tai ei, kannattaa ehkä hankkia uusi luuta, kun muutat.

7. Puutarhakirves

Puutarhakirveen kantaminen taloon voi tuoda mukanaan kuoleman tai ainakin huonoa onnea. Jos tuot vahingossa sellaisen sisätiloihin puutarhatöiden jälkeen, on parasta kävellä takaperin ulos samasta ovesta, josta astuit sisään, jotta huono onni kääntyisi.

8. Punaiset ja valkoiset kukat maljakossa

Muista tehdä kimppuusi paljon erilaisia kukkia tai valitse yksivärisiä kukkia, sillä viktoriaanisen taikauskon mukaan pelkkien punaisten ja valkoisten kukkien näyttäminen yhdessä maljakossa ennustaa kuolemaa. Tätä väriyhdistelmää pidetään erityisen epäonnen tuojana sairaaloissa.

9. Lintu talossa

Monissa kulttuureissa avoimesta ikkunasta sisään lentävää lintua pidetään huonona onnena, ja se on usein merkki kuolemasta perheessä. Ollaksesi erityisen varovainen, älä edes esittele niitä lemmikkeinä tai aseta niitä esille koristeina tai koristekoristeina.

10. Avoin sateenvarjo

Yksi kaikkien tuntemamme huonoa onnea tuova taikausko liittyy sateenvarjon avaamiseen sisätiloissa. Tällä tutulla taikauskolla saattaa olla juurensa sekä egyptiläisissä että norjalaisissa perinteissä, joiden mukaan sateenvarjon tuominen sisätiloihin loukkaa kodin suojelushenkien suojeluvoimia. Siitä, onko se huonoa onnea vai ei, voidaan kiistellä, mutta sateenvarjon kanssa kannattaa silti olla varovainen – sillä voi puhkaista silmän!

11. Tuhon kohtaukset

Jotkut feng shui -konsultit kehottavat olemaan asettamatta esille maalausta tai valokuvaa karusta maisemasta tai luonnonkatastrofin, haaksirikon tai taistelun jälkimainingeista. Tällaiset kuvat tuovat negatiivista energiaa kotiin ja voivat aiheuttaa ahdinkoa kotitalouteen.

12. Keinutetut tuolit

Jos käytät keinutuoliasi, ei hätää – mutta irlantilaiset legendat sanovat, että tyhjä keinutuoli kutsuu pahoja henkiä kotiisi. Ja jos tuoli keinuu itsekseen, varo! Pahat henget ovat jo siellä, ja kuolema voi odottaa.

13. Kaktukset

Ne voivat olla söpöjä, trendikkäitä ja hyviä ruskeille peukaloille, mutta fengshuin periaatteiden mukaan piikkiset kasvit, kuten kaktukset ja piikkiset akaatit, kuuluvat monien asioiden joukkoon, jotka aiheuttavat huonoa onnea ja voivat johtaa epäsopuun kodissasi. Jos haluat tuoda positiivista energiaa ja lisätä perheesi vaurautta ja terveyttä, valitse sen sijaan jadekasveja, pothos-kasveja tai onnekasta bambua.

14. Peilit

Vaikka haluaisit ehkä tarkistaa huulipunan matkalla ulos ovesta, joidenkin perinteiden mukaan peilit voivat varastaa sielusi. Jopa ne, jotka ovat varmoja siitä, että heidän sielunsa ovat turvassa, saattavat haluta valita peiliensä paikat huolellisesti. Esimerkiksi feng shuin mukaan peili sänkyyn päin voi johtaa parisuhdeongelmiin, ja peili ulko-oveen päin estää elintärkeän energian virtaamisen taloon.

15. Petaamaton sänky

Hyvien tapojen edistämiseksi monet vanhemmat kannustavat lapsiaan petaamaan sänkynsä joka aamu. Mutta sängyn kunnollinen petaaminen on hyväksi muullekin kuin luonteen rakentamiselle. Joidenkin taikauskoisten uskomusten mukaan häiriintyminen sänkyä pestäessä haittaa hyviä yöunia, ja britit varoittavat, että jos sänkyyn jää painauma, paholainen kiipeää sinne odottamaan sinua.

16. Nojaavat tikkaat

Vaikka ikivanha taikausko tikkaiden alla kävelemisestä on yleinen monissa maissa, sen alkuperästä kiistellään. Sen juuret saattavat olla kristillisessä perinteessä, jossa kallistuvien tikkaiden muodostamaan kolmioon kävelemisen voitiin katsoa rikkovan Pyhää Kolminaisuutta. Toinen mahdollisuus on, että muoto muistuttaa keskiaikaista hirsipuuta. Tai sitten kyse voi olla vain siitä, että vartioimattomien tikkaiden alla ei yksinkertaisesti ole turvallista kävellä. Mitä tästä voi päätellä? Laita tikkaat pois, kun olet valmis!

17. Vanha kalenteri (tai ensi vuoden kalenteri)

Jos haluat pitää onnen puolellasi, elä hetkessä – ainakin kalenterisi osalta. Koska kalenterit, kuten kellotkin, auttavat seuraamaan aikaa, ne liittyvät läheisesti kasvuun ja kuolemaan. Etelän asukkaiden mielestä vanhojen kalenterien säilyttäminen talossa tuo huonoa onnea, ja lammen molemmin puolin on huonoa onnea ripustaa seuraavan vuoden kalenteri ennen tammikuun 1. päivää. (Jotkut taikauskoiset eivät edes siirry seuraavaan kuukauteen ennen ensimmäisen päivän aamua.)

18. Riikinkukon höyhenet

Vaikka riikinkukon höyhenet ovatkin kauniita, ne ovat monissa länsimaissa huonon onnen symboleja. On epäselvää, miksi. Ehkä niiden höyhenissä olevat "silmät" herättävät pelkoa pahasta silmästä, tai ehkä niiden lumoava höyhenpeite ja hyönteisten ja matelijoiden mieltymys saa ne näyttämään siltä, että ne ovat liittoutuneet paholaisen kanssa. Jos kuitenkin olet päättänyt pitää kiinni jalokivisävyisistä höyhenistäsi, ole rohkea: Itämaisissa kulttuureissa riikinkukot ovat onnen symboleja.

19. Säröiset tai lohkeilevat astiat

Feng shuissa astiat ovat vaurauden ja kodin symboleja, ja lohjennut lautanen tai haljennut kulho tuo negatiivista energiaa kotiin. Heitä rikkinäiset astiat pois, jotta onni virtaa. Hankkiudu samalla eroon rikkinäisistä huonekaluista ja muista vaurioituneista kodin esineistä, jotka voivat olla merkkejä siitä, että kodissasi (ja sielussasi) on sotkua, joka pitäisi siivota.

20. Sängynalainen säilytys

Sängyn alle varastoidut esineet häiritsevät energian virtausta, mikä on suuri feng shui -ei-ei. Maksimoidaksesi positiivisen energian ja parantaaksesi lepoa pidä sängyn alla oleva alue vapaana. Kaapin ylivuodon kätkeminen sängyn alle on eräänlaista sotkua, ja sotkuisuus voi johtaa epäonneen ja varallisuuden menetykseen. Jos sinun on ehdottomasti käytettävä tätä tilaa säilytykseen, pidä tavarat siististi järjestettyinä suljetuissa astioissa.