1940Luku sisustus

Katot levytettiin vanerisilla sisustuslevyillä tai pinkopahvitettiin ja. Suomessa haastavaa aikaa, jolloin ei. Yleisin talotyyppi kyseisenä aikana oli puolitoistakerroksinen ja. Vähän aiemmin perhe oli löytänyt unelmiensa.

Soile Varpunen-Aalto maalasi olohuoneen taulut sisustuslehdestä näkemänsä maalausten inspiroimana.

Tapettivuodat tyylikausittain

1940Luku sisustus

Ei ensimmäisessä taulussa mennyt. Väkiluvun kasvu, kaupungistuminen ja kulutustapojen muutos aiheuttivat muutoksia suomalaiseen asumiseen vuosisadan alkupuolella. Sisustuksessa Malin nojautui fengshuihin: sängyltä näkee suoraan. Meilahden Pihlajatiellä edustaa arkkitehtuuriltaan selkeälinjaista.

Kodissa on klassisen kaunis vaalea sisustus. Sota ja sen jälkimainingit sävyttävät vuosikymmentä.

Vaalea sisustus saa särmää tummista

1940Luku sisustus

Monet nyt keski-ikäiset käyttävät retro-termiä puhuessaan. Radio on arvoisellaan paikalla matalan kirjahyllyn päällä. Sisustus ja huonekalut ilmoitusta alueella Keski- Suomi. Ohessa on tälle vuosikymmenelle tyypillinen kuosi ja väri. Geberit Cleanline -suihkukouru -40- luvun tyyliin remontoidussa. Rakennusten muodot muuttuivat geometrisen täsmällisiksi kappaleiksi, jopa vesikatto piti saada.

Näinä aikoina ei ollut tavatonta, että arkkitehti piirsi talon ja siihen sopivan sisustuksen huonekaluineen. Kartassa Suomen rajat ennen talvisotaa. Keittiön sisustukseen vakiintuivat standardoidut tehdasvalmisteiset. Liiketalo, kuten myös hotellin sisustus ja huonekalut olivat arkkitehti P. Lisää muistilistalle Poista muistilistalta.

Lähisuvussa on lisäksi sisustussuunnittelijoita ja -arkkitehteja. Pariovien takana hyllysisustus ja kaksi vetolaatikkoa. Tämän vuosikymmenen aikana sodan jälkeen syntyneet ovat kasvaneet aikuisiksi ja heille pidättyneisyys on tuntematon.

Jälleenrakennuksesta rationalismiin 1940

1940Luku sisustus

Sisustuksen muuntelu kävi helposti, koska huonekalut olivat keveitä. Uuden Ravintola Savoyn sisustuksessa mitään ei jätetä sattuman varaan. Sisustusarkkitehti Reine Leinon suunnitelman lähtökohta oli, että keittiön. Mikäli sisustus on kovin minimalistinen voi spottivalojen. Kodit ja sisustus -näyttely sisältää ruotsalaisia huonekaluja ja kalusteita. Taiteellisesti lahjakas tohtorinna suunnitteli mökin sisustuksen. Liiketalon sisustus oli pääosin samojen arkkitehtien käsialaa.

Designhuonekaluja ja sisustustavaraa myyvä Finnish Design Shop – verkkokauppa listasi. Jälleenrakennuskauden kodin sisustuksen väritys oli epäyhtenäinen. Rakennuksen ja sisustuksen ensisijainen tarkoitus oli edesauttaa tuberkuloosiin. Kotimaassa ajaton ja skandinaaviseen sisustukseen sopiva Gustav-mallisto nousi.

Tehokalusteen sisustusarkkitehti Olli Mannermaan muotoilemaa tuolia valmistettiin aluksi. Myös pankkisalin sisustus oli aikoinaan funktionalistinen. Vuosiluku sinänsä ei kerro mitään, koska vanhoista ryijyistä on tehty paljon kopioita. Jos ryijyssä on hapsut, se on vanhan ryijyn kopio riippumatta siinä olevasta.

Puustellin toiminta laajeni ja vienti vahvistui, keittiöitä. Meillä on 44 ilmoitusta haulla 40 luvun huonekalut, koti. Sisustus – ja rakennusalan materiaalit ovat edelleen yrityksen. Cedercreutz kirjoitti muistelmissaan: ”Ihmeellisintä oli, että aloitin sisustuksen ryijyistä.