18. Vuosisadan kivinen maalaistalo, joka on syntynyt uudelleen.

18. Vuosisadan kivinen maalaistalo, joka on syntynyt uudelleen.

Viimeisten 20 vuoden aikana Jeffery Wyant ja Maria Keares Wyant Philadelphiassa sijaitsevasta Wyant Architecture -arkkitehtitoimistosta ovat tulleet tunnetuiksi puhtaista, mutkattomista ratkaisuista hankaliin suunnittelukysymyksiin.

Vähän aikaa sitten yritteliäs tiimi laittoi taitonsa koetukselle, kun uudet asiakkaat pyysivät heitä laajentamaan 18. vuosisadan maalaistalonsa pohjapiirustusta Elversonissa, Pennsylvaniassa. "Pariskunta halusi alkuperäistä arkkitehtuuria myötäilevän lisärakennuksen, mutta he eivät halunneet vain kopioida sitä, mikä heillä jo oli", Jeffrey kertoo.

18. Vuosisadan kivinen maalaistalo, joka on syntynyt uudelleen.1700-luvun lopulla rakennetussa kaksikerroksisessa kivitalossa oli ahdas, lokeroitunut pohjaratkaisu ja kuusi yli kuuden kaksoiskarmi-ikkunoita, jotka eivät päästäneet paljon valoa sisään. Vaikka arkkitehdit yrittivät kunnioittaa olemassa olevan rakennuksen alkuperää, he halusivat myös luoda perheelle uuden tilan, joka olisi valoisa, tilava ja nykyaikainen.

Diaesitys: Kierros maalaistalon lisäosaan

"Päätimme lopulta tehdä vain pieniä muutoksia alkuperäiseen asuintilaan ja avata sen sijaan sen uuteen lisäosaan", Maria kertoo. Koska nykyisen talon matalat katot eivät soveltuneet suuriin, armollisiin tiloihin, pariskunta laski uuden lisäosan pohjakerrosta saadakseen runsaamman kattokorkeuden ensimmäiseen kerrokseen, ja valitsi myös holvikatot toiseen kerrokseen. Lisäys, jossa on tyylikäs päämiehen sviitti ja valoa täynnä oleva suuri huone, laajensi perheen asuintilaa noin 2 000 neliöjalkaa.

Laajempien yhteisten tilojen luomisen lisäksi yksi arkkitehtien päätavoitteista oli sisääntuloväylän uudelleen suunnittelu ja suuntaaminen. Nykyisellään etusisäänkäynti suuntautui tielle päin, mutta ajotie johti suoraan takaovelle, josta oli oletusarvoisesti tullut perheen ensisijainen sisäänkäynti. Tämän korjaamiseksi Jeffrey ja Maria sijoittivat uuden lisärakennuksen kohtisuoraan maalaistalon takaosaan nähden ja loivat näin etusisäänkäynnin, johon perhe pääsi nykyiseltä ajotieltä.

Uudelleen muotoiltu sisäänkäynti yhdistää vanhat ja uudet rakenteet toisiinsa. "Kun laadimme suunnitelmia uutta sisäänkäyntiä varten", Maria kertoo, "halusimme, että lisäosan ja alkuperäisen rakenteen välinen yhteys olisi hyvin ohut ja lasimainen, ja lasista itsestään tulisi suunnitteluelementti, joka toimisi erottajana."

Tämä läpinäkyvyys saavutettiin reunustamalla ovea kiinteillä ikkunapaneeleilla, jotka kuuluvat Pellan Architect-sarjaan. Alumiiniverhoillut ikkunat nousevat toiseen kerrokseen muodostaen kattolinjan alapuolelle kirkasotsaisen ikkunan, jonka jälkeen ne kiertävät talon sivun ympäri ja täyttävät makuuhuoneen harjakattoa. "Kun kuvailimme omistajille ensimmäistä kertaa ajatustamme ikkunoista, käytimme pesäpallon vertausta", muistelee Jeffrey, joka vertaa lasin kulkua lisäosan poikki siihen, miten pesäpallon nahka on sidottu yhteen yhdellä jatkuvalla lankaompeleella. "Kaiken kaikkiaan Maria ja minä tunsimme, että ikkunat saivat koko sommitelman tuntumaan kevyemmältä, aivan kuin katto melkein leijuisi kiviseinän päällä", Jeffrey sanoo.

Materiaalien osalta aviopari yhdisti rakenteiden ulkopinnat päällystämällä uuden lisärakennuksen lähes identtisillä kivillä, jotka oli ostettu naapuritilalta. Talon alkuperäisten kuparisten alaslaskuvesien pohjalta Wyantit valitsivat seisovan kuparikaton, jota he jatkoivat alaspäin muodostaakseen seinän lisäosan takapäätyyn. "Kupari vanhenee ja patinoituu", Jeffrey sanoo. "Se oli kiiltävä ja kirkas, kun asensimme sen ensimmäisen kerran, mutta se hapettui heti lämpimäksi, pronssinväriseksi."

Puun sijasta pohjakerroksessa ja terassilla suuren huoneen lasiseinän takana käytettiin Stone Source -yhtiön Burlington Stone -kiveä. "Terassi virtaa ulos perhehuoneesta, ja sitä suojaavat kolmelta puolelta lisäosa, 1700-luvun rakennuksen siipi ja kivinen vierastalo, joten se tuntuu hyvin intiimiltä, mikä on mukavaa, koska sen takana oleva viljelysmaa on niin avoin ja laaja", Maria toteaa.

18. Vuosisadan kivinen maalaistalo, joka on syntynyt uudelleen.Pariskunta asensi terassille myös perinteisen japanilaistyylisen sadeketjun. "Ketju roikkuu poispäin rakennuksesta ja muuttuu myrskyisällä säällä vesielementiksi. Vesi on sekä näkyvää että kuultavaa, kun se kulkee ketjua pitkin alla olevaan kiviseen salaojapohjaan", Maria kertoo.

Tilavan päämakuuhuoneen ja sen 400-neliöisen terassin lisäksi lisäosan toisessa kerroksessa on kotitoimisto ja leveä porrashalli, joka yhdistää talon alkuperäisen ja uuden osan. Lattiat on päällystetty kestävällä palmupuulla. Vaikuttavassa portaikossa on askelmissa käytetty vanhaa puutavaraa ja erikoisvalmisteinen teräslevystä valmistettu kaide.

Vapaasti seisovalla kylpyammeella varustetussa, avoimesti suunnitellussa pääkylpyhuoneessa on tavanomaiset valkoiset laatat ja Erin Adamsin Zen Weave -grafiikkalaatat Anne Sacksilta, puhumattakaan vaakasuoraan asennetuista 12 x 24 tuuman kokoisista kuparipatinoiduista posliinilaatoista.

"Olemme onnekkaita, että asiakkaamme olivat niin ennakkoluulottomia. He antoivat meille vapauden suunnitella jotakin modernia ja nykyaikaista, joka on ristiriidassa historiallisen rakenteen kanssa", Jeffrey sanoo. "Luulen, että kaikki olivat ylpeitä lopputuloksesta."

Virtuaalisen talokierroksen löydät täältä. Jos haluat lisätietoja arkkitehdeistä ja muista projekteista, käy osoitteessa Wyant Architecture.