1600 Luvun nimiä

Savolaisten nimien syntyvaiheita on perusteellisesti selvittänyt professori Kauko. Mikkelin pitäjäläisillä oli jo sellaisiakin sukunimiä kuin Bomgård. Suomalaiset nimet ovat suomalaisilla käytössä olevia henkilönnimiä. Kirjoitettu vanha nimi – Name as written in old documents, Nimen normalisoitu asu. Spoken equivalent in Finnish, Mahdollinen. Kotikielen seurassa pidetty esitelmä. Nykyään nimi on yleinen myös Virossa. Vierailija: "Etsin sellaisia harvinaisempia nimiä niinkuin Ottilia tai Serafiina.

Alfons von Liguori, Franciscus Xaverius, Ignatius von Loyola ja Theresa von Avila. Johannes Bayer otti käyttöön nykyäänkin käytössä olevan. Kirjaimen perään pantiin tähdistön tieteellisen nimen genetiivimuoto. Alueen halki Mätäjärvestä Aurajokeen virtasi oja. Niskankylän asukkaat olivat ennen. Mikkeli (St. Michel) on saanut nimensä arkkienkeli, ylienkeli Mikaelin mukaan.

Vanhoista suomalaisista naisten nimistä on melko vähän tietoa. Seuraavassa tarkastellaan, millaisia selityksiä nimelle tarjoutuu kielitieteen. Tässä esitellään yleisimmät sukunimet sekä tutustutaan niiden. Seppä tutkielmassaan Teuvan nimen synnystä Teuvan. Stefanus ja ehkä oli sama nimi jo. Ylläpito päivittää kommenteissa esiin tulleita nimiä (silloin tällöin!). Ruuthin Porin historian mukaan kaupungin nykyisiin.

Hänen kohdallaan ei mainita mitään syntymäajastaja. Uusi-Seelanti eli englanniksi New Zealand on saanut nimensä. Rajakarjalaista sukunimistoa 400 vuoden takaa. Nimet kiinnittävät huomiomme historiaan, tieteisiin ja taiteisiin sekä muistuttavat. Tarvitsin eräässä projektissani erikoisia etunimiä. Ruotsinkieliset papit vain kirjoittivat ne oman näkemyksensä mukaisesti.

Ruotsinvalta ja luterilainen uskonto nostivat. Joka tapauksessa Päijänne– nimen etymologia jää hämäräksi. Hallintopitäjän nimenä Taipale oli ollut jo pitkään keskiajalta lähtien. Virkkulassa oli yhteensä 22 taloa. Liukko – nimen esihistorian tutkimusperusteet, – nimen etymologiaa ja. Niitä kutsutaan kansanperinteessä usein nimellä Pohjan Portti.

Helsingin kaupunki jakaantui neljään kortteliin, joista kaakkoinen. Oulun seudulla hitaan kehityksen vuosisata. Okkosten sukujuuret ja nimen alkuperä eivät kiinnosta. Seuraavassa vastaan siihen ja käsittelen myös nimen taivutusta. Muistiin merkitään nimeen liittyviä kieliseikkoja ja taustatietoja nimen.

Vantaalla nimettiin kymmeniä uusia paikannimiä. Vilppulan kylän "kantaisänä" voidaan pitää Philpus Björnson nimistä. Pirjo Mikkosen ja Sirkka Paikkalan Sukunimet -teos on uudistettu laitos aiemmin. Jumalan nimi on osa rikasta suomalaista kulttuuriperinnettä. Mikkola on yksi Hyrylän vanhoista tiloista.

Nimet ovat kuitenkin varsin tunnistettavissa muodoissa.