16 Vinkkiä kaikkien aikojen puhtaimpiin ikkunoihin

16 Vinkkiä kaikkien aikojen puhtaimpiin ikkunoihin

Oletko kyllästynyt katselemaan tahriintuneita, raitaisia ikkunoita, joita et saa koskaan puhtaiksi? Vaikka täydellisen, raidattoman pinnan saavuttaminen voi olla haastavaa, varsinkin jos sinulla on vaikeasti saavutettavia ikkunoita, oikeat työkalut ja tekniikat voivat todella auttaa. Ennen kuin annat tämän tehtävän painua tehtävälistasi pohjalle, huomaa, että puhtaat ikkunat eivät ole vain esteettinen tai ulkonäköön liittyvä asia: Likaiset ikkunat eivät päästä sisään yhtä paljon auringonsäteitä, mikä voi vaikuttaa kotisi energiatehokkuuteen. Säännöllinen ikkunoiden puhdistus, mukaan lukien ikkunalaudat, ruudut, kiskot ja saranat, pitää myös ikkunat toimivina ja voi jopa parantaa sisäilman laatua.

Jos haluat pitää ikkunasi puhtaina ja tahrattomina, kokeile näitä vinkkejä, niin saat kristallinkirkkaat lasit hetkessä.

1. Työskentele pilvisenä päivänä.

Suora auringonvalo voi saada ikkunanpesuliuoksen haihtumaan ennen kuin voit pestä sen kunnolla pois, jolloin syntyy raitoja, joita on vaikea poistaa. Pilvinen taivas myös vähentää lasin häikäisyä, jolloin raitoja on helpompi löytää.

2. Puhdista kehys ensin.

Ikkunan kiskoihin ja kehykseen voi piiloutua paljon likaa. Kun tämä lika sekoittuu ikkunanpesuaineeseen, se voi muodostaa rumaa lietettä, joka voi tippua lasille puhdistuksen aikana. Voit poistaa lian käyttämällä hammasharjaa ja ripaus ruokasoodaa ja etikkaa kiskojen sisäpuolelle ja pyyhkimällä sitten märällä rätillä kaikki jäljelle jääneet jäämät pois.

3. Tee oma saippua.

Jätä erikoistuotteet väliin ja tee oma puhdistusliuos veden ja astianpesuaineen sekoituksesta. Tämä yhdistelmä on tarpeeksi sitkeä leikkaamaan likaa erityisen likaisista ikkunoista, kuten keittiön ikkunoista, mutta ei jätä jäämiä. Vaihtoehtoisesti etikkaa voidaan käyttää myös tehokkaana DIY-ikkunanpesuaineena.

4. Vältä pyyhkimistä paperilla.

Paperipyyhkeitä ja sanomalehtiä käytetään yleisesti väärin tuotteina lasin hankaamiseen ja kuivaamiseen, mutta ne vain hajoavat ja jättävät jälkeensä nukkaa. Käytä sen sijaan mikrokuituliinaa; se tarttuu likaan ja pölyyn eikä jätä mitään jälkeensä.

5. Investoi puristimeen.

Paras tapa saada raidaton kiilto on varmistaa, että kaikki vesi ja saippua on poistettu ikkunasta. Aja lasin yli ylhäältä alas kumiteräisellä puristimella, kuten Ettoren 6-tuumaisella puristimella, joka on parhaiden ikkunanpuristimien oppaamme kärkisijalla, ja kaavi ylimääräinen vesi pois.

6. Ylety yläreunaan mopilla.

Jos haluat puhdistaa korkeat ikkunat, kannattaa harkita ammattimaisen ikkunanpesijän palkkaamista. Jos päätät puhdistaa ne itse, unohda teleskooppitikkaiden päällä keikkuminen. Käytä sen sijaan teleskooppisienimoppia, joka puhdistetaan saippuavedellä. Huuhtele pestyt ikkunat puutarhaletkulla ja käytä sen jälkeen kuivaa moppia tai säädettävään tankoon kiinnitettyä viemärinpoistoalustaa veden poistamiseksi ja sen estämiseksi, etteivät vesilaikut pääse kuivumaan lasipintaan.

7. Suihkuta auton tuulilasin sateenkestävää ainetta ikkunoihin kotona.

Jos asut sateisessa ilmastossa, voit kokeilla sadetta hylkivää käsittelyä, kuten tätä Rain-X:n 2-in-1-lasinpuhdistus- ja sadehylkivää ainetta. Tällaisia erikoissuihkutuotteita käytetään yleisemmin autojen tuulilaseihin, ja ne saavat veden helmeilemään ja vierimään helpommin pois ikkunoista, jolloin tahroja jää vähemmän.

8. Puhdista ikkunaruudut nukkarullalla.

Syväpuhdistusta varten irrota ikkunoiden ruudut ja huuhtele ne saippualla ja vedellä. Jos ruudut ovat erittäin likaiset, hankaa ne varovasti sienellä tai pehmeäharjaisella harjalla, jotta pääset eroon kertyneestä liasta tai rasvasta. Jos haluat kevyemmän puhdistuksen, jätä ruudut paikoilleen ja poista pöly ja lika tahmealla nukkarullalla.

9. Käytä taikapyyhekumia.

Jos sinulla ei ole aikaa irrottaa näyttöjä eikä nukkarullaa ole saatavilla, voit pitää näytön likaantumisen kurissa satunnaisella pyyhkimisellä. Mr. Clean Magic Erasers -taikapyyhkimet sopivat erinomaisesti nopeaan hankaukseen syväpuhdistusten välillä.

10. Tuplaa tarvikkeet.

Ikkunoiden sisä- ja ulkopuolista puhdistusta varten on hyvä olla erilliset välineet. Ikkunan molemmat puolet ovat likaisia, mutta ulkopuoli on tyypillisesti likaisempi ja tuo lisähaasteen siitepölyn ja lintujen ulosteiden vuoksi. Sinulla pitäisi olla myös ylimääräisiä mikrokuituliinoja, jotta voit vaihtaa niitä tarpeen mukaan.

11. Vaihda suuntaa pyyhkiessäsi.

Vältä raitoja vaihtelemalla suuntaa, johon pyyhit ikkunoita puhdistaessasi. Aloita pienillä ympyränmuotoisilla liikkeillä ja päätä sitten muutamalla vaaka- ja pystysuoralla pyyhkäisyllä.

12. Pyyhi raidat pois.

Huomaatko ikkunoiden pesun jälkeen muutamia raitoja? Saat virheettömän lopputuloksen ajamalla puhtaalla liitutaulun pyyhekumeilla varovasti ikkunan yli ja pyyhkimällä jäljet pois.

13. Pyyhi vaakaverhot pihdeillä.

Kun peset ikkunoita, on hyvä ajatus käsitellä samalla myös ikkunankäsittelyt. Olipa sinulla kaihtimet, verhot tai sälekaihtimet, ne kaikki ovat magneetteja pölylle, lialle, siitepölylle ja lemmikkien karvoille. Voit puhdistaa kaihtimet nopeasti ottamalla keittiöpihdit ja kietomalla mikrokuituliinat kummankin varren ympärille ja kiinnittämällä ne kuminauhoilla. Aja tätä työkalua jokaista säleikköä pitkin, jotta voit puhdistaa ylä- ja alapuolen yhtä aikaa. Muita keinoja kaihtimien puhdistamiseen ovat pölyjen pyyhkiminen vanhalla sukalla ja kaihtimien pyyhkiminen kuivauspaperilla, joka auttaa hylkimään pölyä.

14. Imuroi verhot.

Käytä verhojen puhdistamiseen imurisi verhoilu- tai ohuussuutinliitäntää. Laite imee lian, joten se ei likaa juuri puhdistettuja ikkunoitasi.

15. Puhdista lasi kahdesti vuodessa.

Ikkunoiden sisä- ja ulkopinnat on hyvä pestä kahdesti vuodessa, mieluiten syksyllä ja keväällä, jotta sateesta johtuvat sitkeät mineraalikertymät eivät kerry. Mitä kauemmin lykkäät tätä tehtävää, sitä syvemmälle tahrat asettuvat, jolloin joudut turvautumaan järeämpiin kemikaaleihin niiden poistamiseksi.

16. Kokeile käyttää kahvisuodatinta.

Kahvinsuodattimilla on useita ominaisuuksia, jotka tekevät niistä ihanteellisia ikkunanpesuun: Ne ovat nukkaamattomia, joten niistä ei jää jäämiä. Ne ovat myös monien keittiöiden edullinen perusvaruste. Kun seuraavan kerran suihkutat lasinpuhdistusainetta, pyyhi ikkunat kahvisuodattimella. Riippuen suodattimien imukyvystä, saatat joutua käyttämään useampaa kuin yhtä kerrallaan.