16 Pientä terassi-ideaa, jotka ovat viehättäviä

16 Pientä terassi-ideaa, jotka ovat viehättäviä

Vaikka terassisi on pieni, se ei tarkoita, ettetkö voisi sisustaa sitä kauniisti ja viihtyisästi. Älykkäät suunnitteluratkaisut, kuten pystypuutarhan luominen tai näyttävän sateenvarjon lisääminen, voivat tehdä ulkoterassista sekä tyylikkään että toimivan. Mieti elämäntyyliäsi ja sitä, miten aiot käyttää terassitilaa, jotta voit määrittää, mitkä ominaisuudet ovat välttämättömiä ja mitkä elementit voit jättää pois. Onnistumisen salaisuus on välttää sotkua – pienessä tilassa et halua kompastua koristeiden ylikorostumiseen – ja ilmaista samalla ainutlaatuista makuasi. Tutustu siis näihin pieniin terassi-ideoihin inspiraation saamiseksi ja aloita täydellisen ulkokeitaasi suunnittelu.

1. Älykkäät osiot

Pienissä ulkotiloissa tarkoituksellinen osastointi voi hyödyntää kutakin aluetta parhaalla mahdollisella tavalla ja antaa samalla terassille laajemman tunnelman. Tämä betonipolku, jota ympäröi hernesora, antaa ilmavan tunnelman, jotta kotoa lähtevä polku tuntuu vielä pidemmältä. Sora on myös vähän huoltoa vaativaa verrattuna nurmikkoon, joten voit viettää vähemmän aikaa terassin hoitamiseen ja enemmän aikaa siitä nauttimiseen.

2. Syrjäinen keidas

Sulje häiriötekijät pois yksityisyyden suoja-aidalla ja koristele se sitten viherkasveilla, jotta ulkoterassista tulee rauhallinen salainen paikka. Aitaan kiinnitetty metallinen säleikkö on ihanteellinen pienten yrttiruukkujen ripustamiseen sekä pystykasvien ja köynnösten tukemiseen. Kuvassa näkyvät viinirypäleet sekä köynnösruusut, kuusama ja wisteria ovat parhaita kasveja kasvamaan ylös ja pitkin rakenteita.

3. Intiimi oleskelualue

Rehevä, upea vehreys ympäröi yksinkertaista sorapintaista oleskelualuetta ja antaa tälle pienelle tilalle luonnollisen viehätyksen. Pyöristetyille alueille sijoitetut metalliset terassikalusteet toimivat kutsuna tyhjentää pää ja paeta hektistä päivää – täydellinen paikka harjoittaa mindfulnessia ja olla läsnä hetkessä. Valitsemalla kukkivia pensaita voit tuoda terassille värikkään elementin eri vuodenaikoina.

4. Maalauksellinen pergola

Ota pergola ja lisää siihen strateginen kivilaattojen sijoittelu, ja tuloksena on tyylikäs ja varjoisa oleskelualue. Tarkoitukselliset suunnitteluvalinnat voivat saada pienen terassin tuntumaan suurelta. Tässä tapauksessa pergolan leveys ja sen lamellirakenteinen katto tuovat avoimen tunnelman. Kivilaattojen puhtaat linjat vetävät katseen pihan poikki tuolien keskustelunomaisen sijoittelun ohi kiviseen maisemointiin.

5. Lämmin puu, pehmeä valkoinen

Tässä pienessä tilassa valkoiset oleskelutilat ja istutusastiat tuovat avaraa tunnelmaa, kun taas puinen terassi tuo mieleen lämpöä – voittava yhdistelmä. Kun rakennat kelluvaa terassia pihallesi, muista tukea rakenne valmiilla betonisilla terassikivillä vakaalle alustalle. Vaikka kodissasi ei olisikaan niin monta sisäänkäyntiä kuin tässä, voit silti lisätä kiinnostavuutta maalaamalla oven viileällä värillä hauskaksi keskipisteeksi.

6. Istumapaikat S’moresille

Tällä takapihan terassilla on enemmän kuin tarpeeksi istumapaikkoja, jotta ystävät ja perhe mahtuvat iltaisin nuotion ääreen pihaleikkien ja grilliruokien täyttämän päivän jälkeen. Katettu kuistikeinu ja sateenvarjo antavat varjoa, ja aurinkotuoleissa auringonpalvojat voivat paistatella. Terassin ympärillä oleva multainen reunus saa tilan näyttämään suuremmalta, ja yksinkertaiset lohkareet ja kasvit lisäävät luonnollisia yksityiskohtia.

7. Urbaani pako

Tämä vehreän taskupuutarhan varjostama pieni patio on piilossa kaupungin hälinästä. Mukava pari vihreitä lepotuoleja täydentää kivikiveyksiä ja tuo ulkoalueelle raikkaan, modernin tunnelman. Pidä muutama helposti varastoitava taittuva tuoli valmiina vieraita varten ja varmista, että niiden muotoilu täydentää vehreän piilopaikkasi värimaailmaa.

8. Al Fresco Cook Space

Lisää tämä espanjalaisvaikutteinen ulkokeittiö katetun terassin ideoiden luetteloon. Maalatut laattaportaat lisäävät wow-tekijän tähän tilaan, joka jatkuu erikokoisilla punaisilla kivilaatoilla ja upealla pergolan katolla. Viihdytä koko päivän ja valmistele upeita ruokia, kun vieraat kokoontuvat ruokapöydän ympärille, jossa on vaikuttava pohja. Eikö sinulla ole tilaa (tai budjettia) täydelliseen ulkokeittiöön? Kokeile rakentaa tämä ulkokeittiöasema, joka sisältää grillin, betonisen työtason, sisäänrakennetun leikkuulaudan ja alahyllyn.

9. Tiilinen kauneus

Tämä patio ilmentää ajatonta muotoilua pyöreällä tiilipäällysteisellä terassilla, Adirondack-tuoleilla ja klassisilla takorautakalusteilla. Tila on jaettu osiin, jotta pieni patio tuntuisi suuremmalta, ja siinä on oma oleskelualue, ruokailualue ja grillipaikka. Jos huomaat takorautakalusteissa ruostetta terassikauden lopussa, käytä hiekkapaperia tai teräsvillaa ja hankaa se varovasti pois, ennen kuin puhdistat ja varastoit.

10. Tunnelmavalaistus

Älykkäät maisemavalaistuspäätökset saavat tämän tyylikkään ulkotilojen kokoontumistilan tuntumaan ylelliseltä lomakeskukselta. Kannettavat lyhdyt ovat loistava ratkaisu pienen terassin sisustusideoihin, sillä ne vievät vain vähän tilaa ja lisäävät viihtyisää tunnelmaa. Voit myös asentaa pistevaloja tai maahan asennettavia valoja maisemointiisi korostaaksesi tiettyjä alueita ja lisätä tunnelmavalaistusta.

11. Rauhallinen patio lampi

Siistiä, värikästä ja fiksua! Kaukalolampi ja elinvoimaiset lehdet luovat ihanan tunnelman tähän pieneen terassitilaan. Terassilammen lisäämistä toivovien ihmisten ei tarvitse huolehtia monimutkaisista putkistoista, kun tarvitaan vain pumppu, joka kierrättää vettä. (Tässä tilassa on aurinkopumppu, mutta sähköinen pumppu toimii aivan yhtä hyvin.) Aurinkovalaistus on fiksu lisä, joka pidentää ulkoilmasta nauttimista iltaan asti.

12. Varjoisa ratkaisu

Älä aliarvioi hyvän terassivarjon merkitystä. Sen lisäksi, että se varjostaa ulkokeitaasi, sateenvarjo voi tehdä katetuista oleskelualueista intiimimmän tuntuisia. Niiden, jotka etsivät pieniä terassi-ideoita pienellä budjetilla, tulisi tietää, että sateenvarjo on paljon halvempi kuin pergola tai muu pysyvä yläpuolinen rakenne, ja lisäksi se voidaan sulkea säilytystä varten. Tämä neutraali sateenvarjo antaa luonnon kauneuden nousta keskiöön, mutta jos haluat rohkeamman ilmeen, kuviollinen sateenvarjo tekee todellisen vaikutuksen.

13. Flower Power

Kukkien ympäröimä oleskelualue voi piristää muuten yksinkertaista ulkotilaa. Tätä betoniterassia ja sen leveää penkkiä pehmentävät kauniit kukat sekä maassa että ruukuissa. Pihaa ympäröivää häkkyrämuuria koristavat yhtä lailla muutamat hoikat puut, joiden lehdet ovat erivärisiä. Entäpä tuo nojatuoli-oleskelutuoli? Ihastuttava tapa ottaa säteitä a deux!

14. Tyylikäs ja tyylikäs

Nykyaikaisia terassi-ideoita etsivien kannattaa arvostaa näitä puhtaita, yksinkertaisia muotoja, joilla on vaikutusta ja jotka pitävät pienen tilan silti sekavana. Moderni säiliöallas ja istutusastiat on valmistettu betonista, materiaalista, jonka työstäminen ei ole niin pelottavaa kuin voisi luulla. Samanlainen tyylikäs ruokailuastiasto, joka on myös mustavalkoinen, täydentää viileän kutsuvan tunnelman.

15. Rannasta inspiroitunut tulipesä

Haluatko, että jokainen ilta kotona tuntuu juhlalliselta tapahtumalta kauniilla rannalla? Harkitse hiekkaterassin tulipesätilaa. Rantaruoho ja suuret puupylväät nuotiopaikan ympärillä lisäävät rannikkotunnelmaa. Pienemmät puupylväät, joita käytetään maiseman reunustamiseen polun ja oleskelualueen varrella, ovat myös budjettiystävällinen ja DIY-ystävällinen ratkaisu.

16. Näyttävä kivipatio

Kivi on kestävää, helppohoitoista – ja oikeanlaisella asettelulla ehdottoman kaunista. Jos haluat kiviterassi-ideoita, jotka rokkaavat, älä katso kauemmas kuin tätä upeaa pyöreää muotoilua. Erilaiset värit ja muodot lisäävät visuaalista mielenkiintoa olematta kuitenkaan liian häiritseviä. Pensasaidat terassin kehällä luovat siistin, tyylikkään ilmeen, joka muistuttaa kuninkaallisten residenssien hoidettuja puutarhoja. Ja huomaa, miten suorakulmainen ruokailuastiasto lisää mielenkiintoista kontrastia.