16 Amerikkalaista kaupunkia, jotka eivät ole koskaan nähneet lunta

16 Amerikkalaista kaupunkia, jotka eivät ole koskaan nähneet lunta

Ilmastonmuutoksen muuttaessa edelleen säämalleja, jotkin amerikkalaiset kaupungit kokevat lumisateiden vähenevän. Lämpötilan ja sademäärän dramaattisten muutosten vuoksi lumipeitteen määrä vähenee kaikkialla Yhdysvaltojen länsiosissa. Lisäksi aiemmin tänä vuonna monissa perinteisesti talvisissa koilliskaupungeissa lumisateet vähenivät hälyttävästi aiempiin vuosiin verrattuna.

Vaikka lumi ei ole katoamassa lähiaikoina, Yhdysvalloissa on aina ollut paikkoja, joissa jäätynyttä pehkua ei nähdä koskaan tai vain harvoin. Floridan lauhkeista rannoista Havaijin majesteettisiin maisemiin nämä pääosin lumettomat yhdysvaltalaiset kaupungit voivat olla varoituksia tulevista kuivemmista ja lämpimämmistä ajoista.

Miami, Florida

Florida johtaa listaa osavaltioista, joissa on eniten kaupunkeja, jotka eivät ole koskaan nähneet lunta. Osavaltion matalan leveyspiirin ja matalan korkeuden yhdistelmä pitää pörröisen tavaran suurimmaksi osaksi loitolla. Tämä pätee ehdottomasti Miamiin, jossa ei ole satanut virallisesti lunta sen jälkeen, kun kirjaukset aloitettiin 1800-luvulla. Siitä huolimatta alueella nähtiin kerran lumihiutaleita tammikuussa 1977 kylmän aallon aikana.

Hilo, Havaiji

Kansallisen sääpalvelun ja NOAA:n (National Oceanic and Atmospheric Agency) tutkimusten mukaan Hilossa ei ole ollut lunta 150-200 vuoteen. Tämä Big Islandin puolikuun muotoisella lahdella sijaitseva pikkukaupunki tunnetaan vehreistä maisemista, vesiputouksista ja sademetsäeläintarhasta.

Honolulu, Havaiji

Älä anna vuoden 2018 otsikoiden hämätä, joissa julistettiin: "Kyllä, Havaijilla sataa lunta". Itse asiassa lumi kosketti vain Mauna Loan ja Mauna Kean tulivuorenhuippuja. Alankoalueet, mukaan lukien Honolulun kaupunki, pysyivät leutoina, ja ennusteiden mukaan lämpötila oli alle 70 astetta.

Jacksonville, Florida

Vaikka lunta sataa auringonpaisteen osavaltiossa, Jacksonville on välttynyt todella talviselta säältä yli 100 vuoden ajan. Kaupunki on kuitenkin kokenut muutamia outoja lumisateita: Helmikuun 12. päivänä 1899, jolloin lunta satoi vain 1,9 tuumaa, sekä 1,5 tuumaa vuonna 1958 ja alle tuuman lumisateet vuosina 1986 ja 1989.

Long Beach, Kalifornia

Long Beachissa, jossa lunta sataa keskimäärin 0 tuumaa vuodessa, lämpötila laskee harvoin alle 46 celsiusasteen. Sen sijaan aurinko paistaa 287 päivää vuodessa.

Phoenix, Arizona

Phoenixia ympäröivillä vuoristoalueilla voi nähdä lunta, mutta kaupungin rajojen sisäpuolella valkoista tavaraa on harvoin tai ei lainkaan. Suurin Phoenixin lähellä mitattu lumen määrä oli vain tuuman verran 20. tammikuuta 1933 ja sen jälkeen 21. ja 22. tammikuuta 1937.

Sacramento, Kalifornia

Sacramentossa pakkaset ovat harvinaisia, ja kaupungissa sataa keskimäärin 0 tuumaa lunta vuodessa. Vaikka "jälkiä" jäätävästä sateesta on havaittu vielä vuonna 2009, viimeisin merkittävä sademäärä oli 2 tuumaa 5. helmikuuta 1976. Ja vuonna 1888 kaupunkiin satoi 4. ja 5. tammikuuta peräti 3,5 tuumaa lunta.

San Diego, Kalifornia

San Diegossa on leuto välimerellinen ilmasto – kuivat kesät ja kosteat, lauhkeat talvet – ja siellä voi odottaa yli 60 asteen säätä 344 päivänä vuodessa. Lumisadetta on havaittu vain viisi kertaa 125 vuoden aikana. Viimeiset lumikuurot nähtiin 14. helmikuuta 2008, ja viimeinen mitattavissa oleva lumisade tapahtui kaupunkia ympäröivillä alueilla 13. joulukuuta 1967. Lumi ja jää eivät kosketa rannikkoalueita lainkaan.

San Jose, Kalifornia

Lumi saattaa pölyttää Bay Area -vuoristoja, mutta alempana sijaitseva San Jose on suojassa talven pahimmalta vihalta. Ilmastonmuutos vaikuttaa Kaliforniaan kuitenkin muillakin tavoin, mistä ovat osoituksena maastopalojen, kuivuuden ja tulvien lisääntyminen. Viimeisin lumisade – noin puoli tuumaa – satoi alueelle 5. helmikuuta 1976.

Key West, Florida

Se on virallista. Kansallisen sääpalvelun mukaan Key Westissä tai Florida Keysissä ei ole satanut lunta sen jälkeen, kun säätietojen kirjaaminen aloitettiin vuonna 1872. Floridan subtrooppisen ilmaston ja matalan korkeuseron ansiosta lumi on harvinaista koko osavaltiossa, ja sen eteläisillä alueilla sitä ei juuri esiinny.

Naples, Florida

Paikallisten meteorologien mukaan Naplesissa ei ole virallisesti koskaan satanut lunta. Lumihiutalehavaintoja? Ehkäpä. Mutta Naplesissa ei ole ainakaan 70 vuoteen raportoitu mistään vakavasta lumisateesta tai talvisesta kertymästä.

Everglades City, Florida

Everglades City, Floridassa, on yksi Yhdysvaltojen lumettomimmista paikoista, sillä siellä ei ole satanut virallisesti lainkaan lunta viimeisten 150-200 vuoden aikana. Aivan Persianlahden rannikolla sijaitseva alue on tunnettu soistaan ja pikkukaupungin charmistaan.

Charlotte Amalie, Neitsytsaaret

Charlotte Amalie on Yhdysvaltain Neitsytsaarien pääkaupunki, joka sijaitsee St Thomasin saarella Karibialla. Lämpötila laskee harvoin alle 75 asteen, vaikka hurrikaanit ovatkin merkittävä riski kesäkuusta marraskuuhun.

Hagåtña, Guam

Guam, Japanin ja Australian puolivälissä sijaitseva saari, tunnetaan lämpimästä ja kosteasta säästä ympäri vuoden. Hiihtämisen voi unohtaa. Tämä trooppinen saari on Yhdysvaltojen territorio, joka kuuluu maantieteellisesti Mikronesiaan, ja siellä on paljon rantoja, vesiputouksia ja sukelluskohteita – mutta ei lunta.

San Juan, Puerto Rico

Puerto Rico on jälleen yksi Yhdysvaltojen alue, jolla ei ole lunta. Alin koskaan saarella mitattu lämpötila oli 39 celsiusastetta korkealla keskellä vuoristoa. Vaikka lumi ei tietenkään ole nähtävyys, San Juanin kaupunki on Unescon maailmanperintökohde, jossa on siirtomaa-aikaisia linnoituksia ja mukulakivikatuja. Saari on myös kuuluisa kauniista hiekkarannoistaan.

Brownsville, Texas

Lumi on harvinaista, kun paikallislehti joutuu kysymään: "Oletko nähnyt lunta?". Mutta vaikka keskimääräinen vuotuinen lumisademäärä Brownsvillessä pysyttelee tasaisesti 0 tuumassa vuodessa, jotkut asukkaat kertoivat nähneensä hiutaleita suuren talvimyrskyn aikana vuonna 2017.