12 Valmista kellaria, joissa on ideoita lopullisen bonustilan luomiseksi

12 Valmista kellaria, joissa on ideoita lopullisen bonustilan luomiseksi

Siellä on pimeää. Alhaalla tuntuu kostealta. Siellä on ainutlaatuinen haju – homeinen, multainen, haiseva, pahanhajuinen, mädäntynyt – joka haisee kuin jokin olisi kuollut siellä alhaalla. Hämähäkinseittejä? Runsaasti. Selkäpiitä karmivaa, värinää aiheuttavaa pelkoa? Kyllä. Valaistus on huono, lattia on likainen, ja rappusina toimivat hatarat puulankut narisevat yhtä pahaenteisesti kuin mikä tahansa kauhuelokuvan äänitehoste.

Nostakaa kätenne ylös, jos lapsena olette joskus pelänneet keskeneräistä kellaria. (Tai jos pelkäät vieläkin, aikuisena. Ei tuomita.)

Tämän epämiellyttävän paikan ei tarvitse enää kummitella painajaisissasi tai aiheuttaa sinulle heebie-jeebiä. On aika ottaa ohjat käsiisi ja näyttää kellarille, kuka on pomo. Olemme koonneet yhteen inspiroivia valmiita kellari-ideoita, joiden avulla voit muuttaa raa’an kellarin täydelliseksi bonustilaksi.

1. Varusta alakertaan kotiteatteri.

Kellarin muuttaminen viihtyisäksi kotiteatteriksi on hemmetin järkevää. Loppujen lopuksi siellä alhaalla on alunperinkin vähän valoa, joten voit tehdä nopeasti työtä ripustamalla pimennysverhot. Jos raha ei ole ongelma, hanki useita rivejä nahkalepotuoleja, joissa on sisäänrakennetut kuppitelineet, tai herätä retrohuonetunnelmaa jättimäisillä papupussituoleilla. (Saatat yllättyä siitä, miten pitkälle nämä lepotuolit ovat edenneet 1970-luvun kukoistusajastaan!)

2. Järjestä viihtyisä vierassviitti tai vuokra-asunto.

Etenkin jos siihen pääsee sivuovesta, remontoitu kellari voi olla täydellinen ylimääräinen yksityinen – ja erittäin houkutteleva – vierassviitti matkustaville ystäville ja perheenjäsenille tai tilapäiselle asukkaalle, kuten opiskeluikäiselle lapselle. Olemassa oleva paljasrakenteinen kylpyhuone saattaa olla tarpeen kunnostaa, mutta tämä hanke tuottaa osinkoja vuosien ajan.

Eikö sinulla ole paljon vieraita, mutta asut halutussa kohteessa? Harkitse kellarin kunnostamista ensimmäisenä askeleena kohti Airbnb:n perustamista.

3. Luo viinikellari tyylikkääksi paikaksi rentoutua.

Kutsu kaikki viininystävät! Asunnonomistajat, jotka tarjoilevat satunnaisesti viinipullon illallisen yhteydessä, pärjäävät luultavasti seinälle tai työtasolle asennettavalla telineellä tai pienellä viinijääkaapilla. Mutta jos olet todellinen cabernet’n tuntija tai innokas jääviinin ystävä, miksi et tekisi kellaristasi viinikellaria? Pidä se yksinkertaisena tarkoitusta varten rakennetuilla telineillä tai luo todellinen maisteluhuone lisäämällä puinen baari tai maalaistalon pöytä, runsaasti istumapaikkoja ja ehkä jopa äänentoistojärjestelmä tunnelman luomiseksi.

4. Onko sinulla peliä? Valmiin kellaripelihuoneen avulla saat.

On erittäin hyvä syy, miksi kellareita hyödynnetään niin usein pelihuoneina: Ne ovat yleensä suuria ja avoimia. Kun tiellä on vain vähän seiniä, on helppo asentaa ja nauttia pingispöydästä, ilmakiekosta, biljardipöydästä tai vaikkapa futsalista. Usein se on riittävän tilava, jotta sinne mahtuu flipperikone tai klassinen arcade-peli. Ms Pac-Man, kuka tahansa?

Jotta pelihuoneesi olisi aidosti vanhan koulun kaltainen, haluat tietysti varustaa sen vanhalla roikkuvalla sohvalla, mieluiten ruudullisella, jättimäisellä retro-televisiolla ja pelikonsolilla.

5. Laita "om" kotiin meditaatio- tai joogahuoneella.

Yritätkö hyödyntää sisäistä joogia? Oletko huomannut, miten mindfulness auttaa sinua elämään täydellisemmin ja stressaamaan vähemmän? Meditaation ja lempeän liikunnan kaltaisia harjoituksia voi tehdä melkein missä tahansa, mutta on hirveän mukavaa nimetä erityinen tila omaksi henkilökohtaiseksi zen-alueeksi. Näin voit jättää maton rullattomaksi tai meditaatiotyynyt levälleen, jotta olet valmis rentoutumaan aina kun mieli (tai tarve) tekee.

6. Varusta kellarisi keittokomeroksi.

Miksi loisit toisen kokonaisen alueen, jossa voit säilyttää ruokaa ja juomia kylmänä, tarjoilla virvokkeita ja tiskata, kun yläkerrassa on täydellisen hyvä, täysin toimiva keittiö? Siihen on pari syytä. Kellarin keittokomero voi tehdä tilasta entistäkin paremman Airbnb-vieraille, vieraileville ystäville ja perheelle tai vuokralaisille. Se on paikka, johon voit asentaa hauskoja apulaitteita täydentämään arkipäiväistä ruoanlaittoa (ajatelkaa: kegeraattori, pizzauuni). Jotkut haluavat vain räätälöidyn tilan viihdyttämistä varten tai enemmän tilaa sekä perheelle että jääkaapissa oleville tavaroille.

7. Järjestä itsellesi täydellinen hikijakso kotikuntosalilla.

Pandemia sai meidät kaikki, myös kuntosalirotat, ryntäämään takaisin koteihimme vuodeksi tai jopa pidemmäksi aikaa. Miten liikuntatottumuksemme ovat muuttuneet Covid-19:n seurauksena? Yllättävää kyllä, ainakin yhden tutkimuksen mukaan harrastamme liikuntaa enemmän – peräti 88 prosenttia enemmän! Oletko kerännyt treenilaitteita ja -välineitä, mutta sinulla ei ole kunnollista paikkaa, johon laittaa kaikki tavarat? Mikset säilyttäisi niitä valmiiseen kellariin rakentamassasi kotikuntosalissa?

8. Katkaise pelottava kellarikierre, kun luot lapsille hauskan leikkihuoneen.

Oletko kyllästynyt astumaan legojen päälle, kompastumaan leluihin ja kulkemaan varpaillaan hajallaan olevien taidetarvikkeiden miinakentän läpi? Perheesi tarvitsee valmiin kellarin leikkihuoneen. Se on ihanteellinen tilaisuus päästää mielikuvitus valloilleen ja kokeilla hauskoja, luovia DIY-säilytysratkaisuja. Kun mietit värikkäitä kellarin sisustusideoita, pyydä lasten apua. Älä unohda pöytää askartelua varten – ja eväitä! Siirrä lopuksi kaikki Disney-dvd:t mukavaan tv-olohuoneeseen, jotta sinun ei tarvitse enää koskaan kuunnella "Let It Go" -elokuvasta.

9. Kokoa bändi takaisin kellariin.

Termi "autotallibändi" on yleinen, mutta "kellaribändi"? Ei niinkään, mutta sinä voit olla se muutos, jonka haluat nähdä kellarissasi. Itse asiassa tuossa paljon parjatussa alemmassa kerroksessa on fantastista potentiaalia osa-aikaisten muusikoiden harjoitustilana. Kellarit ovat usein helpommin äänieristettävissä kuin maanpäälliset tilat, koska ne ovat tukevia betonirakenteisia ja sijaitsevat maan alla. Se tarkoittaa, että voit rokata (tai jazzia, ska- tai norjalaista death metalia) koko yön.

10. Perusta äänitysstudio ammattilaatuisia podcasteja varten.

Noin 80 miljoonaa meistä – noin kolmannes yli 12-vuotiaista amerikkalaisista – kuuntelee säännöllisesti yhtä tai useampaa podcastia. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö tilaa olisi yhdelle lisää. Jotta podcastisi saavuttaisi uusia yleisöjä ja houkuttelisi ansaintamahdollisuuksia, sen on kuulostettava mahdollisimman ammattimaiselta. Investointi oikeaan tekniikkaan on avainasemassa, samoin kuin huippuluokan äänitysstudion perustaminen. (Tietenkin tätä studiota voidaan käyttää myös musiikin äänittämiseen heti, kun kellaribändisi on demovalmis).

11. Katso, mitä kehittyy, kun rakennat pimiön.

Oletko tarpeeksi vanha muistamaan, että lähetit filmin kehitettäväksi ja odotit sitten viikon verran nähdessäsi luotettavan kamerasi tallentamat kuvat? Digitaalinen valokuvaus antaa meille välittömän tyydytyksen, mikä on hienoa. Mutta aivan kuten hipsterit välttelevät kaikkia äänitteitä, jotka eivät ole vinyylilevyjä, myös valokuvien ottaminen oikealla filmillä on tehnyt paluun. Riippumatta siitä, poistutko koskaan kotoa ilman 35 mm:n kameraa vai oletko vasta aloittamassa valokuvausta, kotona oleva pimiö parantaa kokemustasi. Mikä olisikaan parempi paikka kuin kellari, jossa päivänvalo on jo vähentynyt?

12. Tee kellarista kotitoimisto, jotta työmatka olisi lyhyin koskaan.

Saatat yllättyä, kun huomaat, kuinka moni on palannut töihin IRL. Bureau of Labor Statisticsin mukaan vain 13 prosenttia amerikkalaisista aikuisista zoomailee, skypettaa ja löhöilee edelleen. Jos kuulut niihin harvoihin harvoihin, jotka jatkavat etätyötä, hemmottele itseäsi vaihtamalla paikkaa.

Sinulla saattaa jo olla perusasiat: työpöytä, tuoli, arkistokaappi ja rengasvalo. Jos näin on, voit keskittyä kosmeettisiin parannuksiin, kuten tilan maalaamiseen tai iloisen maton lisäämiseen.