12 Tapaa pysyä viileänä, kun autosi ilmastointilaite pettää

12 Tapaa pysyä viileänä, kun autosi ilmastointilaite pettää

Kesässä on paljon rakastettavaa: mieleen tulevat kokkailut, uima-allasbileet, lomamatkat ja perhe-elämä. Yksi asia, jota kukaan ei rakasta? Kuumaa autoa. Jos autosi ilmastointilaite on heittänyt pyyhkeen kehään etkä pysty korjauttamaan sitä, älä hikoile! Näin pysyt viileänä, kun autosi ilmastointi on rikki.

1. Rullaa ikkunat alas.

Yksinkertaisin tapa saada helpotusta, kun autosi ilmastointi on rikki, on rullata ikkunat alas, kun olet liikkeellä, ja antaa ilmavirran viilentää sinut. Ikkunat alhaalla ajaminen lisää kuitenkin ilmanvastusta, mikä voi heikentää bensankulutusta erityisesti maantienopeuksilla. Mutta kun hikoilet, polttoainetaloudellisuus on luultavasti pienin huolenaiheesi.

2. Pysäköi varjoon.

Harva tunne on yhtä tuskallinen kuin liukuminen autoon, joka on paistanut auringossa koko päivän. Pidä autosi sisätilat hieman siedettävämpinä pysäköimällä varjoon. Kun ilmastointi ei toimi, varjoisen paikan löytäminen on tärkeää, vaikka se tarkoittaakin, että sinun on raahattava kauemmas autolle. Kannattaa myös investoida tuulilasin aurinkosuojaan, joka estää auringonsäteitä. Voit jopa harkita parkkipaikan hankkimista autotalliin kesäkuukausiksi.

3. Riko ikkuna auki.

Vielä yksi niksi, jolla säilytät vartioimattoman auton viileänä paluutasi varten: Jätä ikkunat alas – vain hiukan – ilmavirran edistämiseksi. Tuo pieni tuuletus estää lämpöä kertymästä yhtä nopeasti, mikä tarkoittaa, että hikoilet vähemmän, kun lähdet taas liikkeelle. Ikkunoita ei tarvitse rullata alas kovin alas, vain hiukan, jotta ilma pääsee sisään ja mahdolliset varkaat pysyvät poissa.

4. Osta jäähdyttävä istuinsuoja.

Ei ole väliä, kuinka paljon ilmaa pääsee ikkunoiden läpi, jos selkäsi paistuu paahtavan kuumaa auton istuinta vasten. Pidä pää, selkä ja takapuoli viileinä Zone Techin jäähdyttävän turvaistuintyynyn kaltaisen istuinsuojan avulla. Istuinsuoja kytketään autosi 12 voltin järjestelmään, ja siinä on tuuletin, joka kierrättää ilmaa sen verkko- ja mikrokuitutyynyn läpi. Se pitää vartalosi hieman viileämpänä (ja takapuolesi ei tartu kiinni kuumaan auton istuimeen), vaikka ilmastointilaite ei toimisikaan.

5. Ota mukaan kylmä juoma.

Kylmä juoma kuppitelineessäsi voi auttaa paljon hillitsemään kuumuutta ja pitämään sinut nesteytettynä ja mukavana pitkän ajomatkan aikana. Valitse laadukas eristetty vesipullo, joka pitää haluamasi juoman viileänä tuntikausia. Täytä pullo vedellä, jääteellä tai limonadilla, heitä siihen muutama jääpalanen, ja olet valmis. Oletko lähdössä automatkalle? Kätke jääpurkki täynnä jäätä ja pullotettua vettä takakonttiin, jotta sinulla on aina kylmä juoma käden ulottuvilla.

6. Ota mukaan viilentävä pyyhe.

Huvipuistot voivat syystä myydä pieniä jäähdytyspyyhkeitä kalliiseen hintaan: Ne toimivat. Hyvä uutinen on se, että voit ostaa viilentäviä pyyhkeitä, kuten Frogg Toggsin Chilly Pad -jäähdytyspyyhkeen, paljon halvemmalla verkosta tai paikallisesta kodinkoneliikkeestä. Pidä muutama valmiina rajuja kesäpäiviä varten, ajoitpa sitten autolla tai et. Saat jäähdytyspyyhkeen täyden hyödyn irti kaatamalla viileää vettä sen päälle, vääntämällä sen ulos ja asettamalla sen kaulan päälle.

7. Kytke kannettava ilmastointilaite.

Ei, tämä ei ole ikkunayksikkö, joka roikkuu autosi ikkunan ulkopuolella. Sen sijaan kannettavat ilmastointilaitteet, kuten ConBlomin henkilökohtainen haihdutusilmanjäähdytin, toimivat autosi 12 voltin sähköjärjestelmällä tai ladattavilla akuilla. Valitsemastasi mallista riippuen sinun on ehkä ensin täytettävä se jäällä tai vedellä, mutta sen jälkeen voit vain kytkeä sen päälle puhaltamaan viileää ilmaa. Nämä pienet koneet voivat siirtää yllättävän paljon ilmaa ajoneuvon läpi.

Jos sinulla on tilaa, voisit kokeilla jotain hieman suurempaa ja tehokkaampaa seuraavalla matkallasi. Kannettavissa jäähdytysilmastointilaitteissa yhdistyy kyky pitää ruoat ja juomat viileinä ja samalla käyttää jäähdyttimen sisällä olevia kylmiä lämpötiloja kylmän ilman tuottamiseen ja sen pumppaamiseen autoon. Vaikka koko ei ehkä olekaan kätevä, kyseessä on todella kannettava ilmastointi.

8. Kokeile DIY-korjausta.

Monet asiat voivat mennä vikaan auton ilmastointijärjestelmässä, mutta jotkin niistä ovat melko yksinkertaisia korjata. Jos järjestelmässäsi on esimerkiksi yksinkertaisesti liian vähän kylmäainetta, voit ostaa täyttöpakkauksen paikallisesta varaosaliikkeestä. Varmista, että ostat oikeanlaista kylmäainetta autoosi, ja ota huomioon, että tarvitset täyttöletkun, jos ostamasi sarja ei sisällä sellaista. Letkun toinen pää kiinnittyy kylmäainetölkkiin ja toinen konepellin alla olevaan liitäntään. Jos autojen korjaaminen pelottaa, pyydä apua varaosaliikkeen henkilökunnalta. Toinen yleinen syy ilmastointilaitteen vikaantumiseen on venynyt tai revennyt kompressorin hihna. Nämä hihnat on suhteellisen helppo korjata, jos seuraat verkko-ohjetta tai YouTube-videota. Tee hieman tutkimusta ja katso, pystytkö diagnosoimaan ongelman. Niin kauan kuin kompressorin hihnapyörä pyörii edelleen vapaasti, ratkaisu voi olla halvempi ja helpompi kuin luulitkaan.

9. Heitä valkoinen pyyhe kehään.

Ei, emme tarkoita antautumista kesän kuumuudelle. Tarkoitamme kirjaimellisesti valkoisen pyyhkeen heittämistä ohjauspyörän päälle. Tumma nahka, kumi, muovi ja muut materiaalit, joista ohjauspyörä koostuu, imevät paljon auringon lämpöä, joko suoraan tai epäsuorasti. Yksi tapa torjua ohjauspyörän kuumenemista on asettaa valkoinen kylpypyyhe ohjauspyörän päälle. Vaalea väri heijastaa auringon energiaa ja pitää samalla ohjauspyörän alla olevan ohjauspyörän viileämmän tuntuisena.

10. Kiinnitä turvavyö, kun nouset autosta.

Turvavyön soljen metalli voi kuumentua polttavan kuumaksi, ja yksikin kosketus käsivartta tai jalkaa vasten voi aiheuttaa kipujännityksen kehossa. Usko tai älä, mutta on olemassa yksinkertainen tapa pitää vyölukot viileämpinä ja turvallisempina: Kiinnitä turvavyö uudelleen, kun poistut autosta. Näin soljen metalli pysyy poissa auringonvalolta, mikä alentaa soljen lämpötilaa merkittävästi.

11. Paina kierrätyspainiketta.

Jos tuntuu siltä, että ilmastointilaite haluaa toimia, mutta ei vain saa sitä tarpeeksi kylmäksi viihtyvyyden kannalta, kokeile painaa kiertoilmanvaihtopainiketta. Tämä painike pitää raikkaan ilman ajoneuvon ulkopuolella ja jatkaa saman ilman ilmastointia ajoneuvon sisällä. Joka kerta, kun ilma kulkee jäähdytyskierukan läpi, se tulee ulos hieman viileämpänä, ja tämä voi auttaa vaivautunutta ilmastointijärjestelmääsi tuntemaan olonsa hieman mukavammaksi.

12. Pidä matkustajat mahdollisimman vähissä.

Tämä vinkki ei ehkä ole kovin hauska, mutta jos autosi ilmastointi on rikki, rajoita matkustajien määrää. Viiden ihmisen pakkaaminen autoon aiheuttaa ruumiinlämpöä ja kosteutta, varsinkin kun kaikki alkavat hikoilla. Rajoita matkustajamäärä sen sijaan sinuun ja kahteen muuhun henkilöön, jotta ilmavirtausta riittää ja auto ei kerää liikaa ruumiinlämpöä (ja se myös tuoksuu hieman raikkaammalta sisällä).