12 Asiantuntijaa, joita tarvitset vanhaa taloa ostaessasi

12 Asiantuntijaa, joita tarvitset vanhaa taloa ostaessasi

Valmistaudu päivityksiin ja remontteihin.

Vanhoille taloille on aina markkinat. Niissä on viehätystä ja historiaa, jota uudisrakennukset eivät voi saavuttaa, mutta ne saattavat tarvita korjauksia.

Jopa perintökotien on täytettävä nykyaikaiset rakennusstandardit. National Association of Home Builders -järjestön mukaan rakennusmääräykset vaikuttavat olemassa olevien talojen rakentamiseen, kokoonpanoon ja päivityskustannuksiin. Jos tiedät due diligence -vaiheen aikana, että rakennus ei ole sääntöjen mukainen, voit sisällyttää ostosopimukseen ehdollisen lausekkeen, jonka mukaan myyjän on korjattava vaaditut puutteet tai voit jättää kaupan tekemättä.

Ostajana sinun ei tarvitse olla vanhojen talojen asiantuntija, mutta on hyödyllistä, että tietyt ammattilaiset katsovat rakennusta ja tunnistavat, mikä tarvitsee huomiota nyt ja mahdollisesti tulevaisuudessa. Näillä asiantuntijoilla on asiantuntemusta, joka saattaa ylittää niiden ammattilaisten asiantuntemuksen, jotka yleensä ovat mukana uudemman kodin ostossa.

1. Oikea kiinteistönvälittäjä

Tee yhteistyötä kiinteistönvälittäjän kanssa, jolla on kokemusta vanhemmista taloista, erityisesti samanikäisistä taloista kuin harkitsemasi talo. Hän voi tuoda esiin tyypillisiä ongelmia, joita kyseisen vuosikerran kodeissa esiintyy, ja tarjota tietoa siitä, miten muut asiakkaat ovat ratkaisseet ne. Jos mahdollista, pyydä välittäjää mukaan kiinteistön tarkastuksiin. Kiinteistönvälittäjäsi neuvottelee puolestasi, ja ostosopimus voi muuttua tarkastuksen jälkeen.

2. Erikoistunut kotitarkastaja.

Aivan kuten kiinteistönvälittäjän, haluat kotitarkastajan, jolla on runsaasti kokemusta historiallisista taloista ja ikääntyvien rakennusten kotitarkastuksen tarkistuslista. Mitä vanhempi talo on, sitä enemmän rakennusstandardit ovat muuttuneet rakentamisen jälkeen. Yleiset kotitarkastukset kestävät yleensä jopa 3 tuntia, mikä saattaa paljastaa paljon ongelmakohtia. Vanhoissa taloissa voi olla pitkä lista korjattavista asioista, joten on suositeltavaa valita erikoistunut kotitarkastaja, joka voi auttaa navigoimaan vanhoissa taloissa yleensä esiin tulevissa ongelmissa ja ehdottaa ratkaisuja.

3. Sähköasentaja

Sähkötarkastus on tärkeä vaihe vanhaa taloa ostettaessa. Saatat huomata läpikäydessäsi, että huoneessa on vain yksi tai kaksi pistorasiaa per huone – mikä ei ole enää läheskään tarpeeksi.

Vanhat sähköjärjestelmät eivät usein vastaa nykypäivän standardeja, ja virheellinen johdotus voi säännöllisesti laukaista katkaisijan tai aiheuttaa mahdollisen palovaaran. Myytävissä vanhoissa taloissa saattaa olla riittämätön sähkökapasiteetti nykyaikaisille laitteille ja tekniikalle tai niissä voidaan käyttää johdotusmateriaaleja, jotka eivät enää täytä vaatimuksia. Sähköasentajat voivat tarkistaa johtojen eristyksen ja turvallisuuden riittävyyden, maasulkupiirin (GFCI) suojauksen tarpeen ja kaikki päivitykset, joita tarvitaan sekä sääntöjen että päivittäisten tarpeiden täyttämiseksi.

4. Rakennesuunnittelija.

Ajan myötä vanhemmat rakennukset voivat siirtyä perustuksiin liittyvien ongelmien vuoksi. Potentiaalisten ostajien ei pitäisi jättää huomiotta perustusten halkeamia tai kallistuvia seiniä ostoprosessin aikana. Asuinrakennusten rakennesuunnittelija voi arvioida rakennuksen turvallisuuden ja vakauden ja antaa neuvoja erityisistä rakenteellisista korjauksista ja kustannuksista, joita saattaa aiheutua vanhan talon saattamisesta sääntöjen mukaiseksi.

5. Kattokorjaaja

Keskimääräinen katto voi kestää jopa 30 vuotta, joten vanhaan taloon on todennäköisesti vaihdettu katto useaan otteeseen. Kattojen uusiminen on loistava investointi kodille, mutta jos talon katto on jo ohi parhaasta iästään, epäluotettavista vanhoista kattopäreistä voi aiheutua paljon vaurioita – mikä voi johtaa erittäin kalliiseen korjauslaskuun.

Kattotarkastuksessa voidaan selvittää, onko katossa rakenteellisia vaurioita, jotka aiheuttavat roikkumista, kosteuden pääsyä ullakkotilaan, halkeillutta tiivistysmassaa katon räystäslistoissa ja pitkäaikaisista vuodoista johtuvia liiallisia vesivahinkoja.

6. Asbestitarkastaja

Ennen vuotta 1980 rakennetuissa asunnoissa on asbestiriski kaikissa kodin tiloissa. Asbesti on mineraalikuitu, jota käytettiin aiemmin rakennusmateriaaleissa ja eristeissä. Vaikka se teki materiaaleista tehokkaasti kestäviä, se todettiin myös vaaralliseksi. Asbestille altistumisen todettiin lisäävän riskiä sairastua keuhkosairauteen, joten materiaalin käyttö väheni huomattavasti vuoden 1980 jälkeen. Asbestipurkutyön ammattilainen testaa asbestin esiintymisen ja poistaa sen turvallisesti kodista.

7. Vakuutusasiamies

Vanhojen talojen kohdalla on otettava huomioon paitsi rakenteiden uusimis- ja korjauskustannukset, myös kiinteistö on vakuutettava. Tietyistä asioista, kuten sähköjohdoista, vanhoista polttoainesäiliöistä, puulämmitteisistä uuneista tai galvanoidusta teräksestä valmistetuista putkistoista, voi aiheutua erittäin korkeita vakuutusmaksuja – jos yhtiö ylipäätään on valmis vakuuttamaan sinut. Keskustele vakuutusalan ammattilaisen kanssa kotitarkastuksessa tehdyistä havainnoista, jotta saat käsityksen vakuutusturvavaihtoehdoista.

8. Kodin energia-alan ammattilainen

Historialliset talot ja vanhemmat talot on rakennettu erilaisilla tekniikoilla ja materiaaleilla kuin nykyaikaiset rakennukset, jotka eivät ole olleet yhtä tehokkaita kodin lämpötilan ylläpitämisessä. Monista puuttuu eristys ja ilmanvaihto, rakennuksen vaipassa on aukkoja ja paljon muita pikkuasioita, jotka aiheuttavat paljon energiahukkaa. Kodin energia-alan ammattilainen voi tehdä tarkastuksen kodin energiatehokkuudesta ja tarjota ratkaisuja, jotka säilyttävät vanhemman talon luonteen ja erityispiirteet.

9. LVAC-ammattilaiset

Kodin energiakatselmuksen jälkeen kannattaa konsultoida LVI-alan ammattilaista, jotta voidaan löytää sopivia ajanmukaisia tapoja lämmittää ja jäähdyttää vanhaa taloa. Monissa vanhoissa taloissa ei ole ilmastointikanavia, ja ne ovat luottaneet patterilämmitysjärjestelmiin lämmön saamiseksi. LVI-alan ammattilainen voi arvioida nykyiset järjestelmät lämpötilan säätöä varten ja hahmotella parannuksia, joita voit tehdä kodin tyylin ja viehätyksen mukaisesti. On olemassa vaihtoehtoja, joiden avulla voit säilyttää kodin historiallisen luonteen ja tuoda mukavuuden nykyisten standardien mukaiseksi.

10. Putkimies

Vuosina 1900-1990 rakennetuissa kodeissa voi olla putkisto-ongelmia, jotka eivät paljastu yleisessä kotitarkastuksessa. Ajan myötä putket syöpyvät, ruostuvat ja rapistuvat, ja ne on vaihdettava, ennen kuin vesivahinkoja tapahtuu. Tietyt putkimateriaalit voivat kestää jopa 100 vuotta, mutta vanhentunut putkistojärjestelmä voi tarvita täydellisen uudistuksen. Turvallisuuden vuoksi lyijyputkia käyttävissä kodeissa putket on vaihdettava välittömästi. Putkimies voi katsoa ja antaa arvion vaihtokustannuksista tai järjestelmän päivittämisestä.

11. Savupiipun nuohooja

Niissä kodeissa, joissa on toimiva savupiippu tai puuhella, sertifioitu savupiipun nuohooja voi tarkastaa sekä sisä- että ulkopuolelta mahdolliset turvallisuusriskit. Nämä ammattilaiset tuntevat muun muassa savupiipun korkeutta, kipsilevyn altistumista ja tulisijan erottamista seinästä koskevat standardit. Sertifioitu savupiipun nuohooja kertoo sinulle, saatko käyttää savupiippuasi vai pitäisikö sitä pitää koristeena.

Vaikka puulämmitteinen takka tai hella on saattanut olla osa alkuperäistä rakennusta, EPA:n mukaan on olemassa lainkäyttöalueita, jotka asettavat laillisia rajoituksia puun savulle. Tarkista alueesi määräykset kahdesti varmistaaksesi, että voit käyttää näitä kalusteita tarkoitetulla tavalla.

12. Tuholaisten torjunta

Kun otetaan huomioon vanhojen ja uusien talojen väliset rakenteelliset erot, ei ole yllättävää, että vanhemmissa taloissa voi olla enemmän aukkoja, halkeamia ja sisäänpääsypaikkoja hyönteisille, jyrsijöille ja muille olennoille. Jos näin on, lepakot, termiitit, hiiret, pesukarhut tai muut tuholaiset saattavat piileskellä vanhassa talossa ja sen alla. Tuhoeläinten torjunnan asiantuntijat voivat paikantaa nämä olennot ja tarjota arvion niiden hävittämisestä puolestasi.