12 Asiantuntevaa maisemointi-ideaa talon edustalle

12 Asiantuntevaa maisemointi-ideaa talon edustalle

Etupihalla, sen koosta riippumatta, on tärkeä rooli kotisi yleisessä houkuttelevuudessa. Houkutteleva maisemointi vaatii kuitenkin muutakin kuin kauniin nurmikon. Hyvin maisemoidussa etupihassa on otettava huomioon talosi tyyli ja koko, sen sijainti tontilla, pihan saaman auringonvalon määrä ja se, miten sitä voidaan parhaiten korostaa istutuksilla, pensailla, pensailla ja puilla. Etupihan tulisi sisältää myös kovia elementtejä, kuten kävely- ja ajotiet, korotetut sängyt, istutusastiat ja koristeastiat. Mitkä ovat parhaat käytännöt talon edustan maisemoinnissa? Kysyimme lisätietoja Dorian Winslow’lta, joka on sertifioitu maisemasuunnittelija ja puutarhavaatteita ja -tarvikkeita myyvän Womanswork-verkkokauppayhtiön omistaja ja toimitusjohtaja.

1. Etsi polttopiste

Maisemasi jokaisella näkymällä pitäisi olla keskipiste. "Etupihallasi keskipiste on etuovi, joten varmista, ettet piilota sitä", neuvoo sertifioitu maisemasuunnittelija ja Womanswork.comin puheenjohtaja Dorian Winslow. Jos harkitset suuria istutuksia, kuten puita, mieti, miten ne kehystävät etuovea, kun lähestyt taloa.

2. Hyödynnä maanpeitteitä.

Maanpeitteet ovat vähän huoltoa vaativa vaihtoehto ja täydennys nurmikolle. "Koska ne ovat matalia ja tiheitä, ne antavat siistin ulkonäön hyvin vähäisellä ylläpidolla", Winslow sanoo. "Niiden avulla voit myös tuoda kevään sipuleita maisemaan, koska maanpeite peittää kuolleet lehdet sipulien kukinnan jälkeen."

3. Aseta suora polku.

Kun mietit polkua ajotieltä ulko-ovelle, "muista, että luontainen vaistomme on kulkea suorinta reittiä sinne, minne olemme menossa", huomauttaa Winslow. Kaareva polku ulko-ovelle on kiva, mutta mutkitteleva polku ei välttämättä ole. "Jos haluat viedä vierailijat kiertävää reittiä, varmista, että istutat tiheästi polun molemmin puolin."

4. Ajattele uudelleen peruskasveja

"Vältä kohtelemasta peruskasveja ikään kuin ne olisivat pieniä sotilaita, jotka on puristettu talosi kehää pitkin", Winslow neuvoo. "Kaksikerroksisessa talossa peruskasvien tulisi ulottua vähintään kahdeksan jalan päähän talosta." Kun istutat pensaita, mieti, miltä ne näyttävät 3-5 vuoden kuluttua. "Et halua valita lajikkeita, jotka tukkivat ikkunat", hän lisää.

5. Lisää yksityisyyttä

Jos haluat lisätä pihallesi yksityisyyttä, harkitse puskuripensaiden istuttamista, ehdottaa Winslow. "Puskuri, joka sisältää useita eri korkuisia kasveja, voi saada aikaan saman asian kuin kiinteä pensasaita tai aita, mutta se on paljon viihtyisämpi", Winslow sanoo. Vaihtoehtoisesti, jos yrität vain estää näkymän tietystä huoneesta – tai pihan osasta – naapureilta, istuta pari puuta tai pensasta strategisesti tarkasti.

6. Pelota peuroja

Jos hirvieläimet ovat ongelma alueellasi, valitse pensaita, jotka ovat lehtivihreitä (menettävät lehtensä talvella) mutta säilyttävät muotonsa myös silloin, kun lehdet ovat poissa.

7. Huomioi kotisi suuntaus

"Talosi on suuri esine, joka peittää auringon osan päivästä", huomauttaa Winslow. Jos talosi on pohjoiseen päin, etupiha ei koskaan saa paljon valoa. Jos se on itään tai länteen päin, se voi saada paahtavan auringon osan päivästä ja loppupäivän ajan ei lainkaan aurinkoa. Tee kasvivalinnat talosi suunnan mukaan.

8. Tee pitkän aikavälin suunnitelmia puita varten

Jos istutat puita talosi edustalle, suunnittele 12-15 vuoden päähän. Niitä pidetään maisemassa pysyvinä osina, joten haluat varmistaa, etteivät ne ole liian lähellä taloa. "Jos aiot myydä talosi, puu voi olla etu – paitsi jos ostajaehdokkaat ajattelevat, että se on poistettava. Silloin se on rasite", varoittaa Winslow.

9. Pue pihatie kuntoon

Voit parantaa tavallista asfalttipihaa asentamalla belgialaisesta harkosta (kalliimpaa) tai sementtikivistä (halvempaa) tehdyn reunuksen pihatien reunoille. Reunus antaa pihatielle viimeistellymmän ja "kalliimman" ilmeen.

10. Luo sisäänkäynti

"Jos ajotie on suora linja kadulta talolle", Winslow sanoo, "pehmennä linjaa kaarevalla istutuspenkillä, jossa ajotie kohtaa pihan etukulman." Tämä on hyvä idea. Tämä luo miellyttävän katseenvangitsijan vaikutelman, kun lähestyt taloa.

11. Lisää kukkiva puu

Kukkiva puu tarjoaa upean reunakiven ja on ihastuttavan viihtyisä niiden muutamien viikkojen ajan keväällä, kun se kukkii. Kukkivat lajikkeet tuovat väriä ja tuoksua, ja koska ne ovat yleensä pienempiä puita, ne eivät yleensä estä taloa.

12. Pidä se yksinkertaisena

Älä ahdista etupihaasi monilla esineillä tai kasveilla. Suunnittelussa on oltava selkeä rakenne ja selkeä keskipiste. Pidä se yksinkertaisena.