11 Curb Appeal -trendiä vuodelle 2023

11 Curb Appeal -trendiä vuodelle 2023

Kodin ulkoasuun investoiminen on aina hyvä idea, halusitpa sitten tehdä vaikutuksen mahdollisiin asunnonostajiin tai vain saada uuden ilmeen. Itse asiassa 92 prosenttia kiinteistönvälittäjistä sanoo National Association of Realtorsin äskettäisen raportin mukaan, että ulkoviehättävyyden parantaminen on välttämätöntä ennen kodin asettamista myyntiin.

Ulkoisen viehätyksen luominen vaatii muutakin kuin muutaman kasvin ja värikkään ulko-oven. Viimeisimmät trendit poikkeavat perinteisestä tunnelmallisilla maaliväreillä, sekoitetuilla kuvioilla ja ainutlaatuisilla maisemointi-ideoilla. Edullisista lisäyksistä laajempiin muutoksiin, nämä päivitykset näyttävät upeilta ohikulkijoiden silmissä tai luovat näyttäviä kuvia kiinteistöluetteloa varten.

1. Luonnolliset reunat

Aidat vaihdetaan pois luonnollisemman lähestymistavan hyväksi. Yhä useammat kodinomistajat hyödyntävät maiseman piirteitä ainutlaatuisella tavalla kiinteistörajansa määrittelemiseksi. He valitsevat pensasaidoista, bambusta ja koristeheinistä koostuvat rajat. Muista, että tämä lähestymistapa saattaa vaatia säännöllistä ylläpitoa, kuten karsimista ja muotoilua.

2. Kuparivalaisimet

Epätavalliset metallikalusteet eivät ole suosittuja vain sisäkäytössä. Kuparia käytetään myös ulkotilojen sisustuksessa, ulkovalaistuksesta ja talon numeroista kouruihin ja syöksytorviin. Vaikka kuparilyhtyjen kaltaiset lisäosat vaativat investoinnin, niiden veden- ja säänkestävyys tarjoaa kestävyyttä ja pitkäikäisyyttä, ja niiden luonnollinen kauneus on todella erottuva.

3. Maansävyt ja tummat, tunnelmalliset maalivärit.

Uusimmat maalivärit ovat uudella tavalla rohkeita. Maansävyt ja tummat sävyt korvaavat kirkkaat sävyt ja luovat ilmeen, joka on sekä näyttävä että tunnelmallinen. Älä ylläty nähdessäsi tummien harmaiden ja vihreiden sävyjen, jotka lähentelevät mustaa, lisääntyvän. Muita suosittuja maanläheisiä värejä ovat muun muassa beige, ruskea, salvia ja mineraalinsininen. Neutraalien värien osalta luonnonvalkoinen on edelleen suosiossa.

4. Orgaaniset muodot ja käyrät

Modernin orgaanisen sisustussuunnittelun suosio on leviämässä ulos. Ulkonäköön kuuluvat kaarevat polut puhtaiden linjojen ja hoidettujen pensasaidojen sijaan. Puutarhan linjat määritellään kotoperäisillä kukilla ja koristeheinillä, kun taas polut päällystetään orgaanisilla materiaaleilla, kuten soralla ja luonnonkivellä. Jos haluat saada ripauksen tätä tyyliä, harkitse puusta ja köydestä valmistettua keinua tai rottinkiastioita ja saviruukkuja, joissa on hentoja kukkia, kuten laventelia tai vauvanhenkäystä (Gypsophila).

5. Puiset korostukset

Puuaksenttien suosio jatkaa kasvuaan, erityisesti yhdistettynä maanläheisiin sävyihin. Puu sopii erinomaisesti mittasuhteiden saavuttamiseen, ja sitä valmistetaan autotallin oviin, kuistin palkkeihin, ikkunankehyksiin ja ulko-oviin. Valitse luonnollisesti säänkestävää puutavaraa, kuten setri, sypressi ja punapuu, kun lisäät ulkokoristeita.

6. Sekoitetut tekstuurit

Maanläheisen ja orgaanisen suuntaus näkyy myös sivuraiteissa ja arkkitehtonisissa yksityiskohdissa. Alalla on havaittavissa, että ulkojulkisivuissa yhdistellään yhä enemmän tekstuureja, kuten kiveä, puuta, metallia ja tiiltä. Tekstuurien sekoittamisella voidaan korostaa arkkitehtonisia yksityiskohtia, kuten harjakattoja, räystäskorokkeita ja pylväitä. Kiviverhous on suosittua, samoin kuin arkkitehtoninen puu, jota käytetään pystysuoraan ulkopinnoilla laudan ja rimojen ilmeen luomiseksi.

7. Metallinen katto

Metalli jatkaa suosionsa kasvua kattomateriaalina, erityisesti tummina sävyinä, kuten teräksenharmaana ja mustana. Olipa kyseessä kokonainen katto tai pelkkä harjakatto, kuisti tai markiisi, metalli voi antaa kodille modernin ja tyylikkään ilmeen. Yleisesti alumiinista, teräksestä tai kuparista valmistetut metallikatot ovat kestäviä ja energiatehokkaita, mutta ne voivat myös olla kalliita ja meluisia.

8. Istumapaikka etupihalla

Ulkona istumista ei tarvitse siirtää takapihalle. Suloinen metallipöytä ja jakkarat, pari Adirondack-tuolia tai puinen penkki lisäävät hillittömyyttä ja tarjoavat samalla toiminnallisuutta etupihalle. Tämä vaihtoehto ei ainoastaan maksimoi pieniä tiloja, vaan mahdollistaa myös paremman sitoutumisen naapureihin.

9. Yksiväriset värimaailmat

Vaikka vastakkaiset materiaalit ja sävyt ovat edelleen suosittuja, on myös siirrytty kohti yksivärisiä värimalleja. Tähän trendiin kuuluu värin eri sävyjen yhdistäminen sivuraiteissa, ovissa, verhoilussa ja ikkunaluukuissa tai värisävyjen yhdistäminen kodin eri osissa. Vaihtelevien värisävyjen käyttö tarjoaa visuaalista mielenkiintoa ja korostaa arkkitehtonisia yksityiskohtia.

10. Kotoperäinen maisemointi

Paikalle kotoisten kasvien ja kukkien integroiminen on tullut yhä suositummaksi. Kotoperäinen kasvisto ja eläimistö ovat sopeutuneet paikalliseen ilmastoon ja maaperäolosuhteisiin, mikä tekee niistä helpommin kasvatettavia ja luonnollisesti houkuttelevia. Nämä kasvit myös houkuttelevat ja tarjoavat ravinnonlähteen paikallisille villieläimille, kuten mehiläisille, perhosille ja linnuille.

11. Kutsuva sisäänkäynti

Kutsuva sisääntulo ulko-ovesta portaaseen tai kuistille tekee varmasti hienon ensivaikutelman. Rohkeat värivalinnat ja luonnolliset puun sävyt ovat edelleen suosittuja ulko-ovissa, kun taas portaita ja kuisteja käsitellään sisätilojen jatkeena kiehtovilla valaisimilla, mielenkiintoisilla astioilla ja värikkäillä tekstiileillä.