11 Asiaa, joista et tiennyt, että niitä voi kasvattaa AeroGardenissä

11 Asiaa, joista et tiennyt, että niitä voi kasvattaa AeroGardenissä

Sekä puutarhurit että ruskeat peukalot rakastavat sitä helppoutta, jolla AeroGardenit kasvattavat tomaatteja ja salaatin vihanneksia sisätiloissa. Jotkut AeroGardenin käyttäjät eivät ehkä kuitenkaan tiedä, että näissä mullattomissa, LED-valaistuissa vesiviljelypuutarhoissa voi kasvattaa myös monia muita asioita.

Yrityksen tyhjissä Grow Anything -kylvöalustoissa tapahtuu varsinainen kasvun taika: Kunhan käynnistettävät siemenet mahtuvat siemenkapseleiden aukkoihin, voit kasvattaa AeroGardenin avulla melkein mitä tahansa, mitä sydämesi toivoo. Jatka lukemista saadaksesi inspiraatiota siitä, mitä voisit kasvattaa AeroGarden Farm- tai Bounty-puutarhassasi.

1. Snap-herneet.

Jos ruokalistalla on sekoitettuja ruokia, olet iloinen, kun sinulla on tuoreita herneenpaloja käsilläsi. Nämä makeat, rapeat vihannekset tuovat moniin ruokiin rapean rakenteen ja kirkkaan värin. Harkitse Sugar Ann Dwarf -siemeniä, kompakti lajike, joka sopii hyvin AeroGardenin Bounty- tai Farm-malleihin. Voit aloittaa näiden helposti kasvatettavien herkkujen siemeniä Grow Anything Seed Pods -mallistosta. Herneet ovat köynnösköynnöksiä, joten saatat joutua lisäämään säleikön AeroGarden-asennukseesi, jos sinulla ei vielä ole sellaista.

2. Paprikat

Haluatko lisätä mausteita ruoanlaittoon? Kasvata paprikoita tai chilipaprikoita AeroGardenissa! Yritys tarjoaa useita räätälöitävissä olevia tomaatti- ja paprikasiemenpaketteja, mukaan lukien jalapeño-, thai- ja muita chililajeja. Jos haamupippurien ja Carolina Reaperin tulisuus on enemmän sinun makuusi, laita erikoissiemeniä Grow Anything -kasvatuspakkauksiin, ja silmäsi kostuvat ennen kuin huomaatkaan.

3. Munakoisot

AeroGarden tarjoaa valmiiksi kylvettyjä kapseleita Fairy Tale -munakoisolajikkeella, joka on kääpiötyyppi, joka tuottaa hentoja ja herkullisia 4 tuuman hedelmiä. Fairy Tale kasvaa tyypillisesti 24 tuumaa, ja se menestyy parhaiten AeroGardenin Bounty- tai Farm-yksiköissä, jotka ovat riittävän suuria korkeampien kasvien sijoittamiseen. Muista, että kun kasvatat pensasmaisia kasveja, sinun ei pitäisi täyttää jokaista palkoa siemenellä, jotta vältät puutarhan ylikuormittumisen. Muista käyttää käyttämättömien siemenkapseleiden päällä suojuksia levänkasvun rajoittamiseksi.

4. Mansikat

Kukapa ei haluaisi tuoreita, makeita mansikoita ympäri vuoden? Kasvata näitä herkkuja AeroGardenissa ja aloita hedelmät joko siemenistä tai kruunuista, joita voit ostaa verkosta tai puutarhamyymälästä. AeroGarden Bounty -malli on luultavasti paras valinta mansikoiden viljelyyn. AeroGarden Farm -malliin mahtuu myös marjakasveja, mutta sen hinta ja koko saattavat olla joillekin kotipuutarhureille liian kalliita.

5. Yrtit

Vähän muu kertoo mukavuudesta kuin se, että kotikasvatetut yrtit ovat valmiina, kun kastikkeet ja muhennokset kuohuvat liedellä! Ei tarvitse enää rämpiä puutarhaan sakset kädessä tai, mikä vielä pahempaa, ostaa muovipakattuja yrttejä ruokakaupasta. AeroGarden tarjoaa kokoelmia erilaisia yrttisiemeniä, mukaan lukien yhdeksän erilaista basilikaa, korianteria, tilliä, mitsubaa, salviaa ja paljon muuta.

6. Huonekasvit

Helposti lisääntyvät huonekasvit, kuten ZZ-kasvi, kasvavat melko hyvin AeroGardenissa. Aseta vain leikkaus suoraan Aerogarden-koriin. Jos leikkaus kelluu ylöspäin, vedä varren alaosa yhden korin sivussa olevan reiän läpi. Pidä silmällä vedenpinnan tasoa ja siirrä aloitukset, kun ne ovat kehittäneet hyvän määrän juuria.

7. Kurkut

Kaupunkiviljelijät voivat kasvattaa makeita viipalekurkkuja suoraan keittiössään AeroGardenin avulla. Istuta siemenesi Grow Anything -kylvösiemenkapseleihin, istu alas, ja pian voit nauttia tästä raikkaasta vihanneksesta salaateissa ja välipaloissa. Kurkut ovat herneen tapaan kiipeileviä vihanneksia, joten varmista, että sinulla on säleikkö, jota ne voivat seurata.

8. Sukkulentit

Sukkulenttien lisääminen ja versojen jakaminen ystävien ja naapureiden kanssa voi olla uskomattoman palkitsevaa. Tuo tämä ilo ruukusta Aerogardeniin leikkaamalla kasvusieneen rako ja asettamalla siihen lehti mokkapalasta, jonka haluat lisätä. Kärsivällisyydellä uusi kasvi kasvaa lopulta lehden tyvestä.

9. Vihannesten aloitukset

Jotkut fiksut puutarhurit käyttävät AeroGardensejaan siementen aloittamiseen sisätiloissa lopputalvella ja aikovat siirtää kasvustot ulkovihannespuutarhaan, kun sää lämpenee. Harvest- ja Bounty-malleissa käytettäväksi AeroGarden tarjoaa siementen aloitusjärjestelmiä ja lisävarusteita, jotka edistävät juurten tervettä kehitystä ja tekevät taimien siirtämisestä helppoa.

10. Kukat

Lisää AeroGardeniin väriläiskä suosikkikukillasi. Yritys myy sammalruusun, joka tunnetaan myös nimellä portulaca, siemenkodat sekä räätälöitävissä olevia sarjoja, joiden avulla voit yhdistellä erilaisia kukkia, kuten kehäkukkaa, coreopsista, dianthusta, laventelia, kehäkukkaa ja muita.

11. Retiisit

Yleisen sisäpuutarhaviisauden mukaan juurekset, kuten retiisit, eivät sovi näihin hydroponisiin järjestelmiin. Jotkut AeroGardenin harrastajat ovat kuitenkin onnistuneet kasvattamaan punaisia sipuleita sisäpuutarhoissaan. Asiantuntijat suosittelevat Cherry Belle-, Crimson Giant- ja Early Scarlet Globe -retiisilajikkeita. Juju on siinä, että juuret saavat kehittyä kasvualustassa ja itse retiisit kasvavat rungon yläpuolella.