10 Yleistä keittiökonevirhettä, joita kaikki tekevät

10 Yleistä keittiökonevirhettä, joita kaikki tekevät

Käytämme keittiökoneitamme päivittäin, mutta käytämmekö niitä todella täysimääräisesti? Olitpa sitten kokenut kotikokki tai keittiöön vasta-alkaja, et ehkä saa laitteistasi kaikkea irti.

Tässä artikkelissa kerrotaan 10 yleisestä keittiökonevirheestä, joita kaikki tekevät, ja kerrotaan, miten ne voidaan välttää. Tunnistamalla nämä virheet ja ryhtymällä toimenpiteisiin niiden korjaamiseksi saat parhaan mahdollisen hyödyn usein kalliista laitteistasi ja varmistat, että ne toimivat tehokkaasti vuosien ajan. Lue lisää hyödyllisiä vinkkejä isoista ja pienistä laitteista jääkaapista tehosekoittimeen.

1. Mikroaaltouunin vajaakäyttö

Vaikka useimmat ihmiset käyttävät mikroaaltojaan ruoan uudelleenlämmitykseen, monet eivät hyödynnä nykyaikaisten mikroaaltojen kehittyneitä ominaisuuksia. Mikroaaltouunissa ruoanlaitto on muuttunut sellaisten ominaisuuksien ansiosta kuin konvektiokeitto, jossa kuumaa ilmaa kierrätetään tuulettimen avulla tasaisemman kypsennyksen aikaansaamiseksi, ja invertteritekniikka, joka mahdollistaa tarkemman lämpötilan säädön. Monissa mikroaaltouuneissa, mukaan lukien ominaisuuksiltaan monipuolinen Panasonic 2.2 cu. ft. NN-SN966S – huippuvalinta tutkitussa oppaassamme parhaista mikroaaltouuneista keittiömukavuuden kannalta – on anturit, jotka tunnistavat ruoan kosteuden ja lämpötilan ja säätävät kypsennysaikaa ja tehotasoa sen mukaan. Näiden edistyksellisten ominaisuuksien avulla voit valmistaa erilaisia ruokia nopeasti ja helposti mikroaaltouunissa, mikä tekee siitä entistäkin monipuolisemman ja korvaamattoman keittiökoneen.

2. Uunin lämpölaatikon käyttäminen vain säilytykseen.

Monet ihmiset käyttävät uunin lämpölaatikkoa kätevänä säilytyspaikkana kattiloille, pannuille ja leivinpannuille, mutta sitä varten sitä ei oikeastaan ole suunniteltu. Lämpölaatikko on tarkoitettu pitämään kypsennetty ruoka lämpimänä, kunnes se on valmis tarjoiltavaksi, joten se on erityisen hyödyllinen, kun valmistetaan suuria aterioita tai järjestetään illanistujaisia. Lämpölaatikoissa on matalalämpötila-asetukset, jotka ovat yleensä 80-240 celsiusastetta, jotta ruoka pysyy lämpimänä kuivattamatta sitä tai kypsentämättä sitä liikaa.

3. Astianpesukoneen ylikuormittaminen.

Astianpesukoneen ylikuormittaminen, joka on yleinen virhe, jonka monet ihmiset tekevät, voi johtaa tehottomaan puhdistukseen ja jopa koneen vaurioitumiseen. Kun laite on ylikuormitettu, astiat eivät välttämättä puhdistu tai huuhtele kunnolla, jolloin ruokahiukkasia, rasvaa ja pesuainetta jää jäljelle. Astianpesukoneen ylitäyttö voi myös aiheuttaa astioiden hankautumista toisiaan vasten, mikä johtaa naarmuuntumiseen, lohkeamiseen ja rikkoutumiseen. Kun täytät astianpesukonetta, jätä astioiden väliin aina riittävästi tilaa, jotta vesi ja pesuaine kiertävät kunnolla.

4. Kuuman veden käyttäminen roskakoriin.

Vaikka monet ihmiset olettavat, että kuuman veden juoksuttaminen roskakorin läpi auttaa hajottamaan rasvaa ja muita ruokahiukkasia, se itse asiassa saa nämä aineet nesteytymään ja jähmettymään putkissa, mikä voi johtaa tukkeutumiseen. Lisäksi kuuma vesi voi saada rasvan ja öljyn tarttumaan putkien sivuille, jolloin ne lopulta tukkeutuvat. Kylmä vesi hajottaa ja huuhtelee ruokahiukkasia tehokkaammin, sillä se saa rasvan ja öljyn jähmettymään, jolloin ne on helpompi jauhaa ja huuhdella pois putkista. Jotta jätehuolto toimisi jatkossakin moitteettomasti ja tehokkaasti, on parasta käyttää vain kylmää vettä.

5. Suodattamattoman hanaveden käyttäminen kahvinkeittimessä

Suodattamattoman vesijohtoveden käyttäminen kahvinkeittimessä voi vaikuttaa kielteisesti kahvin makuun ja aiheuttaa mineraalien kertymistä koneeseen. Hanavesi sisältää usein mineraaleja, kuten kalsiumia ja magnesiumia, jotka voivat jättää jäämiä kahvinkeittimen lämmityselementtiin ja lyhentää sen käyttöikää. Kun jäämiä kertyy, ne voivat myös aiheuttaa tukoksia koneeseen, mikä voi vaikuttaa veden virtaukseen ja johtaa epätasaiseen valmistukseen. Välttääksesi nämä ongelmat käytä suodatettua vettä tai kahvinkeitintä, jossa on sisäänrakennettu puuhiilisuodatin, kuten Cuisinart DCC-3200P1 Perfefctemp 14-kupin kahvinkeitin, joka sijoittui kokonaisuutena parhaaksi parhaiden kahvinkeitinten oppaassamme.

6. Uunin pitäminen suljettuna paistettaessa

Tiesitkö, että uunin luukku pitää pitää raollaan, kun käytät sähköuunin broileria? Uuninluukun jättäminen kiinni voi aiheuttaa lämmön ja höyryn kerääntymisen sisälle, mikä estää ruokaa muodostamasta haluttua kuorta. Höyryn tuulettaminen hillitsee lämpöä, jolloin broileri voi tehdä taikojaan ruokalajin päällä paistamatta koko ruokalajia. Kaasuliesissä kuitenkin – pidämme GE JGB735SPSS 30 in. 5.0 cu. ft. Gas Range -kaasukeittimen – ovi on pidettävä suljettuna broilerin paistamisen aikana turvallisuussyistä.

7. Tehosekoitinta ei täytetä strategisesti

Monet ihmiset eivät ymmärrä, että tehosekoittimen täyttämiseen on olemassa oikea ja väärä tapa. Se, missä järjestyksessä lisäät ainesosat, voi vaikuttaa suuresti tehosekoittimen suorituskykyyn. Tasaisen tehosekoituksen varmistamiseksi aloita neste- tai jogurttipohjalla ja lisää sitten ainesosat kokojärjestyksessä pienimmästä suurimpaan, ja kovemmat ainekset, kuten jää, ovat päällimmäisinä. Näin varmistetaan, että tehosekoittimen terät liikkuvat helpommin eivätkä jää jumiin kovempiin kappaleisiin, jolloin smoothie, kastike tai keitto sekoittuu täydellisesti. Jos käytät tehosekoitinta, jonka terät ovat kannessa, käännä prosessi päinvastaiseksi niin, että jää on lähimpänä kantta.

8. Liesituulettimen huomiotta jättäminen

Liesituulettimen käyttäminen ruoanlaiton aikana on tärkeää puhtaan ja turvallisen keittiön ylläpitämiseksi. Liesituulettimet auttavat poistamaan savun, höyryn ja ruoanlaiton hajut, vähentävät tulipalon vaaraa ja estävät kosteuden kertymistä. Ajan myötä liesituulettimen suodattimet voivat tukkeutua rasvasta ja muista roskista, mikä voi heikentää niiden tehokkuutta. Suodattimien puhdistus on yksinkertainen prosessi, jossa suodattimet yleensä irrotetaan liesituulettimesta ja pestään lämpimällä saippuavedellä. Jotkin suodattimet ovat jopa astianpesukoneessa pestäviä, mikä lisää mukavuutta.

9. Jääkaapin käämien puhdistamatta jättäminen

Jääkaapin takaosassa tai pohjassa olevat kelat vastaavat lämmön poistamisesta laitteen sisätiloista. Ajan myötä kelat voivat tukkeutua pölystä, lemmikkieläinten karvoista ja muista roskista, mikä voi aiheuttaa niiden tehottomamman toiminnan. Kun kierukat ovat tukkeutuneet, jääkaapin on työskenneltävä kovemmin poistaakseen lämpöä, mikä lisää energiankulutusta ja nostaa energialaskuja. Käämit kannattaa puhdistaa 6-12 kuukauden välein, jotta jääkaappi toimii tehokkaasti ja sen käyttöikä pitenee.

10. Hidas keittimen avaaminen

Vastusta halua kurkistaa hitaaseen keittimeen sen ollessa käynnissä. Hidaskeittimen kannen avaaminen vapauttaa arvokasta lämpöä ja höyryä, mikä voi lisätä kypsennysaikaa. Hidaskeittimet lämmittävät ruokaa matalassa ja tasaisessa lämpötilassa pitkän aikaa, jolloin maut kehittyvät ja lihasta tulee pehmeää. Aina kun avaat kannen, lämpötila hidaskeittimen sisällä laskee. Ole kärsivällinen ja luota prosessiin!