10 Yksinkertaista ratkaisua stressaavimpiin DIY-projekteihin

10 Yksinkertaista ratkaisua stressaavimpiin DIY-projekteihin

Vuotavien putkien korjaamisesta vessan tukkeutumisen poistamiseen – jotkut DIY-korjaukset voivat saada sinut hikoilemaan, kun ne menevät pieleen. Ja jos sinulla ei ole kokemusta kyseisestä tehtävästä, saatat päätyä vielä suurempaan ongelmaan, kun huomaat, että olet purrut enemmän kuin voit pureskella.

Angin hiljattain julkaiseman tutkimuksen mukaan seuraavat tehtävät aiheuttavat eniten stressiä asunnonomistajille. Onneksi muutamat nopeat vinkit ja hyödylliset neuvot voivat pitää jotkin kaikkein ärsyttävimmistä kotiprojekteista hallittavina jopa kokemattomalle DIY-urakoitsijalle. Jatka lukemista ja löydä ehdotuksia ja ratkaisuja näiden 10 yleisen tee-se-itse-projektin hoitamiseen stressittömästi.

1. Viemärin tukkeutumisen poistaminen…

Tukkeutuneet lavuaarin, suihkun tai kylpyammeen viemärit ovat yleinen kotitalousongelma, joka voidaan korjata helposti. Tukkeutunut viemäri yhdistettynä juoksevaan veteen voi kuitenkin yhtä helposti johtaa homeeseen, lahoamiseen ja rakenteellisiin ongelmiin.

Viemärin tukkeutumisen poistamiseksi on arvioitava, liikkuuko vesi lainkaan. Jos vesi ei liiku, älä lisää vettä. Lisäveden aiheuttama ylimääräinen paine voi vahingoittaa putkistoa tai aiheuttaa tulvimisen huoneeseen. Aloita sen sijaan puhdistamalla viemäri maunally, jonka jälkeen upotat sen varovasti. Liian suuri paine voi mahdollisesti rikkoa putkia.

Jos sukeltaminen ei auta poistamaan viemäriä, on aika kokeilla käärmettä, kuten Liboyixi Drain Clog Remover Tool -työkalua parhaiden viemärikäärmeiden oppaastamme.

2. Vesivuodon löytäminen

Kun korjataan vuotavaa putkea, vaikein vaihe on yleensä vuodon löytäminen. Ennen kuin revitään valmiita kipsilevyjä tai revitään lattiapinnoitteita, jotka on myöhemmin korjattava, vähiten stressiä aiheuttava etsintämenetelmä riippuu varovaisuudesta. Tämä saattaa vaatia jonkin verran tutkimustyötä, kuten vedenkäytön seuraamista ja pesukoneen ja astianpesukoneen kaltaisten laitteiden liitäntöjen yksityiskohtaista tutkimista.

Kun olet löytänyt vuodon lähteen, sulje kyseisen paikan vedenjakelu. Jos vuotava putki on seinän takana tai lähellä sähköjohtoja, on viisasta katkaista myös sähköt. Putken sijainnista riippuen saatat tarvita apuveitsen tai pokasahan seinän läpi leikkaamiseen. Kun olet havainnut vuodon, voit paremmin päättää, onko aika kutsua putkimies.

3. Vessan tukkeutumisen poistaminen

Mikään ei saa kotitaloutta paniikkitilaan nopeammin kuin ylivuotava vessa. Voit säästää itsesi sydänsuruilta (ja vesivahingoilta) poistamalla osan vedestä wc-altaasta ennen kuin alat sukeltaa.

Kauho kumihanskat kädessäsi vettä vessanpöntöstä pienellä astialla ja kaada se tyhjään ämpäriin. Upota sitten wc-tukos varovasti. Jos tämä ei toimi, kokeile viemärin käärimistä tai käytä vaihtoehtoista ainetta, kuten astianpesuainetta artikkelissamme siitä, miten WC-tukos poistetaan ilman ruiskua.

4. Astianpesukoneen korjaaminen

Astiat menevät astianpesukoneeseen likaisina, ja niiden pitäisi tulla sieltä puhtaina ulos. Jos näin ei ole, sinulla on ongelma, joka voi olla vuotoja tai mekaanisia ongelmia, kuten saippua-annostelijan luukku ei aukea tai amme ei tyhjene kokonaan. Voit tehdä jotain, joka aiheuttaa astianpesukoneen toimintahäiriön, kuten lautasien asettaminen saippualuukun eteen, tai suodatin on ehkä puhdistettava tai vaihdettava. Muita astianpesukoneen toimimattomuutta aiheuttavia ongelmia ovat esimerkiksi tukkeutuneet suihkuvarret tai vuotava letku.

Jos sinulla on se tai löydät sen verkosta, lue läpi astianpesukoneesi käyttöohjeet – erityisesti vianmääritysosio. Äläkä oleta tietäväsi ongelman lähdettä ennen kuin olet tehnyt kunnollisen diagnoosin; sellaisen ongelman korjaaminen, jota ei ole olemassa, voi aiheuttaa lisää ongelmia.

5. Kourujen puhdistaminen

Tämä välttämätön tee-se-itse-projekti voi olla epämiellyttävä, mutta kourujen puhdistaminen on välttämätön kodin huoltotehtävä. On myös tärkeää tehdä turvallisuussuunnitelma ennen kourujen puhdistamista. Aloita tukevilla tikkailla – kuten näillä Louisville-jatkotikkailla, jotka löytyvät parhaita tikkaita koskevasta tutkittuun oppaaseemme – ja pyydä avustajaa pitelemään niitä.

Voit pitää asiat yksinkertaisina poistamalla roskat hansikkain käsin tai olla tarkempi ja teknisempi käyttämällä erityisiä pölynimurin lisälaitteita. Tutustu näihin kourujen puhdistusvaihtoehtoihin löytääksesi kourutyypillesi ja DIY-kokemuksesi tasolle sopivan vaihtoehdon.

6. Vuotavan hanan korjaaminen

Vuotavan hanan korjaaminen on tee-se-itse-korjaus, joka vaatii usein vain pyyhkeen ja litteäkärkisen ruuvimeisselin. Sinun on myös tiedettävä hanan tyyppi (puristettu vai pesukoneeton), jotta voit varmistaa, että käytät oikeaa korjausmenetelmää.

Erityyppiset hanat toimivat hieman eri tavalla, ja niiden korjaamiseen tarvitaan erilaisia työkaluja ja menetelmiä. Lisää vinkkejä ja yksityiskohtaisempia ohjeita löydät ohjeistamme vuotavan hanan korjaamisesta.

7. Kourujen korjaaminen

Vuodot voivat valua talon kylkeä pitkin ja aiheuttaa vesivahinkoja sivumateriaaliin ja perustukseen. Jos huomaat vuodon, tarkista, onko kouruissa tukos. Joskus tukos voi aiheuttaa vuodon näköisen ongelman.

Tutki kourun pintaa ja etsi halkeamia ja reikiä. Joissakin tapauksissa tiivistemassa voi tehdä ihmeitä melko pieniinkin vuotoihin, mutta varmista, että käytät kouruihin suunniteltua tiivistettä, kuten tätä Liquid Rubber -vedenpitävää tiivistysainetta – suosikkia parhaiden kourujen tiivistysaineiden tutkituista oppaistamme.

Jos kouruvahingot pahenevat, tutustu muutamiin muihin vinkkeihimme kouruvuotojen korjaamiseen, jotta ongelma voidaan ratkaista ennen seuraavaa sadekuuroa.

8. Pesukoneen korjaaminen

Pesukoneen korjaukset voivat vaihdella yksinkertaisista kalliisiin. Jos vesi ei valu pesukoneestasi, varmista, että sen tyhjennyskorkeus on asetettu oikein, sulje pois kotisi putkisto tai tutustu näihin vinkkeihin tukoksen paikallistamiseksi.

Vuodot ovat eri asia. Tarkista, että pesukone on vaakatasossa, ja tutki letkut ja liitännät varmistaaksesi, että ne ovat tukevia ja oikein asennettuja. Jos et vieläkään ole varma, mistä on kyse, saatat tarvita ammattilaista selvittämään, miksi pesukoneesi vuotaa.

9. Oven korjaaminen

Lemmikkieläimet, lapset ja yleinen kuluminen voivat jättää ovet roikkumaan vähemmän kuin täydellisesti saranoistaan. Jos sinun on ripustettava ovi uudelleen tai vaihdettava ovirautoja, tarvitset eri työkaluja kuin oven reiän korjaamiseen.

Voit helpottaa mitä tahansa oven korjaustöitä keräämällä kaikki tarvitsemasi työkalut ja materiaalit ja raivaamalla riittävästi tilaa projektin suorittamiseen ennen aloittamista.

10. Laikkumaisen nurmikon korjaaminen

Valitettavasti nurmikkosi saattaa tarvita muutakin kuin rakkautta näyttääkseen parhaalta. Nurmikon haasteista riippuen lannoitus, ruohonpoisto tai uudelleenkylvö voivat auttaa pitämään nurmikon hyväkuntoisena. Myös lemmikkisi (tai naapurin lemmikki), joka käyttää nurmikkoasi pottailupaikkana, voi olla osa ongelmaa.

Laikkumaisen nurmikon parantaminen alkaa perushoidosta, johon kuuluu huolehtiminen siitä, että nurmikkoa kastellaan säännöllisesti. Auta ruohoa jättämällä leikkuujätteet nurmikolle leikatessasi. Jos haluat muutama muukin nurmikkovinkki, tutustu näihin kuolleen ruohon ratkaisuihin.