10 Temppua viileänä pitämiseen ilman ilmastointilaitetta

10 Temppua viileänä pitämiseen ilman ilmastointilaitetta

Vaikka monissa nykyaikaisissa kodeissa on ilmastointi, ja se saattaa olla oikea ratkaisu talon viileänä pitämiseen kuumana kesäpäivänä, ilmastointi ei aina ole vaihtoehto. Ne, jotka ovat keskellä sähkökatkoa, joiden ilmastointilaite on rikki, jotka haluavat säästää rahaa (ilmastointilaite voi lisätä sähkölaskuasi yli 40 prosenttia!) tai jotka haluavat yksinkertaisesti pienentää kotitaloutensa hiilijalanjälkeä, voivat silti löytää keinoja viileänä pysymiseen noudattamalla näitä .

1. Asenna kattotuuletin.

Kattotuulettimet voivat olla parhaita ystäviäsi kesällä. Varmista, että ne on säädetty toimimaan vastapäivään, mikä imee viileämpää ilmaa lattiasta ylöspäin. Aseta yöllä laatikkotuuletin avoimeen ikkunaan vetämään viileämpää ilmaa ulkoilmasta.

2. Kypsennä ateriat ulkona – tai älä tee ruokaa lainkaan.

Päivällisen valmistaminen kuumassa uunissa lämmittää muutakin kuin ruokaa ja kokkia – se lämmittää myös kodin. Pidä kotisi viileämpänä tekemällä enemmän kesäruokia ulkogrillissä tai valitsemalla kylmiä salaatteja ja voileipiä. Jos sinun on pakko käyttää liettä, käytä liesituuletinta, jotta kuuma ilma pääsee poistumaan talosta.

3. Pidä kaihtimet kiinni.

Ikkunoista ja ovista sisään tulviva keskipäivän auringonvalo voi lämmittää kotisi hetkessä. Jotta näin ei kävisi, pidä verhot ja kaihtimet päivisin vedettyinä, jotta ne estävät säteet. Kun yö tulee, avaa ikkunat, jotta viileämpi yöilma pääsee taloon.

4. Puhalla tuulettimella jään päälle.

Näin saat lattiatuulettimen tai kannettavan tuulettimen pitämään sinut erityisen viileänä: Täytä metallikulho jäällä ja sijoita tuuletin niin, että se puhaltaa jään yli sinun suuntaasi. Jos sinulla on aikaa rakentaa vieläkin monimutkaisempi kokoonpano, kokeile tehdä DIY-ilmastointilaite 5 gallonan ämpäristä.

5. Anna luontoäidin auttaa estämään kesäaurinkoa.

Puiden istuttaminen lähelle taloa voi pitää kotisi viileänä kesällä. Lehtipuut tarjoavat varjoa kuumimpina kuukausina, mutta päästävät valoa sisään, kun niiden lehdet putoavat talvella. Jos uudet istutukset eivät ole sinulle sopivia (ne eivät loppujen lopuksi ole erityisen nopea ratkaisu), harkitse markiisien tai varjopurjeen asentamista talon aurinkoisimman puolen päälle.

6. Poistakaa tarpeettomat lämmönlähteet.

Voit luopua joistakin kotitaloutesi lämpöä tuottavista laitteista. Irrota pistorasiat, kodinkoneet ja puhelimen laturit, kun niitä ei käytetä, sillä ne voivat vetää lisälämpöä kotiin pistorasioiden kautta. Vaihda hehkulamput viileämpiin ja tehokkaampiin CFL- tai LED-lampuihin. Jos pysäköit auton yleensä autotalliin, jätä se ulos ajotielle tunniksi tai kahdeksi, kunnes moottori jäähtyy.

7. Lisää suojaovi.

Jos jokin on kuumaa taloa pahempaa, se on kuuma ja tunkkainen talo. Harkitse suojaoven asentamista etu- tai takaovien päälle. Avaa ovi aikaisin aamulla ja iltahämärän jälkeen, kun sää on viilein, jotta raikas ilma pääsee kotiisi.

8. Peitä aurinko ikkunakalvolla.

Aivan kuten sanoimme mainittaessa verhot ja kaihtimet, yksi tapa alentaa kotisi sisälämpötilaa on minimoida auringonvalon pääsy kotiisi. Ikkunoiden sulkemisen lisäksi toinen tapa estää säteitä lämmittämästä sisätilojasi on asentaa lämpöä estävä ikkunakalvo, kuten WPCTEV:n yksityisyyden suojaava ikkunakalvo. Kalvo kiinnittyy ikkunalaseihisi ja estää infrapuna- ja UV-säteilyä, mikä vähentää ikkunoiden kautta sisään pääsevän lämmön määrää. (Bonuksena: sen peilimäinen pinta antaa sinulle mahdollisuuden nähdä ulos, mutta tirkistelijät eivät näe sisään.)

Lämpöä estävän kalvon lisäetuna on se, että se pitää lämmön talvisin sisällä. Koska kalvo kiinnittyy ikkunaan pikemminkin staattisesti kuin liimalla, se on helppo asentaa ja ottaa pois.

9. Avaa sisäovet ja -ikkunat ilmavirran lisäämiseksi.

Sisäovien pitäminen auki edistää ilmankiertoa koko kodissasi, mikä auttaa poistamaan kuumat kohdat. Avaa yöllä ikkunoita talossasi, jotta voit hyödyntää viileämpiä lämpötiloja. Jos se on turvallista ja mahdollista, avaa useita ikkunoita huoneen (tai talon) vastakkaisilla puolilla, jotta saat aikaan ristituuletuksen, jonka ansiosta ilma kiertää kodin läpi.

10. Pese ja kuivaa vaatteesi yöllä.

Uuni ei ole ainoa kodin laite, joka voi nostaa lämpötilaa sisätiloissa: Vaatteiden kuivausrummut luovuttavat osan vaatteiden kuivaamiseen tuottamastaan lämmöstä taloon, ja astianpesukoneen kierrokset käyvät 120-155 asteen lämpötiloissa, mikä lisää lämpöä kotiin. Kuivausrummut lämpenevät noin 130 celsiusasteeseen ja kuluttavat noin 3 kilowattia tunnissa, mikä on lähes yhtä paljon kuin keskusilmastointilaitteen kulutus. Vaikka et luultavasti voi välttää näiden laitteiden käyttöä kokonaan, yritä vähentää niiden aiheuttamaa lämpöä kotiisi käyttämällä niitä vain öisin. Joillakin alueilla sähkö on myös halvempaa hiljaisina aikoina!