10 Tapaa kiertää laatikostojousen ostaminen patjaa varten

10 Tapaa kiertää laatikostojousen ostaminen patjaa varten

Hyvät yöunet voivat olla ratkaisevan tärkeitä terveyden ja onnellisuuden kannalta. Jos patja on epämukava tai yli 10 vuotta vanha, se saattaa vaikuttaa uneen negatiivisesti ja on aika etsiä uusi patja. Uuden patjan ostaminen voi kuitenkin olla pelottava tehtävä. Sen lisäksi, että on valittava merkki ja päätettävä, kuinka pehmeän tai lujan patjan haluat, on myös tehtävä päätös laatikkojousesta. Vaikka useimmat ihmiset olettavat tarvitsevansa puisen laatikkojousen tukemaan patjaa, on olemassa monia laatikkojousivaihtoehtoja, jotka tarjoavat tehokkaan tukijärjestelmän.

Sleep Foundationin mukaan kaikki patjat tarvitsevat tukevan, vankan perustan, jonka päällä ne voivat maata. Vielä noin kymmenen vuotta sitten box spring oli yleensä välttämätön, kun ostettiin uusi patja. Monet nykyaikaiset patjat, erityisesti vaahtomuovi- ja lateksiversiot, eivät kuitenkaan vaadi laatikkoalustaa. Etsitpä sitten uutta pari-, täys-, queen- tai king-size-vuodetta, harkitse seuraavia vaihtoehtoja vaihtoehtona laatikkojousille.

1. Puuristikkotuki

Oletko koskaan miettinyt laatikkojousen ja lamellien välistä eroa? Puuristikkatuki on osa puu- tai metallista sängyn runkoa, jossa on puisia säleitä, jotka ovat johdonmukaisesti 2-5 tuuman välein. Säleiden välinen tila mahdollistaa ilmankierron.

Useimmat on verhoiltu hengittävällä kankaalla, joka suojaa patjan pohjaa repeämiseltä. Ne tarjoavat patjalle tasaisen, lujan alustan, jonka päällä se voi levätä, ja ne sopivat hyvin raskaille vaahtomuovivuoteille. Ne myös eristävät liikettä paremmin kuin laatikkojouset, ja säleet estävät patjaa notkistumasta keskeltä.

2. Jalustallinen sänky

Yhdistämällä sekä alustan että metalli- tai puurungon, joka pitää patjan irti maasta, alustasänky on vankka rakenne, joka tarjoaa kokonaisratkaisun. Se on usein matalampi kuin laatikkoalusta, ja se tarjoaa modernin, matalan muotoilun. Alhaisempi korkeus voi kuitenkin olla ongelmallinen henkilöille, joilla on liikuntarajoitteita.

Alustavuoteissa on usein irrotettavat jalat, joten sängyn runkoa voidaan haluttaessa käyttää. Joissakin alustasängyissä on säilytystilaa, kuten laatikoita, hyllyjä ja koppia patjan alle. Alustaiset sängyt ovat yleensä kalliimpi vaihtoehto kuin muut box spring -vaihtoehdot.

3. Säädettävä sänky

Ylellisimpänä ja kalleimpana vaihtoehtona säädettävä sänky tarjoaa moottoroidun patjan perustan, jonka avulla käyttäjä voi valita sängyn kulman ja korkeuden mukavuuden optimoimiseksi. Nämä sängyt koostuvat makuualustasta, patjaa pidättävästä tasaisesta alueesta ja nivelkokoonpanosta, joka säätää makuualustan asentoa.

Nykyaikaiset säädettävät sängyt ovat tyylikkäitä ja näyttävät litteässä asennossaan alustasängyltä. Patjan kulmaa säädetään kaukosäätimellä, ja monissa huippumalleissa on myös USB-latausportit, mukautettavat esiasetukset, hierontaominaisuudet ja valaistus.

Nämä sängyt ovat käteviä niille, jotka istuvat mielellään sängyssä lukiakseen tai katsellakseen televisiota, sekä niille, joiden liikuntakyky on rajoittunut, joilla on kroonisia kipuja ja jotka kärsivät uniapneasta. Säädettävää sängyn runkoa voidaan käyttää vain tiettyjen patjojen, kuten muistivaahtopatjojen, hybridipatjojen ja lateksipatjojen kanssa.

4. Kookospähkinä kookoskuituinen sängynmatto

Toinen box spring -korvike on kookoskookosvuodematto. Kookoskookoskuori koostuu kuitumaisesta materiaalista, jota on kookospähkinän kovan sisäkuoren ja ulkokuoren välissä. Kookoskookosvuodematto on kookoskuidusta ja luonnonlateksista valmistettu 1 tuuman matto.

Koska kookoskookoskuitu on huokoinen, se on luonnollinen tapa varmistaa ilman virtaus patjan alla ja samalla eristää. Tämä auttaa pidentämään patjan käyttöikää ja ehkäisemään homeen muodostumista.

5. Muistivaahtopatja

Muistivaahtopatjan valitseminen on yksinkertainen tapa välttää laatikkojousen tarve. Nämä patjat on valmistettu korkealaatuisesta vaahtomuovista, joka mukautuu yksilön vartalon muodon mukaan, kun hän makaa sängyssä.

Kun vaahtomuovi mukautuu kehoon, se tarjoaa mukavuutta ja tukea. Tämä on yleensä hyvä vaihtoehto niille, jotka kamppailevat selkä-, niska- tai hartiakipujen kanssa. Muistivaahtopatja voidaan asettaa mille tahansa tasaiselle pinnalle, jopa lattialle.

6. Hybridipatja

Hybridipatja on toinen vaihtoehto laatikkojousen käytölle. Tarjotakseen sekoituksen sekä pehmeyttä että kiinteyttä ne sisältävät yhdistelmän memory foam -patjaa ja sisäjousipatjan kierrejousia.

Hybridipatjan alaosa on valmistettu jousijousijärjestelmästä tuen tarjoamiseksi, kun taas yläosassa on kerroksittain muistivaahtoa, joka mukautuu kehon muotoon. Kierukat estävät vaahtomuovia notkistumasta ja lisäävät sängyn pitkäikäisyyttä.

7. Bunkie Board

Alun perin kerrossänkyjä varten kehitetyt, koska ne ovat ohuita mutta tukevia, bunkie boardit ovat nykyään laajemminkin käytössä helppona vaihtoehtona laatikkojousille. Ne ovat tyypillisesti noin 1-3 tuuman paksuinen vanerin, massiivipuun tai lastulevyn pala, joka on kääritty kankaaseen. Levy asettuu patjan ja sängynrungon väliin ja tarjoaa tasaisen tuen, joka mahdollistaa myös ilmavirtauksen patjan alla.

Bunkie-laudat ovat kevyitä, niitä on helppo siirtää, eivätkä ne lisää sängyn korkeutta merkittävästi. Niitä käytetään parhaiten muistivaahtopatjojen, hybridipatjojen, lateksipatjojen ja sisäjousipatjojen kanssa. Vaikka bunkie-laudat voi ostaa nimellistä maksua vastaan, ne voivat olla myös DIY-projekti.

8. Kokoontaitettava metallinen sängynrunko

Kokoontaitettavaa tai kokoontaitettavaa metallista sängynrunkoa voidaan käyttää laatikkojousen sijasta. Yksi edullisimmista vaihtoehdoista, tämä sängyn kehys ilman laatikkojousia on valmistettu massiivisesta metallista, ja siinä on metallilankoja, jotka tukevat patjaa. Niissä on myös kuusi tai useampia tukijalkoja kehyksen pohjassa.

Koska kokoontaitettava metallinen sängynkehys on niin kevyt, se on hyvä vaihtoehto vierashuoneisiin ja tiukalla budjetilla oleville. Kehysten alla on paljon tilaa, jota voi käyttää säilytykseen. Ja tietysti ne on helppo säilyttää, koska ne taittuvat kokoon.

9. DIY maitolaatikkosängyn pohja

Yksi edullisimmista ja ympäristöä vähiten kuormittavista keinoista on kierrättää – esimerkiksi maitolaatikoiden avulla – halpa laatikkojousivaihtoehto. Muoviset maitolaatikot, jotka kehitettiin 1950-luvulla gallonoiden maidon kuljettamiseen, ovat tukevia ja ne voidaan helposti käyttää uudelleen patjan tukemiseen.

Tämän DIY-laatikkojousen luomiseksi riviin asetetaan neljästä kahdeksaan viiden tai kuuden laatikon riviä ja kiinnitetään ne paikoilleen vetoketjuilla. Käytä kahta maitolaatikoiden kerrosta sängyn korkeuden lisäämiseksi. Vaikka ne tarjoavat patjalle tasaisemman pinnan, jonka päällä se voi levätä, ja ne ovat vahvempia, kun ne asetetaan aukko ylös- tai alaspäin, jotkin niistä voidaan sijoittaa sivuttain siten, että varastointipuoli on ulospäin, jolloin niiden sisälle voidaan helposti varastoida tavaroita. Jotkut sijoittavat laatikoiden päälle kerrossänkylaudan, joka lisää tukea entisestään.

10. Aseta patja suoraan lattialle

Yksinkertaisin ja halvin tapa välttää laatikkojousen käyttö on asettaa sänky suoraan lattialle. Mutta onko tämä hyvä idea? Vaikka tasainen lattia tarjoaa tukevan alustan patjan tueksi, siihen liittyy joitakin huolenaiheita.

Ensinnäkin suora kosketus lattiaan estää ilman virtauksen patjan alla, mikä voi mahdollistaa mikro-organismien viihtymisen. Se voi myös lisätä homeen kasvun todennäköisyyttä, mikä voi aiheuttaa terveysongelmia ja pilata patjan. Lisäksi se on vähemmän hygieeninen, jolloin patjaan pääsee helposti likaa, pölyä, allergeeneja ja ötököitä.

Patjan sijoittaminen lattialle voi myös vaikeuttaa sänkyyn nousemista ja sieltä poistumista, mikä voi olla haastavaa joillekin ihmisille. Lopuksi patjan asettaminen suoraan lattialle voi mitätöidä valmistajan takuun.